🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Heroes

a long, long time ago..
ana81
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ana81 »

Trailer fajnie zrobiony, nie nadmuchany efektami specjalnymi, stonowany, klimatyczny, proszę, proszę, jeśli i sezon będzie w podobnym tonie utrzymany... Już nie mogę się doczekać :grin:
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Kolejny sezon Heroes, zaczynamy :)
Heroes [4x01-02] part1 Obrazek
Heroes [4x01-02] part2 Obrazek
Heroes [4x01-02] part3 Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 września 2009, 22:10 przez Merlin_, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

No i po pierwszych dwóch odcinkach nowego sezonu
Spoiler:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

W sumie nie wiem czemu oglądam Heroes. Chyba z przyzwyczajenia, bo ze świetnego pierwszego sezonu już nic nie zostało. Pierwsze odcinki na bardzo niskim poziomie. Dałbym ocenę 3/6.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Bez szału ten początek sezonu, oglądam juz raczej z przyzwyczajenia. Wielki minus za ta oblesna kolezanke Claire, chyba ladne aktorki im sie skonczyly.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Właśnie. Jest to tym bardziej tajemnicze, że Madeline Zima (bo o Nią chyba chodzi) jest ogólnie bardzo ładna (kto oglądał "Californication" - ten wie :) ), a tutaj wygląda jakoś dziwacznie. No chyba że takie jest celowe zamierzenie twórców... Za to Claire wygląda coraz lepiej - a to z racji tego, że jest dojrzalsza, staje się bardziej kobietą, nie jest już tylko dziewczyną, którą widzieliśmy w pierwszych sezonach.

A ogólnie? Ogólnie jak ostatnio - czyli da się obejrzeć, ale to tylko cień tego, co mogłoby być. Ciekawy jest cyrk T-Baga, choć też spodziewałem się czegoś więcej. W zasadzie wygląda to tak, jakby nic się nie zmieniło i szkielet fabuły miał być taki, jak zawsze - czyli znowu się zbieramy, by stoczyć heroiczną walkę, najprawdopodobniej z tym wrogiem, co zawsze... Nuda?

Ładne są niektóre sceny walki, ale to za mało, by wznieść serial wyżej - a niby takie były plany. Chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zawsze :)

No i niech ktoś w końcu wpadnie na to, że Hiro nie musi stale być postacią komediową! Dlaczego w pierwszym sezonie można było tak fajnie prowadzić tę postać niejako dwutorowo - zarówno na poważnie, jak i zabawnie. A teraz stale gapimy się na idiotę, który - przynajmniej mnie - już nie bawi.
Ostatnio zmieniony 27 września 2009, 11:51 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

No Zima to chyba specjalnie jest tu tak zrobiona "dziwnie", bo i dziwną bohaterkę gra - że niby taka zafascynowana morderstwami, teorie spiskowe itd - pasuje ;)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze: Ładne są niektóre sceny walki, ale to za mało, by wznieść serial wyżej - a niby takie były plany. Chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zawsze :)

wlasnie zapomnialem napisac ze walka Petera w banku na plus
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Bostonq pisze: No i niech ktoś w końcu wpadnie na to, że Hiro nie musi stale być postacią komediową! Dlaczego w pierwszym sezonie można było tak fajnie prowadzić tę postać niejako dwutorowo - zarówno na poważnie, jak i zabawnie. A teraz stale gapimy się na idiotę, który - przynajmniej mnie - już nie bawi.
Mnie postać Hiro nigdy nie bawiła, a jego niezaradność, naiwność i głupkowatość - wręcz irytuje
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Heroes [4x03] part1 Obrazek
Heroes [4x03] part2 Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

W najnowszym odcinku jest bardzo ładna scena związana z grą na wiolonczeli. Naprawdę jest piękna.

Reszta jak zawsze, czyli nic, o czym by warto wspominać ;) Ech, głoszą te zmiany, że już będzie lepiej, a nie jest. Ciekawe, na jak długo starczy "siły bezwładności" widzów - bo to chyba jak na razie jedyny powód, dla którego większość ogląda ten serial :)
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Odcinek był o niczym tak naprawdę. Na początku myślałem, że może go nie rozumiem, może ma jakieś głębsze podłoże fabularne. Cały czas źle się dzieje z Herosami, niby T-Bag coś tam kręci, no ale nie można czekać cholera wie ile odcinków na jakieś konkrety.
Aby zachęcić widza do oglądania trzeba mu pokazać coś co go spierniczy z krzesła, przynajmniej w odcinku premierowym. Niestety premiera była długa, monotonna i nudna. Może ze dwie sceny spoko. Myślałem, że nowy odcinek coś fajnego pokaże ale się znów rozczarowałem.
nikaj
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nikaj »

Ja serial oglądam już tylko z przyzwyczajenia kolejne odcinki rozczarowanie :x
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Motyw Hiro w ostatnim odcinku dobił mnie do końca. Nawet nie wiadomo o co chodzi, niby się ogląda, jest jakaś zagadka no ale i tak to jest straszna nędza.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

nikaj pisze:Ja serial oglądam już tylko z przyzwyczajenia kolejne odcinki rozczarowanie :x
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Hereoes [4x04] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

part1 http://odsiebie.com/pokaz/6009005---1a7b.html
part2 http://odsiebie.com/pokaz/6007665---13a7.html
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

dzięki :D
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

odcinek bardzo słąby
Spoiler:
, a myślałem, że już gorzej niż w 3 sezonie być nie może. Sscenarzyści nie mają już żadnego pomysłu, a seria nadal sie toczy w sumie to nie wiem czemu to ogladam chyba tylko z przyzwyczajenia
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Lisu11 był wyjątkowo łagodny określając odcinek mianem - "bardzo słaby". Chwali się kultura, ale lepiej byłoby powiedzieć - dno, absurd, żenada. Za każdym razem, gdy już myślę, że nie da się spaść niżej, okazuje się, że kolejny odcinek puka od spodu :)

Nie wiem, może coś się jeszcze zmieni, ale to już nawet nie jest nadzieja, to raczej głupota i te przyzwyczajenie, o którym wszyscy piszą. Zdaje się, że serial umarł i żadne powroty scenarzystów, twórców nic tu nie pomogą. Błąd leży gdzieś indziej, jest tak głęboko zaszyty w "kodzie programu", że tylko totalny "reboot" produkcji mógłby tu coś zmienić.

Ale co się dziwić, jak ktoś wpada na pomysł, żeby najbardziej idiotyczną postać serialu - Hiro - uczynić głównym bohaterem całego odcinka. Na dodatek w tak kretyńskiej sytuacji, że aż strach. Gdyby była jakaś światowa akcja - precz z Hiro - przyłączyłbym się :)

A, no i serial nie ma fabuły - jest zlepkiem mniej lub bardziej pasujących do siebie wątków. Nic się z niczym nie łączy, postaci snują się po ekranie, robiąc tajemnicze miny i to wszystko.

Ech, a za tydzień pewnie będzie jeszcze gorzej :)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Hereoes [4x05] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

part1 http://odsiebie.com/pokaz/6171946---dc8e.html
part2 http://odsiebie.com/pokaz/6171597---192a.html

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ