Wiam mam pytanko czy ktoś wie jakim programem w jaki sposób zgrać czytane napisy przez syntezator i połączyć tą ścieżkę dzwiekową z filmem i czy wystarczy do tego zwykły komp czy potrzebny jest mega sprzęt?
Wiam mam pytanko czy ktoś wie jakim programem w jaki sposób zgrać czytane napisy przez syntezator i połączyć tą ścieżkę dzwiekową z filmem :) i czy wystarczy do tego zwykły komp czy potrzebny jest mega sprzęt? :-p
Mega sprzęt na pewno nie będzie potrzebny, po prostu im lepszy tym szybciej pójdzie. Tego JAK to nie wiem. Ale może z innej strony - po co Ci to? Teraz dużo programów ma obsługę lektora-syntezatora
Mega sprzęt na pewno nie będzie potrzebny, po prostu im lepszy tym szybciej pójdzie. Tego JAK to nie wiem. Ale może z innej strony - po co Ci to? Teraz dużo programów ma obsługę lektora-syntezatora :)
Obecnie kazde dvd czyta napisy w formacie microDVD, - przekonwertowanie jest o wiele prostsze niz zapis lektora do wav i scalenie z plikiem avi.
W (XviD asd) zawsze masz wlasciwy format - jesli ci nie czyta napisow to polecam wymienic dvd... - to teraz tani sprzet.
Added after 51 seconds:
Ewentualnie pamietaj, zeby nazwa plikow byla taka sama - w przeciwnym razie zaden dvd nie bedzie czytal napisow.
Obecnie kazde dvd czyta napisy w formacie microDVD, - przekonwertowanie jest o wiele prostsze niz zapis lektora do wav i scalenie z plikiem avi. W (XviD asd) zawsze masz wlasciwy format - jesli ci nie czyta napisow to polecam wymienic dvd... - to teraz tani sprzet.
[size=75][color=#999999]Added after 51 seconds:[/color][/size]
Ewentualnie pamietaj, zeby nazwa plikow byla taka sama - w przeciwnym razie zaden dvd nie bedzie czytal napisow.
no cóż myślałem że to już nie jest jakaś skomplikowana sprawa; ostatnio pojawia się coraz więcej torentów z takim lektorem :alien: dzięki za sugestie :clown:
Nigdy nie używałem playerów z takim lektorem ale wejdz do opcji Audio i sprawdz, czy sam program nie ma od razu możliwości zapisania tegiej ścieżki dzwiękowej do mp3 czy wav - jeśli nie ma możesz użyć np FREE Hi-Q Recorder - programik, który zapisze Ci każdy dzwięk wydobywajacy się z kompa. Następnie odpal np. Blaze Media Player, wczytaj plik avi, idz do Construct Video, załaduj oba pliki i zapisz jako jeden.
Nigdy nie używałem playerów z takim lektorem ale wejdz do opcji Audio i sprawdz, czy sam program nie ma od razu możliwości zapisania tegiej ścieżki dzwiękowej do mp3 czy wav - jeśli nie ma możesz użyć np FREE Hi-Q Recorder - programik, który zapisze Ci każdy dzwięk wydobywajacy się z kompa. Następnie odpal np. Blaze Media Player, wczytaj plik avi, idz do Construct Video, załaduj oba pliki i zapisz jako jeden.