Numb3rs

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Napisy do pierwszego odcinka już się pojawiły, następne się robią, co może tylko cieszyć :)

Odcinek jak zawsze dobry, w sumie w przypadku tego serialu utrzymuje się stały poziom zagadek kryminalno-matematycznych. No i wyjaśniło się to, z czym zostaliśmy po ostatnim odcinku sezonu poprzedniego. I całkiem fajnie te wyjaśnienie zrobiono ;)
sirHermit
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sirHermit »

6 sezonów to dla mnie lekkie zaskoczenie jeśli chodzi o ten serial. jest fajny, ale mi się znudziła ta formuła po 2 czy 3cim sezonie. ale zastanawiam się właśnie czy może nie wrócić do tego serialu...
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja oglądam ten serial 'powoli' tzn. jak nie mam niczego innego to włączam Numb3rs. Obecnie ukończyłem 4 sezon i serial trzyma cały czas ten sam poziom, dobry, ale na pewno nie rewelacyjny. Można przerwać oglądanie na parę miesięcy i nic się nie straci.

Czytałem, że 6 seria została zmniejszona z 22 do 16 odcinków.
A wiecie jak wygląda sytuacja z 7 sezonem? Czy są wiadomości o otrzymaniu przez Numb3rs następnego sezonu?
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

16 odcinków było i minęło; ma ktoś jakieś świeże wiadomości ?? Będzie koleny sezon ??
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Oficjalnie będzie wiadomo pewnie pod koniec maja. A nieoficjalnie to nie ma co ukrywać, że serial się już skończył. Zakończenie 6 sezonu można uznać za zadowalająco zamykające przygodę z Numb3rs.
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

no to może wreszcie zacznę oglądać... od kilku lat co jakiś czas powtarzają, ale jeszcze nie oglądałem no i teraz od 3 sezonu będzie, działo się coś ciekawego w pierwszych 2 sezonach, dobre to?
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

a dla mnie jakoś tak czegoś brakuje w zakończeniu, czuję jakiś niesmak, ale to tylko moje odczucie.
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Wczoraj wreszcie nadrobiłem zaległości i skończyłem ostatni sezon serialu - ostatni w ogóle. Zakończenie samo w sobie jest dobre, wszystkie wątki się domykają, każda z postaci ma swoje pięć minut, generalnie podobało mi się to, jak przewidzieli dalsze losy bohaterów, losy, których już nie zobaczymy. I zrobiło mi się smutno, bo choć ostatnio nie oglądałem na bieżąco, to jednak bardzo lubiłem ten serial, był w jakimś sensie wyjątkowy, miał swój styl (i swoje wady). Te wątki matematyczne, choć pewnie przesadzone, były dla mnie - jako kompletnego dyletanta w tym zakresie - wielce interesujące. No i nie będzie już więcej Amity :( Mam nadzieję, że aktorka trafi do jakiegoś fajnego serialu :)

Przy okazji - wielkie podziękowania dla tłumacza - Elektrona i osób Mu towarzyszących. Kawał świetnej roboty, zwłaszcza w zakresie wątków "naukowych" (co prawda aż tak bym nie narzekał jak wspomniany Elektron, który ostatnio - biorąc pod uwagę komentarze przy napisach - chyba się na serial obraził :) )
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze: No i nie będzie już więcej Amity :(
Musze się odnieść do tego zdania :-p
Dla mnie Amita była najgorszym ogniwem tego serialu. Ta postać po prostu mnie irytowała. A może nie sama postać, a aktorka? Bo w pierwszym sezonie 24 też się pojawia i mnie niesamowicie denerwuje.
Jednak jak tak ją lubisz Bostonq to życzę Ci, żeby pojawiła się w innym serialu, który Ty oglądasz, a ja nie.:D

A jeśli chodzi o serial top przede mną jeszcze dwa sezony, więc może za pól roku się wypowiem jakie mam wrażenia po zakończeniu. ; )
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Navi Rawat jest śliczna :) Nie wiem, co może w Niej denerwować ;)

Natomiast - jeśli już coś mnie w serialu irytowało - to z odcinka na odcinek coraz większy ładunek taniej filozofii w wykonaniu Larrego... W ostatnim sezonie to był istny koszmar :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze:No i nie będzie już więcej Amity :( Mam nadzieję, że aktorka trafi do jakiegoś fajnego serialu :)
Znów muszę się odnieść do Twojej wypowiedzi Bostonq :-p Otóż Navi Rawat pojawiła się w najnowszym sezonie Burn Notice, nie wiem czy na długo, ale się pojawiła.

I muszę Ci powiedzieć, że w jednym odcinku Burn Notice prezentuje się lepiej niż w 6 sezonach Numb3rs. :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, ale nie dam rady nadrobić kolejnego serialu, tym bardziej, że "Burn Notice" jakoś mnie nie zainteresowało wcześniej, więc miałbym do nadrabiania sporo :) Choć po tym, co mówisz, jest to kuszące :) Poczekam, może jednak pojawi się gdzieś od pierwszego odcinka :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ