Uwagi dotyczące serwisu i forum.
???
Ale tak właściwie to o co chodzi???? Dlaczego nikt nie traktuje tych, którzy nic nie pisali jako ludzi mających lekkiego (lub dużego) fijoła na punkcie np. SF! To forum było swego czasu jedynym źródłem seriali niedostępnych w tym kraju. Nie pisaliśmy bo widocznie nie mieliśmy nic do powiedzenia, forum to również ci którzy czytają, też są aktywni, a że inaczej? Zmuszanie do pisania tylko po to żeby móc coś ściągnąć jest chyba jednak bez sensu. Pozdrowienia dla Adminów!
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
Hmmm, ja się do tej pory nie oddzywałem w tej sprawie. Jak dla mnie nie ma się co kłócić, taka jest decyzja i taką pozostanie, 1 post nikogo nie zbawi, troche więcej wysiłku i tyle, jakby tego nie było też by nie było najgorzej. A co do posta przede mną. Jeśli komuś sprawia trudność oddzywanie się, postowanie, niech napisze w przedstaw się: Cześć, jestem Gienek, nie jestem wylewnym człowiekiem, ale bardzo lubie seriale i Wasze forum, które bardzo często czytam. Koniec. Takie to straszne? Może ten dział UP/Down będzie taką nagrodą za jakiąkolwiek chęć zaangażowania, a może dzięki temu pierwszemu postowi, wiele osób zacznie pisać częściej. Kto wie. Zawsze pozostaje alternatywa jaką jest wujek google.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
najphil
- Kontakt:
Co do wymagań jednego posta, to trochę bezsensu, bo zapytanie (w odpowiednim miejscu) jak można uzyskać dostęp do Download - już sprawia że się ten dostęp ma.
Ktoś powiedział na SB, że nie powinno się tak zaskakiwać użytkowników tylko jeśli już, to dać jakąś informację na dwa tygodnie wcześniej z ostrzeżeniem, że będzie taki wymóg. Ograniczyłoby to pisanie postów "na pałę"
To nie jest taki głupi pomysł.
Kilka lat temu tak zrobiono na warezie onelebanon.com. Tylko info mówiło o co najmniej 20 postach i miało się na to miesiąc.
Coś takiego bardzo mocno zmobilizowało użytkowników hehe
Posty rosły jak grzyby po deszczu,, a potem się okazało, że to była tylko podpucha i takiego ograniczenia nie zamierzano nigdy wprowadzać.
Ale sporo osób jak zaczęło już pisać to się rozkręciło. W końcu nic tak nie zachęca do chwycenia za klawiaturę jak odpowiedzi i komentarze do twoich własnych wypocin i nie ma tu znaczenia czy odzew jest negatywny czy pozytywny.
Ktoś powiedział na SB, że nie powinno się tak zaskakiwać użytkowników tylko jeśli już, to dać jakąś informację na dwa tygodnie wcześniej z ostrzeżeniem, że będzie taki wymóg. Ograniczyłoby to pisanie postów "na pałę"
To nie jest taki głupi pomysł.
Kilka lat temu tak zrobiono na warezie onelebanon.com. Tylko info mówiło o co najmniej 20 postach i miało się na to miesiąc.
Coś takiego bardzo mocno zmobilizowało użytkowników hehe
Posty rosły jak grzyby po deszczu,, a potem się okazało, że to była tylko podpucha i takiego ograniczenia nie zamierzano nigdy wprowadzać.
Ale sporo osób jak zaczęło już pisać to się rozkręciło. W końcu nic tak nie zachęca do chwycenia za klawiaturę jak odpowiedzi i komentarze do twoich własnych wypocin i nie ma tu znaczenia czy odzew jest negatywny czy pozytywny.

-
asd
-
Expert
No mylisz się. Skasowałem już co najmniej z 30-ści postów pisanych "na odwal" się. W większości przypadków autorzy poprawili się.najphil pisze:nie ma tu znaczenia czy odzew jest negatywny czy pozytywny.
Wbrew pozorom to zabezpieczenie nie ma na celu napędzenia ilości postów napisanych przez użytkowników. Chodzi o nowych, którzy się w przyszłości zarejestrują.
To naprawdę większy plan ale o tym innym razem

-
najphil
- Kontakt:
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
W podstronie serialu Life jest:
a z tego co mi wiadomo, serial został skasowany, ale historia jest dopowiedziana do końca, więc powinno być:
lub ewentualnie:
Kod: Zaznacz cały
[2007-????], na antenie
[2007-2009], zakończony
[2007-2009], skasowany
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
-
panjandrum
U mnie też jest w porządku, nie ma żadnego przekierowania.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
Douglas Adams
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
-
panjandrum
Możliwe, ja akurat te flagi sobie zablokowałem, bo były denerwujące 
Może nie jest to jakiś poważny błąd, ale jednak jest
Na forum pisze, że:
Ale przecież są w CET.

Może nie jest to jakiś poważny błąd, ale jednak jest

Na forum pisze, że:
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Douglas Adams
Douglas Adams
-
asd
-
Expert
Uporządkowałem trochę Forum - głównie pierwszy dział gdzie większość postów poszła do kosza. Były to głównie przeterminowane prośby o seeda itp - nikomu się nie przydadzą więc chyba ok.
Sporo też zgrupowałem w jeden bo często niepotrzebnie były rozproszone.
Druga sprawa to poprawiłem (prócz anime) nazewnictwo tytułów - chodzi mi głownie o:
1. Pisanie The na końcu
2. Używanie w pierwszej kolejności ORYGINALNYCH tytułów (angielskich)
3. Chciałbym, żebyśmy też na stałe używali: [mini], [tv], [doc], [anime]
Dzięki temu łatwiej się szuka prawda?
Added after 1 hours 19 minutes:
Dodałem możliwość podziękowań za posty w dziale Up&Down - wystarczy kliknąć na ikonkę
przy danym poście.
Kto podziękował wyświetli się w poście. Statystyki w profilu i pod avatarem - testujcie czy działa
Sporo też zgrupowałem w jeden bo często niepotrzebnie były rozproszone.
Druga sprawa to poprawiłem (prócz anime) nazewnictwo tytułów - chodzi mi głownie o:
1. Pisanie The na końcu
2. Używanie w pierwszej kolejności ORYGINALNYCH tytułów (angielskich)
3. Chciałbym, żebyśmy też na stałe używali: [mini], [tv], [doc], [anime]
Dzięki temu łatwiej się szuka prawda?
Added after 1 hours 19 minutes:
Dodałem możliwość podziękowań za posty w dziale Up&Down - wystarczy kliknąć na ikonkę

Kto podziękował wyświetli się w poście. Statystyki w profilu i pod avatarem - testujcie czy działa

-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Bardzo dobry pomysł xvidasd
A może by tak wprowadzić podziękowania, na całym forum, nie tylko w dziale up/down??
Bo są osoby które aktywnie działają na forum, a niekoniecznie wrzucają do działu, im też się należą podziękowania za propozycję, ciekawą informację, info o napisach itp
Inna kwestia, fajnie by było żeby w profilu, było info o postach za które podziękowano,

A może by tak wprowadzić podziękowania, na całym forum, nie tylko w dziale up/down??
Bo są osoby które aktywnie działają na forum, a niekoniecznie wrzucają do działu, im też się należą podziękowania za propozycję, ciekawą informację, info o napisach itp
Inna kwestia, fajnie by było żeby w profilu, było info o postach za które podziękowano,
-
asd
-
Expert
Ale nie będzie to nadużywane? Tzn kto i za co będzie mógł podziękować? Za spoiler? hm... sam nie wiem...
Za porządną propozycję - to było dobre.
Pomyślcie i piszcie.
Added after 40 seconds:
W profilu nie będzie bo po pierwsze - niektórych działów niektórzy nie widzą a po drugie po co to komu?
Za porządną propozycję - to było dobre.
Pomyślcie i piszcie.
Added after 40 seconds:
W profilu nie będzie bo po pierwsze - niektórych działów niektórzy nie widzą a po drugie po co to komu?

-
Wskaż do odpowiedzi
-
saper202
Myślę że nikt za bezsensownego posta dziękować nie będzie 
Wiadomo że najwięcej podziękowań będą mieli uploaderzy
Bo na przykład użytkownik xxx mający jednego posta w dziale up/down dostanie np 10 podziękowań, a użytkownik mający np 900 postów (żadnego postu w up/down) nie będzie miał żadnego, trochę tak niefair dla stałych bywalców. Ja wiem że te podziękowania nie są żadnym wyznacznikiem , ale to przecież nie jest forum stricte warezowe żeby tylko i wyłącznie za wstawki up/down dziękować , tak myślę
Nie nurtuje cię xvidasd za co masz (na chwilę obecną) 93 podziękowania
??

Wiadomo że najwięcej podziękowań będą mieli uploaderzy

Bo na przykład użytkownik xxx mający jednego posta w dziale up/down dostanie np 10 podziękowań, a użytkownik mający np 900 postów (żadnego postu w up/down) nie będzie miał żadnego, trochę tak niefair dla stałych bywalców. Ja wiem że te podziękowania nie są żadnym wyznacznikiem , ale to przecież nie jest forum stricte warezowe żeby tylko i wyłącznie za wstawki up/down dziękować , tak myślę

Nie nurtuje cię xvidasd za co masz (na chwilę obecną) 93 podziękowania

-
asd
-
Expert
Sortowanie alfabetyczne - mogę zobaczyć ale na pewno jako opcja a nie standard z prostej przyczyny - obecnie wystarczy zaglądnąć, żeby zobaczyć co zostało dodane a tak? Np. po tygodniowej nieobecności na Forum skąd będziesz wiedział co było?
To może dodać możliwość dziękowania z wyłączeniem działów o serialach?
I nie, nie nurtuje mnie saper202 - pewnie za jakieś wstawki.
Skoro w dwie godziny jest już prawie setka to pomyśl co będzie za kilka lat??
Po co mi podstrona z milionem linków??
To może dodać możliwość dziękowania z wyłączeniem działów o serialach?
I nie, nie nurtuje mnie saper202 - pewnie za jakieś wstawki.
Skoro w dwie godziny jest już prawie setka to pomyśl co będzie za kilka lat??
Po co mi podstrona z milionem linków??

-
saper202