Defying Gravity

a long, long time ago..
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

Post autor: mick22 »

Zgadzam się z przedmówcami,choć wcześniej miałem inne zdanie na temat serialu. Też dotrwałem do końca, może za bardzo zagmatwali sprawy kosmiczne,ale fajnie zarysowali relacje pomiędzy bohaterami.
asia1968
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: asia1968 »

Bostonq pisze:No, teraz się narażę... :) Ten serial jest znakomity.

Ok, były na początku odcinki zwyczajnie nudne, po prostu scenarzyści nie mogli uchwycić istoty serialu, zaczęło się to wszystko rozłazić, ale z czasem poszli po rozum do głowy i stworzyli epizody rewelacyjne. Zaczęło się to już gdzieś w okolicach odcinka 10, ale te ostatnie, 12 i 13, to już naprawdę pierwsza klasa grania na emocjach, choć pewnie znajdą się i tacy, którzy stwierdzą, że za dużo w tym wszystkim kiczu :)
Nie wiem, czy aż znakomity, ale też gdzieś od 10 odcinka mocno się zmienił i coraz bardziej mnie wciąga;) Całe szczęście że dotrwałem, bo gdzieś koło 8-9 mówiłem sobie, że szkoda czasu i trza się zwijać...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

W dziale Up&Down znajdziecie torrenta z całym pierwszym (ostatnim?) sezonem - zapraszam do ogladania.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

No, obejrzałem. Serial jest OK, nic specjalnego, ale jak się człowiekowi nudzi, to można. Taki przyjemny przerywnik między "poważnymi" pozycjami :)

faktycznie za bardzo poszli w stronę love drama, niż drama ogólnie czy akcji, chociaż pod koniec trochę się wyrobili, to jednak nie dziwię się cancelowi. Takie seriale nie mają prawa bytu u amerykańców... i to jest w równie wielkiej części wrzuta wobec DG, co amerykańców :P

Fajnie, że twórcy ujawnili co będzie dalej. Nie będę po tym serialu płakał jak po Drive czy Travelerze... ale mimo wszystko szkoda. W zalewie komedii, dramatów policyjnych i telenoweli był to pewien powiew świeżości. No ale niestety.
Lulka
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Lulka »

Uwielbiałam ten serial i bardzo żałuję, że został zakończony po jednym sezonie. Zgadzam się z przedmówcami, że miał w sobie jakąś magię. Coś ostatnio seriale sf nie mają szczęścia i zostają zakończone po pierwszej serii. Właściwie to teraz nie ma żadnego fajnego serialu sf. Gdzie czasy Battlestar Galactica
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Re: Defying Gravity

Post autor: X-asd »

Zastanawiam się czy czasem do niego nie wrócić... Bo w sumie to nie wiem dlaczego przerwałem jego oglądanie.
A jak było z zakończeniem? Przerwane czy logiczne? Bo w sumie to serial cancela dostał...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Nadrobilem jakis czas temu.

Jako calosc serial raczej mnie nie porazil, aczkolwiek z braku porzadnego SF w ostatnim czasie, umiescilbym go w kategorii "mozna obejrzec", gdy akurat nie ma czegos ciekawszego pod reka.

Pozniejsze odcinki podobaly mi sie chyba troche bardziej od poczatkowych - mniej spraw ziemskich a wiecej sie dzialo wokol glownego watku.

Jest jeden powazny minus - serial dostal cancela, a historia sie zakonczyla na pewnym powiedzmy czesciowo zamknietym etapie, niemniej jednak bez pelnego wyjasnienia sprawy.
Dodatkowo watek jednej z glownych postaci zakoczyl sie cliffhangerem.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ja tylko dodam, dla trochę starszych (no i młodszych - zależy jak patrzeć) - czytelników - kiedyś "Secret Service" stosował taką opcję przy ocenianiu gier, jak "MIODNOŚĆ". To był taki wyznacznik grywalności, a po czasie "kultowości" gier. Ja bym tu dodał, że to bardziej chodziło o to, o czym świetnie czytało się w piśmie (we wiadomym miejscu..), a nie bardzo miało się jak zagrać (żyłem w tych czasach, gdy na osiedlu była jedna Amiga, a do tego właściciel mocno reglamentował dostęp..) :) Ale jakbym miał przełożyć te pojęcie na czasy obecne, to mimo tego, że serial się urwał, to "miodność" tej produkcji, o której tutaj mowa, była większa od niejednego hitu, przełomu serialowego. Po prostu atmosfera - jakże specyficzna - dla mnie czyni ten serial wyjątkowym, a że padł - nie on jeden. Cały czas czekam na wielkie przypomnienie na naszym forum innego "miodnego" serialu, czyli "Invasion" :)
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

"Miodność" - ja do teraz używam tego zwrotu ale uświadomiłeś mi właśnie, że może niektórzy nie rozumieją o co mi chodzi... - Choć nazwa sama częściowo sugeruje...
Invasion - taa... - ciekawe kto jeszcze pamięta??
Może więc wróćmy do do właściwego tematu...
koperek23
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę
Ulubiony Serial: Vikings

Post autor: koperek23 »

Witam, czy coś wiadomo o napisach do wersji PROPER - napisy Koniu 734 - niestety nie pasują. Proszę o info. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

A sprawdzałeś w napiprojekcie? Tam jest sporo dopasowań do różnych wersji.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Obrazek When Dreams Come True...
koperek23