Fairy Legal

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
youtube Warszawa
Kontakt:

Fairy Legal

Post autor: Gawith »

Obrazek

Nowy serial prawniczy z Sarah Shahi w roli głównej.

Kod: Zaznacz cały

Główna bohaterka jest adwokatką, która rzuca swoją praktykę, aby zostać mediatorką w firmie prawniczej zmarłego ojca. Ma dość sądowego świata korupcji i biurokracji, więc staje w opozycji do niego. Kate to postać, skłonna do kierowania się emocjami, co nieraz obróci się przeciwko niej. Na dokładkę będzie miała na karku byłego męża.
Rzadko ostatnio zaglądam ale musiałem się podzielić nową perełką ;) Absolutnie polecam wszystkim bo serial jest fantastyczny (Ot, taka moja subiektywna ocena).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Dawno nie oglądałem już nic "prawniczego" - jak pojawią się napisy to chętnie zobaczę.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Napisy są do 2 odcinków z 2 wyemitowanych :)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Sarah Shahi i wszystko jasne :D
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

lubie_kiedy pisze:Sarah Shahi i wszystko jasne :D

O TAKKK :ok
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Odniosłam wrażenie, że typowy serial prawniczy to to nie będzie. Nie ma w nim przepychanek w sądzie i szukania kruczków prawnych tylko jak w opisie następuje mediacja czyli wszystko odbywa się poza salą sądową. Średnio..
Poza tym to ciągłe zabieganie i spóźnianie się głównej bohaterki. Bardziej irytujące niż zabawne ;)

xvidasd The Good Wife już sprawdzałeś? :-)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ominąłem tą pozycję bo z komentarzy osób, które oglądały przedziera się przeciętność.
Owszem - są tacy co się zachwycają jak i krytykują - jak przy każdym serialu ale suma sumarum wychodzi na to, że to przeciętniak.
A nie chce mi się oglądać "średniaka". Marzy mi się coś nietypowego a'la Shark...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ja bym wolał coś w stylu Boston Legal - szalonego ale jednocześnie z klasą.
Fairly Legal ma bardzo interesujący plakat, ale opis już nie zachwyca. U mnie również wywołał on skojarzenia z Good Wife czy Private Practice, co do zapoznania się z serialem raczej nie zachęca. Dużo bardziej od nowego para-prawniczego serialu ucieszyłbym się z pojawienia się napisów do The Defenders, których pierwszy odcinek był bardzo obiecujący... :roll:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Pilot zadziwiająco dobry!
Taki lekki serialik, który przyjemnie się ogląda. Postać Kate Reed jest bardzo sympatyczną i niesamowicie dynamiczną osóbką przez co widz nie ma czasu na znudzenie.
Nie wiem tylko jak z dalszymi odcinkami - czy serial utrzyma to tempo?
Chętnie zobaczę kolejne odcinki.

PS: Yugi_2142 ten serial jest ciekawszy od Defendersów choćby ze względu na Sarah Shahi:
Obrazek
;) hehe
Inminditrust
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Inminditrust »

Ja akurat mam z tym serialem, taki malenki problem, bo lubię w nim każdego prócz głównej bohaterki. Tzn rozumiem dlaczego ta postac jest tak napisana, ale czasami jest irytujaca strasznie. Nie wiem dlaczego ale chyba bym wolała, żeby to 'macocha' była główną bohaterką, jest o niebo sympatyczniejsza i szczerze jej momentami wspolczuje Kate na główie ;) (Ale ja w sumie w 90% seriali nie znoszę głównych bohaterów... więc może to nie wina serialu)

xvidasd, Wy macie Sarah Shahi, a ja mam Michaela Trucco. Oglądałam dużo gorsze seriale z dużo gorszych powodów ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ