Alphas

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Alphas

Post autor: najphil »

Obrazek

Nowy serial, który był w planach różnych stacji w końcu znalazł dom w stajni SYFY. Powstał pilot i dodatkowo zamówiono 11 odcinków. Premiera w lipcu 2011, choć sam pilot, zapewne będzie puszczony wcześniej.

Alphas to tajny oddział do walki z różnego rodzaju zagrożeniami terrorystycznymi. W jego skład wchodzą ludzie o niezwykłych możliwościach.

Gary Bell - młodzieniec cierpiący na autyzm, którego mózg jest w stanie przetworzyć więcej informacji i szybciej niż najlepszy komputer.

Bill Harken - były agent FBI, który na krótki okres czasu, jest w stanie wielokrotnie zwiększyć swój refleks oraz siłę.

Nina Theroux - piękna kobieta, która potrafi wpłynąć na umysły innych ludzi.

Rachel Myers - ortodoksyjna żydówka, której szept potrafi rozbijać mury.

Oczywiście szybko się okazuje, że ich przeciwnicy, także nie wypadli sroce spod ogona i mają w swoich szeregach uzdolnionych mutantów. Konfrontacja superbohaterów ma być bardzo widowiskowa, szybka i pełna dobrych efektów specjalnych.

http://www.imdb.com/title/tt1183865/

Krótkie Promo

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Podoba mi się!
Obrazek
Deckard_BR
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Deckard_BR »

Zobaczmy co zaproponuje pilot
Inminditrust
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Inminditrust »

Oby było dobre.
Choc w dobre piloty nie wierzę ;) Większość dobrych seriali 'zaskakuje' dla mnie dopiero kolo 4-5 odcinka.
Obsada jest dość nieznana, co może działać na niekorzyść rankingów oglądalności, więc pozostaje tylko liczyć, że scenariusz będzie na tyle silny, by utrzymać serial i dac mu szansę na rozwój wątków.
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Przypomina mi to trochę tematykę Misfits. Zobaczymy co z tego będzie.
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jestem sceptyczny - nie liczyłbym na podobieństwo Misfits z prostej przyczyny - Alphas jest amerykańskiej produkcji więc nie ma co liczyć na podobny "klimat". Nigdy też nie przepadałem za X-menami i tego typu amerykańskimi mutantami... Ale pilot na pewno oglądnę - kto wie?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Obrazek
Alphas

Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić co to warte... - zapraszam na pierwszy odcinek!
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Mnie się spodobał mimo paru zgrzytów. Czekam na następne odcinki i zobaczymy jak sprawa się rozwinie z serialem.
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Średni serial.
Najsłabiej wypadł scenariusz - w pilocie mamy "sprawę", którą stara się rozwiązać grupka ludzi z nadnaturalnymi zdolnościami i co? I nic.
Spoiler:
a widz pozostaje z wielkim znakiem zapytania. Podejrzewam, że tak będzie wyglądał cały serial - to nie skomplikowane zagadki kryminalne czy przemyślana fabuła będą na pierwszym tle tylko raczej spektakularne animacje i coraz dziwniejsze pokazy umiejętności superbohateów. Ot serial w stylu Hulka i innych tego typu produkcji - można oglądnąć. :smt083
2rock
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: 2rock »

Ciężko się zawiodłem po obejrzeniu pilota. Nie tylko, jak pisano wyżej, scenariusz jest słaby, ale także gra aktorska i sam konstrukcja.
Spoiler:

...słowem klisza na kliszy, a szkoda bo miałem nadzieję na coś naprawdę oryginalnego i dobrze zrobionego.
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

2rock a czego się spodziewałeś po tej stacji? Oryginalnej produkcji? Nie żartuj:)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

AreQ_BAH pisze:Mnie się spodobał mimo paru zgrzytów. Czekam na następne odcinki i zobaczymy jak sprawa się rozwinie z serialem.
Zgrzytów coraz więcej, ale nie podoba się bardziej. Odpuszczam go sobie po 3 odcinku. Dość.
Obrazek
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Sam już nie wiem, czy to ja mam problem czy teraz wychodzą same słabe seriale, ale już nie pamiętam kiedy jakiś mnie zachwycił. Moje ulubieńce obecnie to wiekowe serie, liczące sobie po 4-5 sezonów - a tych nowości jak na lekarstwo. W każdym razie Alphas wpisuje się w ten nurt, kolejny przeciętniak dla ludzi bez wymagań - równie dobrze można sobie puścić Warehouse 13 czy Eurekę i nie będzie różnicy.

Jest tak jak napisał 2rock, klisza kliszę pogania, bohaterowie są miałcy i nieciekawi a fabuła kiepska. Przestałem oglądać w połowie 4 odcinka.

Swoją drogą, odkąd SCI-FI przekształciło się w SYFY, zauważyłem że robi faktycznie same... syfy.
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Re: Alphas

Post autor: kain_b »

Jako, że zbliża się premiera 2 sezonu, czas na promo
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Serial do wybitnych nie należał więc odpuszczę sobie drugi sezon... Choć nie powiem - nie najgorzej się go oglądało... Ale szkoda mi czasu bo zbliżają się inne, ciekawsze seriale :)
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

taki lekki, łatwy i przyjemny, sam raz na wakacje.
chociaż szkoda, że nie ma klimatu 4400 lub pierwszego sezonu Heroes.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

eee no koło 4400 to on nawet nie leżał... ;)
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

no, nie leżało, a szkoda ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Widzę, że drugi sezon się rozpoczął a tu nikt nic nie piszę... czyżby nie było o czym?
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

xvidasd pisze:Widzę, że drugi sezon się rozpoczął a tu nikt nic nie piszę... czyżby nie było o czym?
Obejrzałem 1 serie oglądam drugą , trochę kalka z x-men , choć "moce" wytłumaczone naukowo przyziemnie .
wszystko takie niby nic niby to juz było a nie wiem sam dlaczego ogląda się z ucuzciem lekkości ,
2 seria zaczela się jak to w serialach - troche więcej akcji , i zmian w relacjach pomiędzy bohaterami pierwszej serii - ale jak wspomniałem ogląda się przyjemnie
Si Vis Pacem Parabellum

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ