Uwagi dotyczące serwisu i forum.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Cały czas staram się Wam uprzyjemnić użytkowanie tego serwisu ale wiadomo, że nie zawsze moje rozwiązania muszą być najlepsze dlatego zgłaszajcie wszlkie uwagi! 
Ciągle też czekam na wszelkiego uwagi dotyczące podstron - niedziałające linki/filmiki/błędy nawet ortograficzne - dzięki - razem możemy więcej!

Ciągle też czekam na wszelkiego uwagi dotyczące podstron - niedziałające linki/filmiki/błędy nawet ortograficzne - dzięki - razem możemy więcej!

-
asd
-
Expert
Minęło już trochę czasu odkąd Forum ma zamkniętą rejestrację i w związku z tym jestem ciekawy Waszej opinii na ten temat.
Wg. mnie to dobre posunięcie - jest spokojniej, nie ma już prawie osób, które rejestrują się z ciekawości albo przypadku - jest też bezpieczniej i kameralniej.
Uważam, że to było bardzo dobre posunięcie a Ty?
Średnio raz na miesiąc rejestracja jest otwierana - to za mało czy w sam raz?
Wg. mnie to dobre posunięcie - jest spokojniej, nie ma już prawie osób, które rejestrują się z ciekawości albo przypadku - jest też bezpieczniej i kameralniej.
Uważam, że to było bardzo dobre posunięcie a Ty?
Średnio raz na miesiąc rejestracja jest otwierana - to za mało czy w sam raz?

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Jak dla mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie. Przez to mamy naprawdę przyjemny klimat na forum, wszyscy się znają, a jak kto nowy przybywa to zaraz się łatwo może zaaklimatyzować. No i nie ma takich, jak wspominałeś, co wchodzą z ciekawości, rejestrują się żeby napisać jednego posta, albo zadawać głupie pytania.
A co do częstotliwości otwierania rejestracji, wg. mnie jest w sam raz. Wiadomo, że to są zwykle weekendy, więc każdy może sobie poczekać i raz na każdy weekend sprawdzić jak sie ma sytuacja. Miałem znajomego co chciał się dostać na forum, dałem mu cynk kiedy byłą otwarta rejestracja i się dostał bez problemu. Więc w tym przypadku wszystko jest ok.
A teraz taka mała anegdotka. Parę dni temu zgłosił się do mnie na gg tajemniczy jegomość z nickiem w katalogu publicznym "Hakjer", czy coś w tym stylu. Już sam nick wywołał uśmiech na mej twarzy i przeczuwałem, że coś ciekawego z tego wyniknie. I może tylko dlatego nie zablokowałem go od razu, tylko postanowiłem kontynuować rozmowę. W każdym razie ów osobnik, z głosem pełnym żalu, uderzył do mnie, iż ktoś mu zablokował konto, tj. jest zmienił hasło. Chwila konsternacji, lecz długo czekać nie musiałem, bo zaraz mi wytłumaczył o co chodzi
.
Jak się okazało, ów gość nie chce pisać na forum i nie chce się rejestrować, tylko chciałby sobie przeglądać forum. Dogadał się więc z kimś, tamten ktoś dał mu login i hasło do swojego konta i tak przez parę tygodni wchodził. Jednak tajemniczy dobroczyńca postanowił zmienić hasło i nagle lipa, "Hakjer" wejść nie może. Więc pewnie odszukał mnie na chybił trafił na forum i chyba przez 15 min. mnie błagał, żebym dał mu hasło do swojego konta, bo on tylko chciałby od czasu do czasu zajrzeć na forum. Oczywiście zapewniał mnie srogo, że nie zmieni mi hasła, ani nic nie napisze.
Jednak kiedy zobaczył, że nic nie wskóra, to zaczął mnie prosić, abym uderzył do admina i otworzył na godzinkę rejestrację specjalnie dla niego :lol:
Nie wiem na ile była to prawdziwa sytuacja, a na ile jaja, ale absurdalność zdarzenia nieźle mnie rozbawiła tegoż wieczora
A co do częstotliwości otwierania rejestracji, wg. mnie jest w sam raz. Wiadomo, że to są zwykle weekendy, więc każdy może sobie poczekać i raz na każdy weekend sprawdzić jak sie ma sytuacja. Miałem znajomego co chciał się dostać na forum, dałem mu cynk kiedy byłą otwarta rejestracja i się dostał bez problemu. Więc w tym przypadku wszystko jest ok.
A teraz taka mała anegdotka. Parę dni temu zgłosił się do mnie na gg tajemniczy jegomość z nickiem w katalogu publicznym "Hakjer", czy coś w tym stylu. Już sam nick wywołał uśmiech na mej twarzy i przeczuwałem, że coś ciekawego z tego wyniknie. I może tylko dlatego nie zablokowałem go od razu, tylko postanowiłem kontynuować rozmowę. W każdym razie ów osobnik, z głosem pełnym żalu, uderzył do mnie, iż ktoś mu zablokował konto, tj. jest zmienił hasło. Chwila konsternacji, lecz długo czekać nie musiałem, bo zaraz mi wytłumaczył o co chodzi

Jak się okazało, ów gość nie chce pisać na forum i nie chce się rejestrować, tylko chciałby sobie przeglądać forum. Dogadał się więc z kimś, tamten ktoś dał mu login i hasło do swojego konta i tak przez parę tygodni wchodził. Jednak tajemniczy dobroczyńca postanowił zmienić hasło i nagle lipa, "Hakjer" wejść nie może. Więc pewnie odszukał mnie na chybił trafił na forum i chyba przez 15 min. mnie błagał, żebym dał mu hasło do swojego konta, bo on tylko chciałby od czasu do czasu zajrzeć na forum. Oczywiście zapewniał mnie srogo, że nie zmieni mi hasła, ani nic nie napisze.
Jednak kiedy zobaczył, że nic nie wskóra, to zaczął mnie prosić, abym uderzył do admina i otworzył na godzinkę rejestrację specjalnie dla niego :lol:
Nie wiem na ile była to prawdziwa sytuacja, a na ile jaja, ale absurdalność zdarzenia nieźle mnie rozbawiła tegoż wieczora

-
Matthaios
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Mam mieszane odczucia co do takiej formy. Pamiętam, że próbowałem przez kilka tygodni trafić w moment, kiedy rejestracja była otwarta. Doszedłem do etapu, że ustawiłem adres rejestracji na forum jako stronę startową w przeglądarcexvidasd pisze:Średnio raz na miesiąc rejestracja jest otwierana - to za mało czy w sam raz?

Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2008, 19:46 przez Matthaios, łącznie zmieniany 1 raz.
TU może być TWOJA reklama 

-
Wskaż do odpowiedzi
No widzisz, w sumie o to chodziło. Żeby wchodzili ludzie, którym naprawdę zależy. Widać Ci zależało, doczekałeś się i jest okMatthaios pisze:Doszedłem do etapu, że ustawiłem adres rejestracji na forum jako stronę startową w przeglądarce

Ja jestem bardzo zadowolony z tej formuły, bardzo spokojnie jest i mądrze, co nie jest stanem oczywistym na różnych innych forach

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
ot, ot, również popieram. Chociaż, możnaby ogłosić że np. 8 lutego będzie otwarta rejestracja, tak żeby zainteresowani nie musieli co chwilę klikać i sprawdzać, bo mnie np. by konieczność wchodzenia na tą samą stronkę, na której i tak nie mogę napisać przez miesiąc by skutecznie zniechęciła. Data łud bi gud imo, bo dzięki temu kto by chcial, by wiedział, a osoby przypadkowe by się i tak nie napataczały (bo takim zazwyczaj chodzi o "kiedy będzie ***" albo "czemu mi nie działa ***", czyli takie pytania "na już" i i tak by na rejestrację nie czekali.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Może i za bardzo "dmucham na zimne" ale losowe terminy i zazwyczaj "nie w godzinach urzędowych" otwieranie rejestracji ma na celu utrudnienie dostępu do Forum osób "nie mile widzianych".
JA wiem, że jak ktoś się uprze to i tak dopnie swego ale bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu!
Dlatego nie mam zamiaru uprzedzać o terminach otwartej rejestracji oraz tego typu akcje będą przeprowadzane jak dotychczas - w sposób losowy.
Mogę jedynie pisać na Forum z wyprzedzeniem kiedy będzie otwarta rejestracja - umożliwi to Waszym znajomym bezproblemową rejestrację jeśli chcecie.
JA wiem, że jak ktoś się uprze to i tak dopnie swego ale bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu!
Dlatego nie mam zamiaru uprzedzać o terminach otwartej rejestracji oraz tego typu akcje będą przeprowadzane jak dotychczas - w sposób losowy.
Mogę jedynie pisać na Forum z wyprzedzeniem kiedy będzie otwarta rejestracja - umożliwi to Waszym znajomym bezproblemową rejestrację jeśli chcecie.

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
W czym problem?
Od nowego roku firmę hostujacą (i365.pl) przejęła domenomania.pl i wtedy zaczęły sie schody - zero odpowiedzi na maile, unikanie odbierania telefonu.
Gdy w końcu udaje mi sięz kimś porozmawiać osoby te cechuje brak profesjonalizmu i zbywający stosunek do klienta.
Wy tego nie widzicie ale to już osiem razy od nowego roku jak mam spore problemy z tym hostingiem.
Tym razem padł im serwer z bazami - co będzie następnym razem?
Od nowego roku firmę hostujacą (i365.pl) przejęła domenomania.pl i wtedy zaczęły sie schody - zero odpowiedzi na maile, unikanie odbierania telefonu.
Gdy w końcu udaje mi sięz kimś porozmawiać osoby te cechuje brak profesjonalizmu i zbywający stosunek do klienta.
Wy tego nie widzicie ale to już osiem razy od nowego roku jak mam spore problemy z tym hostingiem.
Tym razem padł im serwer z bazami - co będzie następnym razem?

-
Wskaż do odpowiedzi
Nie kiepsko, kiepsko :/
Nie ma możliwości zmiany hostingu? Pewnie wiąże się to z dosyć sporymi kosztami, jak na taką "fanowską" stronkę :/
Ale może to będzie jedyne wyjście, jeśli tak dalej będzie się działo, bowiem po co masz sobie nerwy strzępić na takich bubków, którzy tylko kasę by ciągnęli, a klientowi nie raczą nawet odrobinę pomóc...
Nie ma możliwości zmiany hostingu? Pewnie wiąże się to z dosyć sporymi kosztami, jak na taką "fanowską" stronkę :/
Ale może to będzie jedyne wyjście, jeśli tak dalej będzie się działo, bowiem po co masz sobie nerwy strzępić na takich bubków, którzy tylko kasę by ciągnęli, a klientowi nie raczą nawet odrobinę pomóc...
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-