🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Breaking Bad

Seriale prawdziwsze niż życie.
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

Breaking Bad to moje top2 zaraz za supernatural, ostatni odcinek troche przegadany, malo sie dzialo, ale to nie serial sensacyjny. Odcinek siodmy ciezko bedzie im przebic. Zobaczymy co tam jeszcze Gustavo zmaluje.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Odcinek "Fly" zdecydowanie najsłabszy w tym sezonie.
Widać, że BB dryfuje w nieznanym kierunku - wszystko się wyprostowało i reżyser nie może się zdecydować czym by tu jeszcze zapełnić odcinki - takie odniosłem wrażenie po tym odcinku.
Mam jednak nadzieję, że to nie koniec serialu i jeszcze będzie ciekawie...
Obstawiam, że Pinkmana na pewno złapią na kradzieży.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Oczywiście nie wytrzymałem i zamiast oglądać cały sezon zassałem resztę odcinków. Ogólnie było dosyć nudno, momentami się coś działo, ale ogólnie serial strasznie dołuje. Odcinek z muchą wyprowadził mnie z równowagi. Breaking bad to jedyny serial, który oglądam z pilotem w ręku, żeby przewijać jak nic się nie dzieje. Ten odcinek przewinąłem cały.
Mam ogromną nadzieję, że ten serial nie dostanie kolejnego sezonu.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To nie serial "akcji" tylko dialogu - przewijanie więc nie ma sensu.
Może po prostu nie oglądaj?
Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Don_Bazylian pisze: Mam ogromną nadzieję, że ten serial nie dostanie kolejnego sezonu.
Ja za to mam nadzieje ze przestaniesz ogladac breaking bad i pisac bzdury, bo ewidentnie serial Ci nie lezy.
Bukaj
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bukaj »

Rzeczywiście, odcinek z muchą słabiutki, męczyłem się niemiłosiernie, ale liczę na mocne zakończenie sezonu.
muaddib3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: muaddib3 »

A ja bym powiedział, że odcinek z muchą genialny. Nie żeby zrobić Wam na przekór, ale dlatego, że ja - jak oniemiały - śledziłem kolejne symptomy popadania Walta w paranoję. Widać, że coś się dzieje nie bardzo w jego głowie i zastanawiam się, o co chodzi. Czy wojna, którą toczy z muchą jest przejawem załamania psychicznego, czy wprost przeciwnie, próbą uzewnętrznienia agresji, której wcześniej - w postaci alter-ego, Heisenberga - zasmakował, i której mu teraz brakuje. Bądź, co bądź nie żyje już w ciągłym napięciu, o jego sprawy (i życie) dbają inni, jego sytuacja zdaje się być ustabilizowana, ze Skyler też zaczyna mu się, jeśli można to tak nazwać, układać.

Pinkman zasiał ziarno, swoją gadką, o tym, że ktoś kosi konkretny hajs na ich robocie, a Walter, po pierwsze jest zachłanny (wiemy, ze ku masowej produkcji w pewnym okresie jego "wytwórczej" działalności pchnęła go żądza osiągnięcia większych pieniędzy, niż autentyczna potrzeba), a po drugie, wziąwszy pod uwagę jego wcześniejszą "karierę" zawodową (myjnia ;) ) źle znosi poddaństwo.

Osobiście zakładam, że koniec sezonu przyniesie trzy istotne zagwozdki: pierwsza to kwestia Hanka, którego policyjne obsesje nie pozwolą pozostawić pod znakiem zapytania tak dużej kwoty pieniędzy, jaką posiadł Walt, nieważne, jak dobrze by tego ze Skyler nie wytłumaczyli. Po drugie, sprawa Pinkmana, którego postać niemiłosiernie mnie wkurwia w tym sezonie. Gorszego wspólnika niż taki kamikadze sobie Walter wybrać nie mógł. Jessie namiesza w końcówce, i ściągnie sobie (i nie tylko) na głowę niezłe kłopoty. W tym wypadku dochodzimy do nr 3: czyli tego, jak zachowa się Walt w przypadku, gdy Pinkman znajdzie się na czarnej liście Gustavo? Czy będzie to okazją do przeciwstawienia się szefostwu, a w efekcie do przejęcia biznesu? W końcu wciąż ma u Jessiego "dług" - śmierć dziewczyny ciąży mu na sumieniu. Czy może Walt, tak jak ostrzegał: "nie będzie mógł mu pomóc"?...

Ciekawi mnie jeszcze jedno, czy te "kryształki", które Jessie kupił w 3x11 , to nie jest przypadkiem "niebieska meta"? Jeśli by tak było, to mielibyśmy ciekawy motyw - ludzie, którzy kropnęli jego ziomka rozprowadzają towar, który on produkuje, ergo, i on, i oni pracują dla tego samego człowieka. No i jeszcze ta nowa laska... Hm? Może ona mu przemówi do rozumu, wreszcie... :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jeśli ktoś nie wie - jest 5-ć minisodów (napisy PL sądostępne) BB ale niezbyt mi się podobały - ot kilka słabych scenek mało związanych z serialem. Nie będzie ich w (XviD asd) za względu na format mkv, który nie nadaje się do przerobienia na (XviD asd).
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

mam już prawie całe 2 sezony, 3 jak mi się serial spodoba, w wakacje sobie obejrzę

xvidasd, chodzi o rozdzielczość? znalazłem coś takiego link, chyba to są połączone wszystkie minisody w jeden plik avi, tylko napisy trzebaby wtedy dopasować

znalazłem jeszcze oddzielne aviki: link, link, link, link

jest też na youtube w mp4 i flv w jakiej chcesz rozdzielczości :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No to jak tak to zobaczę jeszcze raz i sprawdzę - dz :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Dziwię się, że ten serial przyjął się w Stanach.
Nie jest to seria akcji, ładnymi buziami i zgrabnymi tyłeczkami też nie przyciąga, a do tego dialogi, nie na odwal się, tylko przemyślane, często głęboko oddające aktualne przeżycia bohaterów.
Nowy sezon pozytywnie zaskakuje, w końcu ruszyła się postać nudnej żony, no i te cudowne ujęcia, multum genialnych ujęć.
Postać Saula wprowadziła śmieszny klimat, tego brakowało :))
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jutro do południa wrzucę minisody ale jak już pisałem - nic specjalnego nie wnoszą do serialu a przynajmniej tak mi się wydaje przeglądając te parę scen.

Added after 6 minutes:

A nawet się udało - już dostępny.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Brak mi slow na ostatnie sekundy tego odcinka, szczeka na podlodze. W ostatnim odcinku pewnie dowala znowu jakis cliffhanger.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Omg :shock: Nie mogę się już doczekać finału tego sezonu.
Trzeci sezon trzyma poziom, jak nie przewyższa.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

12 odcinek 3 serii miażdży. To zdecydowanie jeden z najlepszych seriali wszech-czasów. W następnym epizodzie będzie się działo.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Nadrobiłam cały sezon w końcu i.. nic innego nie można rzecz niż: genialny serial. Niemal pod każdym względem. A po 12 odcinku można zrobić tylko tak: :shock: I najlepiej od razu przenieść się w czasie do następnego tygodnia.
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Spoiler:
Spoiler:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

W epizodzie Fly operatorzy mogli poszaleć! Genialne ujęcia :salut:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Daniel_Zet pisze:Czy to możliwe że Walt będzie się piąć w górę (...)
Kilka postów wyżej właśnie o tym pisałem - to nieuniknione.

Half Measures totalnie mnie zaskoczył.
Spoiler:

Added after 20 minutes:

Ale niestety muszę dodać, że ta scena:
Obrazek
jest co najmniej niedorzeczna.
Spoiler:
muaddib3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: muaddib3 »

Zgodzę się z xvidasd, że lekko zgrzyta ten cały motyw z dilerami i Gustavo... Czy nie było kiedyś o tym mówione w serialu, że produkcja Walta będzie dystrybuowana daleko od miejsca, w którym się dokonuje? Chodziło o duże zainteresowanie policji (głównie szwagra Waltera) niebieską amfą w tej okolicy.

Z drugiej strony na spotkaniu Gustavo mówi o dilerach, że to jego bardzo zaufani ludzie. No i jeszcze jedno, zdaje się że w jakiś irracjonalny sposób polubił on Walta czy poczuł z nim jakąś dziwną więź, więc może dlatego ustępstwa, całe to spotkanie i fakt, że Jessie nie oberwał kulką między oczy za samą myśl postawienia się dilerom Gustavo :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ