Syntezator mowy

Posty nie warte czytania.
pawel80
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Syntezator mowy

Post autor: pawel80 »

Wiam mam pytanko czy ktoś wie jakim programem w jaki sposób zgrać czytane napisy przez syntezator i połączyć tą ścieżkę dzwiekową z filmem :) i czy wystarczy do tego zwykły komp czy potrzebny jest mega sprzęt? :-p
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Mega sprzęt na pewno nie będzie potrzebny, po prostu im lepszy tym szybciej pójdzie. Tego JAK to nie wiem. Ale może z innej strony - po co Ci to? Teraz dużo programów ma obsługę lektora-syntezatora :)
Obrazek
pawel80
Wskaż do odpowiedzi

Wolę oglądać seriale i filmy na tv a moje dvd nie zawsze wczytuje napisy; a mój angielski jest na słabym poziomie :bounce:
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

No to karkołomnie do tego podszedłeś :D

Wystarczy ci pierwszy lepszy program który łączy napisy z filmem i zawsze będą działały.

Poza tym może wina nie leży w dvd a w napisach. Zły format albo zła nazwa etc.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Obecnie kazde dvd czyta napisy w formacie microDVD, - przekonwertowanie jest o wiele prostsze niz zapis lektora do wav i scalenie z plikiem avi.
W (XviD asd) zawsze masz wlasciwy format - jesli ci nie czyta napisow to polecam wymienic dvd... - to teraz tani sprzet.

Added after 51 seconds:

Ewentualnie pamietaj, zeby nazwa plikow byla taka sama - w przeciwnym razie zaden dvd nie bedzie czytal napisow.
Obrazek When Dreams Come True...
pawel80
Wskaż do odpowiedzi

no cóż myślałem że to już nie jest jakaś skomplikowana sprawa; ostatnio pojawia się coraz więcej torentów z takim lektorem :alien:
dzięki za sugestie :clown:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nigdy nie używałem playerów z takim lektorem ale wejdz do opcji Audio i sprawdz, czy sam program nie ma od razu możliwości zapisania tegiej ścieżki dzwiękowej do mp3 czy wav - jeśli nie ma możesz użyć np FREE Hi-Q Recorder - programik, który zapisze Ci każdy dzwięk wydobywajacy się z kompa. Następnie odpal np. Blaze Media Player, wczytaj plik avi, idz do Construct Video, załaduj oba pliki i zapisz jako jeden.
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ