“Podobnie jak w filmie pt. WHAT THE BLEEP, dzięki wodzie możemy dostrzec fakt, że nasze myśli wywierają wpływ na otaczającą nas rzeczywistość. Wyobraźmy sobie teraz te wszystkie możliwości, które mielibyśmy do dyspozycji, gdyby ludzie zdali sobie sprawę z ich własnego potencjału kreowania rzeczywistości. Filmy takie jak ten dają mi nadzieję, że istnieje coś na kształt zbiorowej inteligencji, która rozwiąże problemy świata.” – Deepal Chopra
Film ten opowiada o wodzie, o najbardziej niesamowitej badanej obecnie substancji. Od niepamiętnych czasów naukowcy, filozofowie i teolodzy starali się zrozumieć jej właściwości, zarówno te widoczne gołym jak i te ukryte, które stanowią swoisty fenomen, wykraczający poza prawa fizyki i natury.
Świadkowie ostatnich, zapierających dech w piersiach odkryć dokonanych przez badaczy z całego świata m.in. z Rosji, Kazachstanu, Szwajcarii, Izraela, USA, Wielkiej Brytanii, Austrii, Japonii, Argentyny, Chin i Tybetu. Dyskusje wyjaśniające niecodzienne i ambitne założenia uzupełniające w istotne informacje wiele lat badań naukowych, które mogą otworzyć ludzkość na nowe horyzonty, takie jak zastosowanie konstrukcji wodnych w rolnictwie czy użycie wody w leczeniu najpoważniejszych chorób.
Materiał przedstawiony w tym filmie dotyczy całego świata. Przypuszczenia na temat rzeczywistych właściwości wody wykraczają daleko poza układ słoneczny, sugerując tym samym, że dzięki tej substancji można przesyłać informacje szybciej od prędkości światła, co prawdopodobnie łączy ją z absolutem. Jedno jest pewne – woda jest unikatowa i niebywała, a cuda z nią związane wciąż czekają na odkrycie.
Nie oglądałem jeszcze więc nie wiem co to warte ale z opisu wygląda interesująco.
[quote]“Podobnie jak w filmie pt. WHAT THE BLEEP, dzięki wodzie możemy dostrzec fakt, że nasze myśli wywierają wpływ na otaczającą nas rzeczywistość. Wyobraźmy sobie teraz te wszystkie możliwości, które mielibyśmy do dyspozycji, gdyby ludzie zdali sobie sprawę z ich własnego potencjału kreowania rzeczywistości. Filmy takie jak ten dają mi nadzieję, że istnieje coś na kształt zbiorowej inteligencji, która rozwiąże problemy świata.” – Deepal Chopra
Film ten opowiada o wodzie, o najbardziej niesamowitej badanej obecnie substancji. Od niepamiętnych czasów naukowcy, filozofowie i teolodzy starali się zrozumieć jej właściwości, zarówno te widoczne gołym jak i te ukryte, które stanowią swoisty fenomen, wykraczający poza prawa fizyki i natury.
Świadkowie ostatnich, zapierających dech w piersiach odkryć dokonanych przez badaczy z całego świata m.in. z Rosji, Kazachstanu, Szwajcarii, Izraela, USA, Wielkiej Brytanii, Austrii, Japonii, Argentyny, Chin i Tybetu. Dyskusje wyjaśniające niecodzienne i ambitne założenia uzupełniające w istotne informacje wiele lat badań naukowych, które mogą otworzyć ludzkość na nowe horyzonty, takie jak zastosowanie konstrukcji wodnych w rolnictwie czy użycie wody w leczeniu najpoważniejszych chorób.
Materiał przedstawiony w tym filmie dotyczy całego świata. Przypuszczenia na temat rzeczywistych właściwości wody wykraczają daleko poza układ słoneczny, sugerując tym samym, że dzięki tej substancji można przesyłać informacje szybciej od prędkości światła, co prawdopodobnie łączy ją z absolutem. Jedno jest pewne – woda jest unikatowa i niebywała, a cuda z nią związane wciąż czekają na odkrycie.[/quote]
Nie oglądałem jeszcze więc nie wiem co to warte ale z opisu wygląda interesująco.
Hahaha ale się uśmiałem.
To kolejny pseudo-dokument sponsorowany zapewne przez producentów leków homeopatycznych.
Pełen niesamowitych historycznych opowieści film nie udowadnia zupełnie nic.
Może woda i ma właściwości "pamięciowe" i można ją strukturyzować - dopóki jednak nikt tego jasno nie udowodni można sobie gdybać.
Niestety film ten sam sobie przeczy i to w kilku miejscach.
Np. motyw z tą wodą w Venezueli - niby woda ta nie miała nigdy kontaktu z człowiekiem - facet który pobierał próbki już zamoczył łapę - kontakt nawiązany. Przeprowadzono jakiś eksperyment, który pokazał, że ta woda jest inna niż ta z drugiej próbki. Następnie lektor powiedział, że indianie z Venezueli, którzy pili tą wodę żyją dłużej. Czyli co? Woda ta miała kontakt czy nie z człowiekiem? Zresztą kilka minut potem lektor w odniesieniu do innej sceny powiedział, że KAŻDA woda występująca na ziemi jest inna - tzn. nie ma dwóch takich samych - po jaką więc cholerę był ten pseudo eksperyment i jaki miał sens??
Drugi przekręt - woda się pali!! bardzo pomału ale ulega spalaniu. Gdyby spalała się szybko to w jeden dzień by się spaliła a tak to pomalutku... A na samym początku lektor mówi, że od miliardów lat (powstania ziemi) ilość wody na ziemi jest zawsze taka sama... to jak - wypala się czy nie?
itp, itd - nie polecam - kolejna hosztapleria i domysły przedstawiane jako
fakty.
Hahaha ale się uśmiałem. To kolejny pseudo-dokument sponsorowany zapewne przez producentów leków homeopatycznych.
Pełen niesamowitych historycznych opowieści film nie udowadnia zupełnie nic. Może woda i ma właściwości "pamięciowe" i można ją strukturyzować - dopóki jednak nikt tego jasno nie udowodni można sobie gdybać. Niestety film ten sam sobie przeczy i to w kilku miejscach. Np. motyw z tą wodą w Venezueli - niby woda ta nie miała nigdy kontaktu z człowiekiem - facet który pobierał próbki już zamoczył łapę - kontakt nawiązany. Przeprowadzono jakiś eksperyment, który pokazał, że ta woda jest inna niż ta z drugiej próbki. Następnie lektor powiedział, że indianie z Venezueli, którzy pili tą wodę żyją dłużej. Czyli co? Woda ta miała kontakt czy nie z człowiekiem? Zresztą kilka minut potem lektor w odniesieniu do innej sceny powiedział, że KAŻDA woda występująca na ziemi jest inna - tzn. nie ma dwóch takich samych - po jaką więc cholerę był ten pseudo eksperyment i jaki miał sens?? Drugi przekręt - woda się pali!! bardzo pomału ale ulega spalaniu. Gdyby spalała się szybko to w jeden dzień by się spaliła a tak to pomalutku... A na samym początku lektor mówi, że od miliardów lat (powstania ziemi) ilość wody na ziemi jest zawsze taka sama... to jak - wypala się czy nie? itp, itd - nie polecam - kolejna hosztapleria i domysły przedstawiane jako fakty. :no
Obejrzałem. Tylko połowę. Więcej nie dałem rady.
Jestem typowym sceptykiem jeżeli chodzi o naukę tzn. zadaję pytania. Możliwe, że wszystko co w tym filmie zostało powiedziane (załóżmy, że woda pali się tak wolno, że równoważy to proces jej odradzania?), jest prawdą, to nie ma w nim żadnego potwierdzenia tych słów. Wszystko to hipoteza (tak to odbieram), jednak wmawia się nam, że to jest udowodnione. Oczywistym jest, że tworzy się produkcje popularnonaukowe dla "ludu", a więc nie może być tak, że aby zrozumieć co do nas mówią, a co ważniejsze aby mieć pewność, że mówią prawdę, należy być profesorem w danej dziedzinie.
Do obejrzenia dla tych, którzy chcą potem spędzić masę czasu na potwierdzaniu zawartych informacji.
Pozdro.
Obejrzałem. Tylko połowę. Więcej nie dałem rady. Jestem typowym sceptykiem jeżeli chodzi o naukę tzn. zadaję pytania. Możliwe, że wszystko co w tym filmie zostało powiedziane (załóżmy, że woda pali się tak wolno, że równoważy to proces jej odradzania?), jest prawdą, to nie ma w nim żadnego potwierdzenia tych słów. Wszystko to hipoteza (tak to odbieram), jednak wmawia się nam, że to jest udowodnione. Oczywistym jest, że tworzy się produkcje popularnonaukowe dla "ludu", a więc nie może być tak, że aby zrozumieć co do nas mówią, a co ważniejsze aby mieć pewność, że mówią prawdę, należy być profesorem w danej dziedzinie. Do obejrzenia dla tych, którzy chcą potem spędzić masę czasu na potwierdzaniu zawartych informacji. Pozdro.