Ride-Along aka Chicago Code

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Ride-Along aka Chicago Code

Post autor: najphil »

RIDE-ALONG aka CHICAGO CODE

Obrazek

Nowy serial z cyklu "policjanci i złodzieje". Cóż, takich seriali jest od cholery, a większość prezentuje raczej średni poziom. Jednak tym razem jest jeden mały wyróżnik, który może zachęcić nas do oglądania. Głównym bohaterem serialu będzie tu policjant Jarek Wysocki. Tak, tak, Polak jak z kurrr... iera wycięty. Jarek będzie gwiazdą na firmamencie chicagowskiego wydziału, najbardziej odznaczonym oficerem, ale o dość gwałtownym charakterze, który nie przysparza mu przyjaciół ani wśród kolegów, ani wśród przełożonych.
Miło będzie popatrzeć na polskiego policjanta, który nie bierze w łapę i potrafi skopać tyłki bandziorom.

ObrazekObrazek
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Ja mam inną słabość w obsadzie.. ciekawe czy ktoś zgadnie jaką :-p
I z tego też powodu mimo, że takich seriali było już wiele, na pewno go sprawdzę :-)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Seriale stricte policyjne traktuję raczej obojętnie, mogę czasem coś z tego gatunku obejrzeć, ale bez jakiegoś specjalnego zaangażowania. Sytuacja zmienia gdy serial wyróżnia się jeszcze z jakiegoś innego powodu, jak miało to miejsce np. w Justified lub Sharku. Sam fakt posiadania przez głównego bohatera polskich korzeni IMO nie spełnia tych kryteriów...
lubie_kiedy pisze:Ja mam inną słabość w obsadzie.. ciekawe czy ktoś zgadnie jaką
Jennifer Beals... zgadłem? :-p
Obrazek
Ignorance is a virtue.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Yugi_2142 zgadza się :ok
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

To nie tylko twoja słabość. :-p
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Jak się nie mylę za serial odpowiada twórca The Shield :ok , więc może być dobrze; tylko telewizja komercyjna chyba nie pozwoli na takie poprowadzenie akcji jak w kablówce(wiadomo tam mogą więcej), ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Są już napisy do pierwszego odcinka. Serial może być ciekawy.
Dużym atutem może być wątek przewodni serialu jeśli odpowiednio zostanie poprowadzony jak i również przeplatanie się rozwiązywanych spraw z polityka. Więc nie powinien to być typowy serial policyjny.
Spoiler:
Co do aktorstwa to mam dwie małe uwagi.
Nie przekonuje mnie gra Jennifer Beals a co do Jasona Clarka grającego detektywa Wysockiego to muszę się "przestawić" na tą jego role. Pamiętam go z roli polityka w serialu Brotherhood i jak na razie trochę mi nie pasuje do gliny "chojraka". Jest za to Delroy Lindo i to duży plus.
Tak więc serial z potencjałem o ile główny wątek zostanie dobrze rozwinięty i będzie się przebijał na główny plan.
A wy co sądzicie?

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ