Firefly

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Prośba jak ktoś ma Firefly Serenity xvid asd niech troszkę poseeduje, tydzień temu stanęło mi na 64% i ani drgnie :cry: będę wdzięczna bardzo, bardzo. :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

dokładnie ta sama prośba co beata101 Proszę o seeda
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Niestety ten torrent definitywnie zszedł z tego świata. Jakieś półtora roku temu też miałem ten problem i nie było nikogo, kto by poratował. Więc film musiałem ściągnąć w 700MB. Akurat był od axxo (poszukajcie na torrentz,com)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Thx za radę :) zastosuję się.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

Posiadam w swej kolekcji Firefly + Serenity. Więc jeśli ktoś jest zainteresowany prześle za pomocą monopolisty.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
romek37
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: romek37 »

Zauważyliście , że w tym serialu nie ma obcych ras .
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Są. A Reavers?

SPOJLER
Co prawda jak sie potem okazuje wyewoluowali z ludzi i są stworzeni przez ludzi, ale i tak stali się obcą rasą.

Ale ogólnie rzeczywiście, że nie ma jako takich ras, tak jak w innych, typowych sci-fi, ale dzięki temu serial właśnie jest inny. Nawet powiem, że to plus. Bo w końcu po co były nam kolejny serial z dziesiątkami ras, skoro reżyser mógł przedstawić wizję przyszłości nieco inaczej :)
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

Powiązanie westernu i zielonych ludzików ? Raczej by to Nas odstraszało, niż zachęcało do oglądania.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

kickmyass pisze:Powiązanie westernu i zielonych ludzików ? Raczej by to Nas odstraszało, niż zachęcało do oglądania.
A wlasnie, o dziw powinno odstraszac a jednak serial jest wysmienity. Bo wlasnie jest inny!
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

SPOJLER!

Pamięta może ktoś nazwę odcinka gdzie najemnik z tego statku firefly (nie pamiętam jego imienia) był czczony przez lud na takiej błotnistej planecie? Pamiętam że upłakałem się na tym odcinku lecz niestety nie pamiętam jego nazwy:)
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Odcinek 4 - Jaynestown. Odcinek super. Ogólnie postać Jayne'a została super zagrana przez Baldwina. A sam pomysł na zrobienie z niego bohatera, nawet z własnym pomnikiem jest genialny :lol:
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

elmo pisze:Odcinek 4 - Jaynestown. Odcinek super. Ogólnie postać Jayne'a została super zagrana przez Baldwina. A sam pomysł na zrobienie z niego bohatera, nawet z własnym pomnikiem jest genialny :lol:
Dokładnie, jak sobie przypomne tą mine Jayne`a który się chowa w czapkach na tej planecie i z kapturem to nie mogę ze śmiechu;D. Ta scena w tym barze jak go rozpoznali i zaczęli mu śpiewać te piosenki, ta jego zdziwiona mina, myślałem że nie wyrobie ;D Szkoda że nie ma drugiego sezonu ale przynajmniej plusem jest to że fabuła nie jest naciągana chodź pare wątków brakuje.
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

Witam,
czy warto ściągać ten serial. Brakuje mi trochę nowych seriali SF. Oglądnąłem ostatnio Babylon 5 - dla mnie rewelka, oczywiście oglądam również BSG. Próbowałem się przekonać do Star Treka, ale nie podoba mi się ta cukiereczkowa wizja przyszłości - sądze że to nierealne.
Tak przedstawiają się moje gusta do do SF, może więc łatwiej będzie mi podpowiedzieć czy warto ściągać ten serial :)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

wiec tak...
Ja bardzo polecam! Serial jest swietny z super dawka humoru i niezle zbudowana historia. Coz co prawda jesli mowisz ze nie lubisz "cukierkowych" S-f, to ten serial moze byc nie dla Ciebie. Poniewaz kto widzial kowbojow latajacych kosmicznymi statkami za kilkaset lat :P?
Ja Ci proponuje sciagnac 1-2 odcinki, obejrzec i zadecydowac czy warto (ja tak robie)
U mnie osobiscie firefly jest w top10 najlpeszych seriali :D.
Milego ogladania Browncoat(jak ogladniesz to zrozumiesz ;))!
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

Dzięki za informację.

A co do cukiereczkowej przyszłości w ST to miałem na myśli ludzkość pozbywającą się wszystkich chorób, przestającą walczyć między sobą itd.

Sądząc po opisie Firefly czegoś takiego scenarzyści tego serialu widzą nie fundują :)

Added after 56 minutes:

No to sobie pooglądałem. Torrent już umarł :cry: . Mam nadzieję, że następną pozycją do Reseedowania będzie właśnie Firefly.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Firefly i tak był kiepsko zripowany. Ściągnij sobie 350tki, na ten serial WARTO :):):)
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

kiespko zripowany, Shedao sie pojawil :smile: ...
Naprawde warto, a co do reseeda to pogadaj na forum serialowym ;)
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Wiem, że są jeszcze tacy co nie oglądali (sam do nich należę), zatem:
Obrazek

To nie jest ReSeed. Całość skompresowana od nowa, dlatego iż poprzednia wersja (80MB) jakością trochę odbiegała od obecnych standardów.
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Super, jak lepsza jakość to zasysam jeszcze raz. Dzieki :)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Może by tak jeszcze wypuścić film Serenity w formacie asd, tak jak to było np. z Stargate: Ark of Truth? Przecież jest to kontynuacja (zresztą bardzo dobra) Firefly-a.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ