Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
sylwex
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa

Post autor: sylwex »

ana81 pisze:Co do 4 to się zgodzę, ale 5 jest już ok :-p
Właśnie. Dopiero w piątym sezonie widać jak pewne zagadki zostają wyjaśnione, a kilka historii z poprzednich sezonów nabiera głębszego sensu. Teraz widać jak przemyślany jest ten scenariusz. A nie jak Prison Break dopisywany " na szybo"...
marjan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: marjan »

Obrazek

Mam dziś dla was dwie nowe wiadomości na temat tego, kogo możemy zobaczyć w finałowej serii "Zagubionych " i są to - jak nie trudno się domyślić - osoby, które w poprzednich odcinkach zginęły. No... przynajmniej jedna z nich zginęła na pewno. A może właśnie nie zginęła...? Jeśli nie boicie się spojlerów - zapraszam do czytania.

Spoiler:

Źródło: www.popcorner.pl
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Chcąc wypełnić pustkę po skończeniu Sopranos, zainteresowałem się Lost-ami. Obejrzałem 1 sezon + 3 odcinki sezonu nr 2.
Szczerze mówiąc, to nie spodobało mi się. Za mało dynamizmu,.. gdy tylko coś zaczynało się dziać, było przerywane tymi głupimi retrospekcjami, które w końcu zacząłem przewijać. . .
Skoro nie akcja/dynamizm to chociaż ciekawe dialogi, relacje między ludźmi itd- niestety, też nie bardzo.
Wyluzowany fatman, w każdym odcinku: "dude", "kind of", "sort of"... Jesus fuckin Christ, jakby to T. Soprano powiedział...
Jedynie fajne wejścia ma Sawyer. Lubie jego styl.
Gdyby to ode mnie zależało to dałbym 'cancel' po pierwszym sezonie albo nawet wcześniej.
Dużo lepiej mi się np oglądało skasowane 2x Jericho niż 'to'.
Słyszałem, że później są nawet futurospekcje- N/C.
Przestałem oglądać... czytałem coś na wiki, żeby wiedzieć co dalej...z tego co widzę, to nic ciekawego. Szkoda marnować czasu.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

:O o kurde w ogóle jaka tu jest pustka, co jest ludzie, kaman, w środę nowy odcinek!! Podniecać się, podniecać!! :D ja się wyżywam na innym forum, kurde aż tu zaniedbalem.

Jest już na sieci 1 odcinek - przeciek, ale bardzo słaba jakość. Czekałem tyle czasu, wytrzymam do środy... ale jest ciężko :D jezu jak się cieszę :D:D:D nie mogę. Losty. Znowu! aaaa!!!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

To się nazywa wierny fan...
Chyba tylko Ty jeszcze to oglądasz... :)
Obrazek When Dreams Come True...
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: CzekoladowyBlok »

Nie tylko :) Mnie też przechodzą ciary na myśl o 6 sezonie :)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

xvidasd pisze:Chyba tylko Ty jeszcze to oglądasz... :)
Ach Ty to lubisz prowokować :D

Tak, jestem wiernym fanem Lostów, uważam ich obok BSG za bezsprzecznie najlepszy serial w historii telewizji, oglądam każdy nowy filmik, zwiastun, wywiad, ze spoilerami bywa różnie, czasem nie umiem się powstrzymać, czasem sie uda w ostatniej chwili wyłączyć stronkę ;) po każdym odcinku spędzam czas na Lostpedii czytając o nim, do środy odliczam już prawie godzinami, a jak pomyślę że w maju będzie koniec... i to taki na amen... nie, nie, nie można tak myśleć, jeszcze 18 odcinków przed nami!! :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ależ to przecież nic złego - wydaje mi się tylko, ze naprawdę większość widzów już dawno odpadła a przynajmniej nie tryska aż takimi emocjami na ten serial...

Ciary mógłbym zrozumieć gdyby chodziło o "Pacyfik" czy Game of Thrones ale na tasiemca, który nie grzeszy logicznym wyjaśnieniem scenarusza?

A swoją drogą to ciewawe do czego już tam doszło? - spotkali już Boga? czy może chociaż kosmitów? :-p
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Pewno, część widzów odpadła... bo nie mogli nadążyć za scenariuszem :)

Boga nie... najwyżej bożków. Chociaż i tak nie wiadomo. Spytaj mnie w maju to Ci wszystko opowiem :D
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Ja też czekam, dziś oglądnąłem sobie minutowy trailer, a do kiepskiej jakości odcinka się nie zbliżam lepiej poczekać. Szczerze mówiąc myślałem, że po 1 serii pójdą w inną stronę , ale ciekawość zżera jak (nie)rozwiążą zagadek i (nie)odpowiedzą na wszystkie pytania.
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: CzekoladowyBlok »

Otóż to, odpadła, bo trzeba uważnie odcinki śledzić, opuścisz jeden, dwa i do widzenia :>
Od LOSTów zaczęła się moja przygoda z serialami, wcześniej znałam i śledziłam Ally McBeal, ale to się nie liczy, bo w tv leciało :)
I chyba nie jest tak źle z oglądalnością - napisy do 5 sezonu pobierało jakieś 6-9 tysięcy osób, mówię tylko o n24.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Znam kilka kobiet (faceci się nie przyznają), które oglądały Brzydulę tylko po to, żeby zobaczyć jak to się zakończy.
Chociaż były już zmęczone tym serialem i kolejnym odcinkiem, krtóry nie wnosił praktycznie niczego nowego jednak wytrwale siadały przed tv bo "skoro już tyle oglądałam to wytrwam".

Czy to o coś w tym stylu Wam chodzi? O oglądanie z przyzwyczajenia?
Bo jakoś nie specjalnie mogę uwierzyć, żeby po sześciu sezonach (w serialu, gdzie 90% widzów ddawno już odpadło) można było jeszcze coś sensownego i "świeżego" tam wymyśleć??
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Wielkim fanem "Pogubionych" nie jestem, ale obejrzałem wszystkie odcinki, więc się wypowiem. Jeśli chodzi o jakość sezonów, to mogę na pewno powiedzieć, że 4ty sezon był naprawdę świetny, "świeży" i oryginalny. W piątym chyba już zabrakło pomysłu
Spoiler:
ale może szósty będzie znowu dobry. Twórcy pokazali już, że potrafią podnieść poziom serialu...

Tak więc chyba ocenimy dopiero po 6tym sezonie, czy ciągną go na siłę, czy mają jeszcze jakiś ciekawy, sensowny pomysł na serial.
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Ja ogólnie uważam się za fana Lostów, ale jakoś jeszcze nie udało mi się obejrzałeć 5 sezonu :smile: nie to, że mnie odrzuciło, co to to nie :grin: tylko przez nieodpowiednią pore emisji w tv :smile: no bo kto ogląda seriale w piątek o 22 (axn) :pig: wtedy jeszcze nie pobierałem :pirat: :clown: a jak zaczełem ściągać to o Lostach zapomniałem :oops: i dopiero teraz się zabieram za 5 sezon :cheers: może nawet lepiej :scratch: od razu obejrze 6 :smile: :grin:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

No są seriale które oglądam z rozpędu, jak Heroes itd. - które po prostu chciałbym zobaczyć jak się kończy.

I są LOSTy, gdzie każdy odcinek to celebracja :cheers:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Oj, muszę przyznać, że czekam na te nowe odcinki faktycznie w nastroju celebracyjnym :)

Zwłaszcza, że to ostatni sezon i to, niezależnie od poziomu zakończenia, które pewnie jednych rozczaruje, innych zachwyci, jest faktem dość podniosłym.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Ja obawiam się tylko jednego żeby z nas twórcy nie zrobili idiotów i nie wymyślili jakiegoś kretyńskiego zakończenia, po którym wszyscy powiedzą po co tyle przy tym siedziałem i traciłem czas zamiast zrobić coś pożytecznego.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Jesli tylko nie zapetla w czasie calej ekipy to bedzie dobrze.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Po obejrzeniu nowego odcinka. Nie jest źle, ale namotali znowu. Zaczynam sie zastanawiać czy oni kiedyś cos z tego wyjaśnią.
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ