Uwagi dotyczące serwisu i forum.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
Zdecydowanie popieram tutaj sapera. Moim zdaniem okno 'wkrótce' nie ma sensu, gdyż mieści ono tylko jeden serial, a zazwyczaj w trakcie kompresji jest więcej serial. Lepiej, więc moim zdaniem poszerzyć okno dla aktualnch pozycji i zlikwidować 'wkrótce'.saper202 pisze:Ja mam parę propozycji
Proponuję poszerzyć to okno i zostawić tam ostatnie 5-6 pozycji a nie tylko 1-2.(...)
Można to zrobić kosztem okna "wkrótce". Bo i tak w progress bar jest wszystko, a na głównej jest tylko jedna pozycja
-
asd
-
Expert
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Chodzi mi właśnie o to właśnie żeby nie ograniczać plakatów do premier tylko z jednego dniaxvidasd pisze:Może i nie ma sensu ale co będzie jak będzie danego dnia premiera tylko jednego całego sezonu??
To może 3-4 ostanie premiery i okno wkrótce zostawić?? Tak by chyba dało radę
Jeden dzień na zaglądałem na główną i mi black adder przepadł

-
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Moim zdaniem robicie z igły widły
Jest dobrze tak jak jest, po co cudować?
Przecież można śledzić na bieżąco kanał RSS z wstawkami, albo po prostu zaglądać do działu i zobaczyć jakie są nowe posty. Nie trzeba polegać tylko na stronie głównej, ja z resztą ostatnio coraz rzadziej tam zaglądam, bo kanał RSS jest wygodniejszy.

Przecież można śledzić na bieżąco kanał RSS z wstawkami, albo po prostu zaglądać do działu i zobaczyć jakie są nowe posty. Nie trzeba polegać tylko na stronie głównej, ja z resztą ostatnio coraz rzadziej tam zaglądam, bo kanał RSS jest wygodniejszy.
-
piotr_cebo
-
Wskaż do odpowiedzi
Zauważyłem, że na stronie głównej, już od jakiegoś czasu, obrazki seriali wychodzą za ramkę. Tak jak tutaj plakat Two and a Half Men:
Nie wiem czy to tak miało być, czy może to tylko u mnie to tak wygląda. Pamiętam jednak, że kiedyś to wyglądało ładnie i zgrabnie, a teraz tak trochę "ni w pięć ni w dziesięć" 
Spoiler:

-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Teraz jest widoczniej spokojnie - chyba nie ma potrzeby poszerzania okna.
Ale ja chciałem wrócić do rejestracji.
Zamiast model "otwierania co jakiś czas" skupił bym się jednak na zaproszeniach.
Każdy user miałby określoną ilość zaproszeń do dyspozycji.
Uważam że to lepszy model a to dlatego, że obecnie wiele osób rejestruje się, wpada na Forum - nie widzi tego czego nie widać i... więcej nie wraca...
Zaproszona osoba miała by większą świadomość (od zapraszającego) czego i gdzie można się spodziewać na Forum.
Dodatkowo można by niektóre działy udostępnić "tylko do odczytu" dla niezarejestrowanych - ale to drugi pomysł - nieprzemyślany jeszcze.
Co sądzicie?
Ale ja chciałem wrócić do rejestracji.
Zamiast model "otwierania co jakiś czas" skupił bym się jednak na zaproszeniach.
Każdy user miałby określoną ilość zaproszeń do dyspozycji.
Uważam że to lepszy model a to dlatego, że obecnie wiele osób rejestruje się, wpada na Forum - nie widzi tego czego nie widać i... więcej nie wraca...
Zaproszona osoba miała by większą świadomość (od zapraszającego) czego i gdzie można się spodziewać na Forum.
Dodatkowo można by niektóre działy udostępnić "tylko do odczytu" dla niezarejestrowanych - ale to drugi pomysł - nieprzemyślany jeszcze.
Co sądzicie?

-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Zaproszenia nie, bo wtedy trzeba kogoś znać wcześniej, a wtedy byłaby to naprawdę bardzo zamknięta społeczność, i nie sprawiałoby to problemów tylko polakom, zagraniczni goście, pojedynczy z danych krajów już całkiem mieliby przekichane.
A jak ktoś nie widzi i nie szuka, cóż, trudno. To jego problem jest.
Co do udostępniania tylko do odczytu nie sądzę by to był dobry pomysł, wtedy trzeba by uważać z linkami bardzo.
Co do udostępniania tylko do odczytu nie sądzę by to był dobry pomysł, wtedy trzeba by uważać z linkami bardzo.
-
kontrast
dokładnieAreQ_BAH pisze:Zaproszenia nie, bo wtedy trzeba kogoś znać wcześniej, a wtedy byłaby to naprawdę bardzo zamknięta społeczność, i nie sprawiałoby to problemów tylko polakom, zagraniczni goście, pojedynczy z danych krajów już całkiem mieliby przekichane.
można by po prostu dopisać Chcesz ściągać seriale? Przeczytaj FAQ! i link do faq, a w faq jakoś tak wyraźniej napisać o tym 1 poście
-
Wskaż do odpowiedzi
Witam.
Na Precylu jest tak, że można wejść na wątek, czytać tekst, ale nie widać linków jeśli nie jest się zarejestrowanym- jest komunikat, że zawartość widoczna dla zarejestrowanych użytkowników. Chyba nie można też korzystać z wyszukiwarki.
Ja się nie znam, ale może takie coś można zrobić- żeby linki były widoczne tylko jak ktoś ma 1 i więcej postów?
Na Precylu jest tak, że można wejść na wątek, czytać tekst, ale nie widać linków jeśli nie jest się zarejestrowanym- jest komunikat, że zawartość widoczna dla zarejestrowanych użytkowników. Chyba nie można też korzystać z wyszukiwarki.
Ja się nie znam, ale może takie coś można zrobić- żeby linki były widoczne tylko jak ktoś ma 1 i więcej postów?
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Don_Bazylian
Takiemu rozwiązaniu mówię stanowcze NIE. Wszystkie fora stosujące takie rozwiązania to bym najchętniej pozamykał od razu. Przez to zaśmieca się googla i to koszmarnie!!! Chcesz coś znaleźć i później ci wyskakują takie strony z ukrytymi linkami. Potem się rejestruj na 150 forach, żeby zobaczyć jakiś obrazek, link czy cokolwiek innego. Zakała nie rozwiązanie 
Spowoduje to lawinowy przyrost kont "ufo"!

Spowoduje to lawinowy przyrost kont "ufo"!
-
asd
-
Expert
Nie bardzo rozumiem na czym ma polegać to "zaśmiecanie googla" i co to ma wspólnego z zamkniętą rejestracją. Obecnie robot googla (i inne) nie są obecne na forum (zostały zbanowane) dzięki temu nie znajdziesz w internecie ani kawałka cytatu z naszego Forum - nie "zaśmiecamy" więc internetu.
A niby w jaki sposób skoro zaproszenia można uniezależnić np. od ilości postów, daty przyłączenia czy rangi? Dodatkowo będą limitowane - zarzut bezpodstawny.
Rejestracja za zaproszeniem - uważam że będzie to wygodna forma (alternatywna) do tego co jest teraz.
Oczywiście nie zamierzam całkowicie zlikwidować pełnej otwartości rejestracji (bez zaproszeń) co jakiś czas (tak jak teraz). Wprowadzenie zaproszeń odciąży mnie z rejestracji Waszych znajomych - nie będziecie jak teraz musieli pisać do mnie PW w sprawie zaproszenia kumpla(li) tylko wyślecie mu/jej sami zaproszenie i tyle.
A reszta będzie czekać na dzień otwartej rejestracji jak to jest teraz - w czym więc problem?
Don_Bazylian pisze:Spowoduje to lawinowy przyrost kont "ufo"!
A niby w jaki sposób skoro zaproszenia można uniezależnić np. od ilości postów, daty przyłączenia czy rangi? Dodatkowo będą limitowane - zarzut bezpodstawny.
Rejestracja za zaproszeniem - uważam że będzie to wygodna forma (alternatywna) do tego co jest teraz.
Oczywiście nie zamierzam całkowicie zlikwidować pełnej otwartości rejestracji (bez zaproszeń) co jakiś czas (tak jak teraz). Wprowadzenie zaproszeń odciąży mnie z rejestracji Waszych znajomych - nie będziecie jak teraz musieli pisać do mnie PW w sprawie zaproszenia kumpla(li) tylko wyślecie mu/jej sami zaproszenie i tyle.
A reszta będzie czekać na dzień otwartej rejestracji jak to jest teraz - w czym więc problem?

-
Wskaż do odpowiedzi