Stargate Universe

a long, long time ago..
piter556
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: piter556 »

No to dam też szansę temu serialowi, w końcu to SG :D
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Dla mnie każdy kolejny odcinek coraz senniejszy :x 4 odcinek to już wogóle porażka na całej linii, chyba 1 raz ogladalem serial SG spogladajac na wyswietlacz ile minut jeszcze zostalo. Przed premierą serialu psioczyłem, ze zapowiada się gniot ale znajomi zapewniali mnie, ze sie myle ze bedzie cos wielkiego, swiezego i nowego. Pytam sie wiec gdzie to jest bo ja nic tu nie widze. To wyglada tak jakby krecili serial bez pomyslu w oczekiwaniu az im cos wpadnie do glowy.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

co do odcinka 5. Do bólu przewidywalny.
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Stargate Universe [1x05] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=I3LP3PQW
Obrazek When Dreams Come True...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Eli mnie już doprowadza do szału..
Spoiler:
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Ogólnie wrażenie niestety kiepskie choć
Spoiler:
W tym momencie zapachniało mi trochę tym czego mi brak. Mianowicie BSG. Przypomniały mi się te dylematy Roslin, Adamy. To jak bohaterowie zmuszeni byli podejmować trudne decyzje, cała dbałość o dobro floty. Niestety to tyle dobrego nawiązania.

Pomysł fajny no ale jak już wspomniano, szalenie przewidywalny. Chyba każdy wiedział jak odcinek się skończy, bo wiadomo, że nie pozwolą sobie na uśmiercenie tylu ludzi. Niestety szkoda, trochę dość już mam tych schematów happily ever after.
Zero dramaturgii, zskoczenia, zwyczajna miernota.
bekas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bekas »

No i mam za sobą odcinek 5ty.
Spoiler:
lonczyn787
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lonczyn787 »

marnota straszna, a ludzie psioczyli na Atlantis. to nie odrasta mu jak na razie do pięt - niestety.
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Spoiler:
bekas
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Elizabetha
Wskaż do odpowiedzi

stargate universe

Post autor: Elizabetha »

Dlaczego na stronie [xvid asd] nie mogę pobrać tego serialu z napisami
polskimi.
Dlaczego nie ma pojedynczych odcinków do pobrania kiedy ,na bieżąco
są tłumaczone poszczególne seriale.
obecny sposób wcale a to wcale mi się nie podoba.
Dawniej było czytelniej i lepiej.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Re: stargate universe

Post autor: saper202 »

Elizabetha pisze:Dlaczego na stronie [xvid asd] nie mogę pobrać tego serialu z napisami
polskimi.
Przecież 7 postów wyżej jest link do pobrania ostatniego odcinka z polskimi napisami
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Re: stargate universe

Post autor: Merlin_ »

Elizabetha pisze:Dlaczego na stronie [xvid asd] nie mogę pobrać tego serialu z napisami
polskimi.
Dlaczego Elizabetha najpierw pisze uprzednio nie przeczytawszy tematu?
Dlaczego Elizabetha nie czyta FAQ i Regulaminu?
Dlaczego Elizabetha nie pisała nic wcześniej kiedy jej się podobało?
Dlaczego Elizabetha ma pretensje?

Byłbym zapomniał: +1 warn
dory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dory »

5 odcinek chyba jak narazie najlepszy.
Mam jakies dziwne wrazenie ze zaczyna to bardziej mi przypominac BSG niz stargate.
W sumie cala akcja dzieje sie na statku, a motyw gwiezdnych wrot jak by zanikl w tej serii...
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Aby rozluźnić trochę atmosferę zapodam off topic:)

Właśnie trafiłem w sieci na film TOURNAMENT (Turniej).

Tutaj macie opis z wikipedii.
Spoiler:
mój opis jest krótszy..

"30 najlepszych zabójców co 7 lat*spotyka się w różnych miastach w ramach "Turnieju".. Ostatni żywy na placu boju zdobywa sławę oraz 10 milionów dolarów... w tym czasie ich poczynania obserwują biznesmeni z całego świata stawiając zakłady na zwycięzcę.. a przez przypadek w "grę" zostaje wplątany niczego nie spodziewający się ksiądz pijak.. (w tej roli Robert Carlyle) "

Ciekawostką jest to, że jedną z głównych ról gra nasz doktorek:) Polecam wszystkim w czasie oczekiwania na kolejny epek SGU:)

tutaj okładka..

Obrazek

Naprawdę niezłe kino akcji!

* (okładka mówi o 10 latach a film o 7 )
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

"Zaopatrzyłem się w niego" pare dni temu, tak sądziłem że na IMDb widzę tego aktora:) Zapowiada się ogólnie ciekawie.

A tu masz ciekawy tez odnośnik:
http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=116
Obrazek
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Wiem, wiem nieraz tam pisałem, ale rzuciłem tutaj temat tego filmu ze względu "aktora na czasie.. serialu;)" Koniec spamowania bo wpadnie "władza" i się wojna rozpęta więc żeby nie było macie dyskusję o SGU czego brakuje na hataku.
bekas
Wskaż do odpowiedzi

Odcinek 6
Spoiler:
Krzaku
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Krzaku »

powiem szczerze jestem fanem SG ale ten serial według mnie to raczej porażka z każdym odcinkiem coraz bardziej przekonuje się ze z wcześniejszymi serialami z tej serii ma coraz mniej wspólnego ale za to przypomina mi parę innych seriali nie koniecznie dobrych chodzi mianowicie o BSG ( moim zdaniem świetny serial ) i LOST ....... z pierwszego ściągnięte jest ciągłość akcji ( następny odcinek nawiązuje do poprzedniego ) a z drugiego serialu miejsce akcji ( czyż ten statek nie jest ich taka mała wysepka ) ....... cały czas mam takie wrażenie jak by ten serial miał za małe fundusze tam się po prostu nic ciekawego nie dzieje , nawet relacje miedzy ludzie są śmieszne próba wstawienia wątków miłosnych to porażka , gra aktorska nie na leży do świetnych jak nic się nie zmieni to się wszystko zakończy na pierwszym sezonie i dobrze bo szkoda nazwy SG dla tak raczej słabego serialu .....takie jest moje zdanie :grin:
bekas
Wskaż do odpowiedzi

Od początku scenrzayści mówili, że będzie to całkiem inny serial więc nikt nie powinien nastawiać się, że będzie to kopia SG-1 tak jak było to w przypadku SG:A.

Jakiś czas temu ogladałem ponownie pierwsze sezony SG-1 i wydaje mi się, że gdyby ten serial w takiej formie jak wtedy ukazał się teraz to chyba nikt by go nie chciał oglądać. Gdy leciało SG:A wiele osób krytykowało ten serial za wieśniaków, powtarzalność, kiczowatość i plastikowość. Scenarzyści nie chcieli powtorzyć tego błędu i według mnie udało im się. W tamtych serialach także było wiele dennych odcinków i co drugi (jeżeli nie większość) był zapychaczem... Jasne jest, że po oglądnieciu 15 sezonów znajdzie się wiele ciekawych odcinków i jestem przekonany, że SG:U nie będzię od tej normy odbiegał.

Co do relacji międzyludzkich to także się nie zgadzam. Według mnie po 6 odcinkach widac już, że scenarzyści zwracają o wiele większy uwage na ten aspekt niż kiedyś...

Edit: oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale dziwi mnie wychwalanie SG-1 i SG:A i porównywanie ich z innym serialem, który z tamtymi łączą jedynie gwiezdne wrota. Według mnie można to podpiąć pod teksty typu:

- kiedyś to były czasy, gry były lepsze nie liczyła się tylko grafika
- kiedyś to woda smakowała lepiej...
- jak byłem mały to były czasy bla bla bla

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ