The Good Wife to nowy serial stacji CBS. Jest to klasyczny dramat i choć nie jestem zwolennikiem dramatów w czystej formie, to muszę powiedzieć, że The Good Wife bardzo mi się spodobał.
Krótki oficjalny opis
Po kompromitacji przez publiczny seks i korupcję swojego męża polityka, który trafia do więzienia, Alicia Florrick (Julianna Margulies) musi utrzymać rodzinę. Dzięki przyjacielowi powraca po 13 latach do zawodu prawnika i zaczyna pracować w prawniczej firmie w Chicago.
Obejrzałem dwa odcinki, dziś lecę z trzecim. Za serialami pokazującymi życie prawników nigdy nie przepadałem. W tym jednak wszystko jest poprowadzone jakoś tak żwawo. Przyjemnie się ogląda, bo i aktorstwo na wysokim poziomie.
Dość wysoka oglądalność (średnio ok 12-13 mln)sprawia, że nie będzie to raczej produkcja na jeden sezon.
The Good Wife to nowy serial stacji CBS. Jest to klasyczny dramat i choć nie jestem zwolennikiem dramatów w czystej formie, to muszę powiedzieć, że The Good Wife bardzo mi się spodobał.
Po kompromitacji przez publiczny seks i korupcję swojego męża polityka, który trafia do więzienia, Alicia Florrick (Julianna Margulies) musi utrzymać rodzinę. Dzięki przyjacielowi powraca po 13 latach do zawodu prawnika i zaczyna pracować w prawniczej firmie w Chicago.
Obejrzałem dwa odcinki, dziś lecę z trzecim. Za serialami pokazującymi życie prawników nigdy nie przepadałem. W tym jednak wszystko jest poprowadzone jakoś tak żwawo. Przyjemnie się ogląda, bo i aktorstwo na wysokim poziomie. Dość wysoka oglądalność (średnio ok 12-13 mln)sprawia, że nie będzie to raczej produkcja na jeden sezon.
Oficjalna strona serialu http://www.cbs.com/primetime/the_good_wife/
IMBD http://www.imdb.com/title/tt1442462/
Napisy ukazują się. Narazie są do dwóch odcinków, robią się też do odcinka 3. Dziś ukazał się dopiero czwarty.
Mi sie równieź podobał. Przynjamniej odcinek pierwszy. Dawno nie było serialu prawniczego. Miejmy nadzieje że ten serial przetrwa bo nowych ciekawych pozycji serialowych jak na lekarstwo.
Mi sie równieź podobał. Przynjamniej odcinek pierwszy. Dawno nie było serialu prawniczego. Miejmy nadzieje że ten serial przetrwa bo nowych ciekawych pozycji serialowych jak na lekarstwo.
Nic dziwnego bo serial bardzo dobry. Fajnie, że Juliann Margulies wreszcie trafił się serial który nie dostaje cancela po pierwszym sezonie bo ostatnio nie miała szczęścia :roll:
Nic dziwnego bo serial bardzo dobry. Fajnie, że Juliann Margulies wreszcie trafił się serial który nie dostaje cancela po pierwszym sezonie bo ostatnio nie miała szczęścia :roll:
Trochę sceptycznie jestem nastawiony do tego serialu ponieważ kojarzy mi się on z Damages - zacny serial ale tak już poplątali, że przestałem oglądać bo i tak już nic nie pamiętałem.
No i czekam na ostatni odcinek Sharka! - to jest dopiero serial prawniczy!! - przez duże P O kolejce dokumentalnych już nie wspomnę :!: Nie mam więc czasu ani ochoty zaczynać nowego serialu, ale kiedyś na pewno...
Trochę sceptycznie jestem nastawiony do tego serialu ponieważ kojarzy mi się on z Damages - zacny serial ale tak już poplątali, że przestałem oglądać bo i tak już nic nie pamiętałem. No i czekam na ostatni odcinek Sharka! - to jest dopiero serial prawniczy!! - przez duże [b]P[/b] O kolejce dokumentalnych już nie wspomnę :!: Nie mam więc czasu ani ochoty zaczynać nowego serialu, ale kiedyś na pewno... :)
Świetny serial i z odcinka na odcinek coraz ciekawszy. Jest zupełnie w innym klimacie niż Damages. Julianna Margulies gra wspaniale. Mam do niej duży sentyment po "Ostrym dyżurze". I oczywiście wspaniała Christine Baranski, którą bardzo polubiłam po "Mamma Mia". Polecam ten serial wszystkim :!:
Świetny serial i z odcinka na odcinek coraz ciekawszy. Jest zupełnie w innym klimacie niż Damages. Julianna Margulies gra wspaniale. Mam do niej duży sentyment po "Ostrym dyżurze". I oczywiście wspaniała Christine Baranski, którą bardzo polubiłam po "Mamma Mia". Polecam ten serial wszystkim :!: