🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Mroofa69 »

elmo pisze:Trochę boleję, że robi sie z Forum "warezownia" - dużo osób wchodzi tylko po linki... (ja wiem, że dużo osób na Forum nie pisze bo jest typowym "czytelnikiem" ale może w końcu warto obronić swoje tezy lub pochwalić się co ko lubi??) i mocno zastanawiam się nad ograniczeniem działuUP&Down - choćby dla Userów, którzy napiszą choć pięć postów...
Według mnie to zły pomysł. Jesli ktoś bedzie mniał ochote udzielić sie na forum zrobi to w swoim własnym czasie. A ograniczenia ilościowe w postach moga zrazić kilka nowych osób do tego forum.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

To może jak nie ilość postów to chociaż ograniczyć możliwość korzystania z działu czasowo, czyli dostęp do działu dopiero po tygodniu/miesiącu po zarejestrowaniu?
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Ograniczenie czasowe hmmm.. jeśli żeczywiscie potrzebne są jakies ograniczenia w dziale UP&Down (osobiście wolałabym żeby zostalo tak jak jest) to skłaniam sie bardziej do tych ilościowych byle tylko nie przesadzic z ilością tych postów.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

IMO Mroofa69 ma rację. Zmuszanie userów do pisania prawdopodobnie tylko zwiększy spam. Pomysł z ograniczeniem czasowym wydaje się być rozsądnym kompromisem, ale czy zachęci Świeżaków do pisania.. :scratch:

Added after 14 minutes:

Trochę zmieniając dotychczasowy tok rozumowania, tak jak pisał elmo jeśli limit 5 postów = spam to limit np. 100 sprawiłby że nikomu nie opłacałoby się tyle spamować (chyba) i musieliby pisać normalnie :alien:

Added after 15 minutes:

Jeszcze bardziej zmieniając tok rozumowania: może by wprowadzić odwrotne rozwiązanie, tzn. jeśli ktoś ma więcej niż jedną gwiazdkę to powinien założyć nowe konto korzystać tylko z niego :alien: W ten sposób szybko uzyskamy sporą grupę nowych, bardzo aktywnych użytkowników i struktura forum się wyrówna :D (chyba przesadziłem dziś z lekami...)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

A może jacyś mało doświadczenie użytkownicy sami się wypowiedzą co mogłoby ich zachęcić/zmusić:tongue: do większej aktywności na forum?
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Ja mam wprawdzie jedną "gwiazdkę" na koncie ale udzielać zacząłem się tak na poważnie w październiku. Więc odpowiedź to CZAS.
Ja jestem przeciwny ograniczeniom dostępu do up/down z podanych powyżej powódek i z powodu tego że zamknięta rejestracja jest wystarczającym utrudnieniem dla tych co naprawdę chcą coś pisać
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

saper202 pisze: Więc odpowiedź to CZAS.
To się zgodzę z tobą, bo ja też dużo czasu minęło nim przeistoczyłem się z czytelnika w piszącego, ale jak się zacznie to już uzbierało ponad 800 postów.

Ja jestem dlatego za ograniczeniem czasowym do działu UP/Down(tydzień/miesiąc po rejestracji).
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Wydaje mi się że należy w tym miejscu postawić pytanie które już wcześniej padało przy propozycjach zmian tego typu: Co z użytkownikami z zagranicy?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Jak sie nad tym chwile zastanowiłam to żeczywiście to nie jest taki zły pomysł z tym ograniczeniem czasowym. Dajemy użytkowniką czas na obeznanie sie z forum jednocześnie po upływie okreslonego czasu nie musi wcale jesli tego nie chce pisac postów. Nie ma tu żadnego przymusu
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ale jest i drugie dno - tak mocne ograniczanie osób do linków w dziale Up&Down będzie powodowało szybsze wymieranie linków...
Czyli nieustanne proszenie o reupload...
Obrazek When Dreams Come True...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Takie ogroniczenia chyba nie maja wiekszego sensu, forum jest o takiej tematyce a nie innej i jesli pliki maja sie utrzymac w sieci to trzeba sie z tym pogodzic, ze niektorzy zagladaja tu tylko dla nich.
Zreszta juz samo stworzenie dzialu Up&Down dalo niektorym sygnał, ze forum przybiera taki klimat
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No i nad tym również boleję - jak to ujął asd. Pomijam już zupełnie kwestię prawną, ale rzecz w samej atmosferze. Gdzieś elmo pisze, że może uda Mu się znaleźć czas na jakiś nowy serial i wkręci się w gorącą dyskusję. No pięknie, tylko gdzie? Praktycznie od dłuższego czasu tylko nieliczne seriale wywołują jakąkolwiek dyskusję, nie mówiąc już o gorącej. A były przecież takie. A teraz stale te same osoby coś napiszą, po czym sprawa umiera śmiercią naturalną (bo trochę głupio pisać, gdy nie widzi się jakiegokolwiek odzewu, obojętnie, czy krytycznego, czy potwierdzającego). Za to dział plikowy rośnie w oczach. Wiem, że nic nie poradzę, ale po prostu jest mi z tego powodu smutno, bo to już nie to, co kiedyś (pięknie, to prawie jak z tym "a przed wojną"... ;) )
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Bostonq ja cie doskonale rozumiem i tez jest mi złe z tego powodu "a przed wojna" to forum bylo zarabiste oplecione swego rodzaju magią ;)
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

No cóż, chociaż mnie długo nie było, to jednak powiem, że wszystko co zostało wyżej napisane to prawda. Rozwijając się grupa xvidasd strzeliła sobie samobója tworząc osobny dział na forum, które z biegiem czasu zostało odbierane jako forum warezowe. Tego już raczej zmienić się nie da, więc pozostaje jedynie pytanie czy warto się dalej pogrążać wyznaczając jakieś ograniczenia czy nie. Wszak ryzyko podobno wpisane jest w zawód. Acz czy aż tak opłacalne dla wszystkich?

Swoją drogą zajrzałem na forum po raz pierwszy od (pewnie i dłużej) roku nie po to, by ściągać seriale, ale by porozmawiać. Bowiem pamiętam ten super, niezapomniany klimat i ludzi, otwartych na różne tezy i gotowych na dyskusję. Tak naprawdę ostatni serial w formacie asd ściągnąłem wieki temu... ;)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Brita pisze:Bostonq ja cie doskonale rozumiem i tez jest mi złe z tego powodu "a przed wojna" to forum bylo zarabiste oplecione swego rodzaju magią ;)
Ja już jestem chyba z tych "po wojnie", ale sam zauważyłem, że ostatnio dużo mniej się pisze w temacie seriali, a więcej jest w działach quizy czy up/down.

Czy mniej się ogląda seriali czy mniejsza ochota do dyskusji?

Ostatnimi czasami nasze forum zyskało bardziej etykietkę miejsca do downloadu seriali, a trochę zapomnieliśmy o dyskusji serialowej.

Może jakiś magiczny marketingowy chwyt i przypomnimy innym, ze podyskutować też można ; )
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Z cyklu "ostatnio nie działają": ostatnio nie działają u mnie (Opera 10.10) przyciski przy szybkiej odpowiedzi i to tak ikonki jak i przyciski spojler, img, youtube itp. Jeśli natomiast używam funkcji "więcej ikon" albo normalną odpowiedź (po zacytowaniu całego posta) przyciski działają bez zarzutu. Czy coś się stało z forum czy to ja coś zepsułem u siebie?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Yugi_2142 ja miałam dokładnie to samo ale już działa :D
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

U mnie już też działa, alarm odwołany :grin:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Yugi_2142 pisze:Z cyklu "ostatnio nie działają"
Nie bądz złośliwy.
To przez kilka ulepszeń, które ostatnio dodałem (shoutbox, kalendarz,lastvisit, gwiazdki, naprawa quizu itp) a za każdym razem nie da się na 100% przewidzieć działania danego skryptu. Dlatego bardzo dobrze, że za każdym razem zgłaszacie nawet najdrobniejsze wady.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Sorry, jakoś tak mi się napisało...
Dobra robota ze wszystkimi ulepszeniami, ostatnio widać jak forum z dnia na dzień coraz bardziej się rozwija :thumleft:
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ