Walking Dead, The [AMC][2010]

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Saga
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Saga »

ja sobie poczekam :D
co do fox tv to ma byc narazie dostepny na cyfrowym polsacie w standardzie a przynajmniej tak wyczytałam :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Fani horrorów powinni być usatysfakcjonowani. Ja niestety nie lubię zombiaków dlatego nie jestem zachwycony.
Po pierwsze szkoda,
Spoiler:
Klimat - dobry - scena w szpitalu i odgłosy (oglądałem w nocy ze słuchawkami na uszach) przyprawiały o gęsią skórkę - czyli jest ok.

Dobrze, że pojawiło się coś takiego - jest szansa, że monopol słabniejącego już Supernaturala zostanie w końcu przełamany... ale HITem bym tego serialu nie nazwał.
Obrazek When Dreams Come True...
Macondo
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Macondo »

dla mnie pierwszy odcinek świetny :D
nie było żadnych głupich scenek typu "idę i coś mnie użarło w plecy bo nie zauważyłem" a zachowanie ludzi jest takie jakie sobie sam wyobrażam w wypadku takiego zdarzenia...dla mnie po prostu bomba :D
Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Eee...no i co by tu :/

Do SN to temu daleko :-p

Ogólnie niezłe, zombiaczki jak zombiaczki :)

Tylko ten aktor który gra główną rolę :x Strasznie irytujący facet jest :/

Połowę odcinka zgrzytałam zębami, że idiota i drewno...

Ale oglądać będę...głównie z braku laku .

Czy to będzie HIT?
Hmmm, ciężko powiedzieć. Już parę takich "hitów" przepadło po pierwszym sezonie, a czasem nawet wcześniej więc wyrokować nie będę.
Dla mnie to nie jest hit, raczej zapychacz. :]
Ale w morzu kretyńskich komedii, serialików medycznych , "procedural cop show" i innych tego typu masówek wyróżnia się pozytywnie.

I po obejrzeniu trailera całości sezonu zastanawia mnie jedno :D
Spoiler:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Teraz zauważyłem, że przez pomyłkę potraktowałem ten odcinek jak 45min a tu przecież ponad godzina i stąd straszna "pixeloza" wyszła - oczywiście poprawię ten plik dziś/jutro.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Wykonanie na wysokim poziomie, widac ze serial ma spory budzet. Mam tylko nadzieje ze z fabula bede sie dosc blisko trzymac komiksu, bo ten jest swietny.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Mi również bardzo się podobało. Klasyczna historia, eleganckie wykonanie, brak irytujących bohaterów, brak udziwnień w stylu ostentacyjnego biegania ;) W efekcie jak już pisał asd, jeśli ogląda się we właściwych warunkach, można się... zaniepokoić :)
Mam tylko nadzieje ze z fabula bede sie dosc blisko trzymac komiksu, bo ten jest swietny.
Nie wiedziałem o komiksie. To dobra wiadomość że jest jakaś solidna baza fabularna, bo moją główną obawą po obejrzeniu odcinka było właśnie szybkie wyczerpanie się pomysłów na rozwój akcji.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

a ja podziele opinie pani Beaty :D zapychacz dziur i tyle mialam nadzieje na cos znacznie lepszego powiem ze nic mnie nie zachwycilo i nic nie zdziwilo no moze oprócz
Spoiler:
na serio dziwne to jest ja bym sie odrazu pytala :D
zombi fajne ale nic poza tym mam wrażenie ze to wszystko juz bylo w innych filmach o zombi albo w podobnych typu ludzkosc wygineła zostala nas garstka i zombi trzeba zabijac bo inaczej zabija nas :P
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Zapominacie o jednej bardzo ważnej rzeczy - TWD to adaptacja KOMIKSU o tej samej nazwie, więcej: to (przynajmniej sądząc po pilocie) wierna adaptacja.
Spoiler:
- jak to Kirkman ujął: to jest opowieść o ludziach, z punktu widzenia zwykłego człowieka. Nie z punktu widzenia rządowego, nie wiadomo ile % Ameryki zostało zainfekowane, czy też może juz cały świat poległ? Czy jest jeszcze gdzieś jakieś wojsko, rząd - nie wiadomo. Jest grupka zwyczajnych ludzi próbujących przeżyć w świecie rządzonych przez zombie.

Dlatego ostrzegam: jeśli oczekujecie jakichś epickich akcji i bitew, najlepiej darujcie sobie oglądąć już teraz. Chociaż w komiksie zdarzyła się jedna-dwie na prawdę srogie bitwy, ale sednem TWD jest psychologia bohaterów, ich wzajemne relacje, zmieniające się wraz ze śmiercią kolejnych towarzyszy.

Komiks jest genialny, i pilot bardzo dobrze oddaje jego klimat - nie odbiegając od fabuły. Jeśli dalej pójdą w tym kierunku, to będziecie usatysfakcjonowani, gwarantuję.

Co cieszy najbardziej? Żadnych ku****skich udziwnień przy zombie - nie biegają (chociaż pełzną bardzo szybko :D ale to mi nie przeszkadza), są klasyczne! Tak. Ma. Być. Ulga.

A co do braku zainteresowania bohatera genezą epidemii - właściwie czego oczekiwaliście? Pustego "co się stało? - nie wiem."? Bo przecież rząd zawsze usiłuje takie sprawy zataić - zwykły obywatel nie ma pojęcia skąd się wzięły zombie, kto był pierwszy, kto co zaniedbał itd. Dla niego po prostu pewnego dnia pojawiły się zombie, w coraz większej ilości, aż upadła państwowa infrastruktura. I tyle. Wymiana zdań jak wyżej by nic nie zmieniła (zresztą przecież mogła nastąpić poza kamerą, skoro się tak upieracie). :smile:

Pilot podobał mi się BARDZO i z niecierpliwością czekam na kontynuację.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Używaj funkcji spoiler Shedao Shai!!!!

To bardzo dobrze gdyż najbardziej lubię seriale w których chodzi o ukazanie relacji i profili psychologicznych bohaterów niż "srogie bitwy".
Ale brak zainteresowania głównego bohatera jest co najmniej sztuczny - KAŻDEMU w takiej sytuacji i W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI cisnęło by się pytanie: JAK? SKĄD? CO się stało? itp!!
Tak - wystarczyło by to "puste" stwierdzenie, żeby choć trochę dodać realizmu do tego serialu.

Ale nie narzekam - jako rozrywka świetnie się sprawdził - czekam na kolejny odcinek.
PS:"Poprawiony" pilot już dostępny.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

xvidasd pisze:Ale brak zainteresowania głównego bohatera jest co najmniej sztuczny - KAŻDEMU w takiej sytuacji i W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI cisnęło by się pytanie: JAK? SKĄD? CO się stało? itp!!
Zupełnie się z tą tezą nie zgadzam. Jak, skąd i co się stało to są pytania które w pierwszej kolejności interesują widza serialu. Osoba znajdująca się w środku takiego (czy innego) kataklizmu w pierwszej kolejności będzie myśleć: "jak stąd spi... uciec?", "gdzie znajdę możliwe bezpieczne miejsce i środki umożliwiające przeżycie?", ewentualnie "czy moi najbliżsi jakoś to przetrwali?". Sztuczne IMO byłoby właśnie przesadne zainteresowanie przyczynami katastrofy, których możliwe ustalenie w żaden sposób nie poprawi sytuacji.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Będę wredna...:D
Serial jest na podstawie komiksu, a w komiksowych dymkach trudno zawrzeć coś więcej niż "Łubudu!!!"
Stąd brak zainteresowania głównego bohatera ( tego z nieistniejącym żelazkiem :-p ) tym, skąd, jak i dlaczego. To by wymagało zbyt wielu dymków :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Yugi_2142 masz rację ale zaraz po "ochłonięciu" było by to drugie pytanie.

beata101Nie no - podobno na "Łubudu" nie ma co liczyć - ponoć "sednem TWD jest psychologia bohaterów" :p
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

beata101 ... chciałaś być wredna a się ośmieszyłaś. To aż boli gdy się widzi gdy ktoś tak uogólnia, tym bardziej nie mając pojęcia o danym temacie. To smutne, spodziewałem się po tobie więcej. :smile:

xvidasd - na prawdę polecam zapoznanie się z komiksem, bo wyśmiewać każdy potrafi, szczególnie nie znając wyśmiewanego materiału :)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Psychologia bohaterów jest fajna, nie mówię że nie...:)
Tyle, że reklama serialu skupiała się na elemencie akcji i horroru- zombiaczki, zagłada, sceny krwawe i grozę budzące.

Dlatego jak będzie to "psychologia bohaterów" okraszona nielicznymi scenami typu "łubudu" to czarno to widzę.
Znaczy czarno widzę oglądalność :). A marna oglądalność ...marne szanse na kontynuacje. Chociaz z drugiej strony...nie mam pojęcia ile stron ma przeciętny komiks, może 6 odcinków wystarczy żeby całość zekranizować? :scratch:

P>S. Oglądać będę ( intryguje mnie żelazko) ale i tak wole mojego "brzusia" :D

Shedao, czemu mnie obrażasz? Nie rozumiem. :shock:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Jak na razie TWD nie bylo czasem jakimś rekordem stacji AMC? :D

reklama musi być prosta, docierająca do widza... zachęcająca. Co - jak widać - wyszło. A jak będzie potem... nie wypowiadam się, bo nie wiem, jeśli będą się trzymać komiksu to będzie dobrze.

Jak na razie - materiału będzie na kilka sezonów, spokojnie :smile:

no i jest spora różnica między krytykowaniem ignorancji i obrażaniem ;)
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Shedao Shai pisze:no i jest spora różnica między krytykowaniem ignorancji i obrażaniem
W takim razie jestem aż taką ignorantką, że nie zrozumiałam, że mnie nie obrażasz :P

Wiem, że PODOBNO komiks to prawdziwa literatura :-p
Przynajmniej tak twierdzą jego fani :-p ale mnie to nigdy nie interesowało i interesować nie będzie. Podśmiewałam się trochę, łokej...ale jakoś zwolennicy tego serialu strasznie biorą sobie do serca każdą krytykę.
Ja mam tak w stosunku do Supernatural, więc to rozumiem :D ale SN ma już 6 sezonów i coś sobą reprezentuje.
Ten serial ma dopiero jakiś tam "potencjał" i raczej nie ma sensu oceniać całości.

A i tak jestem zła na ciebie Shedao Shai ;) Przejdzie mi...:D Popatrze sobie na dzisiejsze fotki z planu SN ( brzusio !) i złagodnieję :D
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

beata101 pisze: Serial jest na podstawie komiksu, a w komiksowych dymkach trudno zawrzeć coś więcej niż "Łubudu!!!"
Dawno wiekszej glupoty nie przeczytalem, chyba to sobie w sygnature wstawie.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Shedao Shai zadam glupie pytanie bo szukac mi sie nie chce :P po pierwsze czy to jest komiks amerykanski ?? znaczy taki kolorowy a nie manga ??? bo jak manga to chetnie poczytam kolorowych nie lubie :D
i pytanie drugie czy jest dodtepny w naszym pieknym kraju w formie papierowej czy tylko e-bookowej ???

a co do wczesniejszej dyskusji to bron boże nie o walki jednego czlowieczka z Zombiakami mi chodzi ale tak na serio z czystym sumieniem mowisz ze odcinek pierwszy byl rewelacyjny ??? bo tak patrze sobie z boku i widze to co juz było :D
Spoiler:
tak tylko pytam bo ja ostatnio krytyczna jestem do wszystkich seriali :D ogladam i narzekam taka kobieca dolegliwosc :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Shedao Shai pisze:xvidasd - na prawdę polecam zapoznanie się z komiksem, bo wyśmiewać każdy potrafi, szczególnie nie znając wyśmiewanego materiału
Ale gdzież ja wyśmiewam?
Wyraźnie napisałem, że serial mi się podoba tyle, ze ma pewne niedociągnięcia (jak zresztą każdy).
Jak na anty-fana zombie, to i tak nieźle :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ