Komputery - pytania, ciekawostki
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Nie miałem wiele czasu więc poszedłem po najmniejszej lini oporu, przeinstalowałem system, usunąłem (avastem) wirusy bo za pierwszym razem cos tam poznajdywał i zainstalowałem podstawowe rzeczy na nowo, w tym możliwie najmniej konfliktowe sterowniki do grafy, bo przy standardowych ikspek faktycznie cos marudzil ze nie maja certifikatu czy czegos takiego i "mogą być problemy", tak jak by to była jakaś nowość. 

Ignorance is a virtue.
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Niestety z darmowych rzeczy ciężko coś polecić, z mojego doświadczenia niestety wynika że Avast nie jest dobrym programem, owszem, działa, ale nie na tyle dobrze by warto go było używać.
Sam Comodo używam on też ma jakiegoś antywirusa w pakicie, choć nie wiem czy skutecznego, u mnie wyłączony jest gdyż używam NODa 32.
Na odległośc jak sam nie sprawdzisz niewiele się pewnie dowiesz... Co do wiatraczka zawsze ten na procku zostaje, by sprawdzić czy komp dalej chodzi. No oczywiście pominąłem diody na obudowie, bo czasem przy zawieszeniu kompa świecą.
Takie b.ważne pytanie czy masz włączone czy wyłączone wyświetlanie BSODów(w XP albo pokazuje albo od razu restartuje kompa), bo jak wyłączone to powinieneś włączyć może coś się jednak pokazywać.
Sprawdź też dziennik zdarzeń systemu, zwłaszcza z czasów gdy ten problem następował, może tam się znaleźć odwołanie do jakiegoś pliku lub programu który to powoduje.
Sam Comodo używam on też ma jakiegoś antywirusa w pakicie, choć nie wiem czy skutecznego, u mnie wyłączony jest gdyż używam NODa 32.
Na odległośc jak sam nie sprawdzisz niewiele się pewnie dowiesz... Co do wiatraczka zawsze ten na procku zostaje, by sprawdzić czy komp dalej chodzi. No oczywiście pominąłem diody na obudowie, bo czasem przy zawieszeniu kompa świecą.
Takie b.ważne pytanie czy masz włączone czy wyłączone wyświetlanie BSODów(w XP albo pokazuje albo od razu restartuje kompa), bo jak wyłączone to powinieneś włączyć może coś się jednak pokazywać.
Sprawdź też dziennik zdarzeń systemu, zwłaszcza z czasów gdy ten problem następował, może tam się znaleźć odwołanie do jakiegoś pliku lub programu który to powoduje.
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
czy ktoś się już spotkał z czymś takim dobre/bezpieczne toto jest ?
Kod: Zaznacz cały
http://wru.pl/
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Podsumowując opisany przeze mnie niedawno problem z PC. Troublemaker w końcu trafił do serwisu gdzie usłyszałem że powinienem wymienić grafikę i dysk (!!!). Informacja ta nie spodobała mi się w ogóle więc zabrałem komputer, przeinstalowałem system jeszcze raz nie instalując prawie żadnych sterowników. Bez sterowników do grafy obraz na ekranie przesuwa się trochę ospale ale za to wszystkie problemy ze stabilnością ustąpiły i nie trzeba było wymieniać połowy podzespołów. THE END 
Ignorance is a virtue.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Od niedawna mam jakiś problem z avast!em, gdy próbuję go uruchomić za pierwszym razem skanuje pamięć ale się nie włącza, zaczynają się zamiast tego dziwnie wyświetlać menusy w windowsie. Po drugiej próbie włącza się normalnie. Aktualizacja programu nic nie pomogła. Spotkał się ktoś z tym problemem czy to tylko u mnie tak działa?
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
Witam,
Odpaliłem dzisiaj mojego Asusa i w trakcie ładowania się systemu ekran nagle się zmienia, tj. maksymalnie rozjaśnia co jest dość wkurzające.
Screen -> http://i41.tinypic.com/iwsvew.jpg
Czy ktoś się z tym może spotkał?
Asus
Procek: AMD Turion 2.2 GHz
RAM: 3GB
System: Vista 32
Karta graficzna: Radeon HD 3470
---
Zmiany w Catalyst nic nie dają, zmiany rozdzielczość itp w ustawieniach ekranu również, tak samo restart
Odpaliłem dzisiaj mojego Asusa i w trakcie ładowania się systemu ekran nagle się zmienia, tj. maksymalnie rozjaśnia co jest dość wkurzające.
Screen -> http://i41.tinypic.com/iwsvew.jpg
Czy ktoś się z tym może spotkał?
Asus
Procek: AMD Turion 2.2 GHz
RAM: 3GB
System: Vista 32
Karta graficzna: Radeon HD 3470
---
Zmiany w Catalyst nic nie dają, zmiany rozdzielczość itp w ustawieniach ekranu również, tak samo restart
-
Yugi_2142
- Kontakt:
-
Gawith
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Kontakt:
-
Igloo666
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Wczoraj ściągnęła mi się aktualizacja do Operki do wersji 10.51 i zauważyłem że jest sporo istotnych zmian w stosunku do poprzedniej wersji. Przeglądarka wyraźnie przyśpieszyła, jest też kilka nowych efektów wizualnych i bardzo sprytne rozwiązanie z przeniesieniem górnego paska funkcji które tworzy trochę dodatkowego miejsca na przeglądanie stron. Muszę przyznać że wcześniej używałem Opery trochę z przyzwyczajenia ale teraz jestem naprawdę zadowolony z jej działania i polecam ją wszystkim
BTW. Nawet słoneczka gg które wcześniej lubiły sobie "spacerować" po forum teraz znalazły swoje miejsce
Rewelacja.

BTW. Nawet słoneczka gg które wcześniej lubiły sobie "spacerować" po forum teraz znalazły swoje miejsce

Ignorance is a virtue.
-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
eee chyba ci się zwidziało.Yugi_2142 pisze:Przeglądarka wyraźnie przyśpieszyła
No właśnie teraz to jest łyso i już od kilku dni nie mogę się przyzwyczaić.Yugi_2142 pisze:bardzo sprytne rozwiązanie z przeniesieniem górnego paska funkcji
Ale faktycznie poprawili skrypt i słoneczka na forum już nie wędrują

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Może to też zależy od konfiguracji. Na moim mobilnym, dwurdzeniowym Athlonie widać wyraźną poprawę w prędkości działania.xvidasd pisze:eee chyba ci się zwidziało.Yugi_2142 pisze:Przeglądarka wyraźnie przyśpieszyła
No to już kwestia gustu. Ja jestem trochę anty-fanem ikonek i jeśli jakaś nie jest absolutnie niezbędna to się jej pozbywam więc mi taka zmiana jak najbardziej odpowiada. W moim Ikspeku np. też się pozbyłem ikon wszelkich i mam tylko pasek funkcji na górze w folderach.xvidasd pisze:No właśnie teraz to jest łyso i już od kilku dni nie mogę się przyzwyczaić.Yugi_2142 pisze:bardzo sprytne rozwiązanie z przeniesieniem górnego paska funkcji
Ale faktycznie poprawili skrypt i słoneczka na forum już nie wędrują
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
Czy są może jakieś problemy pod Windowsem XP SP2 z dużymi dyskami?
Otóż planuję sobie zakupić taki dysk:
http://www.allegro.pl/item976082332_1tb ... _wawa.html
I chciałbym się zapytać czy XPek nie będzie miał z nim problemów?
Czy będzie widział jego całą wielkość?
Otóż planuję sobie zakupić taki dysk:
http://www.allegro.pl/item976082332_1tb ... _wawa.html
I chciałbym się zapytać czy XPek nie będzie miał z nim problemów?
Czy będzie widział jego całą wielkość?
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Nie ma obecnie problemów z tego co wiem. Są plany zmiany systemu zapisu, ale jeszcze nie wcielone w życie w obecnych dyskach. Choć i tak będzie jakiś sposób by XP z nimi współpracował.
Także kupuj śmiało.
Taka uwaga, o ile nie zrobiłeś tego wcześniej:-)
Co do konkretnego modelu dysku(nawet sam producent i cena nie ma żadnego znaczenia) polecam poszukać porównawcze testy wydajności/jakości i sprawdzić w nim jak wypada, może on jest jednym z najlepszych i tanich, a może znajdziesz za 50 zł więcej coś 2 razy lepszego.
Z dyskami warto najpierw poczytać tego typu testy.
Także kupuj śmiało.
Taka uwaga, o ile nie zrobiłeś tego wcześniej:-)
Co do konkretnego modelu dysku(nawet sam producent i cena nie ma żadnego znaczenia) polecam poszukać porównawcze testy wydajności/jakości i sprawdzić w nim jak wypada, może on jest jednym z najlepszych i tanich, a może znajdziesz za 50 zł więcej coś 2 razy lepszego.
Z dyskami warto najpierw poczytać tego typu testy.
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Mam pytanie i to na powaznie...mimo daty
Czy ktoś z was uzywa Windowsa 7? Bo czytałam i słyszałam różne opinie, np. że dużo programów nie działa ( np. Sub Edit Player), że to samo jest ze sprzętem ( brak sterowników). Pytam poniewaz zmuszona okolicznościami będę musiała kupic jednak laptopa
chociaż zawsze wolałąm stacjonarki) a teraz zdecydowana większość ma już OEM Windows 7
Proszę was o opinie ?

Czy ktoś z was uzywa Windowsa 7? Bo czytałam i słyszałam różne opinie, np. że dużo programów nie działa ( np. Sub Edit Player), że to samo jest ze sprzętem ( brak sterowników). Pytam poniewaz zmuszona okolicznościami będę musiała kupic jednak laptopa

Proszę was o opinie ?
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
-
Wskaż do odpowiedzi
mam Windows7 i faktycznie, niestety subedit nie dziala (ja sie przestawiłem na starego dobrego Bestplayera). Ale ze sterownikami problemow do niczego nie zaobserwowalem. Do wszystkiego sa wersje win98,XP i wersje Vista/7 wiec to akurat nie przeszkadza. Trzeba sie tylko przyzwyczaic do troche innego zarządzania okienkami, zmian w panelu sterowania, ale ogólnie wydajność i funkcjonalność moim zdaniem sa dobre