Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Może ktoś mi doradzi?
Otóż szukam urządzenia, które będzie miało to wszystko w sobie:

- Procesor min 400MHz
- Wbudowany moduł WiFi
- Wbudowaną antenę GPS
- Wbudowany moduł GSM
- Wyświetlacz min 3,5"
- Min. Windows Mobile 5.0

Problem polega na tym, że jak jest w tego typu urządzeniach moduł GSM to automatycznie wyświetlacz ma nie więcej niż 2,7"
tak jak np: HP iPAQ rw6815
Obrazek

Owszem, znalazłem z większym ale za to ta wystająca antenka...
HP H6340
Obrazek

Dodam jeszcze, że nie interesują mnie żadne "Mediony" itp - najlepiej HP, Asus czy coś w tym stylu.

Czy ktoś ma jakieś większe doświadczenie? ma, używa, testował, widział jakis fajny model?? Jestem na kupnie a nie chciałbym zakupić jakiegoś bubla więc proszę o poradę :)

Added after 18 minutes:

ee - teraz zauważyłem, że ten drugi ma kiepski procek :-]

HP iPAQ OAK
Obrazek
Ten mi się podoba ale z tego co się zorientowałem nie wszedł wogóle do sprzedaży...

Added after 23 minutes:

Idealne wydaje się M900 (Acer)
Obrazek
Ale cena (ok 1400pln) wydaje mi się za duża...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Może spróbuj tak znaleźć:
http://www.mgsm.pl/searchadv.xhtml

zaznacz odp rzeczy i przeglądnij :)
Ja w ogóle w temacie nie jestem, ile w ogóle takie cudo kosztuje (od do)?

Ten iPAQ wygląda futurystyczie trochę, podoba mi się :)

Edycja do tego Acera:
Nie wiem jak tego typu urządzenia ale wiedząc jak u nich z laptopami czasem bywa, jesteś pewny ze Acer to to czego szukasz?
Co do ceny, jak się ma specyficzne "niszowe" wymagania, to rady czasem nie ma i trzeba płacić :-p
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie szukajki wg. wielkości wyświetlacza i procesora o systemie operacyjnym nie wspominając...
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Hmm Toshiba TG01? Procesor 1GHz, wyświetlacz 4 cale, windows 6.5, naprawdę dobry sprzęt, ale trochę kapryśny i bez QWERTY, za to cena jak za takiego PDA- wręcz idealna.
Z HTC może być Leo, czyli HD2, ale cena to kosmos, touch HD cena znośniejsza, ale i tak gorzej z tym niż u Toshiby ;)
SAMSUNG GT-i8000 omnia 2, ale ten to dziwny mi się wydaje ;p

3.5 cala to szczerze mówiąc ogromy wyświetlacz :D Mi tam 3 cale wystarczają, ale pewnie niedługo też się przesiądę na coś większego :D
Załóż konto na pdaclub.pl i tam zadaj pytanie w dziale zakupy- jestem pewien, że podpowiedzą idealne rozwiązanie :) Mnie upewnili w wyborze.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dwa tysiące za taki gadget to stanowczo za dużo. Jestem przeciwnikiem kupowania drogiego sprzętu (ponad stan) a potem trzymania (telefonów) w woreczkach, folijkach itp. bo "szkoda".
Dlatego interesuje mnie tego typu "sprzęcik" w cenie DO 1000pln, którego będę używał normalnie a jak mi ukradną czy też mi się poobija to nie będę płakał.
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Heh w pełni to rozumiem :-) Sam mam sprzęt za 800 zeta, z własnej kieszeni, i jednak obchodzę się z nim najdelikatniej jak się da, co nie znaczy, że nie ma ciężko :-)
Szkoda, że teraz Tośki TG01 są ciężkie do wyrwania na allegro, bo wcześniej sprowadzane z niemiec można było złapać i za 900 zeta, ale oczywiście drobne problemy z nią były...
Spróbuj poradzić się na pdaclub, na bank jakiś rozsądny sprzęt poradzą, tylko istnieje problem, że z którejś części wymagań ostatecznie trzeba będzie zrezygnować- np. mniejszy wyświetlacz.
A do czego będzie Ci służyć? Bo jeszcze może dojść taka sprawa, że i rozdzielczość ekranu będzie odgrywała rolę, a nie tylko jego wielkość, no i ilość RAMu

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ