67 ZŁOTE GLOBY 2009 (17.01.2009)
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
67 ZŁOTE GLOBY 2009 (17.01.2009)
Hollywoodzkie Stowarzyszenie Prasy Zagranicznej ogłosiło nominacje do Złotych Globów - najważniejszych obok Oscarów nagród filmowych i telewizyjnych.
Nominowani w kategoriach "serialowych":
Najlepszy serial:
Big Love
Dexter
Dr House
Mad Men
True Blood
Najlepszy serial komediowy/musical:
Entourage
Glee
The Office
Modern Family
30 Rock
Najlepszy mini-serial:
Georgia O'Keeffe
Grey Gardens
Into the Storm
Little Dorrit
Taking Chance
Jak obstawiacie?
Jak dla mnie najlepszy serial to oczywiście Mad Men! Na drugim miejscu stawiam Housa. Nie ogladałem jeszcze Big Love - czekam aż joozeek skończy tłumaczenie sezonu1
Zdziwiły mnie nominacje na najlepszy serial komediowy - zadna rewelacja...
No i z żalem muszę przyznać, że nie oglądałem żadnego z proponowanych do kategorii mini - miałemw planach Little Dorrit ale tak jakoś wyszło...
Nominowani w kategoriach "serialowych":
Najlepszy serial:
Big Love
Dexter
Dr House
Mad Men
True Blood
Najlepszy serial komediowy/musical:
Entourage
Glee
The Office
Modern Family
30 Rock
Najlepszy mini-serial:
Georgia O'Keeffe
Grey Gardens
Into the Storm
Little Dorrit
Taking Chance
Jak obstawiacie?
Jak dla mnie najlepszy serial to oczywiście Mad Men! Na drugim miejscu stawiam Housa. Nie ogladałem jeszcze Big Love - czekam aż joozeek skończy tłumaczenie sezonu1
Zdziwiły mnie nominacje na najlepszy serial komediowy - zadna rewelacja...
No i z żalem muszę przyznać, że nie oglądałem żadnego z proponowanych do kategorii mini - miałemw planach Little Dorrit ale tak jakoś wyszło...

-
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Pewnie 30 Rock z tych komediowych. Wiem, że ludzie się tym zachwycają, ja tego serialu nie kupuje. Oddałbyym głos na Modern Family, bo to coś nowego w świecie komedii. Najlepszy serial to albo Mad Men, albo Dexter. Nie żebym jechał na świeżych emocjach, ale za ten rok należy mu się nagroda. Mini nie widziałem ani jednego z powyższych, więc pojęcia nie mam.
-
Wskaż do odpowiedzi
Jeśli chodzi o najlepszy serial to zdecydowanie Dexter, może trochę pod wpływem końcówki sezonu, ale i tak to byłby mój wybór.
Najlepszy serial komediowy to tutaj jakoś nie jestem zachwycony nominacjami, nic mnie jeszcze z nich nie zainteresowało jakoś szczególnie.
A z mini-seriali to niestety jak większość nic nie widziałem, może trzeba będzie coś zaproponować w propozycjach.
Najlepszy serial komediowy to tutaj jakoś nie jestem zachwycony nominacjami, nic mnie jeszcze z nich nie zainteresowało jakoś szczególnie.
A z mini-seriali to niestety jak większość nic nie widziałem, może trzeba będzie coś zaproponować w propozycjach.
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
No i jak co roku Złote Globy się nie popisały, najlepsze seriale i role zostały albo całkiem pominięte albo dostały gdzieś tam po jednej nominacji. Szczególnie boli fakt pominięcia BSG, które w tym roku definitywnie odeszło w niebyt - można by im przyznać chociaż część nagród, przecież właściwie w każdej kategorii prócz komedii znalazłby się tu jakiś element BSG który śmiało by zniszczył resztę. I tak by można wymieniać. Ech...
NAJLEPSZY SERIAL KOMEDIOWY: 30 Rock, Modern Family, Entourage, The Office, Glee.
Nie oglądam, nie obstawiam.
NAJLEPSZY SERIAL DRAMATYCZNY: Big Love, Dexter, Dr House, Mad Men, True Blood.
Mam szczerą nadzieję że nie będzie to przereklamowany House ani Mad Meni - którzy są OK, ale na pewno nie wybitni, i tak już dostali zbyt wiele nagród. 4 sezonu Dexa nie oglądałem, za bardzo mnie znudził 3. Za to True Blood w 2 sezonie zaliczył ogromny skok jakościowy, więc taki jest mój typ.
NAJLEPSZY AKTOR PIERWSZOPLANOWY W SERIALU DRAMATYCZNYM: Simon Baker (The Mentalist), Michael C. Hall (Dexter), Jon Hamm (Mad Men), Hugh Laurie (House), Bill Paxton (Big Love).
Ciężki wybór, zastanowiłbym się między Hammem a Laurie, jednak ostatecznie obstawiam tego ostatniego - w końcu jeśli jeden aktor ciągnie do góry przeciętny serial już któryś tam sezon z rzędu, to mu się należy. Dlatego Hugh Laurie.
NAJLEPSZA AKTORKA PIERWSZOPLANOWA W SERIALU DRAMATYCZNYM: Glenn Close (Damages), January Jones (Mad Men), Julianna Marguiles (The Good Wife), Anna Paquin (True Blood), Kyra Sedgwick (The Closer)
Oj tu wybitnie kiepska konkurencja. No ale niech będzie ta Paquin.
NAJLEPSZY AKTOR PIERWSZOPLANOWY W SERIALU KOMEDIOWYM: Alec Baldwin (30 Rock), Steve Carell (The Office), David Duchovny (Californication), Thomas Jane (Hung),
Matthew Morrison (Glee).
Tutaj w gruncie rzeczy nie ma konkurencji - jest tylko David Duchovny i jego niesłabnący geniusz, proszę państwa!
NAJLEPSZA AKTORKA PIERWSZOPLANOWA W SERIALU KOMEDIOWYM: Toni Collette (United States of Tara), Courteney Cox (Cougar Town), Edie Falco (Nurse Jackie), Tina Fey (30 Rock), Lea Michele (Glee).
Nie oglądam, nie wypowiadam się. Chociaż kibicuję Cox, bo cenię ją za Dirt. Mam nadzieję że nie wygra Edie Falco.
NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY: Michael Emerson (Lost), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), William Hurt (Damages), John Lithgow (Dexter), Jeremy Piven (Entourage).
Oj oj tutaj mocna liga. Szkoda że nie ma Terry'ego O'Quinna, bo jego bym nagradzał co roku
ale w takim razie nagroda idzie do Michaela Emersona. Co LOST, to jednak LOST.
NAJLEPSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA: Jane Adams (Hung), Rose Byrne (Damages), Jane Lynch (Glee), Chloe Sevigny (Big Love), Janet McTeer (Sense & Sensibility).
eee... Rose Byrne, bo jest ładna.
NAJLEPSZY MINISERIAL LUB FILM TELEWIZYJNY: Georgia O'Keefee, Grey Gardens, Into the Storm, Little Dorrit, Taking Chance
O kurde. Nie widziałem żadnego.
NAJLEPSZY SERIAL KOMEDIOWY: 30 Rock, Modern Family, Entourage, The Office, Glee.
Nie oglądam, nie obstawiam.
NAJLEPSZY SERIAL DRAMATYCZNY: Big Love, Dexter, Dr House, Mad Men, True Blood.
Mam szczerą nadzieję że nie będzie to przereklamowany House ani Mad Meni - którzy są OK, ale na pewno nie wybitni, i tak już dostali zbyt wiele nagród. 4 sezonu Dexa nie oglądałem, za bardzo mnie znudził 3. Za to True Blood w 2 sezonie zaliczył ogromny skok jakościowy, więc taki jest mój typ.
NAJLEPSZY AKTOR PIERWSZOPLANOWY W SERIALU DRAMATYCZNYM: Simon Baker (The Mentalist), Michael C. Hall (Dexter), Jon Hamm (Mad Men), Hugh Laurie (House), Bill Paxton (Big Love).
Ciężki wybór, zastanowiłbym się między Hammem a Laurie, jednak ostatecznie obstawiam tego ostatniego - w końcu jeśli jeden aktor ciągnie do góry przeciętny serial już któryś tam sezon z rzędu, to mu się należy. Dlatego Hugh Laurie.
NAJLEPSZA AKTORKA PIERWSZOPLANOWA W SERIALU DRAMATYCZNYM: Glenn Close (Damages), January Jones (Mad Men), Julianna Marguiles (The Good Wife), Anna Paquin (True Blood), Kyra Sedgwick (The Closer)
Oj tu wybitnie kiepska konkurencja. No ale niech będzie ta Paquin.
NAJLEPSZY AKTOR PIERWSZOPLANOWY W SERIALU KOMEDIOWYM: Alec Baldwin (30 Rock), Steve Carell (The Office), David Duchovny (Californication), Thomas Jane (Hung),
Matthew Morrison (Glee).
Tutaj w gruncie rzeczy nie ma konkurencji - jest tylko David Duchovny i jego niesłabnący geniusz, proszę państwa!
NAJLEPSZA AKTORKA PIERWSZOPLANOWA W SERIALU KOMEDIOWYM: Toni Collette (United States of Tara), Courteney Cox (Cougar Town), Edie Falco (Nurse Jackie), Tina Fey (30 Rock), Lea Michele (Glee).
Nie oglądam, nie wypowiadam się. Chociaż kibicuję Cox, bo cenię ją za Dirt. Mam nadzieję że nie wygra Edie Falco.
NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY: Michael Emerson (Lost), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), William Hurt (Damages), John Lithgow (Dexter), Jeremy Piven (Entourage).
Oj oj tutaj mocna liga. Szkoda że nie ma Terry'ego O'Quinna, bo jego bym nagradzał co roku

NAJLEPSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA: Jane Adams (Hung), Rose Byrne (Damages), Jane Lynch (Glee), Chloe Sevigny (Big Love), Janet McTeer (Sense & Sensibility).
eee... Rose Byrne, bo jest ładna.
NAJLEPSZY MINISERIAL LUB FILM TELEWIZYJNY: Georgia O'Keefee, Grey Gardens, Into the Storm, Little Dorrit, Taking Chance
O kurde. Nie widziałem żadnego.
Oceń ten serial