Tru Calling

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Basia82
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Tru Calling

Post autor: Basia82 »

"TRU CALLING" (2003-2005)
Naprawdę świetny serial! Ale jakiś zapomniany, zapewne dlatego, że zawieszono produkcję podczas 2 sezonu :cry:

Tru Davies (Eliza Dushku), absolwentka Uniwersytetu Hudson w Nowym Jorku, rozpoczyna pracę na nocnej zmianie w miejskiej kostnicy. W nowej pracy dowiaduje się o swojej nadzwyczajnej umiejętności: okazuje się, że słyszy głosy ofiar. Ale na tym nie kończy się fenomen Tru. Ma jeszcze jeden dar: może cofać się w czasie, ale tylko o jeden dzień. W ten sposób chce oszukać przeznaczenie ratując życie innym osobom.

Sezon 1 (20 odcinków)
Sezon 2 (6 odcinków)

Serial rozkręca się z odcinka na odcinek, a sezon 2 zapowiadał się wręcz rewelacyjnie! Fajna obsada, serial z pomysłem i ciekawą fabułą.
Co jest zauważalne, a nie wszystkie seriale to mają - muzyka jest świetna :grin:
<co nie jest takie dziwne, skoro muzyczną stroną zajmowali się profesjonaliści - m.in. tworzyli tło do Buffy i House'a :->

Polecam, dla mnie 10/10! Szkoda tylko, że tak mało odcinków do oglądania i niestety już serial został zawieszony :cry:
Mimo to, warto.

Obrazek Obrazek Obrazek
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

Serial od dawna jest w asd. Pozukaj w googlach. Posty o nim były na starym forum.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Wydaje mi się, że koleżanka Basia82 nie chciała zaproponować serialu tylko go zrecenzować.
Ja również niedawno zabrałem się za ten serial, który przeleżakował na płycie ponad rok. Serial ten oceniam jako dobry, oglądnę jeden odcinek, ale nie czekam z niecierpliwością, co będzie w następnym. Polubiłem główną bohaterkę graną przez E.Dushku i z chęcią zobaczę co zaprezentowała w Dollhouse.
W skali dziesięciostopniowej oceniłbym ten serial na 6+.
Basia82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Basia82 »

Cóż, wydaje mi się, że serial zasługuje na trochę więcej uwagi. To, że nie jest nowy (kręcono go w latach 2003-2005) to wiem, Rafalito :-p
Serial jest naprawdę dobry i warto go polecić, taki był mój zamiar.
A, że jestem świeżakiem, zwiedzam forum trochę wolniej niz starzy wyjadacze :P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Serial bardzo fajny i ciekawy - swietna rola Elizy Dushku!
Swego czasu angazowalem sie w zalatwienie napisow i udalo sie (dz. Mycha).
Obrazek When Dreams Come True...
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

@Basia82 omylnie odebrałem to jako propozycję serialu - moja wina :)
Absolutnie nie zarzucam Ci bycia świażakiem. Chyba nie odebrałaś tak mojej wypowiedzi?
Swoją droga fajny serial (nawet przetłumaczyłem kilka odcinków z doskoku) i gdy zaczął się rozkręcać, niestety go zdjęli ale cóż, amerykanie widocznie odrobinę inaczej go odbierali :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Dopiero teraz skończyłem oglądanie tego serialu(rozciągnęło się to na parę miesięcy). Na początku serial mnie bardzo zainteresował, i po krótkim znużeniu nim, odzyskałem zainteresowanie kiedy pojawił się Jack Harper.

Aktor Jason Priestley znany mi z zupełnie innej roli(tzn. Brandona z BH 90210) bardzo ożywił serial, jego postać i osoba Harrisona najbardziej przypadły mi do gustu.

Niestety ostatni odcinek mnie strasznie rozczarował, wygląda na to, że sezon został przerwany w połowie, bo niestety w ostatnim odcinku
Spoiler:
Ogólnie serial oceniam na 7/10. Polecam!
nikaj
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nikaj »

dopiero niedawno obejrzałam ten serial bardzo mi się podobał nie moge zrozumieć dlaczego zawiesili jego emisje Drugi sezon można było bardzo ciekawie poprowadzić Zgadzam się z poprzednikiem że Jason Priestley ożywił serial szkoda że serial przerwali nie wyjaśniając niczego :cry:
Awatar użytkownika
NIke
Wskaż do odpowiedzi
Maniak
Maniak

Post autor: NIke »

Tak, serial był niezły (6,5/10), ale najlepsze to chyba było tłumaczenie tytułu na polski ("Prawdziwe powołanie") - przez chwilę zastanawiałam się "o co kaman", a jak zacziłam, to oczywiście :-))
Polskie tłumaczenia tytułów są piękne (np. film "10 things I hate about you" na "Zakochana złośnica" <- tak, wiem, że to tytuł sztuki "na podstawie" której film został nakręcony) :-)
Hasło/Password: xvidasd.com
Obrazek

***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).

***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ