🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

[Propozycja] Naruto

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
kacperski
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: kacperski »

@Wochniu, jak już cytujesz to, rób to dobrze, co? Nie zauważyłeś, że to zdanie zakończyłem ";-)" ?

EOT z mojej strony, bo widze ze tutaj sie zaczyna robic kłotnia o to co najlepsze a co do du... Każdy niech oglada co mu sie podoba, a jak jakis uploader chce to wstawic to prosze bardzo, nic nie stoi na przeszkodzie.

Napisalem co ja sądze o tym anime, i nie bede sie sprzeczal wiecej.

:salut:
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ale czemu zdrowa klutnia niejest zla dopuki sie nikt nie wyzywa itd ja tam niemam nic przeciwko takim klotnia

tylko ak pisalem pierw zobaczyc potem oceniac
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

@Kacperski.
Moja wina nie zauważyłem tego uśmieszku, ale nie lubię gdy ktoś ewdentnie przedrzeźnia coś co ja lubię. Narazie podoba mi się Naruto, może kiedyś dojde do (według was) ambitniejszych anime. Gdybym za każdym razem przestawał robić bo komuś się to nie podoba to nigdy nie oglądałbym anime, nie uprawiał Le parkour, i nie robił wielu różnych rzeczy z których jestem dumny.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

No tak szczerze, to nie sposób się nie zgodzić z Kacperskim... Naruto najwyższych lotów nie jest. :P ale kto tam co lubi, można i One Piece'a lubić...
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

eee one pice jest extra takiej dawki humoru przy niczym niemialem :D serio jak kts lubi naruto db bleach i do tego jeszcze wielka dawke humoru to powinien to obejrzec
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

tgRIDDICKtg pisze:takiej dawki humoru przy niczym niemialem
to chyba nie widziales Golden Boy, Photon czy rewelacyjny Love Hina
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

Ja najbardziej śmiałem się przy The Melancholy of Haruhi Suzumiya...
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

akurat love china niemoje klimaty ( fantastyka s-f glownie)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

a mi naruto się podoba :D i to bardzo- zawsze z utęsknieniem czekam na nowy tomik od JPF :) a anime już troszkę mniej, ale też się dobrze ogląda. Każde anime jest skierowane do konkretnego typu widza i widzę że większośc nie jest targetem tej serii :) bo wolą cięższę serie. Mi nie przeszkadza ta "infantylność" Naruto, daje trochę odsapnąć od serii w stylu Gantz, Hellsing czy Elfen Lied. Mam za sobą praktycznie wszystkie serie wspomniane przez Was i jakoś oglądanie Naruto mi nie uwłacza-a z niektórych Waszych wypowiedzi odnoszę wrażenie, że Wam nie przystoi oglądać tej "bajki dla dzieci"....choć w sumie nie widzę sensu przerabiania tego na asd- seria jest na to za długo :D
pozdro
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Odstrasza właśnie ta długość... Oglądam już jednego tasiemca jakim jest Bleach i więcej mi nie trzeba... A taki tasiemiec po obejrzeniu anime takiego jak np. Haibane Renmei, Lain jest naprawde dobrą rozrywką, w której nie trzeba doszukiwać się jakiś podtekstów, ukrytych symboli, itp.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Hehe.. ja właśnie lubię tasiemce. Szczególnie za to, że akcja może się tam rozwijać przez 10 odcinków co przypuśćmy w standardowym anime nie byłoby dopuszczalne gdyż byłoby to 1/6 całości
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Tylko nie lubię też jak walka trwa przez 50 odcinków jak to bywało w Dragon Ballu... A 13 odcinkowe serie są na tyle dobre, że nie ma tam żadnych fillerów i przeciągania... Przekazują tyle ile mają przekazać i nic poza tym. A jak 13 odcinków nie starcza to robią następny season.
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Mówisz robią następny sezon. A co jeśli w powiedzmy 1 odcinku zacząła się dobrze zapowiadająca walka i pod koniec piwerwszego już po walce. Czy np. jakieś stracie gigantów. Wyobrażasz sobie np Dragon Balla, że Songo przylatuje na namek, rozbija Gynu Forces, zamienia się w SSJ i rozwala Freezera w 1 odcinku?
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Akurat nie chodziło mi o Namek, gdyż nam było wszystko w porządku rozwiązane. Wkurzała mnie zaś walka z Cellem (Komórczak tak głupio brzmi) i Buu. Tam się wszystko ciągnęło zbyt długo..

A przykładem anime z dobrymi i krótkimi walkami jest Evangelion.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Akurat nie chodziło mi o Namek, gdyż nam było wszystko w porządku rozwiązane.
no tutaj to chyba ze wszystkich kpisz! właśnie tam było najwieksze rozciągnięcie akcji, szczególnie gdy już Songo walczył z Freezerem. Jak Freezer walnął z jądro planety to powiedział że za 1 minute blaneta exploduje... i ta jedna minuta trwała 17 odcinków chyba -.- NO COMMENT!

a żeby nie było totalnego off topa to napisze cos o Naturo. Moim zdaniem serial nie jest zła dość ciekawy wątek główny, ale w 1 serii mozna sobie odpuścic ogladanie odcinków 140-210, ponieważ to są tak maksymalne zapychacze, że chyba gorszych niema w żadnym anime (przynajmnej z tych co ja widziałem). Ja je sobie odpuściłem, (przynajmniej odcinki 150-200) i nadal wiedziałem o co kaman w odcinku 201 :P. Cóż serial jest niezły jako zabijacz czasu, przy którym nie trzeba sie wysilac myśleniem nad niespodziewanymi i trudnymi do zrozumienia zwrotami akcji. Fabuła polega praktycznie na "my dobrzy ninja przeciw wszystkim złym ninja". to tyle ode mnie na ten temat
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Oglądam naruto tylko dlatego że czytałem komiks. Odcinki oparte na komiksie są sopko ale te w których team naruto wykonuje misje sa zupełnie bezz sensu i sa nudne poza tym troche przesadzili z iloscią odcinków (w pierwszej serii 220) po pewnym czasie sie nudzi. Jeśli chodzi o anime to lepsze (czyt. krótsze) jest Death Note
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Też polecam Death Note, który jakiś czas temu wrzuciłem w asd.
I widzę, że nie tylko ja mam avatar związany z Death Note...

Jeśli chodzi o tasiemce to moim zdaniem od Naruto lepszy jest Bleach, ale to moja subiektywna ocena... Najlepiej, jak każdy sam wybierze jaką "telenowelę" woli oglądać.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

ano nie tylko ty masz avatar z Death Note, Mnie też tamto anime oczarowało :D oglądałem je na bierząco i z niecierpliwoscią czekałem na kolejny ep :D.

Zgadzam sie z przedmówcą że od Naruto z tasiemców lepszy jest o wiele Bleach (choc najlepszym tasiemcem jest wogole Dragon Ball xD <joke> ). W Naruto strasznie denerwują dłużyzny czyli okolo 100 odcinków zapychaczy, a i wątek główny zaczyna "Mode na sukces" przypominac :( . Choć ostatni podwojny odcinek Shipuudena był bardzo dobry, chyba najlepszy z całej serii :P ale to moja subiektywna opinia 8)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Co nie zmienia faktu że naruto powinien zostać dopisany do wspaniałego grona (XviD asd) Bleach też ale to tylko moja subiektywna opinia :P
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu że naruto powinien zostać dopisany do wspaniałego grona (XviD asd) Bleach też ale to tylko moja subiektywna opinia
co z kolei nie zmienia faktu że jak juz wczesniej napisano to anime nie pojawi sie na stronie ponieważ ma 200+ odcinków i nadal wychodzą. To jest jak z propozycją wystawienia "Mody na Sukces" . czyli dla śmiechu.
No chyba że masz chęć kompresować te 220 ep i je wyseedowac :P

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ