Father Ted
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
Wskaż do odpowiedzi
Przepraszam, ale pytanie trochę dziwne. Przecież gdybyś przeczytał cały temat, to byś wiedział, że jak najbardziej warto i że jest to jeden z najśmieszniejszych seriali, jakie świat ludzki widziałmick22 pisze:Śmieszne to w ogóle ,warto oglądnąć?

A najnowsze odcinki, co dostarcza asd (chwała Mu i tłumaczowi) to w sumie brak słów - maestria dowcipów sytuacyjnych i słownych przekracza wszelkie granice znakomitości

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
asd
-
Expert
Proszę bardzo - kolejny odcinek:
Father Ted [3x04] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Kolejne za kilka dni...
Added after 1 hours 46 minutes:
Odcinek rozbawił mnie do łez
Scena u okulisty to mistrzostwo świata:

No a popatrzcie co leży na stoliku, kiedy pani Doyle z koleżanką poszła do restauracji:

Już nie wspominając o scence, kiedy "łysol" z odwyku prubuje zwalczyć alkocholizm ojca Jacka Hacket mówiąc: "będzie mi ojciec za to dziękował"... - następna scena jest wymowna... hehehe
Kolejne dwa odcinki (3x05 i 06) stanowią jakby komplet:
Szósty odcinek nosi tytuł: "Jak kopnąć Biskupa Brennan'a w dupę" i powiem Wam, że to chyba najlepszy odcinek wszechczasów... - premiera wkrótce!
Father Ted [3x04] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Kod: Zaznacz cały
http://www.megaupload.com/?d=AR4NKGX0
Added after 1 hours 46 minutes:
Odcinek rozbawił mnie do łez

Scena u okulisty to mistrzostwo świata:

No a popatrzcie co leży na stoliku, kiedy pani Doyle z koleżanką poszła do restauracji:

Już nie wspominając o scence, kiedy "łysol" z odwyku prubuje zwalczyć alkocholizm ojca Jacka Hacket mówiąc: "będzie mi ojciec za to dziękował"... - następna scena jest wymowna... hehehe
Kolejne dwa odcinki (3x05 i 06) stanowią jakby komplet:
Szósty odcinek nosi tytuł: "Jak kopnąć Biskupa Brennan'a w dupę" i powiem Wam, że to chyba najlepszy odcinek wszechczasów... - premiera wkrótce!

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Father Ted [3x05] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Father Ted [3x06] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

http://www.megaupload.com/?d=D9VSQKDC

http://www.megaupload.com/?d=ALQ2SQKB

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
No niestety trochę tłumaczenie się opóźnia ale jestem dobraj myśli - to w końcu tylko dwa odcinki po dwadzieścia minut każdy.
A z ciekawostek (wiki):
Po emisji pierwszego odcinka, Channel 4 otrzymało tylko dwie skargi od widzów: jedną, sugerującą iż serial jest zbyt antykatolicki oraz drugą, w której skrytykowano zbytni pro-katolicyzm.
W roku 2001 kontrowersje w Irlandii wzbudziła reklama irlandzkiego urzędu skarbowego (ang. the Revenue), w której Pauline McLynn (jako Mrs Doyle) nawołuje swoim popularnym serialowym zwrotem „Go on, go on, go on...” do rozliczenia się z podatków i przypomina o upływającym okresie rozliczeniowym. Reklama ta została uznana w Irlandii za najgorszą kampanię reklamową roku.
A z ciekawostek (wiki):
Po emisji pierwszego odcinka, Channel 4 otrzymało tylko dwie skargi od widzów: jedną, sugerującą iż serial jest zbyt antykatolicki oraz drugą, w której skrytykowano zbytni pro-katolicyzm.
W roku 2001 kontrowersje w Irlandii wzbudziła reklama irlandzkiego urzędu skarbowego (ang. the Revenue), w której Pauline McLynn (jako Mrs Doyle) nawołuje swoim popularnym serialowym zwrotem „Go on, go on, go on...” do rozliczenia się z podatków i przypomina o upływającym okresie rozliczeniowym. Reklama ta została uznana w Irlandii za najgorszą kampanię reklamową roku.

-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Ściągam właśnie 3x01 i nie mogę się doczekać. Serial dla mnie bomba. Nie przepadam ogólnie za komediami (głównie amerykańskimi), ale brytyjski humor, szczególnie ten pełny absurdu, mi odpowiada. Najlepsza dla mnie komedia to Fawlty Towers i pierwsze 2 sezony Monty Pythona. Ojciec Ted dołącza jako trzeci, ale wcale nie najgorszy. Co do tematyki. nie uważam, że jest ona antykatolicka. Przeciwnie. Pokazuje katolicyzm w bardziej wesołych barwach, a tego chyba mu w tych czasach trzeba. Piszę to jako wierzący-niepraktykujący.
ps. widzę, ze zastój z napisami. Są gdzieś angielskie?
ps. widzę, ze zastój z napisami. Są gdzieś angielskie?
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Oceń ten serial