[Propozycja]Kuroshitsuji

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Tvshows
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

[Propozycja]Kuroshitsuji

Post autor: Tvshows »

Obrazek

tytuł Kuroshitsuji(jap) Black Butler (ang)
przypisania komedia, nadprzyrodzone
animacja A-1 Pictures Inc.
odcinki 26(planowane)
napisy www.animesub.info (tworzone)

Sebastian Michaelis jest kamerdynerem szlacheckiej rodziny angielskiej Phantomhive. W swym zawodzie jest niedościgniony, a do jego obowiązków należy wiele czynności, które w normalnych warunkach powinno wykonywać wiele osób. Do jego niezliczonych zalet należy niezwykłe opanowanie. Potrafi wybrnąć z najczarniejszej sytuacji, do jakiej gotowi są doprowadzić jego podwładni. Ma ich kilku, a każdy jest mistrzem w psuciu wszystkiego, czego się dotknie. Nasz kamerdyner potrafi jednak samodzielnie sprostać ich wsparciu, nawet jeśli naraz wpadną na pomysł, żeby mu w czymś pomóc. Pracuje w dość mrocznej posiadłości, dla tajemniczego nastolatka, który jako głowa rodziny przyjmuje różnych interesantów i gości ich w iście szlacheckim stylu.
Tym razem do młodego panicza przybywa jakiś podejrzany Włoch, celem jakiegoś przekrętu, mającego uszczuplić majątek rodziny Phantomhive. Zostaje godnie przyjęty, choć kamerdyner musi się trochę napocić, żeby odkręcić kolejną katastrofę swych dzielnych pomocników, na dwie godziny przed terminem wizyty. Ten dom i jego personel nie może być jednak zwyczajny. Panicza i jego kamerdynera łączyć musi coś więcej, niż tylko umowa o pracę. Musi być jakiś powód, dla którego taki zdolniacha, jak Sebastian Michaelis, niańczy śmiertelnie poważnego nastolatka i znosi pracowników, których każdy Inny pracodawca wylał na bruk zaraz po demonstracyjnym pokazie ich możliwości destrukcyjnych.

opis niestety nie moj... ;(
http://azunime.net

Polecam zobaczyc opening

ObrazekObrazekObrazek
http://azunime.net

Proszę opinię
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Podoba mi się :)
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

fajna kreska, a i fabuła intrygująca. Właśnie ściągam 1 odcinek, żeby zobaczyć co to za cudo :)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

ciekawie się zapowiada :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

no, jestem po 2 odcinkach (nie poprzestałem na 1) i jest to interesujące. Porządna kreska, ciekawie poprowadzone odcinki. No i główny bohater - lokaj ma w sobie coś z Alucarda (Hellsing) :D. Jedyne co mnie troche irytuje to ci w opisie wspomniani małorozgarnięci pomocnicy , akcje z nimi nie są śmieszne - są żałosne. Ale na szczęście nie ma ich tak dużo w tym anime. W drugim odcinku jest fajna scena trafiania headshotów nożami i widelcami :D, a dalej może jutro znajde czas pomiedzy ogarnianiem w domu, a rodzinną kolacją i obejrze jeden, bądź 2 odcinki ;)
Awatar użytkownika
VictoriNoRisuu
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: VictoriNoRisuu »

Seria jest świetna. Dobra muzyka, dobra kreska, ciekawi bohaterowie. Dużo naprawdę zabójczego humoru (kto widział gorset, ten wie :D )Co prawda finał nie wyjaśnia pewnych pobocznych wątków (a to, co wyjaśnia, robi niezbyt udolnie), ale można to zrzucić na karb powstającej dopiero mangi, której do finału jeszcze daleko. Za to wątek główny poprowadzony wzorowo. Seria jest bardzo spójna i bez wątpienia warta polecenia :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Czy mamy komplet? Sezon/Napisy ??
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
VictoriNoRisuu
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: VictoriNoRisuu »

Tak, jest całość, pełen 24 odcinkowy sezon. Mówi się o produkcji drugiego, chociaż sobie tego nie wyobrażam (ze względu na genialny finał serii). komplet polskich napisów tutaj: http://animesub.info/szukaj.php?szukane ... pTitle=org
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Hmm, może być ciekawa produkcja. A skoro jest cały sezon, z genialnymi finałem, jak wyżej wyczytałem, to czemu nie spróbować ;)
Jak zdążę w dzień obejrzeć to będzie ok. Jak nie, to niestety ze smutkiem poczekam do następnych świąt :/

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ