NOWA EDYCJA!
Konkurs na najładniejszy/najciekawszy banner serwisu, który zastąpi stary:
wymiary: 800x100
kolorystyka: dopasowana do serwisu,
technika: dowolna.
zawartość: logo (adres) oraz dopisek EnglishV+NapisyPL - reszta dowolna (można również wklejać kadry czy postaci z seriali).
zgłoszenia do 07.05.2011
Zwycięzca zostanie wyłoniony poprzez ankietę, w której udział wezmą wszyscy forumowicze.
Zwycięzca w nagrodę otrzyma smyczkę firmową:
Swoje prace proszę wklejać w tym temacie (lub wysyłać xvidasd@gmail.com ).
[size=200][b]NOWA EDYCJA![/b][/size] Konkurs na najładniejszy/najciekawszy banner serwisu, który zastąpi stary: [img]http://xvidasd.com/phpbb2/templates/iCGstation/images/baner1.jpg[/img]
wymiary: 800x100 kolorystyka: dopasowana do serwisu, technika: dowolna. zawartość: logo (adres) oraz dopisek [b]EnglishV+NapisyPL[/b] - reszta dowolna (można również wklejać kadry czy postaci z seriali).
zgłoszenia do 07.05.2011 Zwycięzca zostanie wyłoniony poprzez ankietę, w której udział wezmą wszyscy forumowicze.
Zwycięzca w nagrodę otrzyma smyczkę firmową: [img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/smycz2_forum.jpg[/img]
Swoje prace proszę wklejać w tym temacie (lub wysyłać xvidasd@gmail.com ).
Trupia czacha to mój ulubiony wypełniacz Akurat nie miałem pod ręką wieży mariackiej
Ale swoją drogą nad graficznym symbolem strony warto się zastanowić
Trupia czacha to mój ulubiony wypełniacz :D Akurat nie miałem pod ręką wieży mariackiej :-p Ale swoją drogą nad graficznym symbolem strony warto się zastanowić
Też bym obstawiał tak jak xvidasd. Marchew, te twoje są bardzo fajne tylko, że preferują konkretne postaci a to jest bogaty serwis. Jakby się dało żeby się wymieniało kilka najpopularniejszych czy najbardziej znanych postaci byłoby perfect. O ile to zbytnio nie zwiększyłoby wagi samego banera.
Też bym obstawiał tak jak [b]xvidasd[/b]. [b]Marchew[/b], te twoje są bardzo fajne tylko, że preferują konkretne postaci a to jest bogaty serwis. Jakby się dało żeby się wymieniało kilka najpopularniejszych czy najbardziej znanych postaci byłoby perfect. O ile to zbytnio nie zwiększyłoby wagi samego banera.
Ja również dzięki! Problem z wpakowaniem większej ilości jest taki, że sam banner jest na to za mały i z tego powodu zrobi się nieco... zbyt tłoczno. Może gdyby szefostwo zgodziło się na trochę większą wysokość byłoby łatwiej, bo nie trzeba byłoby zmuszać postaci do takiego ścisku.
Ja również dzięki! Problem z wpakowaniem większej ilości jest taki, że sam banner jest na to za mały i z tego powodu zrobi się nieco... zbyt tłoczno. Może gdyby szefostwo zgodziło się na trochę większą wysokość byłoby łatwiej, bo nie trzeba byłoby zmuszać postaci do takiego ścisku. ;)
Bardziej chodziło mi o swego rodzaju animację. Tło jedno ale zmieniające się postaci, bo nie widzę takiego zastrzeżenia w warunkach. No ale, ja nie robię więc nie będę się wymądrzał
Bardziej chodziło mi o swego rodzaju animację. Tło jedno ale zmieniające się postaci, bo nie widzę takiego zastrzeżenia w warunkach. No ale, ja nie robię więc nie będę się wymądrzał :)
Wysokość nie ale możesz wydłużyć do 900px.
Banner ma przyciągać wzrok ale nie przytłaczać.
Prace które prezentujesz są bardzo dobre jednak moim zdaniem sprawiają wrażenie "ciężkości" (np. ta z twarzą Housa) - "twarz" jest zbyt duża i stosunkowo mało jest wolnej przestrzeni (oko nie ma gdzie odpocząć). Albo to tylko moje subiektywne wrażenie.
Animowane również mogą być.
Waga pliku nie jest istotna - zoptymalizuje się potem.
Wysokość nie ale możesz wydłużyć do 900px. Banner ma przyciągać wzrok ale nie przytłaczać. Prace które prezentujesz są bardzo dobre jednak moim zdaniem sprawiają wrażenie "ciężkości" (np. ta z twarzą Housa) - "twarz" jest zbyt duża i stosunkowo mało jest wolnej przestrzeni (oko nie ma gdzie odpocząć). Albo to tylko moje subiektywne wrażenie. Animowane również mogą być. Waga pliku nie jest istotna - zoptymalizuje się potem.
Korzystając z niedzielnego popołudnia zacząłem sobie dłubać. To raczej nie jest poważna propozycja, bo wyszedł mi potworek o wadze prawie 400kb, ale przynajmniej dobrze się bawiłem.
Niestety, na optymalizacji gifów się nie znam, również odchudzenie animacji zamieniając gifa na swf, jest mi obce.
Korzystając z niedzielnego popołudnia zacząłem sobie dłubać. To raczej nie jest poważna propozycja, bo wyszedł mi potworek o wadze prawie 400kb, ale przynajmniej dobrze się bawiłem. Niestety, na optymalizacji gifów się nie znam, również odchudzenie animacji zamieniając gifa na swf, jest mi obce.