Urlop

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Urlop

Post autor: asd »

Wracam po świętach - wszystkiego najlepszego!! :)
Obrazek When Dreams Come True...
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Wzajemnie :)
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Od 28.06 do (prawdopodobnie) 26.07.2009 r. robię przerwę urlopową. Wszystko czego nie zdążyłem wstawić zrobię po przyjeździe. Tym co się tak samo wybierają na urlop, życzę słonka i miłego wypoczynku :grin:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Wypoczywaj i zbieraj siły! :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Nadeszła i pora na mój wypoczynek ;) Przez jakieś 1,5 tygodnia nic nie będę w stanie wstawić. Ale forum odwiedzę raz na jakiś czas (hotspoty są teraz wszędzie ;) ).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Miłego wypoczynku :bounce:
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Chmielpiwny »

Ja na razie mam urlop od wstawek - skonczyly sie sezony csi ny i miami.

Zastanawiam sie nad
Friends
X Files

Przyjaciol mam 8 sezonow na hdd, X moglbym sciagnac - tylko pytanie byly wystawione 3 sezony - ktos to nadal wystawia tylko, ze powoli? Bo jesli nie to moglbym sprobowac poprzerabiac i zobaczyc jak pojdzie z wystawieniem. Co do archiwum X byl wystawiony pierwszy sezon, ale bardzo dawno i juz nie ma seedow, wiec jakbym mial zaczynac wystawiac to zaczal bym wlasnie od pierwszego sezonu - ponowne przerobienie i pozniej wstawka.

Pytanie brzmi czy nie ma sprzeciwow i czy zaczynac powoli prace?:)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nikt się tym nie zajmuje wiec nie widzę problemu.
Jeśli chodzi o Friends to uważaj - napisy praktycznie do każdego odcinka musiałbyś dopasowywać ręcznie...
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Ok, zatem jutro gruntownie przejrze te sezony Friendsow, ktore posiadam - kumpel z roku mi je podrzucil, wiec jest duza szansa, ze napisy sa ok, ale nie moge powiedziec tego w 100%

Jutro takze nastawie pierwszy sezon X Files do sciagania :)
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Zrobilem wstepny rekonesans :)

Friendsami niestety teraz sie nie zajme.

Zaczalem sciagac X-Files - sciagnalem pol sezonu pierwszego - planuje do konca wrzesnia sciagnac wszystkie 9 sezonow oraz je przerobic tak, zeby w pazdzierniku zaczac upload.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No to ja też spadam - dzisiaj wieczorem (20.00) będzie ostatnia aktualizacja strony głównej i przez tydzień nie będzie premier.
Oczywiście wystawiajcie co tam wystawiacie i slijcie mi infa - jak wrócę (za tydzień) to wszystko zaktualizuję).
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

spoko szefie
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Udanego wypoczynku :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

zbieraj sily na tym urlopie diable ;)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Witam wszystkich!

Pewnie jak większość zauważyła byłem nieaktywny w swojej działalności (i ogólnie każdej innej) przez ostatnie 2-3 miesiące. Otóż przytrafiła mi się w życiu pewna przykra sytuacja, której następstwem był niezapowiedziany, szybki i konieczny wyjazd w pewno miejsce, gdzie na słowo komputer ludzie reagowali jak na maszynę przyszłości, a na słowo internet, jak na rzecz o której ino słyszeli w TV (o dziwo chociaż to mieli). Nie miałem nawet okazji zapowiedzieć tej sytuacji, ani nawet w trakcie o tym poinformować. Teraz, kiedy już wróciłem na studia, do miejsca gdzie słowo neostrada 1Mbit jest tak samo wykpiewana jak przez większość modem, będę powoli mógł wrócić do pracy. Z jednym ale, nie podaję terminu, gdyż na razie mój system to WIN7 (z którego jestem notabene zadowolony) oraz linux... Sprawdzałem na WIN7 - nie za bardzo paca virtual dub. Teraz nie chcąc się już uwsteczniać do XP (system powoli traci wsparcie techniczne) będę kombinował coś z Virtual PC. Ale nie wiem ile czasu mi to zajmie, ani ile będę mógł na to czasu poświecić... Oraz nie wiem również czy to zadziała. W każdym razie jutro zacznę się bawić tymi pierdółkami, i jakoś może dojdę jak to zrobić. W każdym razie przepraszam serdecznie za takie angielskie wyjście, ale nie miałem innej możliwości. Teraz powoli będę się zabierać do pracy...
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Cześć
Sam akurat działam na Win7 i miałem podobny problem z kompresją, musiałem mieć 2 systemy i aby kompresować musiałem przerzucać się na xp co było prawdziwym utrapieniem. Jak chcesz to możesz zrobić jak ja: instalujesz VMware Workstation potem instalka xp'ka w danym katalogu dzieki kreatorowi vmware na dysku,potem oczywiscie jeszcze kodeki w oknie xpka i wszytko działa sprawnie i miałym nakładem czasu :)
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Dzieki Merlin_, właśnie myślałem o czymś takim, chciałem przez virtual PC (fajna rzecz, pod Win7 tak ci wirtualizuje xp, że nawet tego nie widzisz, aplikacje na wirtualnej maszynie XP są otwierane normalnie pod Win7), tylko jasna cholera mój procesor nie ma wsparcia do wirtualizacji sprzętowej. Po zastosowaniu się do Twojej porady wszystko działa jak należy, mam nawet głupie wrażenie, że ten XP pod Win7 chodzi mi szybciej, jak miałem kiedyś na tym XP jako system obsługujący komputer ;). W każdym razie połapałem się, i powoli biorę się za kompresję.
Chmielpiwny
Wskaż do odpowiedzi

Ja musze jednak wstrzymac wszystkie uploady do polowy pazdziernika (jednak przez slub siostry troche mam malo czaso), jednak mysle, ze po polowie pazdziernika wroce juz do uploadowania seriali.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

rowniez musze poki co wstrzymac dzialalanosc kompresujaco-uploadowalna ze wzgledu na przeprowadzke i brak neta w miejscu docelowym (jeszcze nie iwem jak dlugo ten brak bedzie trwal)
na forum bede sie pojawial bo w pracy net jest
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dziś około 20.00 ostatni raz zaktualizuję stronę główną i znikam. Wracam w poniedziałek.

Wszystkim życzę miłych, spokojnych i szczęśliwych świąt i 20MB na łączach :tree :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ