Co prawda nie oglądałem ani Travelera ani Invasion ale jeśli mówicie że koniec jest tak jakby miał zacząć się kolejny sezon to do tego dołożyłbym ostatnio oglądany Cień Anioła (Dark Angel) bo według mnie tam nie zostawili furtki do kolejnego sezonu... tam zostawili bramę :? serial zakończony w tak ciekawym momencie że szlag by to ich trafił że nie zrobili kolejnego sezonu :roll:
No ale wracając do nieskończonych seriali to można by powiedzieć że co drugi serial kończy się w bardzo głupim momencie z którego nie zawsze idzie wywnioskować czy będzie kolejny sezon czy nie... na upartego sporo takich seriali byśmy znaleźli
A ja może bym jeszcze zaproponował na pod strony coś takiego jak najciekawsze komentarze zebrane dla tego serialu z naszego forum - jak to go chwalimy lub na niego narzekamy, wiadomo nie każdy ma dostęp na forum i nie każdemu chciałoby się w ogóle wchodzić na forum, a tak jak by były jakieś 3-4 zachęcające komentarze to może więcej osób znalazłoby się chętnych do jego obejrzenia
I na koniec wrócę do pomysłu wcześniejszego - tapety,
Fajnie by się tam jakieś znalazły
np 5-10 tapet w miniaturkach 80x80 pixeli jak ktoś chciałby widzieć lepiej klika w obrazek i przenosi go np na imageshack gdzie jest pełen obrazek
( co do wyszukiwania tapet w sieci do poszczególnych seriali mogę pomóc :mrgreen: )
Co prawda nie oglądałem ani Travelera ani Invasion ale jeśli mówicie że koniec jest tak jakby miał zacząć się kolejny sezon to do tego dołożyłbym ostatnio oglądany Cień Anioła (Dark Angel) bo według mnie tam nie zostawili furtki do kolejnego sezonu... tam zostawili bramę :? serial zakończony w tak ciekawym momencie że szlag by to ich trafił że nie zrobili kolejnego sezonu :roll: No ale wracając do nieskończonych seriali to można by powiedzieć że co drugi serial kończy się w bardzo głupim momencie z którego nie zawsze idzie wywnioskować czy będzie kolejny sezon czy nie... na upartego sporo takich seriali byśmy znaleźli :)
A ja może bym jeszcze zaproponował na pod strony coś takiego jak najciekawsze komentarze zebrane dla tego serialu z naszego forum - jak to go chwalimy lub na niego narzekamy, wiadomo nie każdy ma dostęp na forum i nie każdemu chciałoby się w ogóle wchodzić na forum, a tak jak by były jakieś 3-4 zachęcające komentarze to może więcej osób znalazłoby się chętnych do jego obejrzenia :)
I na koniec wrócę do pomysłu wcześniejszego - tapety, Fajnie by się tam jakieś znalazły :) np 5-10 tapet w miniaturkach 80x80 pixeli jak ktoś chciałby widzieć lepiej klika w obrazek i przenosi go np na imageshack gdzie jest pełen obrazek ;) ( co do wyszukiwania tapet w sieci do poszczególnych seriali mogę pomóc :mrgreen: )
Yogi_18 pisze:
No ale wracając do nieskończonych seriali to można by powiedzieć że co drugi serial kończy się w bardzo głupim momencie z którego nie zawsze idzie wywnioskować czy będzie kolejny sezon czy nie... na upartego sporo takich seriali byśmy znaleźli
Kryteria byłyby w sumie proste: oficjalna informacja producenta, stacji, że serial nie będzie kontynuowany. Gdy takie coś się pojawia, podajemy taką informację na stronie. W przypadku seriali starszych należy dobrać te , które w sposób okrutny nic nie wyjaśniają. Ale trzeba uważać, bo np. "Twin Peaks" też nie ma zakończenia, a to przecież kamień milowy w dziedzinie seriali, ponad to, nie ogląda się tego serialu dla rozwiązania, a dla smakowania dziwności i atmosfery, kreacji postaci, humoru, grozy, itd.
[quote="Yogi_18"] No ale wracając do nieskończonych seriali to można by powiedzieć że co drugi serial kończy się w bardzo głupim momencie z którego nie zawsze idzie wywnioskować czy będzie kolejny sezon czy nie... na upartego sporo takich seriali byśmy znaleźli :)[/quote]
Kryteria byłyby w sumie proste: oficjalna informacja producenta, stacji, że serial nie będzie kontynuowany. Gdy takie coś się pojawia, podajemy taką informację na stronie. W przypadku seriali starszych należy dobrać te , które w sposób okrutny nic nie wyjaśniają. Ale trzeba uważać, bo np. "Twin Peaks" też nie ma zakończenia, a to przecież kamień milowy w dziedzinie seriali, ponad to, nie ogląda się tego serialu dla rozwiązania, a dla smakowania dziwności i atmosfery, kreacji postaci, humoru, grozy, itd.
haker_dream pisze:Moja propozycja na podstrony to jakieś obrazki tapety avatary itp. no i oczywiście okładki dvd do każdego sezonu jeśli istnieją, a jeśli nie to użytkownicy forum mogą się tym zajmować!
Jeśli chodzi o tego typu dodatki to nie ma sprawy - wystarczy tylko, żeby ktoś przygototwał tapetki czy też wyszukał okładki na cdcovers.
Co do dat i informacji dotyczących zakończeń emisji istniejących seriali sprawa się komplikuje gdyż nie jestem juz w stanie sam wszystkiego kontrolować. Na dzień dzisiejszy wystarczyło by proste zgłoszenie - że ten i ten serial/podstrona jest już nieaktualna i zmień... - każda taka informacja jest dla mnie cenna i gdy tylko dotrze do mnie coś takiego to staram sie aktualizować - w praktyce jednak sam więcej dostrzegam nieścisłości na podstronach niż mi to zgłaszacie...
Najprawdopodobniej dzieje się tak dlatego, że nie czujecie się "w pełni u siebie" - tzn czujecie się tylko odbiorcami...
Bez problemu mogę wnosić takie poprawki.
Pytanie tylko czy to wystarczy??
Zaręczam, że KAŻDY z Was jest dla mnie cenny i bliski sercu - serwis ten od początku stworzyłem dla Was i jako-tako udaje mi się prowadzić-dzięki pomocy wszystkich członków z grupy (XviD asd) za co dziękuję bardzo gdyż bez Was pewnie by sięto nie udało!
Ale cenię też KAŻDEGO członka tego FORUM i cieszę się z każdej nowej wyowiedzi "świeżaka" - nawet jeśli jest "nieudolna" czy też mało wnosząca do tematu... - chyba że jest egoistyczna, czy też świadcząca o nieprzeczytaniu regulaminu : "kiedy będzie..."... - wtedy nie ma litości - +1warn
Staram się jednak aby to forum było przyjazne dla nowych więc nie bójcie się pisać! - u nas jest jak w rodzinie! - pełne zrozumienie!
Ale wracając do tematu...
Obserwując rozwój serwisu oraz Wasze potrzeby dochodzę do wniosku, że nieunikniony jest rozwój sewrisu w kierunku przekształcenia z banalnego html'a do php - wtedy podstrony "by ożyły" gdyż moglibyście sami uczestniczyć w ich tworzeniu...
Do końca nie jestem pewny czy iść w tym kierunku, gdyż seriale i ten serwis jest moim hobby i chcę, żeby zawsze pozostawał gdzieś w cieniu jednak sam czuję potrzebę zmian (ewolucja).
Tutaj jednak stoi poważna bariera jeśli chodzi o mój czas... - nie mam go na tyle zeby udoskonalać serwis na tyle na ile bym chciał gdyż tak samo jak Wy muszę pracowac/uczyć się itp... - ale dla Was wszystko!
Podoba mi się to co dotychczas stworzyliśmy - undergroundowy serwis serialowy - Dziękuję.
[quote="haker_dream"]Moja propozycja na podstrony to jakieś obrazki tapety avatary itp. no i oczywiście okładki dvd do każdego sezonu jeśli istnieją, a jeśli nie to użytkownicy forum mogą się tym zajmować![/quote]
Jeśli chodzi o tego typu dodatki to nie ma sprawy - wystarczy tylko, żeby ktoś przygototwał tapetki czy też wyszukał okładki na [url=http://http://www.cdcovers.cc]cdcovers[/url].
Co do dat i informacji dotyczących zakończeń emisji istniejących seriali sprawa się komplikuje gdyż nie jestem juz w stanie sam wszystkiego kontrolować. Na dzień dzisiejszy wystarczyło by proste zgłoszenie - że ten i ten serial/podstrona jest już nieaktualna i zmień... - każda taka informacja jest dla mnie cenna i gdy tylko dotrze do mnie coś takiego to staram sie aktualizować - w praktyce jednak sam więcej dostrzegam nieścisłości na podstronach niż mi to zgłaszacie... Najprawdopodobniej dzieje się tak dlatego, że nie czujecie się "w pełni u siebie" - tzn czujecie się tylko odbiorcami... Bez problemu mogę wnosić takie poprawki.
Pytanie tylko czy to wystarczy??
Zaręczam, że KAŻDY z Was jest dla mnie cenny i bliski sercu - serwis ten od początku stworzyłem dla Was i jako-tako udaje mi się prowadzić-dzięki pomocy wszystkich członków z grupy (XviD asd) za co dziękuję bardzo gdyż bez Was pewnie by sięto nie udało! Ale cenię też KAŻDEGO członka tego FORUM i cieszę się z każdej nowej wyowiedzi "świeżaka" - nawet jeśli jest "nieudolna" czy też mało wnosząca do tematu... - chyba że jest egoistyczna, czy też świadcząca o nieprzeczytaniu regulaminu : "kiedy będzie..."... :P - wtedy nie ma litości - +1warn :D Staram się jednak aby to forum było przyjazne dla nowych więc nie bójcie się pisać! - u nas jest jak w rodzinie! - pełne zrozumienie! :)
Ale wracając do tematu... Obserwując rozwój serwisu oraz Wasze potrzeby dochodzę do wniosku, że nieunikniony jest rozwój sewrisu w kierunku przekształcenia z banalnego html'a do php - wtedy podstrony "by ożyły" gdyż moglibyście sami uczestniczyć w ich tworzeniu...
Do końca nie jestem pewny czy iść w tym kierunku, gdyż seriale i ten serwis jest moim hobby i chcę, żeby zawsze pozostawał gdzieś w cieniu jednak sam czuję potrzebę zmian (ewolucja). Tutaj jednak stoi poważna bariera jeśli chodzi o mój czas... - nie mam go na tyle zeby udoskonalać serwis na tyle na ile bym chciał gdyż tak samo jak Wy muszę pracowac/uczyć się itp... - ale dla Was wszystko!
Podoba mi się to co dotychczas stworzyliśmy - undergroundowy serwis serialowy - Dziękuję.
Serial został oparty na podstawie kryminałów Agaty Christie. Autorka stworzyła postać wspaniałego denektywa, który potrafi rozwiązać każdą zagadkę, nie ruszając sie nawet ze swojego pokoju. W wiekszości spraw towarzyszy mu wiernie jego przyjaciel - Hastings. Serial ten można nazwać pierwowzorem Monka. Poirot jest także bardzo pedantyczny, dba o swój wygląd, zwłaszcza wspaniałe wąsy, lubi porządek, a do rozwiązywania przestępstw używa wyłącznie swoich szarych komórek. Akcja toczy się w latach dwudziestych dwudziestego wieku i bardzo dobrze odwzorowywuje ówczesne klimaty. Mimo iz nie jest to nowy serial, to dla wszystkich wielbicieli kryminałów jest to pozycja obowiązkowa.
Charlie Crews, główny bohater, należał do grona poważanych policjantów. Jednakże zostaje wrobiony w morderstwo i skazany na 12 lat więzienia. Kiedy w końcu wychodzi ma wolność, zaczyna swoją pogoń za ludźmi, którzy go wrobili. Były policjant znajduje również na koncie 50 milionów dolarów niewiadomego pochodzenia. Przy pomocy znajomości i owych pieniędzy zaczyna poszukiwania ludzi, kórzy go wrobili.
[quote]Serial został oparty na podstawie kryminałów Agaty Christie. Autorka stworzyła postać wspaniałego de[b]n[/b]ektywa, który potrafi rozwiązać każdą zagadkę, nie ruszając sie nawet ze swojego pokoju. W wiekszości spraw towarzyszy mu wiernie jego przyjaciel - Hastings. Serial ten można nazwać pierwowzorem Monka. Poirot jest także bardzo pedantyczny, dba o swój wygląd, zwłaszcza wspaniałe wąsy, lubi porządek, a do rozwiązywania przestępstw używa wyłącznie swoich szarych komórek. Akcja toczy się w latach dwudziestych dwudziestego wieku i bardzo dobrze odwzoro[b]wy[/b]wuje ówczesne klimaty. Mimo iz nie jest to nowy serial, to dla wszystkich wielbicieli kryminałów jest to pozycja obowiązkowa. [/quote]
http://www.tvshows.yoyo.pl/life.html
[quote] Charlie Crews, główny bohater, należał do grona poważanych policjantów. Jednakże zostaje wrobiony w morderstwo i skazany na 12 lat więzienia. Kiedy w końcu wychodzi ma wolność,[b] zaczyna swoją pogoń za ludźmi, którzy go wrobili[/b]. Były policjant znajduje również na koncie 50 milionów dolarów niewiadomego pochodzenia. Przy pomocy znajomości i owych pieniędzy[b] zaczyna poszukiwania ludzi, kórzy go wrobili.[/b] [/quote]
Dlaczego forum nie obsługuje tego typu sygnatur? [img]http://web11.world-of-dungeons.net/wod/spiel/signatur.php?id=54820&type=b2[/img] http://web11.world-of-dungeons.net/wod/spiel/signatur.php?id=54820&type=b2
Ja mam małą uwagę ale nie jestem pewien czy to nie jest zrobione tak specjalnie :-P
Otóż klikając na stronie na odnośnik do forum przenosi nas na forum ale od razu do działu Usebary, zamiast tego lepiej byłoby dołożyć obok przycisków "Start" "Info" i "Forum" dodatkowy przycisk jakim byłby "Usebary" lub inaczej mówiąc "Dodatki"
Ja mam małą uwagę ale nie jestem pewien czy to nie jest zrobione tak specjalnie :-P
Otóż klikając na stronie na odnośnik do forum przenosi nas na forum ale od razu do działu Usebary, zamiast tego lepiej byłoby dołożyć obok przycisków "Start" "Info" i "Forum" dodatkowy przycisk jakim byłby "Usebary" lub inaczej mówiąc "Dodatki"
O to to, Yogi, popieram. Mogłoby to "forum" już odnosić na forum, a nie na te "barki"? Bo tak szczerze to od paru dni prawie nie wchodzę na to forum, żeby nie musieć patrzeć na te całe "barki".
O to to, Yogi, popieram. Mogłoby to "forum" już odnosić na forum, a nie na te "barki"? Bo tak szczerze to od paru dni prawie nie wchodzę na to forum, żeby nie musieć patrzeć na te całe "barki".
Shedao Shai pisze:O to to, Yogi, popieram. Mogłoby to "forum" już odnosić na forum, a nie na te "barki"? Bo tak szczerze to od paru dni prawie nie wchodzę na to forum, żeby nie musieć patrzeć na te całe "barki".
Wiem, ze masz sklonnosci do przesady i na ogol nie komentuje tego ale dzis mnie rozwaliles
jesli tak bardzo cie raza barki to mozesz wchodzic na forum bezposrednio a nie przez strone (ja tak robie), zreszta to jest kwestia jednego klikniecia myszka zeby z barkow przejsc na forum, ale rozumiem , ze chciales tylko nadac dramaturgii swojej wypowiedzi
[quote="Shedao Shai"]O to to, Yogi, popieram. Mogłoby to "forum" już odnosić na forum, a nie na te "barki"? Bo tak szczerze to od paru dni prawie nie wchodzę na to forum, żeby nie musieć patrzeć na te całe "barki".[/quote] Wiem, ze masz sklonnosci do przesady i na ogol nie komentuje tego ale dzis mnie rozwaliles :D jesli tak bardzo cie raza barki to mozesz wchodzic na forum bezposrednio a nie przez strone (ja tak robie), zreszta to jest kwestia jednego klikniecia myszka zeby z barkow przejsc na forum, ale rozumiem , ze chciales tylko nadac dramaturgii swojej wypowiedzi :smt110 :wink:
Shedao Shai pisze:O to to, Yogi, popieram. Mogłoby to "forum" już odnosić na forum, a nie na te "barki"? Bo tak szczerze to od paru dni prawie nie wchodzę na to forum, żeby nie musieć patrzeć na te całe "barki".
Wiem, ze masz sklonnosci do przesady i na ogol nie komentuje tego ale dzis mnie rozwaliles
jesli tak bardzo cie raza barki to mozesz wchodzic na forum bezposrednio a nie przez strone (ja tak robie), zreszta to jest kwestia jednego klikniecia myszka zeby z barkow przejsc na forum, ale rozumiem , ze chciales tylko nadac dramaturgii swojej wypowiedzi
Tru, chcialem, dobrze zrozumialas. I tak, to kwestia jednego kliknięcia, ale jestem tak cholernie leniwy że to jedno kliknięcie więcej już przerasta moją motywację. :-(
[quote="Brita"][quote="Shedao Shai"]O to to, Yogi, popieram. Mogłoby to "forum" już odnosić na forum, a nie na te "barki"? Bo tak szczerze to od paru dni prawie nie wchodzę na to forum, żeby nie musieć patrzeć na te całe "barki".[/quote] Wiem, ze masz sklonnosci do przesady i na ogol nie komentuje tego ale dzis mnie rozwaliles :D jesli tak bardzo cie raza barki to mozesz wchodzic na forum bezposrednio a nie przez strone (ja tak robie), zreszta to jest kwestia jednego klikniecia myszka zeby z barkow przejsc na forum, ale rozumiem , ze chciales tylko nadac dramaturgii swojej wypowiedzi :smt110 :wink:[/quote]
Tru, chcialem, dobrze zrozumialas. I tak, to kwestia jednego kliknięcia, ale jestem tak cholernie leniwy że to jedno kliknięcie więcej już przerasta moją motywację. :-(
JA trzymam strone Shedao. Tez mi sie nie podoba to wchodzenie przez Userbary :S... Nie mam zamiaru ich umieszczania w podpisie a i tak jestem zmuszony do ich zobaczenia by przejsc na forum
JA trzymam strone Shedao. Tez mi sie nie podoba to wchodzenie przez Userbary :S... Nie mam zamiaru ich umieszczania w podpisie a i tak jestem zmuszony do ich zobaczenia by przejsc na forum
xvidasd pisze:
Cytat:
takie troche glupie ale razi
nie usebar, tylko userbar
Gdzie tak jest?
Yogi_18 pisze:
[quote="xvidasd"] Cytat: takie troche glupie ale razi nie usebar, tylko userbar
Gdzie tak jest?[/quote]
[quote="Yogi_18"] Otóż klikając na stronie na odnośnik do forum przenosi nas na forum ale od razu do działu Usebary, zamiast tego lepiej byłoby dołożyć obok przycisków "Start" "Info" i "Forum" dodatkowy przycisk jakim byłby "[color=red]Usebary[/color]" lub inaczej mówiąc "Dodatki"[/quote]