Quiz serialowy7 - "Zabawa dla ambitnych"
-
- youtube Warszawa
A to wersja HISTORII z PWN:
historia [łac. < gr., ‘badanie’, ‘wiedza’], czasy przeszłe, dzieje, także dyscyplina naukowa — nauka o dziejach, dochodzenie do wiedzy o tym, co się zdarzyło w przeszłości, również tekst (też relacja ustna) odnoszący się do przeszłości, od świadectwa złożonego przez bezpośredniego uczestnika zdarzeń (przekaz źródłowy) po narrację historiograficzną;
Added after 1 minutes:
Czyli jak komisja decyduje - cofać punkt?
historia [łac. < gr., ‘badanie’, ‘wiedza’], czasy przeszłe, dzieje, także dyscyplina naukowa — nauka o dziejach, dochodzenie do wiedzy o tym, co się zdarzyło w przeszłości, również tekst (też relacja ustna) odnoszący się do przeszłości, od świadectwa złożonego przez bezpośredniego uczestnika zdarzeń (przekaz źródłowy) po narrację historiograficzną;
Added after 1 minutes:
Czyli jak komisja decyduje - cofać punkt?
to ja może na wszelki wypadek podam odpowiedź do zagadki najwyżej nie będzie się liczyć bo w końcu admin ma zawsze rację
BSG-przekłamanie dotyczące początków cywilizacji na Ziemii
Rome- tu jest bardzo dużo "nieścisłości historycznych" m.in wszystko co dokonali Pullo i Worenus jest zmyslone (nie mówię że bohaterowie) czyli Historyczna Atia umarła rok po Cezarze
BTW
@Yugi_2142 jest już EXPERT gratuluję
BSG-przekłamanie dotyczące początków cywilizacji na Ziemii
Rome- tu jest bardzo dużo "nieścisłości historycznych" m.in wszystko co dokonali Pullo i Worenus jest zmyslone (nie mówię że bohaterowie) czyli
Spoiler:
BTW
@Yugi_2142 jest już EXPERT gratuluję
- panjandrum
- seriale to moja pasja
Jarek Szyszko ("Hippo Dance")
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
- panjandrum
- seriale to moja pasja
Coś dla fanów "24" 
Wymień nazwy postaci występujących w "24 godziny":
- 8 prezydentów
- 5 Szefów Sztabu Białego Domu
- 3 agentów/analityków CTU pracujących dla terrorystów
Starczy. Odpowiedzi proszę w znaczniku

Wymień nazwy postaci występujących w "24 godziny":
- 8 prezydentów
- 5 Szefów Sztabu Białego Domu
- 3 agentów/analityków CTU pracujących dla terrorystów
Starczy. Odpowiedzi proszę w znaczniku
Spoiler:
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
Douglas Adams
Douglas Adams
- panjandrum
- seriale to moja pasja
saper202 pisze:Prezydenci (nie licząc Pani Prezydent, z nią byłoby 9 nazwisk ;p)Spoiler:
Spoiler:
Przecież napisałem, że 5, a nie 3saper202 pisze: Szefów sztabu naliczyłem się 5 (+ jedna kobieta), ale skoro chcesz 3 to podaje w kolejności urzędowania
saper202 pisze: Wtyczki, było ich sporo, więc tym razem 3 kobietySpoiler:
Spoiler:
Douglas Adams
Douglas Adams