Trauma

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Kolejny niezły odcinek!
Serialik bardzo przyjemny - mamy tu i romans i trochę akcji - dziwię się, że Trauma ma kłopoty z widownią. Przecież jak to porównać do GA to jak "wróbel i jastrząb"!! (GA to wróbel oczywiście :D ).

W każdym razie dobrze, że pojawiły się napiski do dziewiątego odcinka.

PS:Nie wiem jaki status ma ten serial bo nie śledziłem ale chyba nie został skasowany skoro dziś premierę w sieci miał 11-ty odcinek... (a może skasowany tylko wypuszczają re co nakręcili? :scratch: ).
Obrazek When Dreams Come True...
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Przedłużyli sezon do 16 odcinków bodajże. A czy dostanie kolejny nie wiadomo.
To ja ściągam i też oglądam, dzięki! :D
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Ah ten xvidasd i te jego poórwnania :D
BTW Trauma jest w zagrożonych serialach, ale show must go on póki co
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No co? I tu i tu mamy serial opowiadający "z grubsza" o romansach i relacjach między ludzkich w szpitalnych korytarzach. Tylko, że w Traumie dodatkowo mamy trochę akcji :-p
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Zagrożony, bo oglądalność jest stosunkowo niska, a koszt produkcji jednak dużo wyższy niż np. takiego GA. Którego 6 sezon już mi się zupełnie nie podoba i kolejne sobie daruje, uff ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Brawo! Grzeczna dziewczynka :D
Jeszcze kilku takich chętnych potrzebuję i zbojkotujemy GA, i wreszcie się od niego uwolnię ;)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Też się dziwię, że serial jest zagrożony i może być skasowany/nieprzedłużony o kolejny sezon. Mamy mnóstwo wartkiej akcji, fajnych bohaterów, wizualnie się prezentuje niesamowicie (bardzo, bardzo dobre efekty) - mieszanka w sam raz dla przeciętnego Amerykańskiego widza.

Dodatkowo u nas też ma problem z zainteresowaniem - jakoś nikt nie chciał tłumaczyć dalszych odcinków (musiałem w końcu wziąć sprawy w swoje ręce :) ). Postaram się tłumaczyć kolejne odcinki w miarę na bieżąco (no, chyba, że mnie ktoś ubiegnie :) ).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dobra robota :ok
Nie czekaj z następnym odcinkiem bo zima nas zastanie (kolejna) tylko bierz sprawy w swoje ręce :)
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Super, że jest kolejny odcinek. Ten serial to taka perełka tego sezonu. Niby o nim cicho, ale pierwsze wrażenie oszałamiające. Serial zaskakująco dobry, wiele szybkich akcji, niecodziennych wydarzeń i interesujących postaci, przedstawione w sposób szybki, ale bardzo ciekawy. Dobra mieszanka perypetii głównych bohaterów z wydarzeniami przypadkowymi pobocznych postaci.
Kto jeszcze nie widział, niech szybko nadrobi, póki odcinków nie jest wiele!!!
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Dziesiąty odcinek jest, w moim odczuciu, najsłabszy z dotychczasowych. To chyba dlatego, że wątek z helikopterem, zajmujący dość dużo czasu, był taki... głupiutki.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ja w ogóle nie załapałem tego serialu. Z trudem obejrzałem połowę pierwszego odcinka i jakoś nie starczyło mi energii na oglądanie dalej. Wygląda na to że mój limit na seriale o miejskich grupach reagowania kryzysowego wyczerpał się po obejrzeniu pierwszego sezonu Rescue Me :]
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

seymour pisze:Dziesiąty odcinek jest, w moim odczuciu, najsłabszy z dotychczasowych. To chyba dlatego, że wątek z helikopterem, zajmujący dość dużo czasu, był taki... głupiutki.
Usiadłem do tego odcinka z taką radością, ze w końcu się pojawił, że zupełnie tego nie odczułem. Może rzeczywiście trochę naciągany motyw, ale z drugiej strony
Spoiler:
Moim zdaniem odcinek trzymał poziom i niczym nie odbiegał od wcześniejszych.
Kolejne odcinki jeszcze bardziej utrzymały mnie w przekonaniu, że to najlepszy premierowy serial tego sezonu.
Yugi_2142 pisze:Ja w ogóle nie załapałem tego serialu. Z trudem obejrzałem połowę pierwszego odcinka i jakoś nie starczyło mi energii na oglądanie dalej. Wygląda na to że mój limit na seriale o miejskich grupach reagowania kryzysowego wyczerpał się po obejrzeniu pierwszego sezonu Rescue Me :]
Heh, może się zraziłeś. Ja Rescue Me wytrzymałem 4 odcinki po czym szybko zastosowałem shift+delete :D
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Mi się odcinek z helikopterem podobał.

Zaczęłam oglądać 11, ale są tam takie perełki w tłumaczeniu, że oniemiałam :shock: "z kąd" to nic w porównaniu do "nie na widzę", wolę nie wnikać w jakoś oddania samego tłumaczenia.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Swoją drogą fajnie, że się coś nieźle ruszyło z tłumaczeniami tego serialu (nie muszę już tłumaczyć :) ). Widziałem na napisy24, że kolejne odcinki są już na wykończeniu. A to, że jakość ich jest nie najlepsza - no, mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jakość jaka jest taka jest - dobrze, że wogóle jest bo wyglądało już na to, że serial odejdzie w zapomnienie... Kolejny odcinek już jest!
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd pisze:Jakość jaka jest taka jest - dobrze, że wogóle jest bo wyglądało już na to, że serial odejdzie w zapomnienie... Kolejny odcinek już jest!
Ja się bardzo cieszę, że ruszyło tłumaczenie żeby nie było :D
Z małą korektą napisy nie byłyby złe :)

No to dzisiaj Hustle i Trauma wieczorkiem :-)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

No, no... Obejrzałem odcinki 11 i 12 i muszę powiedzieć, że po słabszym (według mnie) 10 odcinku znowu wróciła stara, dobra Trauma. Znów mamy mnóstwo akcji, wybuchów, wypadków, itd - jest :ok

Chyba zabieram się zaraz za 13-ty odcinek i czekam na kolejne... Oby tylko ten serial dostał kolejny sezon (dla mnie to takie medyczne 24); swoją drogą dziwię się, że decyzja o przedłużeniu nie jest taka oczywista dla stacji NBC.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Odcinki 14 i 15 to jedne z lepszych.
Spoiler:
Nie rozumiem tych poczynań stacji z ilością odcinków. Początkowo było 13, później mimo że kolejny sezon stał pod znakiem zapytania i rokowania nie były najlepsze przedłużyli do 16. W tej chwili nadal nie ma potwierdzenia kolejnego sezonu, a dołożyli chyba jeszcze 4 odcinki czyli w sumie 20. Gdzie tu sens? :scratch:
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

To chyba potwierdzenie kasacji serialu ale może się mylę.
http://www.filmweb.pl/Gwiazda+%22Traumy ... s,id=59663
kxkx
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kxkx »

Mam nadzieję, że serial nie przepadnie...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ