Pilot byl dobry jednak ogladalem wczesniej oryginal dlatego niestety caly czas automatycznie porownywalem go do pierwowzoru...
I tutaj niestety sie zawiodlem na nowej wersji - po pierwsze w 90% jest to kopia - ten sam scenariusz prawie co do joty - szkoda troche poniewaz ogladajac pierwowzor znam juz zakonczenie i tego - chociaz wszystko jeszcze moze sie zmienic - na razie jestesmy tylko po pilocie.
Drugi minus i to powazny - w nowej wersji juz w pierwszym odcinku przedstawiciel
Spoiler:
"Ruchu oporu" wyjasnia zgromadzonym cel wizyty obcych oraz szczegoly dotyczace ich dzialalnosci, pomijajac juz fakt, ze nie zostalo nam wyjasnione skad to wie,
W oryginalnej wersji poznajemy po kawalku historie jak to pewna grupka ludzi (nie wierzac w zapewnienia rzadu, na wlasna reke) odkrywa prawdziwy cel wizyty obcych. Rowniez sam "jaszczurzy" wyglad obcych zdradzony jest duzo pozniej - w kulminacyjnym momencie, kiedy to walka rozpoczela sie na dobre - i to byl caly "stary" V - w nowym wszystkie karty zostaly odkryte juz w pierwszym odcinku - czym wiec zapelnia pozostale?
Oczywiscie nowa wersje lepiej sie oglada pod wzgledem technicznym (stare seriale przegrywaja z czasem) jednak na razie, scenariusz starej wersji oceniam duzo wyzej.
Pilot byl dobry jednak ogladalem wczesniej oryginal dlatego niestety caly czas automatycznie porownywalem go do pierwowzoru...
I tutaj niestety sie zawiodlem na nowej wersji - po pierwsze w 90% jest to kopia - ten sam scenariusz prawie co do joty - szkoda troche poniewaz ogladajac pierwowzor znam juz zakonczenie i tego - chociaz wszystko jeszcze moze sie zmienic - na razie jestesmy tylko po pilocie.
Drugi minus i to powazny - w nowej wersji juz w pierwszym odcinku przedstawiciel [spoiler]"Ruchu oporu" wyjasnia zgromadzonym cel wizyty obcych oraz szczegoly dotyczace ich dzialalnosci, pomijajac juz fakt, ze nie zostalo nam wyjasnione skad to wie, W oryginalnej wersji poznajemy po kawalku historie jak to pewna grupka ludzi (nie wierzac w zapewnienia rzadu, na wlasna reke) odkrywa prawdziwy cel wizyty obcych. Rowniez sam "jaszczurzy" wyglad obcych zdradzony jest duzo pozniej - w kulminacyjnym momencie, kiedy to walka rozpoczela sie na dobre - i to byl caly "stary" V - w nowym wszystkie karty zostaly odkryte juz w pierwszym odcinku - czym wiec zapelnia pozostale?[/spoiler]
Oczywiscie nowa wersje lepiej sie oglada pod wzgledem technicznym (stare seriale przegrywaja z czasem) jednak na razie, scenariusz starej wersji oceniam duzo wyzej.
Pilot jak chyba większości podobał mi się jednak napewno nie jestem zachwycony... To co chciałem napisać można już przeczytać w poście Bostonq więc nie będę się powtarzał
Nie oglądałem oryginalnej wersji, ale z tego co napisał xvidasd była ona lepiej "rozegrana". Wolałbym później dowiedzieć kim są V, ruch oporu poznaliśmy chyba za szybko...
Pilot jak chyba większości podobał mi się jednak napewno nie jestem zachwycony... To co chciałem napisać można już przeczytać w poście Bostonq więc nie będę się powtarzał ;) Nie oglądałem oryginalnej wersji, ale z tego co napisał xvidasd była ona lepiej "rozegrana". Wolałbym później dowiedzieć kim są V, ruch oporu poznaliśmy chyba za szybko...
Jak widzę, nie tylko ja miałem więc podobne odczucia. Obojętnie, co planują dalej, bo może faktycznie coś tam pozmieniają względem wersji pierwotnej, pilot był źle rozplanowany - 46 minut to za mało by uwiarygodnić teoretycznie najważniejsze wydarzenie w historii ludzkości od czasu pojawienia się Chrystusa (w sensie historycznym, jakby nie patrzeć zainicjował coś, co trwa ponad 2 tysiące lat). Reakcje ludzi były co najmniej dziwaczne (np. te nieszczęsne oklaski, których nieadekwatność dostrzegli nawet ci, którym podobał się pilot bardzo), a resztę lekkiego bezsensu opisał asd w spoilerze
Nie rozumiem, skąd ten nieprawdopodobny wręcz zachwyt ludzi z branży, po prawdzie wygląda to tak, jakby komuś bardzo, ale to bardzo zależało na sukcesie serialu i trochę sztucznie rozdmuchiwał skalę przedsięwzięcia. Owszem, jak piszecie, oglądało się to nieźle, ale żeby 11/10? Obejrzałem sobie drugi raz, jeszcze bardziej uderzała w oczy pewna naiwność rozwiązań, irytująca skrótowość. Serial na pewno ma potencjał, więc warto mu się przyglądać. Ale jak na razie - przynajmniej moim zdaniem - w żaden sposób nie uzasadnił tych wielkich zachwytów, a mówimy o peanach na cześć pilota, które rozbrzmiewały jeszcze przed jego udostępnieniem szerszej widowni.
Jak widzę, nie tylko ja miałem więc podobne odczucia. Obojętnie, co planują dalej, bo może faktycznie coś tam pozmieniają względem wersji pierwotnej, pilot był źle rozplanowany - 46 minut to za mało by uwiarygodnić teoretycznie najważniejsze wydarzenie w historii ludzkości od czasu pojawienia się Chrystusa (w sensie historycznym, jakby nie patrzeć zainicjował coś, co trwa ponad 2 tysiące lat). Reakcje ludzi były co najmniej dziwaczne (np. te nieszczęsne oklaski, których nieadekwatność dostrzegli nawet ci, którym podobał się pilot bardzo), a resztę lekkiego bezsensu opisał asd w spoilerze :)
Nie rozumiem, skąd ten nieprawdopodobny wręcz zachwyt ludzi z branży, po prawdzie wygląda to tak, jakby komuś bardzo, ale to bardzo zależało na sukcesie serialu i trochę sztucznie rozdmuchiwał skalę przedsięwzięcia. Owszem, jak piszecie, oglądało się to nieźle, ale żeby 11/10? Obejrzałem sobie drugi raz, jeszcze bardziej uderzała w oczy pewna naiwność rozwiązań, irytująca skrótowość. Serial na pewno ma potencjał, więc warto mu się przyglądać. Ale jak na razie - przynajmniej moim zdaniem - w żaden sposób nie uzasadnił tych wielkich zachwytów, a mówimy o peanach na cześć pilota, które rozbrzmiewały jeszcze przed jego udostępnieniem szerszej widowni.
Bostonq pisze:Ale jak na razie - przynajmniej moim zdaniem - w żaden sposób nie uzasadnił tych wielkich zachwytów, a mówimy o peanach na cześć pilota, które rozbrzmiewały jeszcze przed jego udostępnieniem szerszej widowni.
No cóż widocznie ludzie od PR spisali się po prostu znakomicie. Na pokazach dla prasy i krytyków było dobre jedzenie i niezłe % i w ten oto sposób tworzy się fakty dokonane. Oglądalność zweryfikuje te opinie. Pożyjemy zobaczymy.
Na temat pilota się nie będę na razie wypowiadać. Myślę
[quote="Bostonq"]Ale jak na razie - przynajmniej moim zdaniem - w żaden sposób nie uzasadnił tych wielkich zachwytów, a mówimy o peanach na cześć pilota, które rozbrzmiewały jeszcze przed jego udostępnieniem szerszej widowni.[/quote] No cóż widocznie ludzie od PR spisali się po prostu znakomicie. Na pokazach dla prasy i krytyków było dobre jedzenie i niezłe % i w ten oto sposób tworzy się fakty dokonane. Oglądalność zweryfikuje te opinie. Pożyjemy zobaczymy. Na temat pilota się nie będę na razie wypowiadać. Myślę :-p
dopisuje sie do fali zachwytow nad tym dzielem:) zobaczymy co z tego wyniknie:) zaraz biore sie za drugi odcinek i jestem ciekaw jak bedzie dalej rozwijac sie akcja serilau i czy bedzi eprzewidywalny w stosunku do fabuly pierwowzoru:)
dopisuje sie do fali zachwytow nad tym dzielem:) zobaczymy co z tego wyniknie:) zaraz biore sie za drugi odcinek i jestem ciekaw jak bedzie dalej rozwijac sie akcja serilau i czy bedzi eprzewidywalny w stosunku do fabuly pierwowzoru:)
Pilot świetny, choć mnie też zaskoczyło to szybkie odsłonięcie kart co do niecnych planów Przybyszów. Sądziłem, że to czy są oni tak na prawdę źli czy dobrzy, będzie rozgrywane przez większość część sezonu.
Jedno mnie cieszy - nie miałem okazji oglądać pierwowzoru, więc nie mam bladego pojęcia jak to się skończy hehe
To jeden z tych nielicznych przypadków kiedy niewiedza jest błogosławieństwem
Pilot świetny, choć mnie też zaskoczyło to szybkie odsłonięcie kart co do niecnych planów Przybyszów. Sądziłem, że to czy są oni tak na prawdę źli czy dobrzy, będzie rozgrywane przez większość część sezonu.
Jedno mnie cieszy - nie miałem okazji oglądać pierwowzoru, więc nie mam bladego pojęcia jak to się skończy hehe
To jeden z tych nielicznych przypadków kiedy niewiedza jest błogosławieństwem
Gorąca prośba do tych, którzy posiadają oryginalną wersję w formacie asd, o podpięcie się pod torrenta z serialem (od ładnych kilku dni stoi na 41,5%) lub wrzucenie na jakiś serwer...
Gorąca prośba do tych, którzy posiadają oryginalną wersję w formacie asd, o podpięcie się pod torrenta z serialem (od ładnych kilku dni stoi na 41,5%) lub wrzucenie na jakiś serwer... :smt100
Z tego co widzę w USA 2 odcinek spadek oglądalności miał,chyba twórcy za szybko odsłonili zamiary obcych, a z drugiej strony to nowa wersja, więc wielu widzów się rozczarowało pewnie jej jakością. Ciekawe czy się nie skończy na 4 odcinkach do grudnia tylko i później kasacja,ale może się mylę.
Z tego co widzę w USA 2 odcinek spadek oglądalności miał,chyba twórcy za szybko odsłonili zamiary obcych, a z drugiej strony to nowa wersja, więc wielu widzów się rozczarowało pewnie jej jakością. Ciekawe czy się nie skończy na 4 odcinkach do grudnia tylko i później kasacja,ale może się mylę.
[quote] [color=green][b]V [1x02] There Is No Normal Anymore (XviD asd) EnglishV+NapisyPL[/b][/color] [img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/downm.gif[/img]
Jak narazie po 3 odcinkach serial nadal trzyma wysoki poziom. Pomimo że dużo zdradzili juz w 1 epku to fabuła nadal jest przyzwoita, nie ma żadnych dłużyzn czy nudnych zapychaczy.Moim zdaniem serial jak narazie przebija FF w rankingu na premiere sezonu. (FF w 3 epku zaczynalo już wiać nudą a tu tak nie jest. Pomimo to muszę przyznać że FlashForward wychodzi na prostą troche i ostatnie 2-3 odcinki były ciekawe i ocenic ktory jest lepszy przyjdzie mi pewnie po zakonczeniu obu, bo teraz nie ma co porównywać skoro jeden serial jest 5 ep do przodu w stosunku do drugiego )
Spoiler:
Fajnie rozwiązali to że szpiedzy z tej Five Column są nie tylko wsród tych zesłanych na ziemię ale i na statku mają posadki. Może to dodać serialowi troche zaskakujących zwrotów akcji. Ciekawi mnie czy ta Lisa to faktycznie córka Anny, czy zwróciła się tak do nie bo tamta jest jakąś królową roju czy cos... pewnie do konca sezonu sie wyjasni xD
Jak narazie po 3 odcinkach serial nadal trzyma wysoki poziom. Pomimo że dużo zdradzili juz w 1 epku to fabuła nadal jest przyzwoita, nie ma żadnych dłużyzn czy nudnych zapychaczy.Moim zdaniem serial jak narazie przebija FF w rankingu na premiere sezonu. (FF w 3 epku zaczynalo już wiać nudą a tu tak nie jest. Pomimo to muszę przyznać że FlashForward wychodzi na prostą troche i ostatnie 2-3 odcinki były ciekawe i ocenic ktory jest lepszy przyjdzie mi pewnie po zakonczeniu obu, bo teraz nie ma co porównywać skoro jeden serial jest 5 ep do przodu w stosunku do drugiego :P)
[spoiler]Fajnie rozwiązali to że szpiedzy z tej Five Column są nie tylko wsród tych zesłanych na ziemię ale i na statku mają posadki. Może to dodać serialowi troche zaskakujących zwrotów akcji. Ciekawi mnie czy ta Lisa to faktycznie córka Anny, czy zwróciła się tak do nie bo tamta jest jakąś królową roju czy cos... pewnie do konca sezonu sie wyjasni xD[/spoiler]
Jestem po trzech odcinkach, nie oglądałam wersji oryginalnej więc nie będę porównywać. Parę refleksji narzuciło mi się od razu. Pierwsza sprawa- ogromne podobieństwo intrygi do serialu Earth:Final Conflict ( pierwsze sezony) Całą główna idea jest baaaardzo podobna. Ja wiem że cięzko coś wymyślic, ale można ( patrz pomysły na District 9) Pierwsze sceny serialu są oczywistym nawiązaniem do ID4 i w sumie wcale im to nie zaszkodziło
Troszkę za szybko wskoczono w główny wątek, ale z drugiej strony mozolne odktywanie tajemnicy przez kilka odcinków tez byłoby troszkę wkurzające.
Morena Baccardi jest cudowna w roli Anny. Milutka, słodka.... i mroźna jak Królowa Śniegu.
Spoiler:
Pomysł z Johnem Mayem i Piąta Kolumną dobry, chociaż podobny był w First Wave
Ogólnie serial jest przyjemny i nieżle się ogląda, ale na pewno nie zasługuje na razie przynajmniej na miano przeboju. Mam wrażenie że scenarzyści wrzucili wszytkie sprawdzone pomysły do jednego worka, potrząsneli i zobaczyli co wyszło. I tyle. Ale oglądac będę.
Jestem po trzech odcinkach, nie oglądałam wersji oryginalnej więc nie będę porównywać. Parę refleksji narzuciło mi się od razu. Pierwsza sprawa- ogromne podobieństwo intrygi do serialu Earth:Final Conflict ( pierwsze sezony) Całą główna idea jest baaaardzo podobna. Ja wiem że cięzko coś wymyślic, ale można ( patrz pomysły na District 9) Pierwsze sceny serialu są oczywistym nawiązaniem do ID4 i w sumie wcale im to nie zaszkodziło :-p Troszkę za szybko wskoczono w główny wątek, ale z drugiej strony mozolne odktywanie tajemnicy przez kilka odcinków tez byłoby troszkę wkurzające. :) Morena Baccardi jest cudowna w roli Anny. Milutka, słodka.... i mroźna jak Królowa Śniegu.
[spoiler] Pomysł z Johnem Mayem i Piąta Kolumną dobry, chociaż podobny był w First Wave :-p [/spoiler]
Ogólnie serial jest przyjemny i nieżle się ogląda, ale na pewno nie zasługuje na razie przynajmniej na miano przeboju. Mam wrażenie że scenarzyści wrzucili wszytkie sprawdzone pomysły do jednego worka, potrząsneli i zobaczyli co wyszło. I tyle. Ale oglądac będę. :)
Morena Baccarin tak się nazywa ta aktorka. Jak dla mnie cały czas serialowi czegoś brakuje,może lepiej będzie jak dojdzie do walki ludzi z przybyszami.
Morena Baccarin tak się nazywa ta aktorka. Jak dla mnie cały czas serialowi czegoś brakuje,może lepiej będzie jak dojdzie do walki ludzi z przybyszami.
Chcialam sie zapytac czy ktos mial jeszcze problemy ze sciagnieciem 2 czesci w megaupload? Mi ciagle wychodzi ze plik chwilowo niedostepny a rapidsharem nie moge bo jest napisane ze tylko dla tych co wykupili abonament.
Czy tylko ja mam z tym klopot? :pale:
Chcialam sie zapytac czy ktos mial jeszcze problemy ze sciagnieciem 2 czesci w megaupload? Mi ciagle wychodzi ze plik chwilowo niedostepny a rapidsharem nie moge bo jest napisane ze tylko dla tych co wykupili abonament. Czy tylko ja mam z tym klopot? :pale:
[quote="anetag77"] Mi ciagle wychodzi ze plik chwilowo niedostepny a rapidsharem nie moge bo jest napisane ze tylko dla tych co wykupili abonament.[/quote] Niestety z rapidem mam to samo, mega na razie chodzi ale raz już mi się zdarzyło, nawet dzisiaj ze plik był niedostępny :oops: