Moonlight

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Moonlight

Post autor: fluid »

zapraszam do pobierania

Moonlight Season 1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Obrazek
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Dzięki obejrzałem to już ale wypada sobie wypalić na płytce wersję asd
Wie ktoś może coś odnośnie 2 seasonu??
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Dzięki wielkie Fluid!
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

super thx :D
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

również wielkie dzięki, a co do 2 sezonu to nic nie słychać, ale fajnie by było jakby powstał, bo niby zostawili furtke otwartą, tylko ten strajk i pewnie serial nie mial wielomilionowej publiczności... :/
Awatar użytkownika
Matthaios
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Matthaios »

Wielki dzięki. Od dawna chciałem sobie obejrzeć ten serial (kocham tematykę wampirów w ujęciu Maskarady czy "Wywiadu z wampirem"), tylko nigdzie nie dało się go znaleźć. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2008, 19:47 przez Matthaios, łącznie zmieniany 1 raz.
TU może być TWOJA reklama :D
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Dzieki :grin:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Wszyscy dziękują i dziękują, więc i ja dziękuje za kilka godzin przy fajnym serialiku ;)

I teraz parę słów na temat samego serialu :D
Czytając opis i myślałem że będzie to jakieś połączenie CSI z Buffy - na szczęście się pomyliłem.
Serial od pierwszego odcinka mi się spodobał, nie żebym zaraz zwariował na jago punkcie ale oglądało się go na luzie i czas szybko zleciał :-P
Fajnie wyszło to że zmienili stereotypy i np. kołek w serce nie zabijał już wampira tak jak np. w Buffy, niby parę drobnych zmian a już się robi ciekawiej :D
Akcja poszczególnych odcinków trzyma bardzo wyrównany poziom, choć końcówka troszkę była słaba, nie wiem czy to wina strajku czy tak było planowane od początku ale bardzo szybko się to skończyło :(

O ile powstanie Sezon 2 to piszę się na dalszy ciąg tego serialiku :mrgreen:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Właśnie skończyłam oglądać Moonlight. Szczerze mówiąc- rozczarowana jestem. Podobało mi się średnio, motyw wampira, który koniecznie chce stac się człowiekiem bo zakochał się w śmiertelniczce jest dość ograny. znacznie bardziej podoba mi się Lestat- ten przynajmniej nie udaje (książki Anne Rice Kroniki Wampirów :D ) Teraz ściągam Blood Ties- zobaczymy...
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Kurczę, jaki dziwny serial. Zaczęłam oglądać no i ok może być, choć to marudzenie że jakie to okropne być wampirem to aż przesadne. Poza tym jw. myślę że miłość do smiertelniczki to trochę za mało by bazować na tym cały serial. Właściwie to obejrzałam go do końca głównie ze względu na Josefa :smt049 8)
Ale nie powiem, na drugi sezon pewnie też bym się skusiła :wink:
Awatar użytkownika
Matthaios
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Matthaios »

No i dzisiaj obejrzałem ostatni odcinek. Serial jest dobry, ale na pewno nie jest propozycja która by posiadała jakis szczególny, głębszy klimat (cos w stylu np. "Wywiadu z wampirem". Osobiście bardzo podobało mi się użycie terminologii z podręcznika do Maskarady i za to duży plus (kindred, kine etc.). Jednak im dalej w las tym coraz bardziej się widz przekonuje, że wilk jest juz stary i kilka zebów mu wypadło ;), ale do rzeczy.

Uwaga, mogą być spojlery
Po pierwsze, scenarzyści troszkę się przyłożyli i poczytali co nieco na temat wampirów, ale znowu nie włozyli w to zbyt wiele wysiłku :(. Osobiście najbardziej odpowiada mi schemat wampira w Maskaradzie (system fabularny, była też swietna gra: Vampire The Masquerade: Bloodlines, którą mogę z czystym sercem polecić każdemu wielbicielowi istot nadpryrodzonych, gra z serii RPG/FPP (z ogormną przewagą RPG ;)))
Wracając jednak do tematu, duży plus za odejście od medialnego wizerunku wampira, jak już ktoś wcześniej wspomniał kołek wbity w serce paraliżuje wampira, zabic go można ogniem lub poprostu mocno popsuć, np. bezpośredni strzał z shotguna w głowę z bliskiej odległości jest letalny. Świetnie też ujęto maskaradę której wampiry muszą przestrzegać, żeby pozostać tylko w sferze mitów. Duży minus za srebro, wampiry są obojętne wobec srebra (z wyjątkiem Torreadorów, którzy lubią się nim obwieszać), nie mylić wampira z wilkołakiem. Ogromny minus (który w dużej mierze przekreśla dla mnie ten serial) to odporonośc wampira na światło słoneczne. Tutaj przegięli. Wampiryzm jest klatwą Caina (który przeklnął trzecie pokolenie wampirów po śmierci drugiego pokolenia). Jedną z przyczyn dla której wampiryzm jest tak nieznośny to właśnie nie możnośc zobaczenia światła słonecznego. Swietnie to zostało uchwycone właśnie w "wywiadzie z wampirem", kiedy Louis mówi, że wynalezienie kinematografii pozwoliło mu wreszcie sobie przypomnieć jak wyglądał wschód słońca. Inna sprawa to motyw miłości w serialu. Wampiry jako istoty długowieczne dawno zatraciły takie potzreby jak miłość, w grę wchodzi tylko polityka i dążenie do władzy, ale to da się jeszcze wytłumaczyć tym, że Mick jest młodziutkim wampirkiem. Trochę szkoda tego wszytskiego, lepszy pomysł na główna postać moim zdaniem był w Blood Ties, tylko, ze tam całokształt zniechęca do oglądania. Z ciekawości obejrzę drugi sezon (o ile będzie), jednak na dzień dzisiejszy, mam mieszane uczucia co do tej pozycji, pomysł dobry, gra aktorska ok, wampir też pokazany bardziej na serio, tylko te kilka elementów psuje sporo, a szkoda. Jednka mimo wszytsko serial oglądało sie całkiem przyjemnie. Jednak dla fana mitów o wapmiryzmie, pozycja zbyta rażąca ;)
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2008, 19:46 przez Matthaios, łącznie zmieniany 1 raz.
TU może być TWOJA reklama :D
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

"Moonlight" - nowe odcinki mogą pojawić się na przełomie kwietnia i maja. źródło: http://www.filmweb.pl/Uaktualnienie++ki ... s,id=40881
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Kod: Zaznacz cały

CBS' cult-favorite vampire drama "Moonlight" is expected to shoot its last four episodes of the season without a showrunner.

According to The Hollywood Reporter, Chip Johannessen has exited the first-year bloodsucking soap for unspecified reasons. Rather than finding a new showrunner/exec producer to take his place, the trade paper says that Joel Silver and the show's writing staff will collectively work to bring in the last four episodes.

If "Moonlight" is renewed for a second season -- and CBS executives may be terrified about receiving packages of hemoglobin if they cancel it -- a showrunner would be named for the second season.

Fans of the show know that David Greenwalt ("Angel") originally came on to recast and tweak the "Moonlight" pilot presentation, but left very early into the episode run, replaced by Johannessen.

Although it stands as CBS' lowest rated Friday night drama, dropping in viewers between "Ghost Whisperer" and "Numb3rs," "Moonlight" has still regularly won its 9 p.m. time slot in many key measures, holding off shows like NBC's "Friday Night Lights," which may have received more publicity.

"Moonlight" is scheduled to return on April 11.

Source: Zap2it.com
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Tylko przeleciałem ten text ale wnioskuje że to bardzo dobra wiadomość że NBC się tak uwzięła żeby wypromować moonlight.
Bo jak dla mnie pierwszy sezon był pierwszej wody ;) . I moim zdaniem jeden z bardziej klimatycznych seriali zeszłego roku :P
nerevarine
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nerevarine »

Serial fajny, choć nie obyło się bez przegięć vide to srebro... ;)
Niektórzy narzekają tu na wątek miłości.. Cóż, wydaje mi się iż jest to wystarczający powód do tego by pragnąć zostać znów człowiekiem ^^
Zwłaszcza że jak słusznie ktoś wcześniej zauważył, główny bohater jest raczej młodym wampirkiem ;) Choć Josef jest 400-latkiem a i tak okazuje się, że kocha...
Nieśmiertelność nie wyklucza emocji ani namiętności :)

Cóż, poczekamy za tymi 4 odcinkami której obiecuje CBS... Choć pewnie nie będzie to już to bez głównego bohatera....
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Dobra wiadomość dla fanów:

1-13 - 25 Apr 08 - Fated to Pretend

:) Źródło : epguides.com
Obrazek
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Moonlight zaczęłam oglądać ze względu na wampirzą tematykę i dlatego, że większość seriali jest wstrzymana przez ten cholerny strajk :-(. Nie porywa od początku, ale w sumie to da się obejrzeć, z każdym kolejnym odcinkiem wciągam się coraz bardziej :grin:. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić do postaci Josefa - zamiast kilkusetletniego wampira widziałam Logana z Veronica Mars. Szkoda tylko, że na razie tylko jeden sezon :cry:

Added after 23 hours 16 minutes:

Niezłe piosenki dobrali do serialu :grin:
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Dobry serial, choc nie byłem pewien czy sciagac. Kiedy się juz zdecydowałem i obejrzałem 2 odcinki byłem pewien ze to jest to co chcialem obejrzeć
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Na początku miałam problemy z osobą Josefa - zamiast wampira widziałam Logana z Veronica Mars, tym bardziej, że te postacie są dość podobne do siebie
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Jeszcze tylko kilka dni i następne odcinki , a jest na co czekać bo 12-ty odcinek zakończyłsię cieakwie - kto widział ten wie. Dobra (i zła jednocześnie) wiadoność :
1x13: 25 Apr 08;
1x14: 2 May 08;
1x15: 9 May 08
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ