Ja jestem na tak
Można by też zrobić coś takiego jak np na niktórych trackerach jest czyli otwierać co jakiś czas rejestrację do określonej ilości użytkowników, potem ewentualnie co jakiś czas usuwać konta-widma i znów otworzyć, tylko to pewnie kupa roboty xvidasd, chyba że jest jakiś automat do tego
Ja jestem na tak :ok Można by też zrobić coś takiego jak np na niktórych trackerach jest czyli otwierać co jakiś czas rejestrację do określonej ilości użytkowników, potem ewentualnie co jakiś czas usuwać konta-widma i znów otworzyć, tylko to pewnie kupa roboty [b]xvidasd[/b], chyba że jest jakiś automat do tego
Ależ teraz już tak jest saper202 - dlatego uważny obserwator może zaobserwować częste zmniejszanie się ilości użytkowników (na każde konto przed skasowaniem wysyłany jest stosowny email). - To proces pół-automatyczny i ogranicza się do jednego mojego kliknięcia.
Ależ teraz już tak jest [b]saper202[/b] - dlatego uważny obserwator może zaobserwować częste zmniejszanie się ilości użytkowników (na każde konto przed skasowaniem wysyłany jest stosowny email). - To proces pół-automatyczny i ogranicza się do jednego mojego kliknięcia.
xvidasd pisze:Nie bardzo rozumiem na czym ma polegać to "zaśmiecanie googla" i co to ma wspólnego z zamkniętą rejestracją. Obecnie robot googla (i inne) nie są obecne na forum (zostały zbanowane) dzięki temu nie znajdziesz w internecie ani kawałka cytatu z naszego Forum - nie "zaśmiecamy" więc internetu.
Don_Bazylian pisze:Spowoduje to lawinowy przyrost kont "ufo"!
A niby w jaki sposób skoro zaproszenia można uniezależnić np. od ilości postów, daty przyłączenia czy rangi? Dodatkowo będą limitowane - zarzut bezpodstawny.
Rejestracja za zaproszeniem - uważam że będzie to wygodna forma (alternatywna) do tego co jest teraz.
Oczywiście nie zamierzam całkowicie zlikwidować pełnej otwartości rejestracji (bez zaproszeń) co jakiś czas (tak jak teraz). Wprowadzenie zaproszeń odciąży mnie z rejestracji Waszych znajomych - nie będziecie jak teraz musieli pisać do mnie PW w sprawie zaproszenia kumpla(li) tylko wyślecie mu/jej sami zaproszenie i tyle.
A reszta będzie czekać na dzień otwartej rejestracji jak to jest teraz - w czym więc problem?
Tu się trochę nie zrozumieliśmy. Moja wypowiedź dotyczyła rozwiązania chowającego linki na forach (ogólnie), czyli wypowiedzi poniżej.
Pomysł z zaproszeniami jak najbardziej mi się podoba.
Magda_wet pisze:Witam.
Na Precylu jest tak, że można wejść na wątek, czytać tekst, ale nie widać linków jeśli nie jest się zarejestrowanym- jest komunikat, że zawartość widoczna dla zarejestrowanych użytkowników. Chyba nie można też korzystać z wyszukiwarki.
Ja się nie znam, ale może takie coś można zrobić- żeby linki były widoczne tylko jak ktoś ma 1 i więcej postów?
[quote="xvidasd"]Nie bardzo rozumiem na czym ma polegać to "zaśmiecanie googla" i co to ma wspólnego z zamkniętą rejestracją. Obecnie robot googla (i inne) nie są obecne na forum (zostały zbanowane) dzięki temu nie znajdziesz w internecie ani kawałka cytatu z naszego Forum - nie "zaśmiecamy" więc internetu.
[quote="Don_Bazylian"]Spowoduje to lawinowy przyrost kont "ufo"![/quote] A niby w jaki sposób skoro zaproszenia można uniezależnić np. od ilości postów, daty przyłączenia czy rangi? Dodatkowo będą limitowane - zarzut bezpodstawny.
Rejestracja za zaproszeniem - uważam że będzie to wygodna forma (alternatywna) do tego co jest teraz. Oczywiście nie zamierzam całkowicie zlikwidować pełnej otwartości rejestracji (bez zaproszeń) co jakiś czas (tak jak teraz). Wprowadzenie zaproszeń odciąży mnie z rejestracji Waszych znajomych - nie będziecie jak teraz musieli pisać do mnie PW w sprawie zaproszenia kumpla(li) tylko wyślecie mu/jej sami zaproszenie i tyle.
A reszta będzie czekać na dzień otwartej rejestracji jak to jest teraz - w czym więc problem?[/quote] Tu się trochę nie zrozumieliśmy. Moja wypowiedź dotyczyła rozwiązania chowającego linki na forach (ogólnie), czyli wypowiedzi poniżej. Pomysł z zaproszeniami jak najbardziej mi się podoba.
[quote="Magda_wet"]Witam. Na Precylu jest tak, że można wejść na wątek, czytać tekst, ale nie widać linków jeśli nie jest się zarejestrowanym- jest komunikat, że zawartość widoczna dla zarejestrowanych użytkowników. Chyba nie można też korzystać z wyszukiwarki. Ja się nie znam, ale może takie coś można zrobić- żeby linki były widoczne tylko jak ktoś ma 1 i więcej postów?[/quote]
Na stronie do rejestracji jest: [quote]że w tym momencie przyjmujemy anonimowych rejestracji.[/quote] A chyba powinno być "nie przyjmujemy". Sam pomysł mi się podoba i uważam go za trafiony ;-)
Taką małą drobnostkę wyłapałem na stronie głównej
W sekcji dokumentalnych przy "Journey to the Edge" brakuje trzech kropek na końcu, tak jak jest to w innych pozycjach, gdzie tytuł jest "ucięty".
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Taką małą drobnostkę wyłapałem na stronie głównej :) W sekcji dokumentalnych przy "Journey to the Edge" brakuje trzech kropek na końcu, tak jak jest to w innych pozycjach, gdzie tytuł jest "ucięty".
tak się zastanawiam kiedy mi to ostrzeżenie zniknie i nawet nie wiem skąd się wzięło może by tak menu ostrzeżeń jak to często na forach jest ile, do kiedy, za co, ile pozostało?
tak się zastanawiam kiedy mi to ostrzeżenie zniknie :scratch: i nawet nie wiem skąd się wzięło :scratch: może by tak menu ostrzeżeń jak to często na forach jest ile, do kiedy, za co, ile pozostało?
Otwarta rejestracja - do niedzieli włącznie!
A wszystkich nowych od razu zapraszam do zapoznania się z Regulamin & FAQ - wystarczy przeczytać, żeby zorientować się co i jak
Added after 21 hours 26 minutes:
Uups - zapomniałem "otworzyć" - teraz już naprawdę można.
Otwarta rejestracja - do niedzieli włącznie! A wszystkich nowych od razu zapraszam do zapoznania się z [url=http://tvshows.i365.pl/faq.php][b]Regulamin & FAQ[/b][/url] - wystarczy przeczytać, żeby zorientować się co i jak :)
[size=75][color=#999999]Added after 21 hours 26 minutes:[/color][/size]
Uups - zapomniałem "otworzyć" - teraz już naprawdę można.
Nie sądzicie, że warto by było odznaczyć innym kolorem seriale, które zostały wyczerpane w formacie (XviD asd)? Tzn. takie, które zostały już definitywnie zakończone i całość została już wystawiona w naszym formacie.
Nie sądzicie, że warto by było odznaczyć innym kolorem seriale, które zostały wyczerpane w formacie (XviD asd)? Tzn. takie, które zostały już definitywnie zakończone i całość została już wystawiona w naszym formacie.
np. coś takiego: [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/site.jpg[/img] ??
Ja bym miał jeszcze bardziej rewolucyjną zmianę, żeby seriale zakończone był przenoszone do osobnej listy. Dla mnie to byłoby bardzo wyraźne określenie, które seriale trwają, a które już zakończone.
Ale chyba brać serialowa tego pomysłu nie poprze
Ja bym miał jeszcze bardziej rewolucyjną zmianę, żeby seriale zakończone był przenoszone do osobnej listy. Dla mnie to byłoby bardzo wyraźne określenie, które seriale trwają, a które już zakończone. Ale chyba brać serialowa tego pomysłu nie poprze :D
Ale jest jeszcze problem - co np. z Battlestar Galactika? Mamy tam BSG i BSG Classic?
Oba zakończone ale tylko "nowy" BSG zakończony jest w (XviD asd).
Ale jest jeszcze problem - co np. z Battlestar Galactika? Mamy tam BSG i BSG Classic? Oba zakończone ale tylko "nowy" BSG zakończony jest w (XviD asd).
Można by zrobić na zasadzie zakładek: [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/zakladki.jpg[/img]
13-15 sierpień - przenosiny na nowy/lepszy serwer - mogą więc dziać się różne "hece" włącznie z kompletną awarią serwisu (dotyczy zarówno i strony głównej jak i Forum).
Proszę więc o cierpliwość i wyrozumiałość!
(Forum zostanie też tylko w trybie "do odczytu").
13-15 sierpień - przenosiny na nowy/lepszy serwer - mogą więc dziać się różne "hece" włącznie z kompletną awarią serwisu (dotyczy zarówno i strony głównej jak i Forum). Proszę więc o cierpliwość i wyrozumiałość! (Forum zostanie też tylko w trybie "do odczytu").