Co do nowej szerokości forum:
W tematach jest OK, nowa bardzo mi się podoba, ale na liście tematów wygląda to tak:
Tytuł, może być i dłuższy i sporo sporo sporo sporo sporo sporo sporo sporo pustego miejsca zanim dostanie szczegóły dotyczące autora itd.
W związku z tym pytanie: czy może być "Stara" szerokość list tematów i działów a nowa w samych tematach? Czy też technicznie nie ma co się z tym bawić?
Co do nowej szerokości forum: W tematach jest OK, nowa bardzo mi się podoba, ale na liście tematów wygląda to tak: Tytuł, może być i dłuższy i sporo sporo sporo sporo sporo sporo sporo sporo pustego miejsca zanim dostanie szczegóły dotyczące autora itd. W związku z tym pytanie: czy może być "Stara" szerokość list tematów i działów a nowa w samych tematach? Czy też technicznie nie ma co się z tym bawić?
Jasne.
Zielona strzałka - szerokość ogólna
Niebieska - pokazuje trochę za dużo, jak na mój gust wolnego miejsca między końcem tytułu tematu a resztą informacji (odpowiedzi, autor, wyświetleń).
Jasne. Zielona strzałka - szerokość ogólna Niebieska - pokazuje trochę za dużo, jak na mój gust wolnego miejsca między końcem tytułu tematu a resztą informacji (odpowiedzi, autor, wyświetleń).
Również i stronę główna poszerzyłem.
Dodałem również stary podział na gatunki chociaż nie jest jeszcze w pełni kompletny (nowe seriale nie są uwzględniane ale to poprawię za jakś czas).
Również i stronę główna poszerzyłem. Dodałem również stary podział na gatunki chociaż nie jest jeszcze w pełni kompletny (nowe seriale nie są uwzględniane ale to poprawię za jakś czas).
Jeśli chodzi o główną stronę to:
-podoba mi się, że 'wkrótce' pojawiło się na górze, ale jakoś by je jakoś wyraźnie oddzielił od tego co teraz jest wystawione
- nie podoba mi się miejsce reklam, dałbym je między listą seriale, a listą nowo wystawionych pozycji
- dobrze, że powróciło rozróżnienia seriali na kategorie
Jeśli chodzi o główną stronę to: -podoba mi się, że 'wkrótce' pojawiło się na górze, ale jakoś by je jakoś wyraźnie oddzielił od tego co teraz jest wystawione - nie podoba mi się miejsce reklam, dałbym je między listą seriale, a listą nowo wystawionych pozycji - dobrze, że powróciło rozróżnienia seriali na kategorie
Mi sie bardzo podoba. Szerkośc strony troche mnie zaskoczyła (na plus oczywiście), i lepiej było jak kategorie były na dole, tym bardziej że tam pusto teraz jest, jak dla mnie to reklam mogłoby wogóle nie być, no ale cóż, życie
Mi sie bardzo podoba. Szerkośc strony troche mnie zaskoczyła (na plus oczywiście), i lepiej było jak kategorie były na dole, tym bardziej że tam pusto teraz jest, jak dla mnie to reklam mogłoby wogóle nie być, no ale cóż, życie :)
- nie podoba mi się miejsce reklam, dałbym je między listą seriale, a listą nowo wystawionych pozycji
Zgadzam się, dodatkowo oddzieliłbym ten pasek reklam jakąś obwódką
-podoba mi się, że 'wkrótce' pojawiło się na górze, ale jakoś by je jakoś wyraźnie oddzielił od tego co teraz jest wystawione
Nie zgadzam się hehe. "Wkrótce" powinno zostać na dole, tak jak było. W naturalny sposób zamykało to stronę, a teraz mam wrażenie, że urywa się ona niespodziewanie.
[quote]- nie podoba mi się miejsce reklam, dałbym je między listą seriale, a listą nowo wystawionych pozycji [/quote]
Zgadzam się, dodatkowo oddzieliłbym ten pasek reklam jakąś obwódką
[quote]-podoba mi się, że 'wkrótce' pojawiło się na górze, ale jakoś by je jakoś wyraźnie oddzielił od tego co teraz jest wystawione[/quote]
Nie zgadzam się hehe. "Wkrótce" powinno zostać na dole, tak jak było. W naturalny sposób zamykało to stronę, a teraz mam wrażenie, że urywa się ona niespodziewanie.
Też jakiś niedosyt czuję... Ale jest lepiej, że strona jest szersza niż dłuuuuga. Oczywiście rozmieszczenie jeszcze się pozmienia - piszcie uwagi bo każda, nawet najmniejsza sugestia jest pomocna i biorę ją pod uwagę
Też jakiś niedosyt czuję... Ale jest lepiej, że strona jest szersza niż dłuuuuga. Oczywiście rozmieszczenie jeszcze się pozmienia - piszcie uwagi bo każda, nawet najmniejsza sugestia jest pomocna i biorę ją pod uwagę :)
elmo pisze:No cóż, chociaż mnie długo nie było, to jednak powiem, że wszystko co zostało wyżej napisane to prawda. Rozwijając się grupa xvidasd strzeliła sobie samobója tworząc osobny dział na forum, które z biegiem czasu zostało odbierane jako forum warezowe. Tego już raczej zmienić się nie da
Klimat na Forum tak naprawdę tworzą ludzie i ich chęć działania (pisania) - milcząca postawa i ubolewanie, że "nikt nie pisze tylko przychodzi po linki" tak naprawdę jest tylko wygodną wymówką dla "tych co pamiętają".
Każdy jest wygodny i to zrozumiałe, że szuka wytłumaczenia swojego lenistwa (tyle tysięcy osób nic nie piszę to ja mam się wysilać??)
Tak naprawdę dział Up&Down jest bardzo pomocny dla każdego z Was a to, że (jak na każdym Forum) 97% osób należy do "czytaczy" w żaden sposób nie wływa na jego "miodność", no ale...
Tak naprawdę chodzi o statystyki i o to co widać - "Who is on line" i ilość osób na Forum - dałbym sobie rękę odciąć, że gdyby te statystyki nie były wyświetlane to nikt z Was nie miał by pojęcia czy Forum dziennie odwiedza dwie czy sto osób... - wtedy zapewne każdy by mówił coś w stylu: "miłe i kameralne Forum"... bo przecież odzywają się w kółko te same osoby. Czy to więc o ilość chodzi? Jakaś zazdrość w stylu: "że inni tylko ściągają to ja też nie będę pisał?"
Nie bardzo rozumiem - to podejście jest jakieś niepoważne i niezrozumiałe dla mnie.
Pamięć ludzka jest bardzo wybiórcza - pamiętamy więc to co chcemy - na starym Forum, które co niektórzy z takim rozrzewnieniem wspominają, w chwili jego zamknięcia było zarejestrowanych prawie 7600 osób, które wspólnie napisały 34110 postów.
Obecnie podobna ilość osób napisała prawie 45000 postów.
Statystyki nie kłamią - i na starym i na nowym Forum wszystkie posty napisało około 3% tych samych użytkowników.
Ja bardzo lubię obecne Forum no ale skoro wolicie (pachnie trochę snobizmem) być w gronie kilkudziesięciu osób to jestem skłonny zaryzykować i udowodnić, że wtedy również pasywnych (czytaczy) będzie jakieś 97% użytkowników...
No ale jestem otwarty na nowe propozycje.
Ponieważ za dwa tyg. i tak kończy się okres opłacenia hostingu mam taki pomysł - zamykamy serwis a ja za pół roku otworzę coś nowego, o nie znanej marce (ale tej samej tematyce) - komu będzie zależało ten może się dostanie (np. tylko za zaproszeniami od samego początku itp).
Albo za pół roku odtworzę obecne Forum z kopii jednak będzie wymagana ponowna rejestracja (zaproszenia dla tych z ilością < 500postów etc.) - jestem otwarty na sugestie.
Albo jeszcze coś innego - otworzę sobie osobny serwis tzw. "linkownie" - z całkiem innym adresem i w żaden sposób nie związaną z tym Forum a z obecnego Forum skasujemy wszystkie linki etc.
Albo wszyscy, którym przeszkadza ilość osób zarejestrowanych dostaną nowe forum.
Albo...
Piszcie! a nie obrażajcie się dla wygody i wytłumaczenia sumienia przed samym sobą...
Oczywiście jest to tylko garść luźnych propozycji a nie żaden szantaż itp - chciałbym, żebyście mnie dobrze zrozumieli.
[quote="elmo"]No cóż, chociaż mnie długo nie było, to jednak powiem, że wszystko co zostało wyżej napisane to prawda. Rozwijając się grupa xvidasd strzeliła sobie samobója tworząc osobny dział na forum, które z biegiem czasu zostało odbierane jako forum warezowe. Tego już raczej zmienić się nie da[/quote]
Klimat na Forum tak naprawdę tworzą ludzie i ich chęć działania (pisania) - milcząca postawa i ubolewanie, że "nikt nie pisze tylko przychodzi po linki" tak naprawdę jest tylko wygodną wymówką dla "tych co pamiętają". Każdy jest wygodny i to zrozumiałe, że szuka wytłumaczenia swojego lenistwa (tyle tysięcy osób nic nie piszę to ja mam się wysilać??)
Tak naprawdę dział Up&Down jest bardzo pomocny dla każdego z Was a to, że (jak na każdym Forum) 97% osób należy do "czytaczy" w żaden sposób nie wływa na jego "miodność", no ale...
Tak naprawdę chodzi o statystyki i o to co widać - "Who is on line" i ilość osób na Forum - dałbym sobie rękę odciąć, że gdyby te statystyki nie były wyświetlane to nikt z Was nie miał by pojęcia czy Forum dziennie odwiedza dwie czy sto osób... - wtedy zapewne każdy by mówił coś w stylu: "miłe i kameralne Forum"... bo przecież odzywają się w kółko te same osoby. Czy to więc o ilość chodzi? Jakaś zazdrość w stylu: "że inni tylko ściągają to ja też nie będę pisał?"
Nie bardzo rozumiem - to podejście jest jakieś niepoważne i niezrozumiałe dla mnie.
Pamięć ludzka jest bardzo wybiórcza - pamiętamy więc to co chcemy - na starym Forum, które co niektórzy z takim rozrzewnieniem wspominają, w chwili jego zamknięcia było zarejestrowanych prawie 7600 osób, które wspólnie napisały 34110 postów. Obecnie podobna ilość osób napisała prawie 45000 postów. Statystyki nie kłamią - i na starym i na nowym Forum wszystkie posty napisało około 3% tych samych użytkowników.
Ja bardzo lubię obecne Forum no ale skoro wolicie (pachnie trochę snobizmem) być w gronie kilkudziesięciu osób to jestem skłonny zaryzykować i udowodnić, że wtedy również pasywnych (czytaczy) będzie jakieś 97% użytkowników...
No ale jestem otwarty na nowe propozycje.
Ponieważ za dwa tyg. i tak kończy się okres opłacenia hostingu mam taki pomysł - zamykamy serwis a ja za pół roku otworzę coś nowego, o nie znanej marce (ale tej samej tematyce) - komu będzie zależało ten może się dostanie (np. tylko za zaproszeniami od samego początku itp).
Albo za pół roku odtworzę obecne Forum z kopii jednak będzie wymagana ponowna rejestracja (zaproszenia dla tych z ilością < 500postów etc.) - jestem otwarty na sugestie.
Albo jeszcze coś innego - otworzę sobie osobny serwis tzw. "linkownie" - z całkiem innym adresem i w żaden sposób nie związaną z tym Forum a z obecnego Forum skasujemy wszystkie linki etc.
Albo wszyscy, którym przeszkadza ilość osób zarejestrowanych dostaną nowe forum.
Albo...
Piszcie! a nie obrażajcie się dla wygody i wytłumaczenia sumienia przed samym sobą...
Oczywiście jest to tylko garść luźnych propozycji a nie żaden szantaż itp - chciałbym, żebyście mnie dobrze zrozumieli. :)
Mi osobiście relacje piszący - czytelnicy specjalnie nie przeszkadzają. IMO tworzenie czegoś mega-elitarnego nie ma sensu bo może się okazać że tego czy innego "piszącego" przyciśnie RL i z piszącego zmieni się w czytającego lub co gorsza nieobecnego co w wypadku małej, zamkniętej liczby użytkowników sprawi że takie forum szybko znajdzie się "sześć stóp pod ziemią"
xvidasd pisze:otworzę sobie osobny serwis tzw. "linkownie" - z całkiem innym adresem i w żaden sposób nie związaną z tym Forum a z obecnego Forum skasujemy wszystkie linki etc.
Taki pomysł też przyszedł mi do głowy przy okazji któryś ze zmian na forum ale nie pisałem o tym bo nie byłem pewien jakie korzyści mogą zaistnieć w wyniku dokonania takiej zmiany.. W porównaniu z innymi wydaje się być to jednak najbardziej kompromisowe rozwiązanie.
Mi osobiście relacje piszący - czytelnicy specjalnie nie przeszkadzają. IMO tworzenie czegoś mega-elitarnego nie ma sensu bo może się okazać że tego czy innego "piszącego" przyciśnie RL i z piszącego zmieni się w czytającego lub co gorsza nieobecnego co w wypadku małej, zamkniętej liczby użytkowników sprawi że takie forum szybko znajdzie się "sześć stóp pod ziemią" :-p
[quote="xvidasd"]otworzę sobie osobny serwis tzw. "linkownie" - z całkiem innym adresem i w żaden sposób nie związaną z tym Forum a z obecnego Forum skasujemy wszystkie linki etc.[/quote]
Taki pomysł też przyszedł mi do głowy przy okazji któryś ze zmian na forum ale nie pisałem o tym bo nie byłem pewien jakie korzyści mogą zaistnieć w wyniku dokonania takiej zmiany.. :silent: W porównaniu z innymi wydaje się być to jednak najbardziej kompromisowe rozwiązanie.
hmm .. ja od samego początku nie bardzo wiem w czym problem ??
Jak tylko otworzyła się rejestracja zapisałem się by mieć dostęp do linków. To, że poza ściąganiem zacząłem coś pisać wynika z:
po pierwsze - mojej osobowości (lub jej braku - zależy jak patrzeć), temperamentu i czasu.
po drugie: sprawa oczywista, uznałem, że w większości piszą tu ludzi na poziomie z którymi warto podyskutować.
Z częścią postów, na interesujący mnie temat, się zgadzam - więc sięgam po klawiaturę by dać temu poparcie
Część postów sprawia, że mam ochotę wyrwać sobie włosy i natychmiast piszę by wyprowadzić delikwenta z błędu
Przecież ten mechanizm jest jasny i odnosi się do każdego forum w sieci.
Nie da tego się osiągnąć jakimiś sztucznymi, odgórnymi zarządzeniami dotyczącymi wymaganej ilości postów by mieć do czegoś dostęp, bo to tylko sprawi, że ludzie będą pisać głupoty by odbębnić te limity.
O ile się nie mylę to forum powstało i ściśle jest związane z konwertowaniem i wystawianiem seriali w pewnym formacie. I tak powinno zostać. Dyskusja na temat seriali stanowi możliwość z której korzystają tylko nieliczne osoby i może to i dobrze bo dzięki temu wypowiedzi trzymają pewien poziom.
W końcu to nie ilość a jakość się liczy.
I najważniejsze - Nie znam innej strony o serialach, która by była lepsza !
(i to nie jest włażenie w d... choć ręce mam po łokcie w wazelinie )
hmm .. ja od samego początku nie bardzo wiem w czym problem ??
Jak tylko otworzyła się rejestracja zapisałem się by mieć dostęp do linków. To, że poza ściąganiem zacząłem coś pisać wynika z:
po pierwsze - mojej osobowości :( (lub jej braku - zależy jak patrzeć), temperamentu i czasu. po drugie: sprawa oczywista, uznałem, że w większości piszą tu ludzi na poziomie z którymi warto podyskutować.
Z częścią postów, na interesujący mnie temat, się zgadzam - więc sięgam po klawiaturę by dać temu poparcie Część postów sprawia, że mam ochotę wyrwać sobie włosy i natychmiast piszę by wyprowadzić delikwenta z błędu :clown:
Przecież ten mechanizm jest jasny i odnosi się do każdego forum w sieci.
Nie da tego się osiągnąć jakimiś sztucznymi, odgórnymi zarządzeniami dotyczącymi wymaganej ilości postów by mieć do czegoś dostęp, bo to tylko sprawi, że ludzie będą pisać głupoty by odbębnić te limity.
O ile się nie mylę to forum powstało i ściśle jest związane z konwertowaniem i wystawianiem seriali w pewnym formacie. I tak powinno zostać. Dyskusja na temat seriali stanowi możliwość z której korzystają tylko nieliczne osoby i może to i dobrze bo dzięki temu wypowiedzi trzymają pewien poziom. W końcu to nie ilość a jakość się liczy.
I najważniejsze - Nie znam innej strony o serialach, która by była lepsza ! (i to nie jest włażenie w d... choć ręce mam po łokcie w wazelinie :D )
Mnie się podoba dokładnie takie forum, jakie jest
Moje pisanie rozwinęło się od częstych i prostych
"Dziękuję" do bardziej rozwiniętych wypowiedzi. Podoba mi sie obecna forma forum, choć bardziej mi się podobały muszę przyznać "stare czasy" gdzie tematy były pełne podziękowań
Teraz z limitem tego nie ma tyle - i to trochę smutniejsze jest IMO.
Nie zamykałbym absolutnie forum, ani nie robił niczego nowego.
jedni się będą cieszyć że jest "kameralnie" - no to skoro tylko 3% osób piszą to jest, w czym problem?
A jak innym się nie podoba, że tylko tyle osób pisze to niech się pukną w głowę deseczka obłożoną styropianem. Bo to sprawa niepiszących. Nie przeszkadzają, w niczym nie "wadzą". A uploady są nie tylko dla tych co tutaj piszą, ale dla wszystkich, nawet niezarejestrowanych którzy szukają linków do torrentów itd.
Do tego mamy pewnie sporą grupę użytkowników nieznających polskiego... są jakieś statystyki Xvid tego ilu?
Mnie się podoba dokładnie takie forum, jakie jest :-) Moje pisanie rozwinęło się od częstych i prostych "Dziękuję" do bardziej rozwiniętych wypowiedzi. Podoba mi sie obecna forma forum, choć bardziej mi się podobały muszę przyznać "stare czasy" gdzie tematy były pełne podziękowań :-) Teraz z limitem tego nie ma tyle - i to trochę smutniejsze jest IMO. Nie zamykałbym absolutnie forum, ani nie robił niczego nowego.
jedni się będą cieszyć że jest "kameralnie" - no to skoro tylko 3% osób piszą to jest, w czym problem? A jak innym się nie podoba, że tylko tyle osób pisze to niech się pukną w głowę deseczka obłożoną styropianem. Bo to sprawa niepiszących. Nie przeszkadzają, w niczym nie "wadzą". A uploady są nie tylko dla tych co tutaj piszą, ale dla wszystkich, nawet niezarejestrowanych którzy szukają linków do torrentów itd. Do tego mamy pewnie sporą grupę użytkowników nieznających polskiego... są jakieś statystyki Xvid tego ilu?
Ja osobiście uważam, że tak jak jest teraz jest idealnie.
Po pierwsze: mam pełno wątków o serialach, więc sobie wchodzę i czytam, po opiniach widzę co ściągać a co sobie darować od razu.
Po drugie: mam wątki z linkami, więc wchodzę i od razu pobieram, nie muszę latać po serwisach z torrentami czy innymi wyszukiwarkami.
Po trzecie: czytnik RSS, teraz wszystkie nowe wstawki mam w dynamicznych zakładkach w Firefoxie co jest "megawygodnym" rozwiązaniem, za które chwała xvidasd.
Po czwarte: nie widzę nic złego w rejestrowaniu się tylko po linki.
Po piąte: zmiana z limitem znaków moim daniem bardzo na +
Po szóste: Jest tu fajny klimacik, ciekawe, merytoryczne dyskusje i dużo przydatnych funkcjonalności.
A tak w ogóle to ten problem wydaje mi się naciągany, bo ja nie zauważyłem jakiegoś konfliktu czy niepokojącej sytuacji.
Niech forum istnieje i rozwija się!!!
Ja osobiście uważam, że tak jak jest teraz jest idealnie. Po pierwsze: mam pełno wątków o serialach, więc sobie wchodzę i czytam, po opiniach widzę co ściągać a co sobie darować od razu. Po drugie: mam wątki z linkami, więc wchodzę i od razu pobieram, nie muszę latać po serwisach z torrentami czy innymi wyszukiwarkami. Po trzecie: czytnik RSS, teraz wszystkie nowe wstawki mam w dynamicznych zakładkach w Firefoxie co jest "megawygodnym" rozwiązaniem, za które chwała xvidasd. Po czwarte: nie widzę nic złego w rejestrowaniu się tylko po linki. Po piąte: zmiana z limitem znaków moim daniem bardzo na + Po szóste: Jest tu fajny klimacik, ciekawe, merytoryczne dyskusje i dużo przydatnych funkcjonalności.
A tak w ogóle to ten problem wydaje mi się naciągany, bo ja nie zauważyłem jakiegoś konfliktu czy niepokojącej sytuacji. Niech forum istnieje i rozwija się!!!
xvidasd pisze:piszcie uwagi bo każda, nawet najmniejsza sugestia jest pomocna i biorę ją pod uwagę
Szczerze jednej rzeczy mi baaaaaaardzo brakuje na stronie głównej:
wyróżnienie alfabetyczne seriali(brzmi enigmatycznie), ale chodzi mi o to, że jak zaczynają się seriale od litery 'd' to dać ładną dużą literę D, wtedy lista moim zdaniem stałaby się bardzo przejrzysta.
[quote="xvidasd"]piszcie uwagi bo każda, nawet najmniejsza sugestia jest pomocna i biorę ją pod uwagę :)[/quote]
Szczerze jednej rzeczy mi baaaaaaardzo brakuje na stronie głównej: wyróżnienie alfabetyczne seriali(brzmi enigmatycznie), ale chodzi mi o to, że jak zaczynają się seriale od litery 'd' to dać ładną dużą literę D, wtedy lista moim zdaniem stałaby się bardzo przejrzysta.
spiderpp pisze:wyróżnienie alfabetyczne seriali(brzmi enigmatycznie), ale chodzi mi o to, że jak zaczynają się seriale od litery 'd' to dać ładną dużą literę D, wtedy lista moim zdaniem stałaby się bardzo przejrzysta.
Moim zdaniem pomysł fajny, ale żeby strona dobrze wyglądała to ja bym, zamiast dodawać jakąś literę osobno, w pierwszej nazwie serialu na daną literę pierwszą literę pogrubił lub wyróżnił kolorem, żeby jakieś samotne litery stronki nie szpeciły.
Może trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że wiadomo o co chodzi.
[quote="spiderpp"]wyróżnienie alfabetyczne seriali(brzmi enigmatycznie), ale chodzi mi o to, że jak zaczynają się seriale od litery 'd' to dać ładną dużą literę D, wtedy lista moim zdaniem stałaby się bardzo przejrzysta.[/quote] Moim zdaniem pomysł fajny, ale żeby strona dobrze wyglądała to ja bym, zamiast dodawać jakąś literę osobno, w pierwszej nazwie serialu na daną literę pierwszą literę pogrubił lub wyróżnił kolorem, żeby jakieś samotne litery stronki nie szpeciły. Może trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że wiadomo o co chodzi.
Jak dla mnie szersza stronka to duży plus, bo przy rozdzielczości 1650x1080 nie oszukujmy się ale poprzednia wyglądała marnie
Co do propozycji poprzedników, to na pewno w użytkowaniu pomogłoby wprowadzenie właśnie takiego "literowego" podziału. Choć moim zdaniem lepiej wyglądałoby to na zasadzie litera (tak zrobiona jak napisy "Anime"itd, tylko, że mniejsza) a pod nią seriale, a nie tak jak proponuje Don_Bazylian, bo to takie troche nieczytelne by było moim zdaniem.
No i ostatnia rzecz, to reklama i jej miejsce, ktore bardzo mnie denerwuje, dużo lepiej wyglądała by na środku, jeżeli jest taka możliwość. Ja mam niestety pewne wady i nie lubie asymetrycznych kompozycji, ale to tylko moje zdanie
Jak dla mnie szersza stronka to duży plus, bo przy rozdzielczości 1650x1080 nie oszukujmy się ale poprzednia wyglądała marnie :P
Co do propozycji poprzedników, to na pewno w użytkowaniu pomogłoby wprowadzenie właśnie takiego "literowego" podziału. Choć moim zdaniem lepiej wyglądałoby to na zasadzie litera (tak zrobiona jak napisy "Anime"itd, tylko, że mniejsza) a pod nią seriale, a nie tak jak proponuje Don_Bazylian, bo to takie troche nieczytelne by było moim zdaniem.
No i ostatnia rzecz, to reklama i jej miejsce, ktore bardzo mnie denerwuje, dużo lepiej wyglądała by na środku, jeżeli jest taka możliwość. Ja mam niestety pewne wady i nie lubie asymetrycznych kompozycji, ale to tylko moje zdanie :)