Więc, nie wiem czy można ale jeśli tak to proponowałbym dopisać do stony włatcy móch > polski serial wzorowany na "South Park" (według mnie od niego lepszy, ale to tylko moja opinia)
"Włatcy Móch" to pierwszy polski serial animowany dla dorosłych. Okrzyknięty został polskim "South Park'iem", jednak nie jest on tylko kopią amerykańskiej kreskówki. Bohaterami serialu są czterej ósmiolatkowie - Konieczko, Anusiak, Maślana i Czesio. Przyjaciele marzą o zawładnięciu nad światem, jednak każdy z nich ma inny pomysł na ziszczenie marzenia. Konieczko zamierza zostać prezesem fundacji Nobla, Maślana prezesem banku światowego, Anusiak ważnym politykiem, a Czesio? Czesio zamierza śpiewać "gożkie rzale". Niestety realizowaniu postanowień przeszkadza im pani Frał - nauczycielka z miejscowej szkoły. W serialu spotykamy również Higienistkę - szkolną pielęgniarkę, która w mniemaniu chłopaców wydaje sięjedynym miłym dorosłym, Marcela - zmarłego męża Higienistki, oraz wiele postaci epizodowych.
źródło: filmweb.pl
Bartosz Kędzierski: Czesio (głos)
Beata Rakowska: Konieczko (głos)
Adam Cywka: Maślana (głos)
Krzysztof Kulesza: Anusiak (głos)
Krzysztof Grębski: Higienistka (głos)
Elżbieta Golińska: Pani Frał (głos)
Więc, nie wiem czy można ale jeśli tak to proponowałbym dopisać do stony włatcy móch > polski serial wzorowany na "South Park" (według mnie od niego lepszy, ale to tylko moja opinia)
"Włatcy Móch" to pierwszy polski serial animowany dla dorosłych. Okrzyknięty został polskim "South Park'iem", jednak nie jest on tylko kopią amerykańskiej kreskówki. Bohaterami serialu są czterej ósmiolatkowie - Konieczko, Anusiak, Maślana i Czesio. Przyjaciele marzą o zawładnięciu nad światem, jednak każdy z nich ma inny pomysł na ziszczenie marzenia. Konieczko zamierza zostać prezesem fundacji Nobla, Maślana prezesem banku światowego, Anusiak ważnym politykiem, a Czesio? Czesio zamierza śpiewać "gożkie rzale". Niestety realizowaniu postanowień przeszkadza im pani Frał - nauczycielka z miejscowej szkoły. W serialu spotykamy również Higienistkę - szkolną pielęgniarkę, która w mniemaniu chłopaców wydaje sięjedynym miłym dorosłym, Marcela - zmarłego męża Higienistki, oraz wiele postaci epizodowych. źródło: filmweb.pl
Bartosz Kędzierski: Czesio (głos) Beata Rakowska: Konieczko (głos) Adam Cywka: Maślana (głos) Krzysztof Kulesza: Anusiak (głos) Krzysztof Grębski: Higienistka (głos) Elżbieta Golińska: Pani Frał (głos)
coś tam zauważyłem, ale można by zrobić kategorie np. Rodzime seriale i wtedy powstawiać. Polacy też robią ciekawe seriale (bynajmniej nie myślę o M jak miłość) ale np Fala Zbrodni, Ekipa czy właśnie włatcy móch.
coś tam zauważyłem, ale można by zrobić kategorie np. Rodzime seriale i wtedy powstawiać. Polacy też robią ciekawe seriale (bynajmniej nie myślę o M jak miłość) ale np Fala Zbrodni, Ekipa czy właśnie włatcy móch.
South Park jest o niebo lepszy od włatców. Włatcy moze i są dobrze jak na polskie klimaty, ale moim zdaniem nigdzie indziej by sie nie przyjeli. Za to South Park jest bardziej uniwersalny i jest puszczany chyba wszedzie na świecie (wiem ze przesada ale napewno ma wieksze grono odbiorców a także fanów) . Ja uwielbiam South Parka szczególnie ze względu na odcinek "End of Warcraft?" który po angielsku mozna obejrzec np. tu http://www.milanos.pl/video.php?cat=30&id=1675
Zaden odcinek Władców móch mnie tak nie rozbawil jak ten ep South Park
sorry za tego offtopa o SP ale dyskusja o nim vs Włatcy ciągnie sie juz od kilku postów
South Park jest o niebo lepszy od włatców. Włatcy moze i są dobrze jak na polskie klimaty, ale moim zdaniem nigdzie indziej by sie nie przyjeli. Za to South Park jest bardziej uniwersalny i jest puszczany chyba wszedzie na świecie :P (wiem ze przesada ale napewno ma wieksze grono odbiorców a także fanów) . Ja uwielbiam South Parka szczególnie ze względu na odcinek "End of Warcraft?" który po angielsku mozna obejrzec np. tu http://www.milanos.pl/video.php?cat=30&id=1675
Zaden odcinek Władców móch mnie tak nie rozbawil jak ten ep South Park :P
sorry za tego offtopa o SP ale dyskusja o nim vs Włatcy ciągnie sie juz od kilku postów
dukekubas pisze:piterkow a ile south park widziales?
Tylko pierwszy season na próbe i porzuciłem, bo mi się nie podobało.
Oglądałem też odcinek z Warcraftem, ale to moim zdaniem nic ciekawego. Nie moje klimaty.
[quote="dukekubas"][b]piterkow [/b] a ile south park widziales?[/quote]
Tylko pierwszy season na próbe i porzuciłem, bo mi się nie podobało. Oglądałem też odcinek z Warcraftem, ale to moim zdaniem nic ciekawego. Nie moje klimaty.
Ja ogladalem to i to:) i SP jest duzo lepszy.Po co WM daawac skoro jest ogolno dostepny i tez wazy malo wiec to maly problem.Natomiast South Park jest GIFT:) moze uploadnac 10sezonow:)
Ja ogladalem to i to:) i SP jest duzo lepszy.Po co WM daawac skoro jest ogolno dostepny i tez wazy malo wiec to maly problem.Natomiast South Park jest GIFT:) moze uploadnac 10sezonow:)
Większość stwierdza, że Włatcy są ogólnodostępni. Ale xvidasd przyznał, że pozycje na stronie nie są tylko dla Polaków, ale i dla całego świata. Więc - cały świat mógłby poznać ten serial. Nie piszę tego dla siebie, bo widziałem wszystkie odcinki i w gruncie rzeczy, nie są mi potrzebne w wersji xvid asd. Oczywiście ma to sens, jeśli istnieją napisy do serialu w języku angielskim.
Tak samo z innymi polskimi produkcjami (fala zbrodni, Oficer, co kto lubi) - jeśli tylko są warte uwagi i są do nich angielskie napisy, to dlaczego ich nie wstawiać? Rozumiem jeśli to brak czasu (a każdy ma ten problem) i chęć skupienia się na serialach zagranicznych (skoro trzeba się na coś zdecydować), ale jeśli nie wstawiać ich tylko dla zasady 'polskie fe' - nie rozumiem.
Większość stwierdza, że Włatcy są ogólnodostępni. Ale xvidasd przyznał, że pozycje na stronie nie są tylko dla Polaków, ale i dla całego świata. Więc - cały świat mógłby poznać ten serial. Nie piszę tego dla siebie, bo widziałem wszystkie odcinki i w gruncie rzeczy, nie są mi potrzebne w wersji xvid asd. Oczywiście ma to sens, jeśli istnieją napisy do serialu w języku angielskim.
Tak samo z innymi polskimi produkcjami (fala zbrodni, Oficer, co kto lubi) - jeśli tylko są warte uwagi i są do nich angielskie napisy, to dlaczego ich nie wstawiać? Rozumiem jeśli to brak czasu (a każdy ma ten problem) i chęć skupienia się na serialach zagranicznych (skoro trzeba się na coś zdecydować), ale jeśli nie wstawiać ich tylko dla zasady 'polskie fe' - nie rozumiem.
Cayack pisze:Większość stwierdza, że Włatcy są ogólnodostępni. Ale xvidasd przyznał, że pozycje na stronie nie są tylko dla Polaków, ale i dla całego świata. Więc - cały świat mógłby poznać ten serial. Nie piszę tego dla siebie, bo widziałem wszystkie odcinki i w gruncie rzeczy, nie są mi potrzebne w wersji xvid asd. Oczywiście ma to sens, jeśli istnieją napisy do serialu w języku angielskim.
[quote="Cayack"]Większość stwierdza, że Włatcy są ogólnodostępni. Ale xvidasd przyznał, że pozycje na stronie nie są tylko dla Polaków, ale i dla całego świata. Więc - cały świat mógłby poznać ten serial. Nie piszę tego dla siebie, bo widziałem wszystkie odcinki i w gruncie rzeczy, nie są mi potrzebne w wersji xvid asd. Oczywiście ma to sens, jeśli istnieją napisy do serialu w języku angielskim.
Tak samo z innymi polskimi produkcjami (fala zbrodni, Oficer, co kto lubi) - jeśli tylko są warte uwagi i są do nich angielskie napisy, to dlaczego ich nie wstawiać? Rozumiem jeśli to brak czasu (a każdy ma ten problem) i chęć skupienia się na serialach zagranicznych (skoro trzeba się na coś zdecydować), ale jeśli nie wstawiać ich tylko dla zasady 'polskie fe' - nie rozumiem.[/quote]
http://www.tvshows.i365.pl//viewtopic.php?t=6 patrz punkt 5 wiecej chyba nie trzeba mowic...
Tak, czytałem to. Ale jak napisałem - sama zasada jest nieco niepojęta. Wszystko ok, jeśli po prostu trzeba się skupić na serialach zagranicznych, bo na polskie nie ma czasu. Co innego, jeśli wynika to z punktu widzenia, że co polskie to gorsze.
Tak, czytałem to. Ale jak napisałem - sama zasada jest nieco niepojęta. Wszystko ok, jeśli po prostu trzeba się skupić na serialach zagranicznych, bo na polskie nie ma czasu. Co innego, jeśli wynika to z punktu widzenia, że co polskie to gorsze.