Spartacus:Blood and Sand

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

Ja obstawiałem ze
Spoiler:
Phonix
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Phonix »

Ostatnio przypomniał mi się inny film z Andym Whitfield - "Gabriel". Dołożyli by trochę efektów ze Spartacusa to kto wie może byłby lepszy
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Mamy dobrą wiadomość dla fanów "Spartakusa: Krew i piach". Stacja Starz może powrócić do kręcenia zdjęć, gdyż gwiazda serialu Andy Whitfield przeszedł kurację i jest już w pełni zdrowy.

Przypomnijmy, iż u aktora wykryto chłoniaka nieziarnicznego, co spowodowało wstrzymanie wiosną zdjęć do drugiego sezonu. Teraz ekipa serialu powróci na plan w połowie października tuż po zakończeniu prac nad 6-odcinkowym prequelem.

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

źródło"
beyondhollywood.com
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

najphil pisze:Stacja Starz może powrócić do kręcenia zdjęć
Z tego co pamiętam to chwalili się, że kręcą drugi sezon nim jeszcze pierwszy został wyemitowany :P
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

I tak było Zaczęli kręcić drugi sezon jeszcze przed emisją pierwszego. Musieli jednak to przerwać ze względu na chorobę głównego bohatera.

Swoją drogą szybko stanął na nogi - mi to zajęło znacznie więcej czasu :scratch:
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ekhm, ten tego, swego czasu tutaj taki mały klub fanów tego serialu się zawiązał. To ja z opóźnieniem się zapisuję :) Dziś pewnie skończę całość, ale to, co już zobaczyłem, czyli 10 odcinków, a tam, raz sobie użyję prostego sformułowania - "rzuciło mną na kolana" :) A w zasadzie to na krzesło, bo rzadko kiedy stałem, oglądając.

Tak, serial jest kiczowaty po brzegi. Tak, 70% akcji rozgrywa się w zwolnionym tempie. Tak, jest przerysowany bardziej od komiksu. I co z tego? :) Uciechy w czasie oglądania jest mnóstwo, postaci wcale nie są tak oczywiste, jak to się na początku wydaje, a i fabuła, z pozoru prosta i stereotypowa, momentami bardzo zaskakuje - ekhm, choćby końcówka odcinka 9 - moment kończący "scenę erotyczną", no ja nie wiem, ale mnie to z lekka zastanowiło... (i ta rewelacyjna mieszanka tonacji - choćby scena w odcinku 10, kiedy dwóch przyjaciół ze sobą walczy, śmichy, chichy, a kto widział, ten wie, jak to się kończy...a muzyka przecież w końcówce wręcz genialna).

Porównywanie tego serialu z "Rome" to kompletna pomyłka. Tamten serial był wybitny, poważny, gęsty, a ten to klasyczna rozrywka, ale - i tutaj powiem coś dziwnego - bardzo dobrze zrobiona. Ja nie wiem, o co chodzi z tymi zarzutami o słabe efekty. Walki są zrobione świetne, bardzo fajna choreografia tychże, krew leje się jak trzeba, ujęcia są wyraziste i cieszą oko, no w czym jest problem? :)

Pewnie, że nie jest to "Chuck", czyli dla mnie ideał, jeśli idzie o niczym nieskrępowaną rozrywkę serialową, ale niewiele brakuje - gdyby mierzyć jakość serialu ilością frajdy, którą jest w stanie dostarczyć, to "Spartakus" byłby dla mnie w ścisłej czołówce. Raz jeszcze powtarzam - w kategorii czysto rozrywkowej. Nie ma sensu stawiać go przy produkcjach poważnych, głębokich, skomplikowanych.
Basia82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Basia82 »

nawet nie sądziłam, że ten serial ma już taaaki fanklub :-p
no to chyba muszę się dopisać :smt047

"Spartacus" to soczystość sama w sobie. jest w nim wszystko, czego się pragnie i nienawidzi zarazem.
akcja jest pełna zwrotów i o dziwo - zaskakuje. jest krew, brutalność, seks, zdrada, miłość,
nienawiść, braterstwo. co bardziej wrażliwych (czy też może bardziej artystycznie usposobionych ;-),
serial może nieco zrazić. dla mnie to jedna z większych (ale niesamowicie przyjemna)
niespodzianka wśród seriali.

jestem właśnie po 1 sezonie, który obejrzałam z prędkością światła, to teraz chyba obejrzę jeszcze raz,
ale może już trochę wolniej :-p
13 odcinków to dla mnie drastycznie mało jak na 1 sezon.
13 bardzo bardzo dobrych odcinków, no ale jednak tylko 13 :]
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

O, no proszę :) I tym fajniej, że przeczy to pewnym stereotypom, że serial jest taki typowo "męski", dla "dużych chłopców", co to nie wyrośli z marzeń o byciu walecznym wojownikiem :)

Ja również oczywiście skończyłem, zapomniałem napisać - zakończenie jest wielce satysfakcjonujące, jak ktoś słusznie napisał, w tytule odcinka kryje się jego zawartość :)

A i otwarcie na następny sezon zapowiada mnóstwo uciechy :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Basia82 pisze:"Spartacus" to soczystość sama w sobie. jest w nim wszystko, czego się pragnie i nienawidzi zarazem.
guilty pleasure hehe

Witajcie więc w klubie. Zaraz z Yugim poszukamy wam jakieś fajne wdzianka i dobierzemy odpowiedniej długości galdiusy .. choć z Basią może to być problem ;) Pierwsza kobieta w naszym gronie.

Już, już rozpalam grill
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Bostonq, Basia82, witam w PZFSS (Polskim Związku Fanów Serialu Spartacus). Bitwa w obronie dobrego imienia serialu zakończyła się co prawda jakiś czas temu (zwycięstwem :smt041 ) ale fajnie jest widzieć pomimo upływu czasu serial ciągle zdobywa nowych zwolenników.
Basia82 pisze:13 odcinków to dla mnie drastycznie mało jak na 1 sezon.
13 bardzo bardzo dobrych odcinków, no ale jednak tylko 13
Ja również miałem nadzieję że sezon pierwszy potrwa trochę dłużej, tym bardziej że pod względem fabularnym było to jak najbardziej możliwe.
Bostonq pisze:A i otwarcie na następny sezon zapowiada mnóstwo uciechy
Mam w tej kwestii spore wątpliwości z uwagi na to że otwarcie to w oczywisty sposób zrywa z dotychczasowym sposobem przedstawiania wydarzeń w serialu. IMO w finałowym odcinku fabuła serialu trochę wpadła w ślepy zaułek z którego teraz ciężko będzie sensownie wybrnąć.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Wziełem się za oglądanie Spartucusa i się nie zawiodłem, bardzo dobry i nie taki prostacki jak sugerują co niektórzy serial :) .
Najbardziej podobał mi się ostatni odcinek.
Spoiler:
Najlepszy premierowy serial sezonu 2009/2010 :)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Ostatnio odcinek faktycznie najlepszy. Powiem szczerze, że też z niecierpliwością czekam na kontynuację, zważywszy też na to, że scenarzyści mają duże pole do popisu. Fabułę mogą "pociągnąć" praktycznie w każdym kierunku.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

http://www.prime-time.pl/2010/07/19/zna ... partacusa/

zgadnijcie kto będzie grać
Spoiler:
chyba zacznę oglądać :D
Basia82
Wskaż do odpowiedzi

Jaime Murray kojarzę jak przez mgłę z "Mentalisty". Dziwny akcent :shock:
Ale podobno ma też zagrać Marisa Ramirez. Tę kojarzę lepiej. Z "Mental" (te tytuły!)
Grała lesbijkę :tongue: (ale była też psychiatrą)

Mam nadzieję, że będzie trochę rozwinięcia postaci Doctore, może nawet Crixusa.
W każdym bądź razie, warto poczekać. No cóż, ja będę :D

Added after 3 minutes:
najphil pisze:Pierwsza kobieta w naszym gronie.
To kobiety nie lubią bohaterów?
Zwłaszcza prawie nagich albo zupełnie nagich, naoliwionych, z wielkim mieczem sprawiedliwości w rękach? :-p
Poza tym, to dobry serial, który się dobrze ogląda.
Więc jakoś mi nie przeszkadza to typowo męskie grono. Tylko nieco dziwi ;)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

grała w Mental?? jakoś nie kojarzę, pewnie dlatego, że Hustle zacząłem oglądać później, albo bo Mental był nudny i nie zauważyłem :] a Hustle jest super :D a Spartacusa kiedyś pilota ściągnę i się zobaczy..
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Trzeba też wspomnieć o niezłej roli w Dexterze.
Ja z pewnością też zobaczę "Bogów Areny", tylko 6 odcinków.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Douglas Adams
Basia82
Wskaż do odpowiedzi

6 odcinków to lepsze niż nic.
Ale to chyba zamierzone, aby upowszechnić taki niedosyt.
Rzucić kilka odcinków i sprawić, że będzie się czekało na więcej i więcej.
Trochę sadystyczne, ale jakie typowe ;)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Bo to przecież ma być miniserial.

Douglas Adams
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Sodoma... Wczoraj nie spałem do 4 bo oglądałem do końca sezon :P Nie zawiodłem się, fajny serialik. Niby te efekty są trochę tandetne, lejąca się krew wygląda często sztucznie, po 3-4 odcinkach zaczełem odczuwać urok tej "tandetnośći". Ogólnie godny polecenia serial, czekam na prequel.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Niestety, sytuacja zdrowotna Andy Whitfielda dalej się komplikuje i drugi sezon będzie kręcony już z nowym aktorem w roli głównej.

Na placu boju pozostała już tylko trójka kandydatów.

A są to (w kolejności):
Liam McIntyre, Aiden Turner, Stephen Amell

Obrazek

Jak wam się podobają? Który byłby lepszy w roli Spartacusa?

Chyba przydałaby się ankieta

edit: Cholera, o 6 rano to był świeży news, a teraz wiadomo, że stacja Starz już wybrała. Wygrał Liam McIntyre
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ