🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: lubie_kiedy »

Shedao Shai pisze:Ja! Chcę!! Więcej!!!
Dlatego ja nie oglądam na bieżąco, chociaż muszę przyznać że to niełatwe zadanie ;)
Ale jeszcze tylko 6 tygodni i będzie maraton :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Spoiler:
Odcinek faktycznie rewelacyjny :)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Spoiler:
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Spoiler:
Boo-Lee
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Boo-Lee »

A ja tak zupełnie i bez przyczyny chcę napisać kilka słów o Lost. Najpierw generalnie. Zastanówcie się ile czasu tracimy na oglądanie łażenie różnych grup po wyspie? Oczywiście ładne są te lokacje na Hawajach, ale raz jedna grupa musi iść na plażę, do czarnej skały, na plażę, do świątyni, do wioski itd. Rozumiem, że to buduje nastrój serialu i całą serię trzeba czymś zapełnić, ale bez przesady.
Wracając do ostatniego odcinka o Hurleyu. Jak widzę Hurley to czekam tylko, aż do kogoś powie "dude". Wypowiadając to w taki niby niewyraźny sposób i akcentując u. Tak samo z Desomndem. Chociaż on właściwie to każdego zdania dodaje swoje słynne "brother" z tym szkockim akcentem. Ehh będzie mi brakować tego serialu po tym sezonie.
Spoiler:
PS1. Tak jak przypuszczacie jestem jednopostowcem. :)
PS2. Dziękuję Yugiemu za rzetelną i wspaniałą pomoc w SB :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Boo-Lee pisze:PS2. Dziękuję Yugiemu za rzetelną i wspaniałą pomoc w SB :)
Do usług :) Witam w gronie pełnoprawnych użytkowników forum z dostępem do działów których oficjalnie nie ma ;) Elegancki pierwszy post BTW, mam nadzieję jeden z wielu, pomimo tej zapowiedzi o planach zostania "jednopostowcem".
Co do Lost... staram się omijać spojlery i liczę na to nie są przewidziane żadne dziwne przerwy w emisji jak to ostatnio w wielu serialach się zdarzało. Fajnie by było za jakiś miesiąc zobaczyć już cały sezon, póki jeszcze przynajmniej trochę pamiętam o co tam chodzi. :roll:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Spoiler:
Cayack
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Cayack »

Yugi_2142 pisze:liczę na to nie są przewidziane żadne dziwne przerwy w emisji jak to ostatnio w wielu serialach się zdarzało. Fajnie by było za jakiś miesiąc zobaczyć już cały sezon, póki jeszcze przynajmniej trochę pamiętam o co tam chodzi. Rolling Eyes
Akurat teraz właśnie będzie przerwa. Następny odcinek nie będzie 27 kwietnia, lecz 4 maja. A final nie będzie we wtorek, lecz wcześniej w niedzielę, 23 maja.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Aaale smutny ten tydzień bez Lost ;( tak sobie wczoraj wstałem radośnie, zapomniwszy o przerwie w emisji, załączyłem torrenta, a tu... :O

szperam sobie na necie o tym Ab Aeterno enhanced które było wczoraj. Znalazłem na razie tylko tyle że ominęli rozmowę Hurleya z Isabelą. Czemu? Po co? Ciekawe.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

powiedzieć że ten odcinek jest genialny to by była kpina z niego, dużo odcinków Lostów jest genialnych. Ten jest... nie mam słów.

Od połowy siedziałem z oczami wbitymi w ekran i tylko mamrotałem: "o ku**a. ku**a. ku**a, ku**a, ku**a."

I ta scena rozmowy
Spoiler:
(to chyba nie spoiler no ale na wszelki wypadek) z końcówki... MAGIA PANIE, to jest MAGIA! Tak genialne że aż iskry leciały z monitora :D

Nie mogę... I niech mi ktoś powie, że jest jakiś lepszy serial. Nie ma szans. Nie ma konkurencji. I nie będzie niczego :D

moja ocena to 1000000/10, słownie: milion na dziesięć.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Shedao Shai pisze:I niech mi ktoś powie, że jest jakiś lepszy serial.
Jest...i to bez wielkich pieniędzy, rozwleczonej obsady i strasznie skomplikowanej i mętnej historii :-p

A ja ponieważ programowo mam zamiar obejrzeć całość jak skończą, czytam sobie spoilerki bez krępacji :D
I na Hataku przeczytałam coś co mnie utwierdziło w przekonaniu, że "jak nie wiesz co robić"-
Spoiler:

Added after 1 minutes:

P.S. Jak coś Shedao- kobiet się nie bije :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

No popatrz, jakoś zawsze myślałem że duży budżet, świetna obsada i wciągająca fabuła to ogromne atuty serialu. No ale może się myliłem :D
Spoiler:
Tak Beatko, najlepszy w dziejach serial dobiega końca. Możesz się z tym zgadzać, możesz nie, przecież to tylko moje zdanie :) Widziałem już w życiu trochę seriali i żaden nawet się nie zbliżył poziomem. [tutaj adnotacja: jest taki serial - Battlestar Galactica, który stawiam na równi z Lost. No ale to nie tego nowe odcinki teraz oglądam, więc mam prawo chwilowo o nim zapominać :P ]

Za tydzień "Across the Sea", który my, wierni ;) będziemy oglądać jak nabożeństwo :-) potem "What They Died For" - jakże znamienny ten tytuł teraz... i wielki finał. Sam się trochę boję, jakie histerie będę wtedy odstawiał :D
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Shedao Shai pisze:Możesz się z tym zgadzać, możesz nie, ale faktu nie zmienisz
Fakt to coś co jest stwierdzone empirycznie...moje doświadczenie z Lostami jest akurat inne :P

Co do stwierdzenia odnośnie pieniędzy itp. - chodziło mi o to, że BEZ wielkich pieniędzy itp. mozna zrobic genialny serial :P

Ale kłócić sie nie będę, każdy może sobie założyć koszulkę z napisem "LOST to najlepszy serial na świecie", może to nawet wytatuować na czole , ale to nie uczyni z niego najlepszego serialu dla ludzi którzy mają do niego stosunek obojętny albo go nie lubią :D.
Subiektywna opinia jest w tym wypadku, jak zresztą w każdej sprawie osobistą opinią widza. Rzekłam.
A obejrzę jak sie skończy :D

Ja czekam na inny finał :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

(zmieniłem akurat ten cytat nim mi odpisałaś, bo zauważyłem że brzmi on jakbym rzucał prawdy absolutne, a wiem że takie coś drażni).
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Shedao Shai pisze:(zmieniłem akurat ten cytat nim mi odpisałaś, bo zauważyłem że brzmi on jakbym rzucał prawdy absolutne, a wiem że takie coś drażni).
Widze, że odpowiedziałam za wczesnie :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

No :) oczywiście moje posty prezentują tylko i wyłącznie moje zdanie. Proponuję teraz wrócić do zachwytów nad Lostami :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Faktycznie, mocne, w sumie nieprzewidywalne, w jednym momencie ściskające gardło ... :)

Z pewnych powodów faktycznie jest to serial wyjątkowy, niepowtarzalny, niezależnie od tego, czy się podoba czy nie. Już nieraz mówiłem, żeby oddzielać te dwie rzeczy - świadomość znaczenia danego dzieła od tego, czy ono realnie MI się podoba :)
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Spoiler:
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Oby nas scenarzyści nie zawiedli z finałem.
Spoiler:
Galadin
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Galadin »

duzybumcyk pisze:Oby nas scenarzyści nie zawiedli z finałem.
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ