Giełda

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Giełda

Post autor: asd »

Czy dopuścić na forum oficjalną wymianę seriali na płytkach?
Oczywiście byłby zakaz "sprzedaży" - chodzi mi tylko o wymianę.
Co Wy na to?
Obrazek When Dreams Come True...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

ja bym tego nie robila
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Czemu by nie. Myślę, że wielu ludzi by skorzystało.
Trzeba tylko wyraźnie zaznaczyc,że tylko oferty wymiany wchodzą w gre.
Co nie znaczy, że na prv nie można się umawiac :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

mi sie to kojarzy dawnymi czasami jak staly na placach takie glupole z plytami.
A drugi powod i chyba wazniejszy to klimat strony, teraz jest taki fajny i nietypowy w pewnym sensie wyjatkowy i odnosze wrazenie ze wszelkie takie "ulatwienia" psuja wszystko.
jesli ktos bardzo chce to i tak pisze o tym na forum a jak zrobi sie to oficjalnie to zaraz zaczna sie pretensje ze ktos komus czegos nie wyslal itp
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

eee ja też jestem przeciwny, wolę poczekać te 2-3 dni i spokojnie ściągnąć z sieci niż wysyłać i wymieniać się płytkami, zresztą nigdy nie wiadomo jak "uczciwa" osoba jest po tej drugiej stronie
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jestem przeciw. Podobnie jak @Brita uważam, że to styl "stadionowy", a to do niczego dobrego nie prowadzi. Poza tym, potencjalny chętny musi przekazać swoje dane adresowe, co wprowadza kwestie prywatności. Oczywiście, czyni to niby na własne ryzyko, ale jednak coś mi tu nie pasuje. Jeśli jacyś użytkownicy się dogadają poza oficjalnym obiegiem, to ich sprawa, ale uważam, że zgody na takie coś na forum być nie powinno.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Też jestem przeciwny takim praktykom. Wiele razy spotkałem się po prostu z cwaniactwem i lenistwem w tej materii. Chodzi o to, że komuś np. mama nie pozwala mieć komputera włączonego na noc i przez to nie może szybko sobie ściągnąć jakiegoś serialu i prosi o przesłanie mu gotowca do domu itp. Co jakiś czas takie i podobne teksty do mnie docierają :D. W obecnych czasach młodzieży brak jest cierpliwości i pokory :P więc jeszcze raz jestem na nie. Poza tym forum to nie jest bazar. Popieram @Britę liczy się klimat, który może zostać przez to zachwiany. Od takich spraw jest PW i tam się można dogadać.
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Bez przesady, nie sądze by pojedyńczy topic mógł zburzyć klimat strony.
Nie sądze również, by ludzie nagle rzucili się na wymianę zamiast sciągać w obecnej formie. Topic byłby przydatny w sytuacjach gdy dany serial jest trudno dostępny w internecie lub gdy niemożliwe jest jego wystawienie w wersji XvidAsd np. z powodu braku napisów. Co do "uczciwości" wymainy i wzajemnych pretensji - nikt nikogo nie zmusza do godzenia się na "wymianę". I tak zadecyduje pewnie większość.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Rowniez jestem przeciw z powodu ze sam 10-11 lat temu handlowalem na gieldzie plytami i nie raz nie dwa mnie zgarnela policja 8)
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Też jestem raczej na nie - tobył tylko taki pomysł ale macie racje - szkoda "babrać" się bazarowymi pomysłami :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Pomysł wrócił jakby niezależnie - http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=1294 - na razie napisałem tam tak, jak widać, ale nie mam do tego przekonania. Nie wiem, jak reszta na to się zapatruje? Mieliśmy już od tego forumowicza konkursy o pierwszej literze nazwy filmu, o pierwszej literze nazwiska aktora - wszystkie szybko obumarły, co pewnie jest naturą takich konkursów bez celu. A tu mamy jakby coś więcej, a że już o tym rozmawialiśmy, to może łatwiej będzie dojść do czegoś teraz :)
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Moim zdaniem temat powinien zostac zamkniety i asd nie powinien pozwalac na takie inicjatywy na forum, uzasadnienie juz bylo rok temu wiec nie bede sie powtarzac.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No ja też byłbym za zamknięciem, ale nie chciałem sam podejmować takiej decyzji, bo może coś się zmieniło. Te info, co tam podałem, może i tak zostać, bo wymieniać się między sobą mogą, ważne, żeby było wiadomo, że grupa nie ma z tym nic wspólnego.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie ma się co wogóle przejmować - to marginalna sprawa - nikt raczej siętym nie zainteresuje - tamte czasy juz minęły...
Zobaczycie, że tamat sam umrze.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No to też prawda. Ten marjan to zdaje się bardzo młody człowiek - gdzieś podał namiary do naszej klasy, zajrzałem, sprawdziłem. To broń Boże nic złego, ale cechuje go taka duża chęć inicjatyw, które mają charakter krótkotrwały. Więc i tu pewnie będzie podobnie.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

A ja i tak uwazam ze asd powinien jasno okreslic swoje stanowisko (zgodne z moim :D)
ale to tylko moje skromne, jedzowate zdanie :-]
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

a o so chosi bo ja jestem pijany :pig: :pig:
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores