Poniższy wpis w żadnej części nie jest prezentacją mojej opinii na temat serialu `Allo `Allo! a jedynie odpowiedzą na specyficzny styl krytykowania innych seriali co jakiś czas stosowany tu na forum. (ostatnio w temacie: "`Allo `Allo)"
Yugi_2142 pisze:Po pierwsze tandeta - tego typu serialu nie da się robić bez angażowania sporych nakładów finansowych. A tu co mamy?
To typowy sitcom czyli komedia sytuacyjna. Ma bawić dialogami i grą a nie cieszyć oko widoczkami. Sitcomy są najtańszymi serialami w produkcji - czesto ich akcja dzieje się w obrębie jednego pomieszczenia. - argument oddalony.
Yugi_2142 pisze:Praktycznie brak ujęć batalistycznych, czy jakichkolwiek przedstawiających działania wojenne
Zgadza się jednak taki był cel producenta. Ten serial nie jest serialem wojennym - opowiada tylko o pewnym restauratorze, który żył w tamtym czasie (wojny). - argument oddalony.
Yugi_2142 pisze:Reżyser uparcie trzyma się ciągle tego samego ujęcia - najpierw widzimy (...)
Jak już pisałem to sitcom - patrz pkt1.
Yugi_2142 pisze:Ruch oporu w którym wszyscy chodzą w jednakowych płaszczach i beretach żeby można ich było łatwiej rozpoznać.
Celowy zabieg - pamiętajmy, że to komedia!
Yugi_2142 pisze:Wysadzenie ściany więzienia przy pomocy rzuconego ot tak ładunku dynamitu w ten sposób że udało się wyrwać kawałek ściany dokładnie na około więźnia
Na zdjęciu nie widać o co chodzi ale jak już pisałem to komedia - im większy absurd tym lepiej!
[code]Poniższy wpis w żadnej części nie jest prezentacją mojej opinii na temat serialu `Allo `Allo! a jedynie odpowiedzą na specyficzny styl krytykowania innych seriali co jakiś czas stosowany tu na forum. (ostatnio w temacie: "`Allo `Allo)"[/code]
[quote="Yugi_2142"]Po pierwsze tandeta - tego typu serialu nie da się robić bez angażowania sporych nakładów finansowych. A tu co mamy?[/quote] To typowy sitcom czyli komedia sytuacyjna. Ma bawić dialogami i grą a nie cieszyć oko widoczkami. Sitcomy są najtańszymi serialami w produkcji - czesto ich akcja dzieje się w obrębie jednego pomieszczenia. - argument oddalony.
[quote="Yugi_2142"]Praktycznie brak ujęć batalistycznych, czy jakichkolwiek przedstawiających działania wojenne[/quote] Zgadza się jednak taki był cel producenta. Ten serial nie jest serialem wojennym - opowiada tylko o pewnym restauratorze, który żył w tamtym czasie (wojny). - argument oddalony.
[quote="Yugi_2142"]Reżyser uparcie trzyma się ciągle tego samego ujęcia - najpierw widzimy (...)[/quote] Jak już pisałem to sitcom - patrz pkt1.
[quote="Yugi_2142"]Ruch oporu w którym wszyscy chodzą w jednakowych płaszczach i beretach żeby można ich było łatwiej rozpoznać.[/quote] Celowy zabieg - pamiętajmy, że to komedia!
[quote="Yugi_2142"]Wysadzenie ściany więzienia przy pomocy rzuconego ot tak ładunku dynamitu w ten sposób że udało się wyrwać kawałek ściany dokładnie na około więźnia[/quote] Na zdjęciu nie widać o co chodzi ale jak już pisałem to komedia - im większy absurd tym lepiej!
Yugi_2142 To było dobre najphil czyżbyś twierdził że Ivette i Helga są "brzydulami". Jak byłem mały to były najpiekniejszymi kobietami na świecie, szczególnie jak paradowały w samej bieliźnie xvidasd jak zwykle wszystko na poważnie bierze
[b]Yugi_2142[/b] To było dobre :respect [b]najphil[/b] czyżbyś twierdził że Ivette i Helga są "brzydulami". Jak byłem mały to były najpiekniejszymi kobietami na świecie, szczególnie jak paradowały w samej bieliźnie :D [b]xvidasd[/b] jak zwykle wszystko na poważnie bierze :-p
hoppschwiiz pisze:to najlepszy i najśmieszniejszy serial jaki kiedykolwiek powstał! nic go nie pobije! wychowałam się na nim, ale mogę go oglądać bez końca
Też się na nim wychowałam, ale niestety po tylu latach stracił już swój urok (w przeciwieństwie do np. M*A*S*Ha).
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2010, 12:46 przez NIke, łącznie zmieniany 1 raz.
Hasło/Password: xvidasd.com
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
[quote="hoppschwiiz"]to najlepszy i najśmieszniejszy serial jaki kiedykolwiek powstał! nic go nie pobije! :D wychowałam się na nim, ale mogę go oglądać bez końca :D[/quote]
Też się na nim wychowałam, ale niestety po tylu latach stracił już swój urok (w przeciwieństwie do np. M*A*S*Ha).
NIke pisze:ale niestety po tylu latach stracił już swój urok (w przeciwieństwie do np. M*A*S*Ha).
Każdy zachowuje swoje wspomnienia indywidualnie - dla jednych ALF, dla innych Dynastia... - Generalnie wszystkie te seriale wspominam z nostalgią, ale nie chcę ich oglądać ponownie - nie chcę sobie psuć smaku (tamte seriale nie wytrzymują upływu czasu).
[quote="NIke"]ale niestety po tylu latach stracił już swój urok (w przeciwieństwie do np. M*A*S*Ha).[/quote]
Każdy zachowuje swoje wspomnienia indywidualnie - dla jednych ALF, dla innych Dynastia... - Generalnie wszystkie te seriale wspominam z nostalgią, ale nie chcę ich oglądać ponownie - nie chcę sobie psuć smaku (tamte seriale nie wytrzymują upływu czasu).
Kojarzyłem go tylko z tej roli, bo nie pamiętam, żeby go widział jeszcze gdzieś indziej. Ale trzeba przyznać - tak jak napisał sindar - jego rola pozostanie w pamięci.
Kojarzyłem go tylko z tej roli, bo nie pamiętam, żeby go widział jeszcze gdzieś indziej. Ale trzeba przyznać - tak jak napisał sindar - jego rola pozostanie w pamięci.