🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

[turtorial] Jak zanimowac sobie userbary

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: fluid »

Bostonq pisze:Nie wiem tylko, czy to jest proste, czy trudne do zrobienia

jest to bardzo banalne :)
wystarczy programik gif animator
dodajesz kolejno pliki ktore cie interesuja (dobrze zeby mialy taki sam wymiar) ustawiasz czestotliwosc zmiany i zapisujesz :)
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ej, no to może by tak zrobić? Nie żebym się upierał, ale mam tajemnicze wrażenie, że zwiększy to przejrzystość. Bo te klocki pionowo-poziome są takie nachalne. A tak - subtelnie, z wyczuciem.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

mysle ze asd nie ma juz wyjscia i musi to zrobic :mrgreen:
tak bedzie zdecydowanie ladniej :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

oto moje barki zanimowane na biegu (zero przejsc itd..)
czas miedzy obrazkami - 1 sek
Obrazek
Obrazek

Everything we worked for
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

no i tak jest the best :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

zgadzam się że tak jest najlepiej. Zajmują znacznie mniej miejsca, co ułatwia przeglądanie forum :D
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Brita pisze:mysle ze asd nie ma juz wyjscia i musi to zrobic Mr. Green

Co do tego że asd "musi" zrobić to lepszy byłby link do programu i mały tutorial jak to samemu zrobić.
Przecież każdy wolałby inne obrazki mieć w sygnaturce ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No to właśnie jest szkopuł, bo mi chodziło o to, żeby dało się tak, że byłaby taka możliwość z poziomu strony, tak jak to sie robi np. na stronie http://ubanimator.com/. Ale coś czuję, że tak dobrze, to się nie da.

Co prawda tam chyba da się wklejać te nasze i można sobie animowany barek zrobić, czy nie?

EDIT

E, zdaje się, że nie da się tak, szkoda. Inne adresy barków musiałyby być. Trzeba by je wrzucać na coś w rodzaju imageshack, sporo zamieszania.
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Shedao Shai pisze:hmm... czyli, te userbary, to te poziome obrazki, które kiedyś były tylko u adminów, i mówiły wówczas co kto planuje wystawiać (dobry pomysł), a teraz każdy byle user będzie sobie mógł wpakować dziesięć z nich i sprawić że forum Xvid asd będzie wyglądało jak kolorowy jarmark? Bo jeśli tak, to ja jestem na nie. Co mnie obchodzi, co kto lubi? Tzn, jeśli jestem ciekawy, to wchodzę w odpowiedni wątek na forum i czytam, nie muszę mieć do tego podłużnych oczo****** obrazków pod jego każdym postem... po co to?
Zgadzam się z twoją wypowiedzią ale tylko do połowy, uważam to za dobry pomysł aby z kilku banerów zrobić animacje, bedzie to dosyć wszechstronne rozwiązanie. Lecz zdanie "Co mnie obchodzi, co kto lubi?" jest według mnie nie na miejscu. Jeżeli przypuśćmy zakładam temat i jakiś użytkownik wypowie się to lubie zobaczyć czym sie interesuje i jakie ma gusta, a z resztą to forum jest także po to aby rozmawiać z innymi o tych wspaniałych produkcjach telewizyjnych więc jak może kogoś nie obchodzić do końca co lubi:) Przecież na pewno nie raz oglądałaś serial który ci ktoś polecał więc np. po ilości banerów w wielu przypadkach możesz wiedzieć że serial ma wielu fanów;D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Mr.Wolf pisze: Zgadzam się z twoją wypowiedzią ale tylko do połowy, uważam to za dobry pomysł aby z kilku banerów zrobić animacje, bedzie to dosyć wszechstronne rozwiązanie. Lecz zdanie "Co mnie obchodzi, co kto lubi?" jest według mnie nie na miejscu. Jeżeli przypuśćmy zakładam temat i jakiś użytkownik wypowie się to lubie zobaczyć czym sie interesuje i jakie ma gusta, a z resztą to forum jest także po to aby rozmawiać z innymi o tych wspaniałych produkcjach telewizyjnych więc jak może kogoś nie obchodzić do końca co lubi:) Przecież na pewno nie raz oglądałaś serial który ci ktoś polecał więc np. po ilości banerów w wielu przypadkach możesz wiedzieć że serial ma wielu fanów;D
Ech.

Tzn, jeśli jestem ciekawy, to wchodzę w odpowiedni wątek na forum i czytam, nie muszę mieć do tego podłużnych oczo****** obrazków pod jego każdym postem...

Bardzo mnie obchodzi co kto lubi, tym bardziej jeśli to lubi jakiś user-sprawdzona marka, o którym wiem że nie lubi byle czego. Sprostowałem to w następnej linijce ;)

Tak samo Bostonq - mądrze gadasz chłopie, jak zwykle, gdybyś się jeszcze tylko tak nie czepiał :P mówiąc "byle" miałem na myśli "zwyczajny", nie mówiłem tutaj o nikim z pogardą. I cieszę się, że nie jestem jedynym któremu to w pewnym stopniu przeszkadza. Już pal to licho, jak musicie mieć te obrazki, to chociaż niech to będzie ten jeden i migający :P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Krytyku! - Zapominacie, że to tylko taka zabawa i dla wielu fajna sprawa...
Na pomysł upublicznienia wpadłem przeglądając różne Fora i widząc ciągle te same, niezbyt piękne 'barki' z userbars.pl
Dlaczego więc nie dać możliwości pokazania, że lubimy nasz serwis?
Będzie mi bardzo miło, kiedy przeglądając inne fora napotkam na taki nasz podpis...

Nie przesadzajcie też z tym "rażeniem w oczy" - jak na razie jest przyzwoicie a to, że ktoś czasem wklei sobie za dużo 'barków' na raz? - seriale szybko się zmieniają a co za tym idzie nikt wiecznie nie będzie trzymał ciągle tych samych 'barków' w podpisie...

Zgodnie z moim mottem: "ciągle coś nowego" staram się w różny sposób Was zainteresować i zaskoczyć - wiadomo, że Wszystkich naraz nie uszczęśliwie.

@Fluid ma dobry pomysł jednak nie da się stworzyć automatu - jeśli pokusisz sie o stworzenie małego turtoriala będę wdzięczny! :)

Bawmy się więc, póki 'temat świerzy'! :)
dukekubas pisze:a mozna z Nip/Tuck?
- mówisz i masz!
Mr.Wolf pisze:Może ktoś by się tak pokusił o bar do Day Break albo Kill Point?;D
- ready!

Dodatkowo pokusiłem się o ReGenesis bo serial jest świetny!

Jeszcze ktoś jakieś 'barki' sobie życzy? :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

aaa no, na innych forach to inna sprawa, co innego tutaj :D

bo same wykonanie świetne, nie powiem, ciężko zeby się komuś nie podobało :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Moim głównym zamysłm było stworzenie podpisów, które moglibyście wykorzystywać na innych Forach - bo czemu ne jeśli ktoś lubi dany serial?

Ale nic nie stoi na przeszkodzie, jeśli ktoś użyje te 'barki' i na naszym Forum!

Czy ktoś więc jeszcze ma jakieś życzenia? :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Właśnie. Tak dla porządku dodam, że - z tego, co się orientuję - nikt nie krytykował pomysłu reklamowania forum. To jest jak najbardziej słuszne i koszerne. Barki w podpisie również. Rzecz w ich ilości. Jeśli ktoś wpada na chwilę lub czyta jakiś niewielki wycinek forum, to na pewno to nie razi. Ale ja - chyba dobrze robię - czytam praktycznie wszystko (no dobra, seriale s-f - te "prawdziwe" :tongue: omijam :) ), więc kapkę mi to przeszkadza. Ale jak mówiłem szat darł nie będę, bo głupio wyglądam nago.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bostonq pisze: Rzecz w ich ilości. Jeśli ktoś wpada na chwilę lub czyta jakiś niewielki wycinek forum, to na pewno to nie razi. Ale ja - chyba dobrze robię - czytam praktycznie wszystko
Mam tak samo ale nie widzę jakiejś specjalnej 'inwazji' podpisów na naszym forum... - mam nadzieję, że to nie kwestia dioptrii... :wink:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Powiedzmy, że były to wątpliwości natury prewencyjnej :) Aczkolwiek posty, w których akurat wypowiadają się raz za razem uploaderzy wyglądają z lekka kosmicznie :) Ale idę już stąd, jutro też sobie jakiś barek wstawię :twisted: Jeden.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Jak można to poproszę "Medium", "Bones", "Boston Legal", "Ghost Whisperer", "Deadwood" :wink:
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2008, 20:28 przez An25driu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

xvidasd pisze:@Fluid ma dobry pomysł jednak nie da się stworzyć automatu - jeśli pokusisz sie o stworzenie małego turtoriala będę wdzięczny!
mowisz i masz

1.pobieramy program
http://tvshows.i365.pl/fille/EGA.rar

2.instalujemy, wpisujemy hasło: GIFAN4PRES

3.odpalamy program i klikamy File==>New (albo Ctrl+N)
pojawia nam sie takie okno
Obrazek

4.Klikamy na ADD IMAGE i dodajemy interesujace nas barki i klikamy NEXT

5.Obrazek
zostawiamy zaznaczona pierwsza opcje (animacja bedzie zapetlana w nieskonczonosc)
w drugiej czesci okreslamy interwal miedzy obrazkami (ja ustawiam 1 sekunde) i klikamy next

6.Obrazek
jako ze nasze barki maja taka sama wielkosc tutaj nie musimy nic robic
po prostu zostawcie tak jak jest
kolikamy na next a nastepnie na finish i w oknie mozemy podziwiac nasz animowany barek

7.klikamy FILE==>SAVE AS.. i zapisujemy animacje jako plik gif

8.pozostaje wrzucic teraz plik do naszej galerii i dac go sobie do podpisu.
Obrazek

Everything we worked for
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Naprawdę twoje banery xvid są świetnie zrobione, w dodatku nie trzeba czekac długo:) Pełen podziw no i instrukcja fluida się przyda napewno też. XD
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Poprosze barek z serialem

Primeval

Jak sa chetni to moge zrobic kolejny tutek, tym razem z animacjami userbarkow.
Przyklad w moim podpisie.
Obrazek

Everything we worked for

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ