"Moda na sukces" i inne telenowele

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

"Moda na sukces" i inne telenowele

Post autor: wujekjoe »

Moda na sukces - ang. Bold and the Beautiful

Obrazek

Opis:
Moda na sukces opowiada o życiu ludzi z wyższych sfer. Pomimo sławy i bogactwa nie są oni szczęśliwi. Ciągle poszukują wielkiej miłości, łakną choćby jej namiastki... Wyczerpująca dla nich jest także walka o pozostanie na szczycie w świecie mody - walka z silną konkurencją...
"by elima"

OBSADA:
Schae Harrison :Darla Einstein
Kimberlin Brown :Sheila Carter Forrester Warwick
Susan Flannery :Stephanie Forrester
Ronn Moss :Ridge Forrester
Hunter Tylo :Dr. Taylor Hamilton Hayes Omar Forrester
Ian Buchanan :Dr. James Warrick
Darlene Conley :Sally Spectra
Bobbie Eakes :Macy Alexander
Winsor Harmon :Thorne Forrester
Daniel McVicar :Clarke Garrison
John McCook :Eric Forrester
Katherine Kelly Lang :Brooke Logan
Debbi Morgan :Prokurator Jennifer Tartaro (gościnnie)
Eileen Davidson :Ashley Suzanne Abbott
Jennifer Gareis :Donna Logan

http://www.filmweb.pl/Moda+na+sukces,19 ... m,id=94193
http://aliceart.friko.pl/bb.htm
http://beautifulparty.altervista.org/
http://boldandbeautiful.wz.cz/
http://www.bold-and-beautiful.bloog.pl
http://www.cbs.com/daytime/bb/
http://www.geocities.com/telesoaps/bb/bb.html
http://www.mns.friko.pl/

(il. stron zredukowana na prosbe admina;)
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007, 23:22 przez wujekjoe, łącznie zmieniany 1 raz.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

i jaki masz cel w zasmiecaniu forum??
Drohan
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Drohan »

brawo

ep 1-6556 zajmują ponad 7 Tb więc powodzenia w przerabianiu zresztą kto ogąda ten badziew ?? :shock: :shock:
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

a co ci sie nie podoba w moim requescie? postapilem zgodnie z instrukcja admina, dalem opis postaralem sie zeby wygladalo. lubie ten serial i chetnie bym ogladnal poczatkowe odcinki emitowane z 10 lat temu w tvp.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

to moze sam sie za niego wezmiesz i wystawisz skoro go tak lubisz??
Drohan
Wskaż do odpowiedzi

rozumiem ale nasze forum i strona są poświęcone serialom ciekawym, a nie telenowelom niewiem jak inni postrzegaja ten serial ale dla mnie do nudniejsze od siedzenia i nic nie robienia :)
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

nie mam skad go wziasc ;/
a na konwertowaniu plikow tez sie zbytnio nie znam

pozatym co tak na mnie naskakujesz? nie podoba sie nie pisz, ja tylko umiescilem propozycje jak nikt sie za to nie wezmie reki sobie nie utne.
Pozatym kto powiedzial ze trzeba umieszczac requesty tylko o znane i lubiane przez wiekszosc seriale

...
PS. Drohan, to nie telenowela tylko dramat wzorowany na operze mydlanej ;)
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007, 23:06 przez wujekjoe, łącznie zmieniany 1 raz.
Drohan
Wskaż do odpowiedzi

ja nie naskakuje powiedziałeś że zamieściłem propozycje ja odpowiedziałem na Twoją propozycje zresztą koniec tematu bo ssię OT robi. wracając do tematu założe się że nie znajdziesz osoby która przerobie 6k odcinków i sukcesywnie bedzie je wstawiala na stronke po prostu za dużo tego jestem na NIE oto moje zdanie .

p.s. zmien troche swoj podpis bo jest tam przekleństwo ;)

p.s.2. opera mydlana - jeszcze gorzej :shock: :shock: :shock:
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007, 23:08 przez Drohan, łącznie zmieniany 1 raz.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

mysle ze na konwertowaniu wogole sie nie znasz bo inaczej nie proponowalbys czegos takiego.
nie naskakuje na ciebie tylko wyrazam swoja opinie bo wlasnie do tego sluzy forum.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

1. @wujekjoe - jak rozumiem lubisz sobie pożartować, co nie jest niczym złym, ale nie rozumiem, po co taka ilość stron, w tak różnych językach?
2. sama propozycja jest ok, ale sensu w tym nie ma; pomijając poziom serialu, sprawa rozbija się o ilość. I to w zasadzie kończy wątek :wink:
3. Nie kłóćcie się więcej - prośba w sensie nakazu :wink:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jeśli tylko ktoś ma ochotę... :D
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Ja bym się za to i może zabrał ale trochę ciężko jest z napisami :roll:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Trochę poczucia humoru, ludzie. I tolerancji przy okazji. To, że wy coś uważacie za obciachowe, nie czyni jeszcze tego takim. Poza tym, jak zauważył Drohan, jest na sieci pakiet przeszło 7TB odcinków - i myślę, że każdy zainteresowany wolałby mieć możliwość ściągnięcia wersji 2/3 mniejszej. I tak, wiem, że jest mikrusia szansa, że komukolwiek by się chciało to przerabiać, ale pytanie jeszcze nikomu nie zaszkodziło - a nuż?

wujekjoe zaproponował serial prawidłowo, ma do tego prawo (nawet jeśli to są kpiny). Nie chcą - nie wstawiają, ale wyśmiewać ani zabraniać nie powinni.

PS. Sam bym taki pakiet ściągnął. Dla babci.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

A propos: w tym serialu obowiązuje fascynująca przestrzeń czasowa - jedna z bohaterek, bardzo zła postać, zniknęła w którymś momencie, nie wiadomo było, co się z nią stało. Po jakimś czasie pojawiła się młoda - szesnastoletnia - dziewczyna. Jak się okazało - spoiler.... - jest ona córką tej złej. Oznacza to, że od zniknięcia tamtej upłynęło 16 lat, a nikt się nie zmienił, ba, wątki się praktycznie nie zmieniły. W pewnym sensie jest to fascynujące.

Bo to poświadcza, że w ogóle nie należy tego serialu traktować z powagą, to bajka sama w sobie, całkowicie umowna konwencja. A skąd to wiem, o tej złej i jej córce? Bo tak jak 90% społeczeństwa nie oglądam, uważam, że to największa bzdura w historii tv i jednocześnie ... całkiem nieźle orientuję się w fabule :wink:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

WOW! Gratuluję @Bostonq!
Niewielu ma odwagę przyznać że jest fanem tego czegoś... :wink:

Osobiście widziałem raz kilka fragmentów i nie mogłem się nadziwić co jest takiego ciekawego i intrygującego w życiu 'stricte' osobistym obcych ludzi że ludzie to oglądają...

Być moż mam uraz z dzieciństwa gdyż dozorczyni z bloku zawsze "wisiała" na oknie i wiedziała wszystko o wszystkich donosząc co rusz moim rodzicom o każdym moim "psikusie" oraz rozpowiadała wszystkim co kto robi/z kim się pieprzy/ i kto nie wyciera butów w naszym bloku...

Dlatego nie rozumiem fascynacji tego typu serialami - najpewniej wynika to z braku wrażeń z życia osobistego i jest to próba zastąpienia "czyimś życiem" pustki w swoim życiu...

Ja wysiadam w każdym bądz razie :jocolor:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Hehe, fanem to nie jestem, ale z drugiej strony męczy mnie często, jak "kulturalni" ludzie uporczywie twierdzą, że nigdy nic takiego nie widzieli. Widzieli. "Moda na sukces" jest już w sumie ikoniczna - jest w każdym prawie domu, prawie każdy ją widział, prawie każdy coś o niej wie. Nie bez powodu jest najpopularniejszym serialem na świecie. Serial to głupi aż do przesady, makabrycznie prowadzona fabuła, aktorstwo raczej kumpelskie (przecież niektórzy z tych aktorów to całe życie tam spędzili) niż profesjonalne, wszystko leży i kwiczy, ale jednak twórcom udało się coś przedziwnego - z niczego stworzyli markę rozpoznawalną na całym świecie. Jako zjawisko socjologiczne serial na pewno nie może być zbagatelizowany :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

po moim trupie :roll:
co jak co ale telenowel to tu nikt nie bedzie kompresowal
niedlugo ludzie beda chcieli niewolnice izaure i w kamiennym kregu
cale szczescie ze nie ma do tego napisow i szanse ze to sie tu pojawi sa zerowe
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Drohan
Wskaż do odpowiedzi

popieram :) fluida tak jak mowilem 7 Tb po 1 nikt nie ma jeszcze tyle dysków :)
po 2 komprezja zajmie z rok albo wiecej a ciagle powstaja nowe odcinki
po 3 kto sciagnal by ok. 3 Tb jednej telenoweli wszyscy by narzekali ze za duzo itp
po 4 watpie zeby 1 uploader mial tyle cierpliwości żeby przekonwertować wszystkie odcinki (nawet jeśli proces byłby bardziej zautomatyzowany)
po 5 seedowanie nawet na shellu pobranie 1Tb to bardzo duzo a co dopiero z wyseedowaniem takiej pozycji ! ludzie poblokowali by sobie upload i mieliby wszystko w 4 literach .
UFO
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: UFO »

Hehe, chyba nikomu nie będzie się chciało ściągać tych 7TB.
A tak w ogóle to jest wiele seriali duuużo dłuzszych od Mody na Sukces :roll: .

Pozwole sobie offtopnąć nt. serialu Guiding Light, najdłuższego z najdłuższych :P

Guiding Light to najdłużej emitowany program w telewizji - po ponad 54 latach emisji, we wrześniu 2006 roku stacja CBS nadała 15 000 odcinek serialu (a 17 456, licząc z tymi wyemitowanymi w radiu). Kiedy 25 stycznia 1937 stworzony przez Irnę Phillips - The Guiding Light, jak początkowo się nazywał, serial z piętnastominutowymi odcinkami zadebiutował w radiu, nikt nie spodziewał się, że przetrwa 70 lat. W ciągu tych wielu lat emisji w Guiding Light poruszano różne tematy. Miłość, romans, rodzina i społeczność stanowiły trzon serialu. Poza tymi wątkami fabularnymi często stawały się kwestie takie, jak: transplantacja organów, syndrom Downa, alkoholizm, przemoc w rodzinie, używanie środków antykoncepcyjnych, adopcja i białaczka.

W 1946 produkcja serialu została przeniesiona do Hollywood. 30
czerwca 1952 roku serial zadebiutował w telewizji CBS, gdzie jest emitowany do dziś o godzinie 15.00. Przeniesienia z radia do telewizji nie były na początku lat pięćdziesiątych niczym nadzwyczajnym. W latach 1952 - 1956 serial był emitowany zarówno w radiu, jak i w telewizji. 9 września 1968 roku odcinki zostały wydłużone z 15 do 30 minut i zaprzestano emisji na żywo. W 1977 roku z tytułu serialu usunięto The, gdyż tytuł z tym przedrostkiem miał wyraźne konotacje religijne. 7 listopada 1977 roku nadano pierwszy odcinek Guiding Light , który trwał godzinę.

A teraz konkretniej, czyli jakie akcje były w serialu:
(...) Kiedy Reva Shayne (Kim Zimmer, na zdjęciu) i Josh wreszcie się pobrali, na świat przyszło ich drugie dziecko - Shayne. W związku z tym wszystkim Reva zaczęła cierpieć na depresję. Wyjechała na Florydę, aby odpocząć i tam miała wypadek samochodowy. Wszyscy uznali, że zginęła. Po pięciu latach, odnaleziona w tajemniczej sekcie przez Alana Spauldinga, wróciła do Springfield, gdzie okazało się, że Josh poślubił niejaką Annie Dutton. W rewanżu Reva wyszła za Buzza Coopera. Jednak po pewnym czasie Reva i Josh odkryli, że nadal się kochają. Reva rozwiodła się z Buzzem. Annie nie chciała rozwieść się z Joshem, więc poddała się sztucznemu zapłodnieniu. Kiedy poroniła, winą za to obarczyła Revę i postanowiła się zemścić na niej. Po powtórnym ślubie Revy i Josha, porwała Revę, wynajęła prywatny samolot, umieściła w nim samą Revę i spowodowała katastrofę lotniczą. Revę po raz drugi uznano za zmarłą. Reva żyła, jej ciało znalazło się u brzegu wyspy zamieszkiwanej jedynie przez niejakiego Seana. W tym czasie Josh nakazał sklonować Revę. Chciał uniknąć mówienia dzieciom, że ich matka nie żyje… Kiedy Reva przy pomocy Seana wróciła, od razu poznała Klona. Klon obezwładnił ją i uwięził w latarni morskiej. Reva próbowała zawiadomić Josha, że żyje, ale Klon skutecznie to jej utrudniał. Wreszcie Josh zorientował się, że Reva żyje. Kiedy Klon zobaczył, jak bardzo Reva i Josh się kochają, wypił preparat przyśpieszający starzenie, co sprawiło, że wkrótce umarł ze starości. Reva i Josh mieli żyć długo i szczęśliwie, ale do Spriengfield wróciła Annie pod postacią Teri DeMaco (wynik operacji plastycznej). Aby móc kontrolować Josha, Teri/Annie zaczęła podawać mu narkotyki. Następnie zaaranżowała napad na siebie samą. Otumaniony Josh przyznał się, że to on jest winny. Ale wkrótce Josh i Reva odkryli, że ktoś podawał mu narkotyki. Oboje postanowili zbadać przeszłość Teri. Okazało się, że prawdziwa Teri DeMarco jest w śpiączce i przebywa w jakimś szpitalu na prowincji. Po tym odkryciu Reva i Josh wrócili do Spriengfield, gdzie odkryli, że Annie nie stanowi już dla nich zagrożenia. Kiedy zakończyła się przygoda z Annie, Josh i Reva zaczęli się zastanawiać, co się działo w życiu Revy, kiedy po raz pierwszy, przez pięć lat była uważana za zmarłą - Reva nie pamiętała nic z tamtego okresu. Wybrali się w podróż do tajemniczego San Cristobel i Reva odkryła, że przez pięć lat swojego życia była żoną księcia Richarda, z którym miała dziecko. Kiedy upewniła się, że dziecko wychowuje dobra rodzina, wróciła do Springfield, ale niestety jej małżeństwo z Joshem rozpadło się na skutek tego, że Reva stwierdziła, że nadal kocha księcia Richarda...

W roku 2001 wydarzyło się coś najbardziej szokującego w dziejach serialu. Reva wpatrywała się w obraz wiszący w jej domu i pewnego dnia znalazła się… w nim. Przez kilka tygodni akcja serialu rozgrywała się w dziewiętnastym wieku (podczas wojny secesyjnej).

Reva Shayne, po swojej "śmierci", po wstąpieniu do sekty, po zostaniu księżniczką w San Cristobel, po powrocie do Stanów i po ponownym poślubieniu Josha, po powrocie do San Cristobel i po zainicjowaniu rewolucji, po sklonowaniu, po straceniu wzroku i po tajemniczym jego odzyskaniu … wreszcie przekroczyła granice. Zaczęła podróżować w czasie, weszła "w obraz" i teraz (2001) jest siedemnastowieczną francuską pokojówką. Scenarzystom zaczyna brakować pomysłów, klonowanie jest usprawiedliwione - wtedy wszyscy o tym mówili… ale to już za dużo
Nie wiem jak Wy, ale ja chciałbym to kiedyś zobaczyć. Dziwne, że polska TV tego nie kupiła :? . Ciekawe, czy gdzieś w necie są wszystkie odcinki.
Oto inne seriale emitowane dłużej niż Moda:
Guiding Light - 17859 odcinków
As the World Turns - 13150
General Hospital - 11436
Days of our Lifes - 10704
One Life to Live - 10079
All my Children - 9754
The Young and the Restless - 8776
Coronation Street - 6692
Neighbours - 5349
Moda na Sukces - 5194
Gdzieś tam czai się też nasz Klan :P

Sorry za przydługi post, no ale długi serial = długi post. Jakby coś to nie była to propozycja (nigdy w życiu !), tylko taka ciekawostka.

P.S Witam na nowym, pięknym forum.
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: qwertz »

@Bostonq:
Ten paradoks czasowy jest powiązany z tym, że w B&B czas leci 2x szybciej i jest to zamierzone przez twórców (jeden z głównych bohaterów został wprowadzony jako dziecko 8 lat temu, a teraz ma już dziecko).

A ta paczka kilka TB to jakiś wałek, bo do 16 listopada br. wyemitowano 5.190 odcinków (wg. imdb, wiki oraz mojego przedmówcę).

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ