Defying Gravity

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: fluid »

nie do konca jeszcze sprawa przesadzona
According to Nicole Marostica, a publicist for the show on ABC, the show has not been canceled, contrary to recent speculation. The show had always been scheduled to appear for eight weeks, with Brothers & Sisters returning to television on September 22nd. The network continues to review its scheduling options for the show. However, the show's future prospects are not exactly bright as it continues to shed viewers, and come in last in the ratings of the four major networks.
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Głowę bym sobie dał uciąć, że kawałek wcześniej wrzuciłem tę samą informację ;) Nikt nic nie czyta... :)

Tak czy siak, ja jednak bym chciał, żeby serial był kontynuowany. Przynajmniej do momentu, kiedy dowiem się, co siedzi w tym kontenerze :) Bo to dopiero może zaświadczyć, czy serial jest głupotą, czy wymyślili coś ciekawego :)
marck
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: marck »

A ja mam 8 odcinek i nie mogę się napisów doczekać. W sumie po zakończeniu SG Atlantis nie pojawiło się zbyt wiele nowych seriali z gatunku Sci Fi więc nie narzekam. Czekam z niecierpliwością na 9 odcinek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ech, odcinek 7 jest kapitalny. W końcu więcej jest wątku tajemnicy, mniej za to obyczajowych elementów. I wychodzi to serialowi bardzo na zdrowie. Ładnie kreowana jest atmosfera lekkiej grozy, a i sam szkielet fabularny okazuje się nieoczywisty -
Spoiler:
Należy przypuszczać, że gdyby tak było od początku, nie pojawiłby się w ogóle problem związany z potencjalnym zdjęciem serialu z anteny.
klaw
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: klaw »

CTV wyświetliło normalnie 9 odcinek i muszę powiedzieć, że to był bardzo dobry odcinek. Tyle odpowiedzi na pytania z poprzednich odcinków i tyle nowych pytań :P
Mam nadzieje, że fakt niewyświetlania serialu przez ABC nie przeszkodzi w realizacji drugiego sezonu.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Napisy do 8 epizodu już są dostępne !!
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ech, twórcy mogą sami sobie pogratulować braku umiejętności układania fabuły. Po nudnawych odcinkach, otrzymaliśmy świetne, problem w tym, że trochę za późno - nie każdy był na tyle cierpliwy, by poczekać, stąd takie, a nie inne wyniki oglądalności. W odcinku 8 stajemy na progu tajemnicy, nie wiemy, jeszcze, co i jak, ale "stoimy w drzwiach" - dosłownie i w przenośni :) Pytanie teraz, co tam ujrzymy - czyli czy naprawdę opłacało się czekać - napisy do 9 odcinka się produkują, więc niebawem będzie można to sprawdzić :)

A w zasadzie już się napisy pojawiły :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ja z braku czasu juz dawno zarzuciłem ogladanie tego serialu - dobrze więc, że nic nie straciłem ;)

Defying Gravity [1x08] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

Kod: Zaznacz cały

http://www.megaupload.com/?d=O05DN0O1
Defying Gravity [1x09] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

http://www.megaupload.com/?d=FNAR8HLV
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Wielkie Dzięki Asd !
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

W zasadzie scenarzystów należałoby wsadzić do piekła, że koncertowo zmarnowali tak ogromny potencjał.

Odcinek 9 jest świetny. Tak, jak ktoś już wcześniej pisał, otrzymujemy sporo odpowiedzi, które oczywiście generują kolejne pytania. Gdyby twórcy od początku koncentrowali się na zagadce (choć rozumiem ich zamysł - chcieli opisać bohaterów, a dopiero później skonfrontować ich z nieznanym, no ale to najzwyczajniej w świecie nie wyszło), pewnie oglądalibyśmy teraz bez problemu dalsze odcinki. A tak w sumie nie wiadomo, czy kontynuacja będzie czy nie. Wielka szkoda.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, wynika, że odcinek 10 się pojawił - z taką specyficzną nazwą grupy (?) - XviD-err0001 - i tworzą się napisy do niego :) Czyli może jednak dowiemy się czegoś więcej :)

Tak tylko dodam, że odcinki się ukazują, jest już 12, napisy są zapowiadane, jutro może nawet pojawią się do odcinka 10, a za chwilę do kolejnych :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Napisy do odcinka 10 ego już są, a Koniu obiecał tłumaczyć dalej :grin:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Defying Gravity [1x10] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

http://www.megaupload.com/?d=BTS6KR9S
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Defying Gravity [1x11] (XviD asd) EnglishV+NapisyPLObrazek

http://www.megaupload.com/?d=XNVFH2SX
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Napisy do odcinków 12 i 13 już dostępne - Oh Yes, Yes, Yes !
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Oglądam serial dalej, te odcinki emitowane w sumie nie wiem gdzie (przede mną jeszcze 13) i muszę powiedzieć, że to jeden z bardziej niedocenionych seriali w historii, tym bardziej, że w tematyce s-f nie ma większej konkurencji - chodzi mi o to, że stosunkowo mało jest seriali typowo s-f (są oczywiście za to tuzy ogromne w stylu StarGate czy Battlestar). A tutaj akcja się ładnie rozwija, bohaterowie są coraz ciekawsi, napięcie jest, zagadka jest, w sumie wszystko jest, co w dobrym serialu być powinno :) Czemu więc nie cieszy się większą popularnością - nie wiem.
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2009, 20:42 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

[1x12] i [1x13] juz dostępne w dziale Up&Down - zapraszam.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No, teraz się narażę... :) Ten serial jest znakomity.

Ok, były na początku odcinki zwyczajnie nudne, po prostu scenarzyści nie mogli uchwycić istoty serialu, zaczęło się to wszystko rozłazić, ale z czasem poszli po rozum do głowy i stworzyli epizody rewelacyjne. Zaczęło się to już gdzieś w okolicach odcinka 10, ale te ostatnie, 12 i 13, to już naprawdę pierwsza klasa grania na emocjach, choć pewnie znajdą się i tacy, którzy stwierdzą, że za dużo w tym wszystkim kiczu :)

E tam, kicz kiczem, ale obok tego mamy świetnie pomyślaną wizję kontaktu z obcymi (taa, wiem - "V" to dzieło epokowe, 11/10 i w ogóle cud, miód i orzeszki... tylko jakoś zero w tym oryginalnej idei, pilot był bardziej schematyczny niż trójkąt równoboczny, no ale statki były fajne, co wisiały nad miastami, duży budżet, więc serial przełomowy... i znowu, kurczę, jestem złośliwy, ale naprawdę trudno zrozumieć zachwyty nad czymś, co jest co najwyżej dobre, gdzieś w górnej skali przeciętności ;) ), szalenie interesujące implikacje teologiczno-filozoficzne, a przy okazji mnóstwo zwyczajnej uciechy z ekranowych zdarzeń. A że przy tym obserwujemy jeden z lepiej poprowadzonych wątków romantycznych - to - przynajmniej dla mnie - tylko zaleta, a nie wada.

Ostatnio pojawiają się informacje, że będzie jednak sezon drugi. Może jednak ktoś to oglądał na tych dziwnych stacjach telewizyjnych i okazało się raptem, że to jest dobre, że warto kontynuować. Byłbym bardzo za tym, bo oczekiwania mam naprawdę spore i najzwyczajniej w świecie polubiłem bohaterów, a to już sporo, jeśli chodzi o serial s-f, a - jak wiadomo - specjalnie za tym gatunkiem nie przepadam :)

Albo i nie będzie kontynuacji. Tu jest mnóstwo informacji o potencjalnym zakończeniu serialu - scenariusza:

http://eztv.it/tvnews/4547/how-defying- ... e-creator/

Więc dopiszę sobie kolejny serial do listy tych znakomitych, które sobie przedwcześnie umarły. I po raz kolejny, nie zrozumiem - dlaczego.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Żałuję, bo przerwałem gdzieś na piątym odcinku - z tego co widziałem to serial miał w sobie jakąś "magię"- było to wyraźnie namacalne - za każdym razem to coś przyciągało mnie do następnego odcinka... dlatego trzymam (akurat tu) Twoją stronę bo "spektakularne" V mnie nie zachwyciło (zero "magii"!).
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tak, to bardzo dobre określenie - "magia", "to coś". Choć wiem, że serial nie był doskonały, to jednocześnie w tej swojej niedoskonałości był świetny. "V" jest wykalkulowany, "zaprogramowany" na sukces - tyle się o nim mówiło, stale jakieś pozytywne opinie, więc skoro "wszyscy" tak mówią, to pewnie mają rację (choć nie wykluczam, że w miarę rozwoju serialu, okaże się to prawdą - chodzi o to, że pilot NIE BYŁ genialny).

"Defying Gravity" nie miał nawet w 30% takiego wsparcia, jakoś tam przetrwał w egzotycznych telewizjach, a jednocześnie oferował coś, co asd świetnie określił mianem "magii". Można to nazwać atmosferą, stylem, urokiem, tak czy siak, oferował naprawdę sporo, gdy przymknęło się oko na niedociągnięcia (trochę kiczu, nie zawsze - choć i zdarzały się świetne - dobre efekty specjalne, czasem przesadne skupianie się na wątkach obyczajowych).

No ale co zrobić, nie podążymy pewnie za bohaterami na pozostałe planety, ale zawsze będziemy mieli Wenus :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ