Ja już wyraziłem swoje zdanie kilka postów powyżej - słabiutki i nie przypadł mi kompletnie do gustu.
Miałem wrażenie, że ten gang to odzwierciedlenie wizerunku kowbojów a ja nigdy nie przepadałem za westernami.
Ja już wyraziłem swoje zdanie kilka postów powyżej - słabiutki i nie przypadł mi kompletnie do gustu. Miałem wrażenie, że ten gang to odzwierciedlenie wizerunku kowbojów a ja nigdy nie przepadałem za westernami.
Mi akurat jakoś to skojarzenie do kowbojów się nie nasunęło, ale za to podoba mi się ich postawa wobec miasteczka. Z pewnością też wielu by chciało żyć życiem takiego Syna Anarchii... no może poza tymi zabójstwami itp. ekscesami
Mi akurat jakoś to skojarzenie do kowbojów się nie nasunęło, ale za to podoba mi się ich postawa wobec miasteczka. Z pewnością też wielu by chciało żyć życiem takiego Syna Anarchii... no może poza tymi zabójstwami itp. ekscesami ;)
Czy ja wiem? Takie działania na własną rękę choć mogą się wydawać pożądane w rzeczywistości są jeszcze gorszym złem. Pamiętajmy, że każdy ma prawo do sądu.
Czy ja wiem? Takie działania na własną rękę choć mogą się wydawać pożądane w rzeczywistości są jeszcze gorszym złem. Pamiętajmy, że każdy ma prawo do sądu.
Ja tam jestem zdania że każdy z nas ma inny gust i dlatego jednym się ten serial podoba innym nie. Należę do grona jego zwolenników(lubię taką sensację).
Ja tam jestem zdania że każdy z nas ma inny gust i dlatego jednym się ten serial podoba innym nie. Należę do grona jego zwolenników(lubię taką sensację).
[quote]Serial naprawdę ciekawy i zdziwiłem się, że nie ma na jego temat żadnych dyskusji, czyżby wam się nie podobał?[/quote] Temat odnośnie tego serialu już od dawna istnieje... [url]http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=824[/url]
jestem po 2 sezonie, pierwsze gorace wrazenia - do 12 odcinka bardzo dobre...
i jedno ale - dobrze, by bylo gdyby na 12 sie ten sezon skonczyl,
w 13 konczacym serie zaczely sie pewne rujnujace caly sezon uproszczenia i komplikowanie akcji na sile przez chocby
Spoiler:
w najbardziej niebezpiecznym momencie (i wszyscy bohaterowie sa swiadomi, ze jest to niebezpieczne!) wyjascie na miasto/robienie zakupow przez matki/zony/kochanki/corki glownych bohaterow; czy tez strasznie naiwne wypuszczenie z aresztu na wolnosc glownego antagonisty SAMCROW (mial bardzo powazne zarzuty!); albo wypad do zakladau tatuazu Westona w momencie, kiedy oczywiscie bylo to nadzwyczaj niewskazane...
Obym nie byl zlym prorokiem, ze scenarzystom zaczyna brakowac pomyslow i w kolejnych sezonach SOA podzieli los Prison Break...
Oby nie!
P.S. w 2 sezonie pyszna rola Henia Rollinsa (Weston), jednego z moich ulubionych grajkow
jestem po 2 sezonie, pierwsze gorace wrazenia - do 12 odcinka bardzo dobre... i jedno ale - dobrze, by bylo gdyby na 12 sie ten sezon skonczyl, w 13 konczacym serie zaczely sie pewne rujnujace caly sezon uproszczenia i komplikowanie akcji na sile przez chocby [spoiler] w najbardziej niebezpiecznym momencie (i wszyscy bohaterowie sa swiadomi, ze jest to niebezpieczne!) wyjascie na miasto/robienie zakupow przez matki/zony/kochanki/corki glownych bohaterow; czy tez strasznie naiwne wypuszczenie z aresztu na wolnosc glownego antagonisty SAMCROW (mial bardzo powazne zarzuty!); albo wypad do zakladau tatuazu Westona w momencie, kiedy oczywiscie bylo to nadzwyczaj niewskazane...[/spoiler]
Obym nie byl zlym prorokiem, ze scenarzystom zaczyna brakowac pomyslow i w kolejnych sezonach SOA podzieli los Prison Break... Oby nie!
P.S. w 2 sezonie pyszna rola Henia Rollinsa (Weston), jednego z moich ulubionych grajkow :)
Król horrorów - pisarz Stephen King od dawna ogląda "Sons of Anarchy" i jest wielkim fanem tytułu. Czasem wspomina o serialu na łamach magazynu EW, którego jest felietonistą. Jego zaangażowanie docenili twórcy serii, którzy zaproponowali mu występ w jednym z odcinków. Dla Kinga to nie pierwszyzna - raz na jakiś czas pojawiał się np. w ekranizacjach swoich powieści.
King zagra w trzecim odcinku trzeciej serii. Wcieli się w cichego samotnika, który pomoże Gemmie, gdy ta znajdzie się w nagłych tarapatach
[quote]Król horrorów - pisarz Stephen King od dawna ogląda "Sons of Anarchy" i jest wielkim fanem tytułu. Czasem wspomina o serialu na łamach magazynu EW, którego jest felietonistą. Jego zaangażowanie docenili twórcy serii, którzy zaproponowali mu występ w jednym z odcinków. Dla Kinga to nie pierwszyzna - raz na jakiś czas pojawiał się np. w ekranizacjach swoich powieści.
King zagra w trzecim odcinku trzeciej serii. Wcieli się w cichego samotnika, który pomoże Gemmie, gdy ta znajdzie się w nagłych tarapatach[/quote]
A ja skończyłem na drugim sezonie i basta! Nie wiem, co mi nie pasuje w tym serialu, bo i aktorzy dobrzy i scenariusz w miarę kupy się trzyma i akcja trzyma przed ekranem... Może to, że tematyka mnie niezbyt interesuje (jakieś wojny wydumanych gangów motocyklowych i ich niezniszczalnych członków), a może fakt, że źlę życzę głównym bohaterom (powinno ich się dawno rozstrzelać, a przynajmniej zamknąć na kilka lat z Majkelem Skofildem)
A ja skończyłem na drugim sezonie i basta! Nie wiem, co mi nie pasuje w tym serialu, bo i aktorzy dobrzy i scenariusz w miarę kupy się trzyma i akcja trzyma przed ekranem... Może to, że tematyka mnie niezbyt interesuje (jakieś wojny wydumanych gangów motocyklowych i ich niezniszczalnych członków), a może fakt, że źlę życzę głównym bohaterom (powinno ich się dawno rozstrzelać, a przynajmniej zamknąć na kilka lat z Majkelem Skofildem) :salut:
[quote="xhejn"]Może to, że tematyka mnie niezbyt interesuje (jakieś wojny wydumanych gangów motocyklowych i ich niezniszczalnych członków)[/quote]
Hmm czy te wojny i gangi są wydumane nie wydaje mi się, tu masz przykłady: http://wyborcza.pl/1,75477,7677291,Ameryka_walczy_z_motocyklowymi_gangami.html http://www.newsweek.pl/artykuly/wydanie/0/gangi-motocyklowe,62066,1 Swego czasu na jakimś kanale był też na ten temat dokument
[quote="mick22"][quote="xhejn"]Może to, że tematyka mnie niezbyt interesuje (jakieś wojny wydumanych gangów motocyklowych i ich niezniszczalnych członków)[/quote]
Hmm czy te wojny i gangi są wydumane nie wydaje mi się, tu masz przykłady: http://wyborcza.pl/1,75477,7677291,Ameryka_walczy_z_motocyklowymi_gangami.html http://www.newsweek.pl/artykuly/wydanie/0/gangi-motocyklowe,62066,1 Swego czasu na jakimś kanale był też na ten temat dokument
Wracając do 3 sezonu wrócił dobry stary Jax :D[/quote]
Warto poszukać na youtubie. Wiem że były tam dostępne jakies filmy dok. z napisami.