🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

najphil pisze:Kanał IRC to jednak nie to samo
Jest jakiś kanał irc? :shock: :-]
Mi jakoś SB specjalnie nie brakuje, korzystam z kilku stron z tą funkcją, zazwyczaj służył on nowym użytkownikom jako miejsce do "robienia dymu". Do komunikacji na bardziej żywo można by zrobić w dziale hydepark temat "offtopic" do tego typu luźnych rozmów i problem z głowy.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Nie wiem nic o kanale IRCa... jest tam ktoś w ogóle? Ktoś z niego korzysta?
Co do SB to nie uważam tego za dobry pomysł z powodów wcześniej wymienionych. Czasem przy otwartej rejestracji trochę spamu się pojawia w forach a co dopiero będzie jak będzie SB? Jakoś tego nie widzę jako przydatne.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No to testujmy - ak się spodoba to zostanie.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Myślę że to nie tyle kwestia podobania się co jak wyjdzie ze spamem itp itd.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Na razie jest ok - myślę że poprzedni problem polegał na tym, że dostęp do shoutboxa miały osoby, które nie musiały się rejestrować na Forum.
Obecnie, żeby cokolwiek napisać w shoutboxie trzeba być zarejestrowany a co za tym idzie nie-anomowym.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ponieważ niektórzy do teraz nie zauważyli:

Na stronie głównej (Forum), na dole znajduje się Shoutbox

Added after 20 hours 28 minutes:

Co Wy na to?

http://tvshows.i365.pl/cal_lite.php
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

nawet niezły pomysł, pod warunkiem ze kalendarz będzie bardziej czytelny niż ten co był do tej pory. Bo jeśli nie to będzie to zbędny duplikat
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Wszelkie sugestie dotyczące kalendarza: http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?p=44320#44320

Jak widzicie przy okazji odświeżyłem trochę ikonki - mam nadzieję, że teraz jest ładniej...
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Widzę, że dział Ankiety zmieniłeś na anglojęzyczną nazwę 'Polls", ja raczej bym się skłaniał do tłumaczenia "Surveys". Może ktoś jeszcze się wypowie?
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ikonki dużo ładniejsze, bardzo mi się podobają :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Nowe ikonki są spoko, szczególnie te błękitne RSSy :ok
Co do dylematu "polls" czy "surveys" to się wypowiem krótko: keine Ahnung :-]
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jeśli ktoś dobrze zna język angielski i chciałby pomóc w budowaniu naszego serwisu - to proszę o kontakt. Chodzi o przetłumaczenie kilku opisów (takich jak są na podstronach) z polskiego na angielski.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No nie wiem - w skrypcie (wszędzie) używany jest zwrot polls i nawet lang_english są tak nazwane stąd zdecydowałem się użyć oryginalnej nazwy.

Zmieniłem ikony rss z pomarańczowego na niebieskie, żeby co niektórych nie drażniło no i ogólnie wszystko jest juzw kolorze niebiesko-zimowym (odświeżcie stronę F5 jak macie jeszcze stare kolorki).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Poprawiłem poprawność wyświetlania "Ostatnio widziany" w profilach użytkowników. Jak wiadomo wyświetlała się data przedostatniego wejścia na Forum - teraz juz jest ok.

Added after 3 hours 52 minutes:

Dodałem gwiazdki: Jedna Obrazek za każde 365 od momentu rejestracji.
Oczywiście pierwsze nasze Forum powstało już w 2006 no ale było na ForaPL więc liczy się czas od momentu nowej rejestracji.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Fajny pomysł do tej pory jakoś nie zdawałam sobie sprawy jak długo już zaglądam na to forum. Nie zwracałam uwagi kiedy to sie zarejstrowałam dopiero teraz jak zauważyłam te gwiazdki to mnie olśniło hehehe
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Przeglądajac Forum głównie widać "dwie gwiazki"... nowi milczą? :silent:
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Może właśnie przez te gwiazdki młodzi stażem czują się onieśmieleni i wolą nie odzywać się przy starych dziadach :-p
A swoją drogą fajny pomysł, naprawdę!

Może przy odrobinie szczęścia i wolnego czasu popiszę więcej na forum, więc jakiś świeży, nowy (ale pachnący starością :D) nick też Ci się pojawi przed oczami od czasu do czasu ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Te gwiazdy to dopiero od dzisiaj - więc to nie kwestia onieśmielenia... :-]

Ale jest dobrze - kilka postronnych dziewczyn zwróciło mi uwagę, że nad wyraz dużo u nas na Forum udziela się kobiet (nie porównuję z innymi Forami o tematyce Ach i Och! etc. tylko "serialowymi" :D )... - nie wiem czy to poprzez wysoki standard kultury, który staramy się wraz z MODeratorami utrzymać czy nagle tak wiele miłych pań pokochało seriale inne niż: "polskiegospodyńlovestory"... A może to tylko były komplementy? - nie wiem - staramy się, żeby było miło i kulturalnie :)

Trochę boleję, że robi sie z Forum "warezownia" - dużo osób wchodzi tylko po linki... (ja wiem, że dużo osób na Forum nie pisze bo jest typowym "czytelnikiem" ale może w końcu warto obronić swoje tezy lub pochwalić się co ko lubi??) i mocno zastanawiam się nad ograniczeniem działuUP&Down - choćby dla Userów, którzy napiszą choć pięć postów...

Piszcie co sądzicie - wg. mnie na Forum jest dobrze i można miło spędzić czas - a to, że tyle osób nas odwiedza tylko po linki? - mnie to specjalnie nie przeszkadza a wiem, że takich osób nie ma co specjalnie przymuszać do rozmowy - i tak się nie odezwą...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Trochę boleję, że robi sie z Forum "warezownia" - dużo osób wchodzi tylko po linki... (ja wiem, że dużo osób na Forum nie pisze bo jest typowym "czytelnikiem" ale może w końcu warto obronić swoje tezy lub pochwalić się co ko lubi??) i mocno zastanawiam się nad ograniczeniem działuUP&Down - choćby dla Userów, którzy napiszą choć pięć postów...
Hmm. Z jednej strony pomysł dobry, bo może niektórych nieaktywnych userów pobudzić do pisania, jednak z drugiej strony... Możesz strzelić sobie i moderatorom samobója. Bowiem przez takie wymagania może tylko wzrosnąć spam i przypadkowe posty, w przypadkowych tematach. Ot po prostu, aby odbębnić swoje 5 postów i tyle. I tak dobrze, że są (były? nie wiem jak jest teraz?) ograniczenia z rejestracją, bo na forum dostają się tylko osoby, które chcą - mają w tym cel. A czy to jest tylko dostęp do informacji, czy do udzielania się w dyskusjach to już inny temat.

Myślę, że jak ktoś ma ochotę się zacząć udzielać, to nawet gdy jest nieśmiały, po jakimś czasie się ośmieli, czytając różne tematy. ;)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

xvidasd pisze:
Ja nawet bym zwiększył tą ilość do 10 postów. Troszkę inicjatywy ze strony nowych użytkowników i będą mieć dostęp do działu up/down.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ