Allo' Allo' (UK)

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

W.BRYTANIA Allo' Allo' (UK)

Post autor: piotr_cebo »

obrazek

Allo' Allo'

Produkcja: Wielka Brytania
Gatunek: Komedia/Wojenny

Link:
http://www.mininova.org/sub/273

Napisy:
http://napisy24.pl/search.php?org=3&str=allo+allo
http://napisy.info/SzukajTytulow.php?t=allo+allo

Opis:

Akcja serialu toczy się podczas II Wojny Światowej w małym francuskim miasteczku okupowanym przez niemców. Głównym miejscem akcji jest kawiarnia głównego bohatera serialu Rene. Jest to przezabawna komedia o tym jak ludzie musieli kombinować, aby przetrwać.

Obsada:

Gorden Kaye ... René Artois
Carmen Silvera... Edith Artois
Vicki Michelle ... Yvette Carte-Blanche
Richard Marner... Colonel Kurt von Strohm
Kim Hartman ... Private Helga Geerhart
Guy Siner ... Lieutenant Hubert Gruber
Kirsten Cooke ... Michelle Dubois
Richard Gibson... Herr Otto Flick
Rose Hill ... Madame Fanny

P.S. Pewnie serial był proponowany kilka razy, ale cóż.
Obrazek
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Z tego co pamiętam temu serialowi "charakteru" dodawał Polski dubbing (lektor) a taki tu chyba nie przejdzie.. Hmm a szkoda :roll:
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja myślę że dubbing można spokojnie przenieść w postaci napisów. To w jaki sposób anglicy parodiuja francuski akcet i mowę też jest warte usłyszenia i dobrze że nie zagłuszałby tego dubbing.
Ja podpisuję się obiema rękoma za tym serialem. Najlepszy angielski serial wszechczasów :D Tylko z napisami jest krucho :(
psidog
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: psidog »

Mimo, że nie ma problemu ze znalezieniem serialu na necie, z niekłamaną radością ściągnąłbym wersje XviDasd.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

ja gdzies na plytach mam sciagnieta calosc, ale napisy chyba tylko do 4 pierwszych sezonow.
Jakby co moge komus przeslac pliczki :)
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

Jeden z najlepszych serialów komediowych jaki widziałem. Chętnie oglądne go jeszcze raz, zwłaszcza, że seriale asd są udostępniane zawsze w oryginalnej wersji językowej. Mam nadzieję, że całość kiedyś zostanie udostępniona :)
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Zapraszam wszytskich do oglądnięcia po raz n-ty tym razem w XviDasd :D

'Allo 'Allo! Season1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://thepiratebay.org/torrent/5358325 

http://btjunkie.org/torrent/Allo-Allo-Season1-XviD-asd-EnglishV-NapisyPL-www-xvidasd-com/3470fdd2766e49b3bf617da3cfda15155364a825c9a6 

http://www.seedpeer.com/details/2864411.html
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

ehhh ... ten rodzaj humoru w ogóle do mnie nie przemawia, nie wiem, może ze mną jest coś nie tak .. :alien: :clown: :(
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Raczej na pewno :P :P :P :P
Ja będę oglądać po raz trzeci od nowa, i będę znowu pękać ze śmiechu :grin: :grin:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ależ złośliwa z ciebie bestia !!! ... czekaj jeszcze się mnie popamiętasz !!!
<powiedział najphil zgrzytając zębami, a w jego głowie począł się rodzić szatański plan ... >
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

najlepszy serial jaki kiedykolwiek oglądałem,
znam prawie na pamięć a i tak mogę oglądać dalej
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Dobry serial, widzialem go dwukrotnie w tv, ale jakos mi szkoda czasu na przypominanie sobie takich staroci.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

ale skoro brakuje seriali do wstawienia,
pozycja jak znalazł
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

ja ostatni raz widziałem chyba jeszcze w latach 90-tych i nic nie pamiętam, także nie mogę się doczekać aby pooglądać :)
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

No tak, ale jeśli się nie mylę to napisy są tylko do pierwszych 4 sezonów. Dalej nie ma. Poza tym akurat "Allo Allo" z napisami to moim zdaniem nie to samo. Brakuje lektora i jego Dzińdybry chociażby, mam wrażenie że z napisami jest mniej śmieszny.
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Mi tam nie brakuje, to xvidasd narzeka :P
A poza tym sami to wybraliście w głosowaniu więc nie narzekać tylko oglądać :grin:
serialowi "charakteru" dodawał Polski dubbing (lektor)
Ja o dziwo bardziej się śmiałem na wersji oryginalnej, wiadomo lektor zawsze pominie co ciekawsze momenty wypowiedzi, poza tym w wersji z lektorem nie słychać trzech akcentów języka (francuskiego, niemieckiego i angielskiego) co samo w sobie jest śmieszne jak się nie mogą dogadać :grin: . No i można usłyszeć cudowny śpiew Madame Edith bez tłumaczenia w tle :D
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Sqter pisze:Z tego co pamiętam temu serialowi "charakteru" dodawał Polski dubbing (lektor) a taki tu chyba nie przejdzie.. Hmm a szkoda :roll:
Tam było napisane "Z tego co pamiętam.. serialowi "charakteru" dodawał Polski dubbing (lektor)"

Rozumiemy różnice? :P
mcm44
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mcm44 »

Oglądałem to kiedyś w TV, ale nigdy nie widziałem wszystkich odcinków. Pierwszy sezon już ściągnięty i jestem w trakcie oglądania. :)
Czekam na kolejne w formacie XvidASD.
Pozycja obowiązkowa! ;)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Kod: Zaznacz cały

Poniższy wpis w żadnej części nie jest prezentacją mojej opinii na temat serialu `Allo `Allo! a jedynie odpowiedzą na specyficzny styl krytykowania innych seriali co jakiś czas stosowany tu na forum. (ostatnio w temacie: "Spartacus:Blood and Sand)"
............................................................................................................ :-p

Niedawno obejrzałem "Kompanię Braci" i byłem pod wielkim wrażeniem tego serialu. Gdy więc zobaczyłem że na forum pojawił się kolejny brytyjski serial z gatunku "wojenny" od razu wyrobiłem sobie wobec niego spore oczekiwania, jeśli bowiem będzie on choćby w połowie tak dobry to czeka mnie fantastyczny, dwudniowy seans. Włączyłem więc wczoraj wieczorem pierwszy odcinek i.....

B E Z N A D Z I E J A !! dlaczego?

Po pierwsze tandeta - tego typu serialu nie da się robić bez angażowania sporych nakładów finansowych. A tu co mamy? Tania sceneria w większości zrobiona prawdopodobnie z kartonu, sprawiająca wrażenie, jakby była robiona przez dwie osoby które w tym samym dniu miały do wykonania jeszcze trzy inne zlecenia.

Obrazek
Obrazek

Praktycznie brak ujęć batalistycznych, czy jakichkolwiek przedstawiających działania wojenne - maksymalnie widzimy jednocześnie dwóch żołnierzy siedzących przy stoliku :szampan
Reżyser uparcie trzyma się ciągle tego samego ujęcia - najpierw widzimy niby scenę przed kawiarnią (z głównym aktorem) by zaraz pokazać wnętrze a potem zaplecze tej kawiarni i kogo tam wprowadzają? Zgadnijcie. A gdzie jakiś najazd na port, jakaś panorama miasta? Całość przypomina pod tym względem "Świat wg. Kiepskich". Po co więc pytam się, skoro nie było pieniędzy zabrali się za taką historię?

Jeśli dodać do tego takie bzdury jak:
Obrazek
Ruch oporu w którym wszyscy chodzą w jednakowych płaszczach i beretach żeby można ich było łatwiej rozpoznać.

Obrazek
Wysadzenie ściany więzienia przy pomocy rzuconego ot tak ładunku dynamitu w ten sposób że udało się wyrwać kawałek ściany dokładnie na około więźnia

Od samego początku obiecałem sobie, że nie będę tego porównywał do Kompanii Braci i w sumie to nawet nie mam jak bo `Allo `Allo!...- to niskobudżetowy szajs, w większości kręcony w jednej izbie +jakieś nieudolne efekty specjalne. Sama historia na razie nie powala ale też przyczepić się do niej nie mogę bo to pierwszy odcinek.

W sumie: proste żarty + wojenne realia - nie ważne, że reszta jest do niczego - widzowie to kupią - z takiego założenia wyszli producenci i chyba im się udało bo czytałem że jest więcej sezonów - ja jednak pasuję.

*w tym momencie Yugi odsuwa od komputera, zakłada hełm i zaczyna układać wokół swojego biurka worki z piaskiem, szykując się na ostrzegawczego-6miesięczenego bana za "pisanie postów mających na celu wprowadzenia zamieszania i zburzenia ładu na Forum"* ;)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

ehehehe dorzucił bym jeszcze zarzut, że osoba odpowiedzialna za dobór aktorów do serialu musiała być ślepa, albo cholernie złośliwa, bo takiej kolekcji "brzydali" nie widziałem jeszcze w żadnej produkcji.

*w tym momencie rzucam wszystko i dołączam do Yugiego w okopie - jak prawdziwy brat z kompanii albo nawet brat gladiator - Spartakus RZĄDZI :]
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ