Hellsing

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

JAPONIA Hellsing

Post autor: Mr.Wolf »

Mam sprawę chciałem ściągnąć sobie pierwszy raz w życiu dobre anime ( nie licząc dragon balla i slayersówxD) i zainteresował mnie własnie ten oto tytuł. Przeczytałem opis wydaje się ciekawy, ale pytam się was tylko o jedno czy warto?
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

A ja mam taką prośbę możę by ktoś poseedował bo od 2 tygodni mam 88% i nie rusza dalej
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Niezły tytuł, ale szczerze mówiąc mnie trochę znudził.
Jak oglądałeś tylko slayersów i DB i w dodatku podobało ci się to. Spróbuj któreś z tych:

Aoki Densetsu Shoot!
Cowboy Bebop
Death Note
Kenichi
Claymore
Appleseed
Kamisama Kazoku
Ah! my Goddess
Full Metal Panic
Wonderful Days
Berserk
Vandread
Ghost In The Shell
Hotaru no Haka
Tenchi Muyo
Ninja Scroll
Shingetsutan Tsukihime
Golden Boy
Chobits
Wolf's Rain
DearS
The Twelve Kingdoms
Black Lagoon
Samurai 7
Eureka Seven
...

Chyba starczy jak na początek.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Tylko taki problem z "tysiąca" nie będe wybierał jednej dobrej, nie bede ukrywał nie jestem fanem anime, chciałem poprostuu obejrzeć jedno dobre dla przypomnienia.

P.S. Oglądałem jeszcze anime o takim gościu co latał jakby na duchu(taki muminek eheh:P) , pamiętam je całe lecz nie moge sobie za cholere przypomnieć tytułu i imion postaci chodź wszystkie kojarze. To było coś z łapaniem dusz i walka przeciwko demonowi:) Może ktoś a raczej napewno kojarzy:) Anime to było też jednym z lepszych według mnie:D
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

soul hunter to oglales :D
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Z tych co podałem naprawdę warto Hotaru no Haka (Grobowiec świetlików). Anime na podstawie jakiejś noweli. Ale żeby oglądać trzeba mieć dobry humor, bo jest trochę ciężkie.

Jak chcesz coś lekkiego to: Chobits, Green Green, Vandread albo Golden Boy.

Chodziło ci może o Soul Huntera (Łowca dusz). Tam była jakaś postać przypominająca muminka. Leciało to zresztą w TV.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

No No Soul Hunter wiedziałem że coś takiego;D Cos z duszami i miałem rację;P Pamiętam że podobało mi się intro ale to już dawno temu:) .A co do wersji telewizyjnej ja oglądam wszystko tylko z napisami ( jak pewnie każdy na tym forum) więc wersja TV nie wchodzi w gre;D

P.S. Zeby nie było nie jestem fanem anime ani nic z tych rzeczy , nie jestem obeznany w tytułach więc nie miejcie mi tego za złe, wole bardziej dobre produkcje serialowe:) No ale bym sobie jakieś anime dla przypomnienia obejrzał.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Hellsing to najlepsze anime jakie widziałem, miodzio.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Czyli jednak jak mam sobie pociągnąć jedno dobre anime to wybór z pośród innych tytułów jest wyborem trafnym?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Sądzę, że tak, gdyż podobnie jak Ty nie jestem fanem anime, a na "Hellsinga" się skusiłem i nie zawiodłem. O ile lubisz rzeczy dynamiczne, krwawe, z ostrą muzyką - to powinno Ci się spodobać :) Jako nie fan, poleciłbym również "Ergo Proxy" - zacząłem, podoba mi się bardzo, spokojniejsze, mroczne, gęste, z konkretną ideą. Więcej o tym - tu: http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=97&start=0
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

No opis strasznie mi się spodobał, mile zaskoczył. Ale wszystko w swoim czasie:) Mam do obejrzenia Heroes Sezon2, Alias do końca Sezon ostatni, Legend tą koreańską produkcję za 50 milionów więc wszystko jak juz mówiłem w swoim czasie:)
piterkow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piterkow »

Jeśli zainteresował cię Hellsing to go obejrzyj...
Nie słuchaj wszystkich, którzy podpowiadają ci inne tytuły. Wybierz to, co cię interesuje, a nie to, co inni chwalą... Oczywiście jest wiele tytułów, które warto obejrzeć, jednak najlepiej będzie, jeśli sam dokonasz wyboru. A na Hellsingu raczej się nie zawiedziesz... Właściwie to mi bardziej spodobał się Hellsing Ultimate, ale wszystko to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje :)
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Masz trochę racji gdyż każdy będzie proponował to co najbardziej lubi, ale ja tylko chciałem potwierdzenie czy Hellsing nie będzie przypadkiem klapą i straconym czasem.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Nie masz się co obawiać, Hellsing w żadnym wypadku klapa nie jest, a tym bardziej straconym czasem. Ja też nie jestem zagorzałym fanem anime, ale akurat to obejrzałem z ogromną przyjemnością. Więc bierz się za to i nie zastanawiaj ;)
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Dzięki, przynajmniej jestem o wiele pewniejszy;D Wezme się za to od razu jak skończę obecny sezon aliasa:P
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

JEzeli masz problem z podjeciem decyzji co obejrzec to poczekaj jeszcze troche a niebawem zagosci u nas jeden z kamini milowych tego gatunku...
Nie zdradze na razie co to jest za tytul jednak zapewniam ze crapu nie wstawie :wink:
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Coś związanego z twoim avatarem może ? :wink:
Uuu albo berserk, obejrzałbym sobie jeszcze raz .
Fluid zawsze musisz być taki tajemniczy ? :wink:
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

yellow pisze:Coś związanego z twoim avatarem może ?

nie ale mialem w planach, ktore niestety zostaly pokrzyzowane przez problemy z napisami

yellow pisze:albo berserk
berserkowi do tego co chce wstawic to barkuje milion lat swietlnych :)

yellow pisze:Fluid zawsze musisz być taki tajemniczy ?
ano ktos musi :D
Obrazek

Everything we worked for
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

dla ciebie berserkowi brakuje milion lat swietlnych :D

ale zobaczymy :D
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

tgRIDDICKtg pisze:dla ciebie berserkowi brakuje milion lat swietlnych
Nie tylko dla mnie
Po prostu to nie ta klasa anime.
To tak jakbys chcial porownac aktorstwo Shean'a Connery'ego do aktorstwa Russell Crowe'a.
Niby obaj to dobrzy i uznani aktorzy jednak temu drugiemu brakuje i to bardzo duzo aby osiagnac taki kunszt jak Connery - i z tym sie nikt sprzeczac nei bedzie.
Tak wiec Berserk nie jest do kitu jest po prostu gorszy i mniej uznany od tego co ja mam zamiar wystawic i nie jest to moja odosobniona opinia. :wink:
Obrazek

Everything we worked for

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ