Walking Dead, The [AMC][2010]

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

Saga pisze:Shedao Shai zadam glupie pytanie bo szukac mi sie nie chce :P po pierwsze czy to jest komiks amerykanski ?? znaczy taki kolorowy a nie manga ??? bo jak manga to chetnie poczytam kolorowych nie lubie :D
i pytanie drugie czy jest dodtepny w naszym pieknym kraju w formie papierowej czy tylko e-bookowej ???
Komiks jest amerykanski ale czarno-biały. W Polsce wydawany jest w zbiorczych tomach po kilka zeszytów, pod tytułem Żywe trupy.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

dzieki Shen rozejrze sie za tym w taki razie w Empiku :D
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Cena jest przystepna, wiec warto.
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Spoiler:
Zombie mają olbrzymi potencjał, wręcz nieskończony, można by np. zrobić takie misfits z zombiakami, byłoby świetne.

Komiks polecam kupić, ja przeczytałem 50 stron w wersji elektronicznej przed zakupem i się nie zawiodłem.

Mówiłem, że będzie hit, 5 stron po samym pilocie :)
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Najbardziej mnie przy ogladaniu serialu ucieszyło gdy w czołówce pojawiło się nazwisko kompozytora Bear McCreary już się cieszę na OSTa. Co do samego serialu to się nie zawiodłem. Spodziewałem się kopi 28 days/weeks later co w tym przypadku nie jest absolutnie wada a wręcz ogromną zaletą
BTW dzisiaj w N premiera nowego FOX HD z TWD już się nie mogę doczekać zeby to jeszcze raz zobaczyć tym razem na większym ekranie (miejmy tylko nadzieję ze można lektora wyłączyć)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

też czekam na tego foxa, ale ja nie mam hd i nie jestem pewien czy będzie sd..
Lisu11, sprawdź czy będą napisy, ja mam takie menu w którym mogę wybrać dźwięk i napisy, może będą.

oczywiście polecam oglądać, raczej najlepsza premiera sezonu, tylko boardwalk empire mógłby się z tym mierzyć
RazorX63
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: RazorX63 »

Wersja w HD na N'ce, naprawdę nieźle wyglądała. : D
Ale niestety widziałem tylko ostatnie 15 minut serialu.

Nie kojarzycie może, o której dzisiaj wychodzi ten serial?

(PS: Ale pitolicie od drugiej strony... Aktor wam nie pasuje, brak pytań wam nie pasuje... Nie oglądajcie w takim razie. (Ciąg dalszy w spoilerze.)
Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Mała uwaga
Spoiler:
Po drugie, serial ocenia się całościowo.

A MOJA ocena jest taka:
Aktor jest okropny, fabularnie jak na razie są dziury i w sumie niczym specjalnym się pierwszy odcinek nie wyróżnił. Dużo ludzi zapyta o to skąd wzieły się zombie i jak do tego doszło, nie każdego zainteresuje tylko 10000000 sposobów zabijania umarlaków, więc prędzej czy później takie wyjaśnienie powinno się pojawić.
Poza tym forum jest od tego., żeby sobie ponarzekać ewentualnie popitolić jak się ma ochotę. :P

P.S. O komiksie pisac już nie bedę. Ma swoje zdanie na temat tego rodzaju "literatury" i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie co kto o tym myśli :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

A mnie się aktor podoba, fabularnie serial dopiero się rozkręca, a co do odpowiedzi na pytanie: skąd się wzięły zombie - no ludzie, to dopiero pierwszy odcinek. Nie wszystko musi być wyjaśnione w pilocie (nawet nie powinno). Ktoś wcześniej napisał, że w takiej sytuacji (inwazja zombie) pierwszym pytaniem byłoby "skąd się wzięły zombie?". Podobnie jak Yugi_2142 uważam, że to akurat jest najmniej ważne pytanie (przynajmniej na początku). Ja najpierw próbowałbym się dowiedzieć jak przeżyć, a później ewentualnie zadawałbym teoretyczne pytania. Tak więc psychologia bohaterów, jak dla mnie, prezentuje się również bardzo dobrze.

Bardzo udana premiera, będę oglądać dalej.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Akcja dosc wolno sie rozwija, nie wiem do jakiego momentu oni chca dojsc w 6 odcinkach. Swoja droga sporo zmian, z zonki niezla szmate zrobili ;d
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Shen - :D

beata - no i nie musi cię obchodzić, tylko potem się nie dziw jak twoje wypowiedzi spotkają się z odpowiednimi reakcjami :D

W ogóle, nie wiem czy słyszeliście, ale AMC przyznało niedawno serialowi drugi sezon. Good.

W Polsce wyszedł na dniach 11 tom komiksu - "Lękaj się łowców". Każdy tom kosztuje ok. 40 zł, przyznaję się bez bicia że mam pierwsze chyba cztery, następne ściągam torrentami po ang, ale obiecuję kiedyś przy napływie gotówki nadrobić.

Drugiego odcinka jeszcze nie widziałem, czekam aż współlokator się ogarnie i znajdzie chwilkę czasu, bo oglądamy razem.
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

a kiedy ma być ten 11 tom? czekam i czekam, miał być w październiku, a jest listopad i nadal czekam :) Ja kupiłem wszystkie tomy za trochę ponad 200zł i mam małe zastrzeżenie co do wydania pierwszych numerów - okładka się rozwala przez ciężki papier

aktor jest okropny? miał być zwykły, jest zwykły.

a na ile odcinków ten drugi sezon?

oczywiście kolejne odcinki są po 45min grr

na foxie hd pokazali wersję o 23min krótszą i to podobno w fatalnej jakości, pewnie gorszej od xvid asd, a to hd i to z lektorem i bez ścieżki angielskiej :D , ale tego ostatniego nie jestem pewien
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

2 sezon będzie składać się z 13 epizodów.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Na Merlinie można już zamawiać, więc wnioskuję że już jest.

Andrew Lincoln jest w porządku, trochę się martwiłem bo go nie znałem wcześniej, ale daje radę.

Obejrzałem 2 odcinek, no no no, prawie całkowicie inny od komiksu :D ale nie narzekam bo jest bardzo ciekawie, umieją chłopaki budować napięcie, czekam na odc. 3!

Ciekawe jak pociągną wątek murzyna i skinheada, mam nadzieję że nie zabiorą oni antenowego czasu wazniejszym bohaterom - Andrei, Glennowi itd.
RazorX63
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: RazorX63 »

destiriser pisze:na foxie hd pokazali wersję o 23min krótszą i to podobno w fatalnej jakości, pewnie gorszej od xvid asd, a to hd i to z lektorem i bez ścieżki angielskiej :D , ale tego ostatniego nie jestem pewien
Wyssane z palca.

Było w jakości FHD bo sam byłem świadkiem. Nie pamiętam czy dało się zmienić na/bez lektora, bo nawet nie chciało mi się sprawdzić.

Za dużo się nagrałem w Left 4 Dead, bo oczekiwałem fajnego wyjścia z M4 i siekierami. : (
Waaaa, mam nadzieję, że jednak kiedyś nastąpi taki moment siekanki : d
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

według opinii na foxtv.pl jakość bardzo słaba, ale kto wie, wszyscy kłamią ;)

później powinno być trochę więcej siekania
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Po drugim odcinku nie oczekuję już po nim niczego.
Odrzućmy wszystkie za i przeciw i popatrzmy globalnie na ten odcinek - co w nim się takiego wydarzyło?
Czy coś się wyjaśniło? Zobaczyliśmy jakieś dramaty ludzkie? "Serial" posunął się choć trochę do przodu??
NIE.
Przedstawiona była tylko "siekanka" - nudne zombiaki, które raz ledwo co powłóczą nogami a raz potrafią kamieniem rozbić szybę czy wspiąć się po drabinie - to się "kłóci" z genezą zombie (bezmózgie mięso).
Scena, która w założeniu miała być dramatyczna (kajdanki) była zadziwiająco płytka i nie wzbudziła we mnie żadnego "drgnięcia" czy poruszenia - niezbyt dopracowane te "relacje psychologiczne" - słabe i tyle.
Mamy tu też bezsensowne działania -
Spoiler:
Czemu więc? Powiem Wam - bo nie było by wtedy wyjącego mustanga, który z założenia miał być "fajerwerkiem" tego odcinka... - nie był.
(apropos dlaczego jak jechał to wył alarm? syrena? - nie bardzo to rozumiem...).

A więc: siekanka i akcja - nie ma się co spodziewać po nim czegokolwiek innego - podchodząc do niego w ten sposób można się nieźle ubawić. Tylko proszę nie dorabiajcie do niego żadnych ideologii.

Najlepsza scena w drugim odcinku? - Intro, gdzie głos znanego lektora z Mad Mena mówi "w poprzednim odcinku"... - od razu przypomniał mi się wspomniany serial... :D
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Spoiler:
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

przyszla kolejna kobieta i sobie ponarzeka :D Panowie po to macie tu kobiety zeby narzekały a nie mowicie nie podoba sie to nie oglądajcie :D taka juz nasza natura

drugi odcinek
Spoiler:
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Jak widać fanów Zombie można podzielić na dwie grupy. Jedni oczekują po tym serialu wolno budowanego napięcia ala wczesny George Romero. Drudzy szybkiej siekaniny ala 28 dni później.

Ciekawe kto na koniec sezonu będzie bardziej usatysfakcjonowany.

Saga - hehe tylo kobieta w trakcie oglądania dramatycznej akcji, zwraca uwagę na jakość wyprasowanej koszuli
ObrazekObrazek
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ