blant pisze:ja mam napisy domowej jakości
sam dla sobie przetłumaczyłem ok 95% poprawności ale ze stylistyką gorzej zapodaj na jaki mejl mam wysłać nie wiem czy mój widać pawiel13@wp.pl
wersja do 8cd (dodatek bez tłumaczenia)
XviDasd pisze:Jestem po pierwszym odcinku i mogę stwierdzić że odwaliłeś kawał dobrej roboty @blant
Co do serialu to już dawno się nim interesowałem ale nie sądziłem, że jest aż tak fantastyczny!
Przecudowna baśń pełna zabawnych scen - bardzo miło się ogląda.
Pamiętacie zapewne, że nie lubię żadnych produkcji "famailijnych" - z tym jest jednak inaczej.
Widz dorosły jak i nastoletni odbierze go inaczej gdyż serial jest uniwersalny.
Po pierwszym odcinku mam tylko jeden żal... : żal tego piwa co się rozbiło
PaulinAna pisze:Opis:
Pewien przystojny książę zostaje zamieniony w psa. Ucieka (chyba , bo nie pamiętam jak się znalazł w 'naszej' rzeczywistości) ze swojego królestwa i soptyka nowojorską kelnerke , w której życie wprowadza (delikatnie mówiąc) zamęt . Na jego tropie są trolle, myśliwy podobny do Terminatora i wilkołak, nie wspominając o tym, że w jego krolestwie czeka na niego zła królowa, chąca przejąc tam władze (kompletnie). Nieszczęsny czworonożny bohater musi polegać na bohaterce z zupełnie innej bajki, ponieważ tylko ona może mu pomóc wydostać się z opałów i wrócić na tron – i do własnego ciała!
Było tam coś jeszcze o innych królowach , ale tego nie opisze bo nie obejrzałam całego serialu , pozatym pamięć ma nieco dziurawą. Z tego co pamiętam były tam jeszcze jakieś relacje rodzinne między złą królową i kelnereczką (o ile nie pomyliłam bajek )
XviDasd pisze:Naprawdę świetna ta Baśń zrealizowana z wielkim rozmachem - kręcono ten film w siedmiu krajach co widać po przepięknych plenerach, uszyto na jego potrzeby ponad cztery tysiące różnych strojów i do wielu scen użyto ogromnych nakładów jak np scena "bagienna" zajmowała wielkość boiska piłkarskiego. Dopracowane efekty komputerowe - żadnych "plastików" i to co najlepsze - niesamowity humor! - uśmiałem się niejednokrotnie do łez!
Film ten zaliczam do najlepszej czwórki moich odkryc tego roku, więc ostrzcie sobie ząbki już teraz
XviDasd pisze:a więc w końcu nadszedł ten dzień.
Dzięki olbrzymiemu wysiłkowi @blanta, który podjął się przetłumaczenia całości ZE SŁUCHU w końcu możemy cieszyć się tą niesamowitą produkcją.
Producenci dołożyli wszelkich starań, żeby widz był zadowolony i nakręcili go z dużym rozmachem. Co rzuca siew oczy to niesamowite plenery i widoczki, których nie brakuje
Film ten w niebywały sposób łączy oba światy: nasz współczesny ze swiatem bajkowym w sposób bardzo humorystyczny.
Nie jest to jednak tak jak na poniższym zdjęciu: - telefony w bajkach itp (to scena ze snu):
(zdjęcia brak)
Tylko widać często odnośniki do świata w którym żyjemy jak np kiedy nasi bohaterzy znajdują "cudowną" i słynną z bajek rybę WSZYSTKO-CO-DOTKNIESZ-ZAMIENIA-SIĘ-W-ZŁOTO, a pod akwarium widzimy mały młoteczek i napis: Ostrzeżenie
Zbij szybkę tylko w razie finansowej potrzeby
Lub kiedy zdesperowany Tony usiłuje sprzedać swój zegarek "Zębowej Wróżce":
[Tony] - To jest naręczny pokazywacz czasu, wskazówki się obracają i podaje dokładną godzinę.Bardzo inteligentny
[Wróżka] - My je nazywamy zegarkami
[Tony] - Ale to jest Rolex czyste złoto
[Wróżka] - Żeby to nie była tylko ta tania podróbka ?
Albo wiecznie głodny Wilk, który po wizycie u psychologa postanawia się zmienić i czyta książki współczesne...
Nie można też nie wspomnieć o roli trzech głupich troli (fantastycznie śpiewają BEE GEEsów )
Czy Rutgera Hauera jako Łowcy.
Pomimo, że jest to Baśń to nie kończy się prostym "I żyli długo i szczęśliwie..." ale nie mogę zdradzic szczegółów.
Jest to naprawdę coś fantastycznego i uniwersalnego dla sporej grupy wiekowej (jednak nie dla dzieci ze względu na sceny drastyczne, które jednak występują).
Najlepsza scena? Jak dla mnie to chyba z Julią...
Przypominam ten serial, ze względu na Alicję (nowy, baśniowy serial se stajni SyFy) - wiele osób pewnie nawet o nim nie słyszało - jeśli więc podobała Ci się Alicja to gwarantuję Ci, że ten serial spodoba Ci sie o wiele bardziej :thumleft:
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2010, 22:09 przez asd, łącznie zmieniany 2 razy.
[quote="blant"]ja mam napisy domowej jakości sam dla sobie przetłumaczyłem ok 95% poprawności ale ze stylistyką gorzej zapodaj na jaki mejl mam wysłać nie wiem czy mój widać pawiel13@wp.pl wersja do 8cd (dodatek bez tłumaczenia)[/quote]
[quote="XviDasd"]Jestem po pierwszym odcinku i mogę stwierdzić że odwaliłeś kawał dobrej roboty @blant :ok
Co do serialu to już dawno się nim interesowałem ale nie sądziłem, że jest aż tak fantastyczny!
Przecudowna baśń pełna zabawnych scen - bardzo miło się ogląda. Pamiętacie zapewne, że nie lubię żadnych produkcji "famailijnych" - z tym jest jednak inaczej. Widz dorosły jak i nastoletni odbierze go inaczej gdyż serial jest uniwersalny.
Po pierwszym odcinku mam tylko jeden żal... : żal tego piwa co się rozbiło ;) :smt081[/quote]
[quote="PaulinAna"]Opis: Pewien przystojny książę zostaje zamieniony w psa. Ucieka (chyba , bo nie pamiętam jak się znalazł w 'naszej' rzeczywistości) ze swojego królestwa i soptyka nowojorską kelnerke , w której życie wprowadza (delikatnie mówiąc) zamęt . Na jego tropie są trolle, myśliwy podobny do Terminatora i wilkołak, nie wspominając o tym, że w jego krolestwie czeka na niego zła królowa, chąca przejąc tam władze (kompletnie). Nieszczęsny czworonożny bohater musi polegać na bohaterce z zupełnie innej bajki, ponieważ tylko ona może mu pomóc wydostać się z opałów i wrócić na tron – i do własnego ciała!
Było tam coś jeszcze o innych królowach , ale tego nie opisze bo nie obejrzałam całego serialu , pozatym pamięć ma nieco dziurawą. Z tego co pamiętam były tam jeszcze jakieś relacje rodzinne między złą królową i kelnereczką (o ile nie pomyliłam bajek ;) )[/quote]
[quote="XviDasd"]Naprawdę świetna ta Baśń zrealizowana z wielkim rozmachem - kręcono ten film w siedmiu krajach co widać po przepięknych plenerach, uszyto na jego potrzeby ponad cztery tysiące różnych strojów i do wielu scen użyto ogromnych nakładów jak np scena "bagienna" zajmowała wielkość boiska piłkarskiego. Dopracowane efekty komputerowe - żadnych "plastików" i to co najlepsze - niesamowity humor! - uśmiałem się niejednokrotnie do łez!
Film ten zaliczam do najlepszej czwórki moich odkryc tego roku, więc ostrzcie sobie ząbki już teraz :D[/quote]
[quote="XviDasd"]a więc w końcu nadszedł ten dzień. Dzięki olbrzymiemu wysiłkowi [b]@blanta[/b], który podjął się przetłumaczenia całości ZE SŁUCHU w końcu możemy cieszyć się tą niesamowitą produkcją.
Producenci dołożyli wszelkich starań, żeby widz był zadowolony i nakręcili go z dużym rozmachem. Co rzuca siew oczy to niesamowite plenery i widoczki, których nie brakuje Film ten w niebywały sposób łączy oba światy: nasz współczesny ze swiatem bajkowym w sposób bardzo humorystyczny. Nie jest to jednak tak jak na poniższym zdjęciu: - telefony w bajkach itp (to scena ze snu):
(zdjęcia brak)
Tylko widać często odnośniki do świata w którym żyjemy jak np kiedy nasi bohaterzy znajdują "cudowną" i słynną z bajek rybę WSZYSTKO-CO-DOTKNIESZ-ZAMIENIA-SIĘ-W-ZŁOTO, a pod akwarium widzimy mały młoteczek i napis: [i][b]Ostrzeżenie Zbij szybkę tylko w razie finansowej potrzeby[/b][/i] :D
Lub kiedy zdesperowany Tony usiłuje sprzedać swój zegarek "Zębowej Wróżce":
[i][Tony] - To jest naręczny pokazywacz czasu, wskazówki się obracają i podaje dokładną godzinę.Bardzo inteligentny [Wróżka] - My je nazywamy zegarkami [Tony] - Ale to jest Rolex czyste złoto [Wróżka] - Żeby to nie była tylko ta tania podróbka ?[/i] :D
Albo wiecznie głodny Wilk, który po wizycie u psychologa postanawia się zmienić i czyta książki współczesne... Nie można też nie wspomnieć o roli trzech głupich troli (fantastycznie śpiewają BEE GEEsów :D ) Czy Rutgera Hauera jako Łowcy. Pomimo, że jest to Baśń to nie kończy się prostym [i]"I żyli długo i szczęśliwie..."[/i] ale nie mogę zdradzic szczegółów. Jest to naprawdę coś fantastycznego i uniwersalnego dla sporej grupy wiekowej (jednak nie dla dzieci ze względu na sceny drastyczne, które jednak występują).
Najlepsza scena? Jak dla mnie to chyba z Julią... ;) :D [/quote]
Przypominam ten serial, ze względu na Alicję (nowy, baśniowy serial se stajni SyFy) - wiele osób pewnie nawet o nim nie słyszało - jeśli więc podobała Ci się Alicja to gwarantuję Ci, że ten serial spodoba Ci sie o wiele bardziej :thumleft:
Wczoraj widziałem kawałek tego na Pulsie (pierwsza część trwająca 2 godziny, za tydzień następna trwająca 2 godziny, ale nie wiem i nie chce mi się sprawdzać, czy to całość, czy jeszcze za tydzień będzie następna część, leń jestem)... Wymiękłem ;p Tak, jak lubię wszelakie baśnie od dziecka, zarówno te książkowe jak i filmowo serialowe, tak ten odrzucił mnie na kilometr. Może się później rozkręca w jakiś sposób, ale po pierwszych parunastu minutach nie mogłem tego dalej oglądać, dowcipy wydały mi się wymuszone, a całość zbyt naiwna nawet biorąc poprawkę, że to przecież ma być naiwne
Wczoraj widziałem kawałek tego na Pulsie (pierwsza część trwająca 2 godziny, za tydzień następna trwająca 2 godziny, ale nie wiem i nie chce mi się sprawdzać, czy to całość, czy jeszcze za tydzień będzie następna część, leń jestem)... Wymiękłem ;p Tak, jak lubię wszelakie baśnie od dziecka, zarówno te książkowe jak i filmowo serialowe, tak ten odrzucił mnie na kilometr. Może się później rozkręca w jakiś sposób, ale po pierwszych parunastu minutach nie mogłem tego dalej oglądać, dowcipy wydały mi się wymuszone, a całość zbyt naiwna nawet biorąc poprawkę, że to przecież ma być naiwne :D
Alice była pierwsza baśnia jaka oglądałam dzięki za RS 10th Kingdom ponieważ jestem poprostu oczarowana. Nigdy nie przypuszczałam że może mi sie aż tak spodobać tego typu produkcja. Polecam gorąco nawet osobą które nie do końca przepadają za baśniami.
Alice była pierwsza baśnia jaka oglądałam dzięki za RS 10th Kingdom ponieważ jestem poprostu oczarowana. Nigdy nie przypuszczałam że może mi sie aż tak spodobać tego typu produkcja. Polecam gorąco nawet osobą które nie do końca przepadają za baśniami.
Lubię czasem wrócić do tej baśni - jest zabawna i świetnie się ją ogląda. Dawno już nie nakręcono niczego podobnego i choć produkcja jest dosyć stara bo z 2000 roku, to kompletnie tego po niej nie widać. Po prostu kawał dobrej produkcji
Lubię czasem wrócić do tej baśni - jest zabawna i świetnie się ją ogląda. Dawno już nie nakręcono niczego podobnego i choć produkcja jest dosyć stara bo z 2000 roku, to kompletnie tego po niej nie widać. Po prostu kawał dobrej produkcji :ok [url=https://baza.seriale-asd.eu/portal0.php?zmienna=tenthkingdom_the][img]https://baza.seriale-asd.eu/bar3/tenthkingdom_the.gif[/img][/url]
Pamiętam, że jakoś pierwszy odcinek początkowo do mnie nie przemawiał, ale wytrwałem i potem naprawdę nie żałowałem.
Niepowtarzalny i bardzo fajny serial.
Pamiętam, że jakoś pierwszy odcinek początkowo do mnie nie przemawiał, ale wytrwałem i potem naprawdę nie żałowałem. Niepowtarzalny i bardzo fajny serial.