W fajną grę ostatnio grałem...
Jutro odbieram moja limitke bad company 2, to bedzie moja trzecia gra na pc. Wole grac na konsoli ale strzelanki na padzie mi nie leza. Co do famitsu to juz dawno zeszlo na psy i ich ocenami przestalem sie sugerowac.
FF 13 wyglada mi na biedna wersje FF10, do bólu liniowy rozgrywka, brak miast i ubogi system walki. Ostatnim dobrym fajnalem była 10, chociaz do 9 z szaraka nawet nie miala co startowac. Pokładam jeszcze nadzieje w Final Fantasy Versus 13, otwarty swiat, mroczny glowny bohater, jest szansa na dobra gre.
FF 13 wyglada mi na biedna wersje FF10, do bólu liniowy rozgrywka, brak miast i ubogi system walki. Ostatnim dobrym fajnalem była 10, chociaz do 9 z szaraka nawet nie miala co startowac. Pokładam jeszcze nadzieje w Final Fantasy Versus 13, otwarty swiat, mroczny glowny bohater, jest szansa na dobra gre.
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
twoje zdanie, niestety w swiecie gier jest to dalej wyznacznik oceny gry i wszyscy patrza na nich a nei odwrotnieShen pisze: Co do famitsu to juz dawno zeszlo na psy i ich ocenami przestalem sie sugerowac.
co do FF 13 to jest juz w sieci (wersja na x360) dzisiaj po pracy zaczynam granie
podobno przez pierwsza polowe gry, pozniej juz jest lepiej, co nie zmienia faktu ze troche to psuje odbior calosciShen pisze:FF 13 wyglada mi na biedna wersje FF10, do bólu liniowy rozgrywka, brak miast i ubogi system walki
suma sumarum jest to final i kazdy fan i tak to lyknie (ze mna wlacznie) a z tego co widze w sieci i w czasopismach oceny 13 nei schodza ponizej 8/10 wiec jest to gra co najmniej dobra + jak nei ociera sie o bardzo dobra

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi
Nie mowie ze jest zla, ale to juz nie ten poziom co kiedys. Gier z gatunku jrpg wychodzi tak mało ze trzeba brac co jest, lata swietnosci ten gatunek ma juz za soba. Zeby zagrac w dobre jrpg musze wrzucic cos z szaraka na moje psp albo odkurzyc ps2, na obecnej generacji konsol godne uwagi rpg mozna policzyc na palcach jednej reki.
Aktualnie mecze Legend of dragoon i final fantasy 8 i 9 bawiac sie lepiej niz ostatnio przy The Last Remnant czy nowym Star Ocean. Wlasnie moze ten nadchodzacy FFversus13 i Resonance of Fate troche poratuja sytuacje.
Jak ktoś lubi klasyczne przygodówki to koniecznie musi zagrac w Machinarium, gra jest swietna, do tego ma bardzo dobry ost.
Aktualnie mecze Legend of dragoon i final fantasy 8 i 9 bawiac sie lepiej niz ostatnio przy The Last Remnant czy nowym Star Ocean. Wlasnie moze ten nadchodzacy FFversus13 i Resonance of Fate troche poratuja sytuacje.
Jak ktoś lubi klasyczne przygodówki to koniecznie musi zagrac w Machinarium, gra jest swietna, do tego ma bardzo dobry ost.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Nie specjalnie jestem fanem gier ale zawsze lubiłem strategie.
Dune2 jeszcze na Amidze, a potem przyszło genialne Command&Conquier.
I właśnie zauważyłem, że 16 marca 2010 premierę będzie miała czwarta część:

Wprawdzie widzę, że zamiast czołgów, samolotów itp sprowadzili bardziej roboty jakieś...

Zamierzam pograć w tą grę. Jacyś chętni do "obskoczenia"? (przez sieć)?
Dune2 jeszcze na Amidze, a potem przyszło genialne Command&Conquier.
I właśnie zauważyłem, że 16 marca 2010 premierę będzie miała czwarta część:

Wprawdzie widzę, że zamiast czołgów, samolotów itp sprowadzili bardziej roboty jakieś...

Zamierzam pograć w tą grę. Jacyś chętni do "obskoczenia"? (przez sieć)?

-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Jakoś mi to nowe C&C wygląda bardzo... jakby to napisać... zachowawczo. Widziałem już wcześniej filmik w którym twórcy próbowali chwalić się tym i owym ale nie mogłem oprzeć się wrażeniu że dostajemy enty raz to samo w enty raz wytuningowanym opakowaniu. Ogólnie zawsze lubiłem tą serię, grałem jakiś czas temu w C&C 3, ale IMO sprzedawanie graczom szósty(?) raz tego samego produktu co poprzednio, tylko z nową cyferką w nazwie i mówienie że mamy świetną nową grę bo nakręciliśmy nowe filmiki a MCV chodzi zamiast jeździć to lekka przesada. No i nie podoba się design tych wszystkich robotów jakoś
IMHO jest wiele innych tytułów, które mają lepszy klimat, lepsze wykonanie, większą innowacyjność i dużo lepsze roboty
dlatego ja to najnowsze dzieło Electronic Arts raczej sobie odpuszczę..
Added after 2 hours 36 minutes:
Fanom strategii polecam:

i dodatek: Forged Alliance. Na dłuższą metę gra ta trochę przypomina symulator mrowiska, ale jednocześnie naprawdę pozwala wykazać się sprytem i pomysłowością...

![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
Added after 2 hours 36 minutes:
Fanom strategii polecam:

i dodatek: Forged Alliance. Na dłuższą metę gra ta trochę przypomina symulator mrowiska, ale jednocześnie naprawdę pozwala wykazać się sprytem i pomysłowością...
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Z ciekawości zainstalowałem sobie Battlefield: Bad Company 2
i jest coś nie tak.
Mianowicie jak bym nie ruszył myszką, to obraz celuje w niebo:

Ustawienia mam standardowe:

Ale nawet jak zamiast myszki ustawię klawiaturę to wciskając lewo/prawo i tak postać idzie mi tylko w prawo/tył...
Macie jakiś pomysł?
i jest coś nie tak.
Mianowicie jak bym nie ruszył myszką, to obraz celuje w niebo:

Ustawienia mam standardowe:

Ale nawet jak zamiast myszki ustawię klawiaturę to wciskając lewo/prawo i tak postać idzie mi tylko w prawo/tył...
Macie jakiś pomysł?

-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Kup oryginał! ;-)
A na poważnie sprawdź ustawienia sterowania, możesz spróbować przeisntalować grę, ewentualnie może to być wina np cracka, warto pogooglać za tym - na ang jez forach jeśli problem jest częsty powinno coś o tym być.
A i jeszcze takie coś: czy masz podłączone coś typu joy/pad? Jak tak to może to być przyczyną problemu.
A na poważnie sprawdź ustawienia sterowania, możesz spróbować przeisntalować grę, ewentualnie może to być wina np cracka, warto pogooglać za tym - na ang jez forach jeśli problem jest częsty powinno coś o tym być.
A i jeszcze takie coś: czy masz podłączone coś typu joy/pad? Jak tak to może to być przyczyną problemu.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Nie ponieważ i tak w to nie będę grał (nie tylko, że nie mam czasu na gry ale to nawet nie mój typ - jak już pisałem kiedyś lubiłem głównie strategie).AreQ_BAH pisze:Kup oryginał! ;-)
Pobrałem to z czystej ciekawości bo przeczytałem jakiś artykuł gdzie było mnóstwo ochów i achów. Jak ostatnio grałem w tego typu gry to miało to tytuł Doom... Chciałem porównać grafikę i usłyszeć pl dubbing.
Added after 23 minutes:
PS: Dzięki Yugi_2142 - zadziałało.
Ale nie widzę w tej grze aż takiej rewelacji jak ludzie mówią... Może po prostu to nie moje klimaty...

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
+ 1 od gracza BF 2142. Już po kilku minutach grania w demo wcześniej wspomnianego tytułu wiedziałem że trzeba się kopnąć do sklepu internetowego i zamówić oryginał żeby otrzymać klucz do gry online. Ale też faktem jest że trzeba lubić ten gatunek gier, bo seria BF i inne nowe taktyczne-shootery to jednak zupełnie innego niż stary, poczciwy DoomRazorX63 pisze:Bo nie grałeś przez Multiplayer
Battlefield zawsze był serią gier internetowych i tam jest najlepsza akcja/klimat.
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
Z tego co wiem dodawanie do przyjaciół jak narazie chyba nie działa. Problemy z serwerami EA.
Cóż, po całym czasie grania który mam w podpisie/sygnaturce poniżej, zdobyłem wszystkie bronie medyka i ową rangę. Szybko dość, licząc po ok. 2000+ punktów za rundę. Ale cierpi na tym k/d ratio. ; P
(I dogtagów mam ponad 100 z bety, a liczy mi tylko te teraz
)
Cóż, po całym czasie grania który mam w podpisie/sygnaturce poniżej, zdobyłem wszystkie bronie medyka i ową rangę. Szybko dość, licząc po ok. 2000+ punktów za rundę. Ale cierpi na tym k/d ratio. ; P
(I dogtagów mam ponad 100 z bety, a liczy mi tylko te teraz

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Zainstalowałem sobie z ciekawości tego nowego Battlefielda też i ze zdziwieniem stwierdziłem że na najniższych detalach nawet się da grać ...trochę. Przeszedłem dwie pierwsze misje z singla i zauważyłem że bardzo to wszystko podobne do CoD, tylko mniej skryptów, no i bardzo fajny SNBIIRZ (System Niszczenia Budynków I Innych RZeczy). Wreszcie ktoś porządnie zrobił to czego brakowało prawie wszystkim poprzednim strzelankom: nadlatuje rakieta, chowasz się za ścianą, boooom, nie ma ściany. Wielkie brawa dla nowego Battlefielda za to. Jeśli zaś chodzi o klimat to jednak bardziej podoba mi się edycja 2142 ![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ignorance is a virtue.
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:

Demo na x360 wmaglowane na wszystkie mozliwe sposoby i powiem jedno - jak dla mnie ot ta gra bedize rzadzic.
Po kompletnie nieudanym (in my opinion) Double Agent dostaniemy gre ktory na nowo pokaze pazur jaki drzemie w tej serii.
Demko nie jest dlugie, za pierwszym razem przejscie zajelo mi moze ze 30 minut z czego 5 siedzialem i wyczekiwalem na odpowiedni moment a za kolejnymi podejsciami lykalem cale w max 15 minut jednak bylo to 15 bardzo intensywnych minut.
Tworcy kompletnie zweryfikowali mechanike gry i niemalze wywrocili ja do gory nogami.
Koniec z chowaniem sie i czekaniem na dogodny moment zeby uderzyc.
Koniec z powolna akcja.
Teraz wszystko dzieje sie dynamicznie i bardzo szybko.
Sam Fisher stal sie maszyna do zabijania, bad motherfuckerem ktory za nic ma 5 wolność i korzysta z neij na kazym kroku.
Grafika przeszla spory lifting i wyglada teraz duzo bardziej realnie (na razie widzialem tylko fragment gry dziejacy sie w nocy ale wiem ze w dzien!! rowniez bedizemy prowadzic akcje) gra swiatel powala a pomysl z "wyswietlaniem " tego co mamy robic na elementach otoczenia nadaje grze filmowego szlifu i powala bardziej wczuc sie w akcje nie zaprzatajac sobie glowy jakimis transmisjami czy literkami wyswietlanymi w dolnym rogu ekranu jak to mialo miejsce wczesniej.
Najwieksza chyba nowoscia jest system mark & execute czyli po naszemu zaznacz i wykonaj.
Juz wyjasniam o co chodzi.
Kazda bron ma nazwijmy to pewnoa "pojemnosc" (np pistolet ma 3) ktora pozwala zaznaczyc odpowiednia ilosc wrogow (nad glowami pojawia sie im znaczek) wystarczy odejsc do nich na odpowiednia odleglos (znaczek nad glowami robi sie czerwony) nacisnac jeden przycisk (na x360 jest to "Y") i Sam posyla ich w ciagu 1-1,5 sekundy do piachu kazdemu zasadzajac headshota.
Wyglada to po prostu oblednie i robiac to czulem sie jakbym byl Jamesem Bournem czy tez 007.
Mark & execute mozna wykonac z kazdej pozycji czy to wiszac czy tez chowajac sie co nadaje grze ogromnej dynamiki.
Oczywiscie zeby nie bylo za prosto nei mozna korzystac z tego non stop.
Aby wskaznik sie napelnil trzeba kogos zabicnajpierw golymi rekami i do tego niepostrzezenie co wymaga planowania.
Tak samo nie mozna uzywac M&E bez pomyslunku gdy w okolicy jest wiecej osob niz mozesz ich na raz zabic dzieki tej funkcji.
Ja juz widze akcje typu - za pomoca lusterka pod drzwiami sprawdzamy ile osob jest w pomieszczeniu jednoczesnie ich "zaznaczajac" nastepnie kopniakiem otwieramy drzwi, wpadamy do srodka i od reki kosimy wszystkich. Normalnie na sama mysl na twarzy mam banan od ucha do ucha.
Kolejna nowoscia jest brak paska zdrowia oraz paska ukrycia postaci w cieniu.
Zdrowie standardowo - jak zaczniemy obrywac dookola ekranu pojawia sie czerwona otoczka.
Ciekawie rozwiazano brak paska ukrycia ktory byl oecny we wszystkich czesciach.
Teraz w momencie ukrycia calyswiat traci kolory i przechodzi w odcienie szarosci po czym mozna wlasnei poznac czy jestesmy wystarczajaco ukryci
Jak dla mnie patent idealny i ponownie pozwala wczuc sie na maksa nie zawracajac sobie glowy jakimis wskaznikami na ekranie.
Podoba mi sie rowniez pomysl jaki wprowadzono kiedy zostaniemy odkryci.
Jezeli Sam zdola sie ukryc w ostatnio widzianym przez wroga miejscu pojawia sie jego bialy zarys postaci i na tym miejscu wlasneibeda sie oni skupiac, strzelac w nie itd co pozwoli nam zajsc ich od drugiej strony.
Mozna planowac akcje typu pokaze sie na hwile i znikne a pozniej od dupy strony zalatwie wszystkich.
Kolejny element planowania ktory bedize prezze mnie dosc czesto wykorzystywany.
Kolejna zmiana jest to ze kiedy nas zauwaza misja sie konczy.
Tutaj po prostu przeciwnicy (w pewnym obszarze) ciagle beda nas szukac i nie przestana poki ich nie zabijemy albo poki nas nie znajda.
Kolejna rzecza na ktora czekam to przesluchiwania co wiekszych zbirow.
W demie mozna bylo przesluchac jednego i wyglada to nie dosc ze bardzo brutalnie to niesamowicie miodnie.
Trzymasz goscia za gardlo i podchodzisz np do zlewu, naciskasz przycisk a Sam wbija mu glowe w lustro, nastepnie z calej sily zasadza jego glowa o zlew a na koniec poprawia mu z loksia w glowe przy akompaniamencie pekajacego zlewu koles osuwa sie na podloge.
Malo? No to lecimy dalej
Wbijasz mu glowe w drzwi od kibla, koles osuwa sie na podloge a ty poprawiasz mu z kolana tak ze wpada do srodka.
Brutalnie, efektywnie i baaaardzo efektowanie.
Po demku mam straszny apetyt na te gre i juz nie moge sie doczekac.
Premiera 13 albo 14 kwietnia (na x360) wiec pewnie w przyszlym tygodniu gra juz sie pojawi na co czekam ze zniecierpliwieniem.
Do tej pory kupowalem kazda czesc i ta tez mam juz zamowiona w wersji kolekcjonerskiej (z figurka Sam'a)
Jak dla mnie to gra bedzie an bank miala solidne 9/10 bo zmiany jakie
wprowadzila do serii sa kolosalne i bardzo uatrakcyjniaja rozgrywke.
W tej czesci to ty jestes mysliwym ktorego wszyscy sie boja to ty dyktujesz warunki...
I jeszcze filmik pokazujacy jak wyglada w praniu M&E

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi