Cape,The [NBC]

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Cape,The [NBC]

Post autor: najphil »

Obrazek

Vince Farady to prawy glina. W zasadzie to jedyny uczciwy policjant w skorumpowanym Palm City. Przestępcze machinacje znaleźć można zarówno w urzędzie burmistrza, jak i u ulicznych sprzedawców hotdogów, oszukujących klientów na jakości parówek. Normalnie Sodoma z lekką domieszką Gomory.

Jak powszechnie wiadomo, bycie ostatnim sprawiedliwym to mało opłacalna rola i na dodatek cholernie niebezpieczna. Vince szybko się o tym przekonuje. Na skutek wyjątkowo perfidnej intrygi zostaje wrobiony w kilka przestępstw i uznany przez media za wroga publicznego numer jeden. W relacjonowanym przez telewizje policyjnym pościgu, nie mając innego wyjścia, dzielni stróże prawa zmuszeni są zabić byłego kolegę. Wszystko to na oczach zrozpaczonej żony i synka.

I tu mogłaby się kończyć ta opowieść, ale byłoby za nudno, więc muszę wam zdradzić, że bohaterskiemu gliniarzowi udaje się jednak przeżyć. Dzięki pomocy przywódcy niezwykle tajemniczej trupy cyrkowców-złodziei oraz jeszcze bardziej tajemniczej i niezwykłej pelerynie Vince powraca jako zamaskowany mściciel. Drżyjcie przestępcy, bo nie zaznacie litości.

W przerwach między obijaniem kolejnych bandyckich ryjów nasz superhero spotykać się będzie z piękną i dzielną panią reporter. W tej roli piękna i dzielna Summer Glau ("Terminator: The Sarah Connor Chronicles".)

Co bardziej inteligentni czytelnicy mogli już się zorientować, że scenariusz tego serialu uważam za nie zbyt ambitny. Ale nie wszystko musi być od razu intelektualnym wyzwaniem, żeby się podobać.

Trailer wygląda interesująco, spory rozmach i szczypta humoru ("Say hello to Dorothy, Bitch"). Dodatkowo ten komiksowy klimat przypominający Darkmana czy Punishera może znaleźć swoich zwolenników.

Emisja serialu przez NBC planowana jest jeszcze w tym roku.

[youtube][/youtube]
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Przez wzgląd właśnie na rzeczoną komiksowość - obowiązkowo spróbuję :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Dawno nie było nic nowego w kręgu filmowo-komiksowych superbohaterów.
Bardzo się cieszę, ze powstaje serial w tej tematyce, ale jest on zupełnie nowy, a nie wciąż odgrzewanie Batmanów czy Spidermanów ; )
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

dla Summer Glau obejrzę :alien: a tak w ogóle, to widać że ma posmak kiczowatości, jaki towarzyszy wielu superbohaterom, także chętnie obejrzę, nawet jak nie będzie to szczyt szczytów :D no chyba że będzie tak debilne, że nawet koń z kulawą nogą przejdzie obok tego obojętnie :pig:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nick Fury to kolega Punishera... ;)
Pierwszy odc. na pewno wystawię.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

ehehe no tak .. aż mam ochotę zrobić drugą część komiksu - Nick i Punisher chowają się pod Pelerynką.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

..:: :smt116 ::.. :P
scibor
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: scibor »

Skąd można zaczerpnąć ten serial?
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

heh Brzmi całkiem śmiesznie. Jak się pojawi dam mu szanse.

Added after 2 hours 49 minutes:

Na stronie popcornera zamieszczone jest zdjęcie głównego bohatera w przebraniu.

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,108 ... macje.html
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

9 stycznia dostaniemy dwa odcinki The Cape, szczerze to już nie mogę się doczekać ; )
BlackDeath
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: BlackDeath »

Także już nie mogę się doczekać :D Każda scena z Summer Glau jest gorąco wyczekiwana. Mam jednak dziwne uczucie, że serial szybko zejdzie z anteny.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

W sumie to trailer niezbyt mi się podoba:

Zapowiada się jak na kino familijne Walta Disneya... :(
Inminditrust
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Inminditrust »

2 odcinki za nami. (na wszelki wypadek wsadzam pod spoiler choc to tylko niezwykle ogólne przemyslenia)
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nie ma co przesadzać z tymi spoilerami :)

Wszystko zależy, czego się oczekuje. Jeśli serialu przełomowego, genialnego, no to zachwytu nie będzie. Ale jeśli... Ja oczekiwałem fajnego komiksowego - i dokładnie to otrzymałem, a nawet więcej, bo nie myślałem, że aż tak mi się spodoba :) Niezła atmosfera (trochę przypominająca z lekka zapomniany "Cień"), śliczna Glau, trochę humoru, sporo dystansu, typowe dla komiksu przerysowanie - w każdym bądź razie czekam na napisy do 2 odcinka dość niecierpliwie :)
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

A mi się podobało, bynajmniej pilot mnie zachwycił, nie mogłem się oderwać. Chyba czuję w sobie nutkę superbohatera ;) No cóż zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać i jak się rozkręci...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

No cóż, :D obejrzałam ambitnie pierwsze 30 minut, przewinęłam i nie będę oglądać.
Jest to raczej serial dla miłośników gatunku.
Ten czarny charakter (Chess) raczej śmieszy niż straszy a te pelerynki i rajtuzki :D - no to jednak nie dla mnie. Ale jak ktoś lubi tego typu produkcje powinno mu się spodobać ( przynajmniej pierwsze 30 minut ;))
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

beata101 pisze: Jest to raczej serial dla miłośników gatunku.
I tu się zgodzę. W swojej specyficznej niszy jest naprawdę niezły. Pierwszy sezon "Heroes" - moim zdaniem - udanie próbował otworzyć się ogólnie na miłośników dobrych historii, a ten najnowszy serial od razu nie udaje, że chce być czymś więcej, niż fajnie ożywioną historią komiksową. Dla mnie bomba, ale rozumiem, że nie każdemu musi ten styl pasować jak dobrze uszyta marynarka tudzież sukienka :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

A mi się podobało, bynajmniej pilot mnie zachwycił, nie mogłem się oderwać.
Sposoby użycia słowa "bynajmniej" są coraz zabawniejsze. ;) Bez urazy

Szczerze mówiąc, sądziłem, że należę do fanów gatunku, ale ten serial jednak mnie odrzuca. Nie wiem, może to tylko kwestia mojego ogólnego nastroju i złego momentu na seans.
ObrazekObrazek
BlackDeath
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: BlackDeath »

Mimo, że od kilkudziesięciu lat czytam komiksy to przeczuwałem, że serial mi nie podejdzie :( Same trailery i fotki zapowiadały, że to będzie strasznie cienkie widowisko. Niestety po obejrzeniu pierwszych dwóch odcinków dostałem dowód, że serial jest strasznie słabiutki. Sam główny bohater to jakieś nieporozumienie, nawala na każdej płaszczyźnie. Zdecydowanie najlepszą postacią jest cudowna Summer która bardziej się nadaje na bohaterkę. Nawet karzeł byłby lepszy jako superbohater :D Cóż serial nadal będę oglądał bo Summerka jest tego warta ale nie widzę przyszłości dla tej pozycji. Skoro taki No Ordinary Family który bije Cape na każdym polu podąża prostą drogą do cancela to taki Cape jest już martwy. Pewnie już za tydzień zobaczymy spory spadek widowni.

Co ja bym dał aby zobaczyć Punishera albo Batmana na małym ekranie w mrocznym i poważnym klimacie a nie ciągle serwowane są ciepłe kluchy pokroju smallville czy heroes :x
Awatar użytkownika
Kath
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Kath »

I bardzo dobrze że główny bohater ma wiele słabych stron. Przynajmniej nie jest nudno i słodko. Pomysły typu: dwa tygodnie szkolenia człowieka z ulicy i mamy hiperbohatera już się nieco przejadły, a taki co dostaje po tyłku jest zdecydowanie bardziej interesujący.A Karzeł faktycznie jest boski. Generalnie jest to wersja serialowa mocno komiksowa i wcale nie udaje że ma to być coś innego. Liczę, że się rozkręci.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ